miercuri, octombrie 28

dr murad versus dr hauschka si din nou despre (ati ghicit)miturile cosmetice

Dr Murad(pe care l-am cunoscut la un seminar in Bucuresti)este de parere ca noaptea este perioada ideala in care cremele actioneaza. Nici nu concepe sa nu aplici, inainte de a te culca, o crema potrivita tipului tau de ten, precedata eventual, si de un serum care sa ii potenteze actiunea benefica. Dr Howard Murad crede ca noaptea ingredientele actioneaza cu mai mare forta decat in timpul zilei, pentru ca epiderma este relaxata,nu trebuie sa lupte cu praful sau cu noxele din aer. Aproape ca spune ca daca nu te dai noaptea cu crema, degeaba te dai in timpul zilei...
Dr Hauschka, pe care il cunosc numai de pe internet, dar de la care am cumparat un ulei pentru ten gras absolut miraculos pentru mine, spune ca este o mare greseala sa folosesti produse de ingrijirea tenului in timpul noptii. De ce? Expicatiile pe care le furnizeaza par destul de plauzibile. In timpul noptii, pielea noastra secreta toxine, care ies la suprafata pielii. Aici intalnesc crema, se amesteca cu ea si raman blocate, in loc sa fie eliminate. Prin urmare, zice dr Hauschka, nu trebuie sa folosesti nimic in timpul noptii, ci este indicat sa iti lasi tenul liber, sa respire.
Eu ii ador pe ambii. Cum procedez? Am perioade in care nu folosesc noaptea crema de fata, dar si perioade in care folosesc.
Daca doi dintre cei mai mari dermatologi ai lumii, dr Murad si dr Hauschka au pareri atat de diferite, sincer, ce sa mai intelegem noi, muritorii de rand?

13 comentarii:

monica spunea...

hmmm m-ai bagat si pe mine in ceata :)
si eu stiu ca este mai indicat sa folosesti seara crema de noapte...acum o sa o fac cu oarecare indoieli... :(oricum dupa demachiere de seara simt nevoia sa dau cu crema caci imi simt pielea uscata, nu cred c a o sa renunt asa usor la ritual :)

camelcutza spunea...

din experienta iti spun ca mie mi se pare noaptea cel mai propice moment pt crema,pentru ca daca aplic o crema potrivita,dimineata pielea mea rata fantastic,de cand am inceput cu cremele cu vitamina c,am pielea stralucitoare,culoarea e uniforma,aproape ca nu-mi mai vine sa folosesc fond de ten.

beautyandthecity spunea...

:)) oare ce sa mai intelegem?

Solutia ar fi sa ne cunoastem atat de bine incat sa stim cand trebuie sa folosim crema noaptea is cand nu.

Am fost si eu in dilema asta. De curand, la recomandarea unei dermatoloage am incetat sa mai folosesc crema si noaptea - doar pentru ochi si buze - si chiar se vede - tenul meu e mai curat.

Felicia spunea...

eu il cred pe Dr. Murad,ptr ca produsele lui m-au scapat de acnee, ptr ca este si farmacist(ca si mine),nu numai dermatolog.
Am folosit Dr H.,dar nu cu rezultatele de la Dr.M.
Eu nu pot sa ma culc fara cremuire.

Ella Gheorghiu spunea...

Da,suciti mai sunt si doctorii astia...am tot auzit si eu pareri pro si contra legate de "cremuirea" pe timpul noptii si marturisesc ca sunt in ceata..cert este ca de vreo saptamana de cand mi s-a terminat crema de noapte,nu am mai folosit pt timpul noptii crema pt. ten..si intr-adevar il simt mai putin gras.Oare sa fie asta cauza?!hmm..Poate rasare si vreun Shelock Holmes care sa ne rezolve enigma.

natty spunea...

eu nu folosesc deloc crema de noapte pentru ca mi se pare ca tenul meu nu respira daca il incarc cu o crema (mai ales ca aceste creme de noapte sunt mult mai grase). am incercat de cateva ori si m-am trezit cu cosuri dimineata sau cu fata grasa, iar tenul meu e normal nu gras cu zona T mai ciudata (adica puncte negre, un cos din an in pasti etc.)
eu folosesc doar crema de zi dimineata inainte de machiaj si nu pot sa zic ca arata rau tenul meu sau ca am riduri - decat la ochi ceva riduri fine.

Gaby spunea...

Hmmm, eu cred că-mi iau şuturi în dos de la amândoi că mă dau cu precădere seara cu cremă, după ce mă demachiez şi nu dau cu o formulă de noapte, ci cu cremă şi atât, fără diferenţiere pe ambalaj - de zi, de noapte. Dar aşa mi-e mie bine şi comod.

Sorina spunea...

Scuze, m-am grabit cu comentariul de la celalalt articol!! :-) Acum am citit DE CE nu este ok sa te dai cu crema noaptea si m-am lamurit.
Medical vorbind, toxine se elimina (SI) prin piele intotdeauna, prin transpiratie, dar nu ma lamuresc de ce in mod special noaptea ar fi rata de eliminare a toxinelor mai mare decat ziua.
Asadar m-am intrebat daca Dr. Haushka este cu adevarat medic si asa am aflat ca a pornit de la antroposofia lui Rudolf Steiner, ca e doar un brand (persoana in sine, Dr. Haushka fiind decedat din 1969) si ca nu a fost medic, ci chimist. Titlul de "doctor" s-ar putea sa se refere la titlul din cercetare sau doar pentru ca "da bine". :-)

adela sirghie spunea...

Buna seara, Sorina, povestea brandului este intr-adevar frumoasa. Si mie mi-a placut, am citit-o intr-o carte primita cadou la cumpararea produselor.
Nu am scris-o, pentru ca nu m-am gandit ca ar fi cineva interesat de ea, mai ales ca produsele dr Hauschka nu se gasesc in Romania.
Rudolf Hauschka a fost un doctor chimist din Viena, care a infiintat, alaturi de Elisabeth Sigmund, o cosmeticiana de renume si de alti prieteni, farmacisti, dermatologi, au creat un concept nou pentru acele vremuri, pe care l-au denumit WALA. Primele produse au aparut in 1967, sub denumirea de Preparate cosmetice dupa(reteta)Elisabeth Sigmund.
Ma bucur mult ca ti-am starnit interesul si ai cautat info :)
xoxo

marina spunea...

Parerea mea este ca merita incercate ambele variante. Asta pentru ca sunt convinsa ca asa cum nu exista crema perfecta, ci crema care ti se potriveste (adica incerci pana gasesti), la fel ritualul de aplicare optim il descoperi incercand. Nu i pot compara pe cei doi, deoarece folosesc doar Dr. Murad, respectiv cleanser ul cu vitamina C si Moisturizing acne treatment gel. Si in cazul meu functioneaza, aplicat atat dimineata cat si seara. Insa in perioade de relaxare, cand organismul se odihneste si reface mai bine, cred ca e o idee buna sa mai faci cate o pauza seara, fie si numai pentru a vedea cum e. Oricum eu la gelul sau crema de ochi nu renunt nici seara :))

ELEnNa spunea...

Acum , ca v-am citit articolul dar si comentariile voastre... Eu va spun parerea mea, ceea ce fac eu de mult timp, fara sa stiu despre disputa fictiva, mai mult in afirmatii, a celor 2...
Si anume...
Cam de 2 ori pe saptamana aplic crema de noapte pe care o las sa actioneze TOATA noapte pe ten.
In restul serilor ma demachiez devreme, 8-9, curat tenul si aplic crema de seara.
Asta pt ca eu ma culc tarziu... apoi, inainte sa intru in pat, merg si splal fata cu sapun lichid negru african, sau cu un gel de curatare (nu cu produse de demachiere). Astfel tenul apuca sa absoarba toate ingredientele dedicate lui din crema, dar pe timp de noapte apuca si sa respire, se oxigeneaza.
Dar, decat sa nu folosesti deloc crema de noapte, mai ales cand esti o femeie trecuta de 25 ani, nu este tocmai indicat. Deci sfatul meu, decat deloc , mai bine o aplici pentru toata noaptea.

Anonim spunea...

Ca sa ii ofer un raspuns Sorinei...
Faptul ca noaptea au loc majoritatea proceselor regenerative in organism este incontestabil, noaptea se elimina majoritatea toxinelor, ficatul lucreaza pt. asta, intre orele 23.oo-02.oo (aprox.),se stie ca noaptea se secreta hormonii de crestere etc., deci implicit se regenereaza si tenul, nu asta e problema.

Problema este daca crema sau serumul de fata folosite noaptea ajuta sau dimpotriva mai mult incurca regenerarea tenului?
Pana acum credeam ca ajuta, acum nu mai stiu ce sa cred!

Anonim spunea...

Eu noaptea nu suport creme sau seruri. Le mai folosesc, dar rar. Chestia cu toxinele e logica...fiecare poate sa si dea seama de cum ii reactineaza tenul