duminică, octombrie 11

somnul de frumusete


Daca nu dorm minim opt ore (idealul pentru mine este noua), a doua zi sunt obosita, stresata, prost dispusa, am cearcane vinetii sub ochi si parca ridurile din coltul lor devin dintr-o data extrem de vizibile.
Unii au nevoie de 6 ore, altii doar 5, insa eu nu ma numar printre ei.
In plus, nu am fost niciodata matinala.
Cred ca acesta este cel mai bun beauty tip pe care il stiu: sa dormi suficient de mult pentru ca organismul si pielea ta sa se refaca pana dimineata. Cred ca este un lux pentru ca uneori dormitul suficient te face sa incepi ziua de munca mai tarziu, sa nu poti pleca acasa mai devreme de la job, sau sa amani lucrurile nefacute de pe o zi pe alta.`

13 comentarii:

Whisper Make-up spunea...

De acord in totalitate! Somnul este excelent, iar efectele se vad pe fata noastra...

adela sirghie spunea...

daca dorm putin sau prost, dimineata am impresia ca nici fardurile nu isi fac treaba cum trebuie!
cum nu imi scria nimeni nici un comentariu la povestea cu somnul, am avut impresia ca o sa ma credeti cu toate o mare lenesa:)

Beatrix spunea...

oo daaa...eu sunt regina morocanosilor:)) Pot dormi si mai putin de 8 h dar lucrul pe care il urasc cel mai mult este cand cineva ma trezeste brusc. Prietenul meu avea obiceiul dimineata sa de-a muzica tare (asta cand mergeam pana in Sighet la el)i-am spus frumos ca URASC sa fiu trezita brusc, vreau sa dorm, imi place sa dorm!!Ma bucur ca a inteles:))el este foarte matinal si nu ii place sa doarma, in schimb eu ador sa lenevesc:))

Ella Gheorghiu spunea...

oo da!sunt in permanenta o somnoroasa..si cred ca pot dorm si 10ore..intr-adevar daca dorm mai putin de 6-8h sunt varza..am incercat si sa nu dorm deloc si aratam ca un zombie.Am observat la mute doctorite cu o talie de viespe ca au un ten incercanat si imbatranit prematur..sunt sigura ca are legatura cu lipsa somnului.Citisem ca nu este bine nici sa dormim mai mult de 9-10h ca atat oamenii care dorm mai mputin sau mai mult sunt predispusi hipertensiunii arteriale si chiar problemelor cardiace.De asemenea,foarte odihnitor este sa dormim in timpul zilei 30min fix..am incercat si eu experimentul si chiar mi-am reimprospatat puterile..cam atat!ma duc sa dorm ca mi-ati facut pofta!

Anonim spunea...

Eu in ultimul timp ma confrunt cu o mare problema..oricat as dormi( am incercat intre 9 si 12 ore) ma simt obosita.Nu am un serivici chiar asa de obositor, dar poate problemele nu ma lasa in pace..desi dimineata beau cafea..imi vine sa dorm:)) stii cumva ce pot face?

adela sirghie spunea...

buna seara alina n si bine ai venit pe beautynews.
probabil traversezi o perioada grea, iar somnul este afectat.
conteaza mult si calitatea somnului, nu numai cantitatea.
eu stiu cateva remedii, sper sa iti fie de folos.
-ceaiuri de levantica sau de tei sau
lapte cald inainte de culcare
-baile calde, placut parfumate, inainte de a te culca linistesc foarte bine si ele
-incearca sa faci yoga zilnic, gasesti info si exercitii chiar si pe internet
-fara televizor inainte de a te culca, inlocuieste-le cu cateva pagini citite in pat
-evita ciocolata inainte de culcare
-poti intreba la farmacie sau la plafar de medicamente sau siropuri pe baza de plante, cu efect de linistire, dra alege formule usoare, in niciun caz ceva care sa dea dependenta.
-daca nu esti sigura ca farmacista intelege clar ce vrei de la ea, cere sfatul medicului de familie


Fetelor, daca voi mai stiti cateva remedii, va rog sa ne spuneti, eu mai mult decat ce am scris mai sus, nu prea mai stiu.

Celestial Dreamer spunea...

si eu sunt rea de somn, daca nu dorm min 8 ore a 2-a zi arat ca o stafie... somnul este o parte vitala din viata mea!! nu ies prin cluburi pt ca eu as fi in stare sa dorm...

adela sirghie spunea...

exact!
cel mai bun termen este rea de somn.
eu il uitasem!

Camelcutza spunea...

eu sunt morocanoasa toata ziua daca nu dorm peste 9 ore,de-aia toata lumea rade de mine ca ma culc la ora 22,dar mie mi se pare normal sa dorm destul,ca sa fiu in forma buna si fizic si psihic.

Sorina spunea...

Inainte de a fi mamica si mie mi se parea VITAL, ESENTIAL si ABSOLUT DATATOR DE ENERGIE somnul. Acuma secretul frumusetii nu mi se mai pare somnul, ci....... ceea ce te face sa zambesti, nu numai cu buzele, ci cu intreaga fiinta :-)
Sau, altfel spus, daca ai un motiv adevarat, pentru care nu VREI sa dormi si pentru care vrei sa traiesti, ti se pare somnul o pierdere de vreme :-)
Sigur ca sunt necesare 7-8 pe zi, dar depinde si cat de odihnit/a te simti in timpul zilei. Iar asta, cred ca e strans legat de motivatiile inimii noastre. :-)

adela sirghie spunea...

Sorina, foarte frumos!:)

Alexa spunea...

Hmm eu mereu ma culc tarziu si asta se poate vedea si dupa ora comment-urilor, 3 :). M-am obisnuit sa dorm destul de putin, uneori pierd noptile. In timpul facultatii, tot noaptea reuseam sa invat foarte bine. of nu e bine, nu?

adela sirghie spunea...

alexa, nu e bine deloc!