joi, aprilie 30

parfum de printesa


Am inceput sa simt dureri de cap de la parfumurile grele, asa ca m-am trezit in aceasta dimineata decisa sa imi schimb parfumul. Am ales nu unul nou aparut pe piata, ci unul deja cunoscut, Princess by Vera Wang. Este fructat floral, destul de usor-in ciuda numelui care trimite la opulenta, si cu acorduri senzuale de vanilie, ciocolata neagra, guava, tuberoza, ambra si esente lemnoase. Nu e tocmai o adiere fresh sau acvatica, dar mi se pare chic, vesel si destul de discret, foarte primavaratec(am ales apa de toaleta, deci esenta este foarte diluata), avand in vedere ca sunt adepta parfumurilor grele, mature, misterioase si rare. Sub capacelul auriu al parfumului am gasit un inel souvenir incrustat cu pietricele de ametist.Imi place Princess mai ales pentru ca este un parfum care nu se ia un serios.

miercuri, aprilie 29

jessica, prima doamna a unghiilor

Ieri am fost la un seminar despre unghii, unde gazda a fost o o celebritate in domeniu, Jessica Vartoughian. Este plecata de 30 de ani in SUA, detine brandul Jessica, a inventat celebrul termen de french manicure, iar New York Times i-a acordat un titlu de mare noblete, Prima Doamna a Unghilor. In prezent, are un salon la Beverly Hills, cliente importante de genul Demi Moore, Sarah Jessica Parker, Tyra Banks etc. Vorbea foarte bine romaneste, majoritatea intrebarilor si raspunsurilor au fost in romana. Am aflat multe lucruri pe care nu le stiam, tipsuri despre manichiura si oja. Am ramas tablou cand mi-a spus ca oja se pastreaza in frigider. Sunt beauty editor de 15 ani si pana acum nu am mai auzit asa ceva. Oricum sistemul Jessica vine la pachet cu cateva uleiuri, creme, lotiuni care au rolul de a inmuia cuticulele si intretine supletea mainilor, reguli gen cuticulele nu se taie, se imping, stratul de oja de sub unghii este esential pentru ca manichiura sa dureze pana la doua saptamani. Am primit cadou cateva oje in culori minunate, am de gand sa le incerc sa va spun cat dureaza, cat de repede se usuca, cate straturi poti aplica pentru a mentine acel luciu de oglinda. Colectia de primavara de la Jessica se numeste Botanicals si are cateva nuante noi si foarte chic de genul Pupici de fluture, Romantism trandafiriu sau Pasarea Paradisului.

marți, aprilie 28

cremele minune si adevarul gol golutz despre ele 1

Astazi imi propusesem sa postez despre cremele solare, factor de protectie, gandindu-ma ca e frumos afara si ne asteapta cateva zile libere in care multe dintre noi vom vrea sa facem plaja macar asaaa un pic. Dar una dintre prietenele mele m-a contactat si m-a intrebat daca eu chiar folosesc dr Brandt, sau am scris doar pe blog. I-am clarificat repede ca folosesc tot ce recomand, dar discutia s-a prelungit. Eu si perietena mea avem o problema in comun, anume, tenul gras. Eu am ten gras de cand ma stiu, ea de catva timp. A facut cercetari nenumarate, vizite la dermatologi de renume, aici si in Franta si Italia, dar pana acum nu a reusit nimeni sa depisteze un remediu eficient contra tendintei acneice cu care s-a trezit peste noapte. Din cand in cand ma intreaba ce produse am mai descoperit in materiec de ten gras si acneic. Interesant este ca ce mi se potriveste mie, care ma lupt de o viata cu aceasta problema a tenului gras, nu i se prea potriveste ei. Sigur ca si eu sper ca la un moment dat vreo firma va descoperi o crema minune care sa imi ia problema cu mana, dar intre timp, am descoperit cateva remedii pe care am de gand sa vi le impartasesc si voua, pentru a ameliora si a tine cat de cat situatia sub control. Prima regula este sa ai rabdare. Sa o iei cu binisorul. Sa ai incredere in dermatolog si in sfaturile lui. Sa nu crezi niciodata ca o crema va face minuni si ca va actiona eficient si definitiv. Dermatologul va face recomandari, iti va prescrie tratamente, va vedea cum reactioneaza tenul tau la ele, iar daca reteta initiala da gres, iti va prescrie alt tratament. E o lupta care va dura, poate ani, poate luni. Poate va trece de la sine, cum a aparut, cum spera prietena mea. Intre timp, eu voi continua sa va recomand, si ei si voua, ceea ce am incercat pe pielea mea, cu rezultate bune. Nu definitive, nu totale, dar cinstite si reale. Nu am auzit de vreo crema care chiar sa faca minuni. Nici antiacneica, nici antirid, nici anticelulitica.Dar am testat multe care functioneaza eficient. Acesta este adevarul gol golulz

luni, aprilie 27

Baume de Rose by Terry


Cel mai chic balsam de buze incercat de mine vreodata este Baume de Rose de la firma by Terry. Miroase sublim a trandafiri, este glamourous, are un polish cremos, umple cutele buzelor si este foarte hranitor. Poate fi folosit ziua in locul rujului sau al glosului deoarece are Spf 15 si efect luminoptic, dar si in timpul noptii, fiind protector si regenerant.Il poti folosi si pentru cuticule ca tratament SOS.

vineri, aprilie 24

crema de ochi


Una dintre prietenele mele investeste constant sume mari in creme, machiaje,parfumuri,tratamente corporale gen electrostimulare sau parafango. De curand insa am aflat ca pana la 28 de ani nu a folosit niciodata crema de ochi. Si cu ce te dai? am intrebat eu. Cu nimic, raspunde ea. Are creme de fata de la Estee Lauder sau L'Occitane, asadar investeste serios in intretinerea tenului. Si mi-am dat seama ca aceasta este una dintre greselile pe care le fac multe dintre noi. Pur si simplu uitam esentialul. Oricat de obosita ai fi, seara, dupa demachiere, trebuie sa te dai cu crema de ochi. Regiunea delicata din jurul ochilor este prima care se rideaza, este prima care trebuie ingrijita, este cea mai expusa datorita clipitului. Nu o sa vin aici cu argumente de genul stiti de cate ori clipim noi pe ora/zi/an/viata, insa daca pana acum nu ai cumparat crema de ochi, nu ai folosit sau nu ai avut chef sa te dai cu ea, este cazul sa o faci.

benefit= cult beauty product


De curand am descoperit gama Benefit. E nou intrata pe piata romaneasca, are machiaje exceptionale si produse remarcabile, dupa care se dau in vant frumnusetile de pretutindeni. Preferatul meu este un blush care m-a cam speriat ce-i drept, la inceput, din cauza culorii prea hot. Coralista se numeste si este, ai ghicit, coral pink. Mie coral pink mi se parea o nuanta foarte buna pentu oja de la picioare, nicidecum pentru bujori in obrajori. Am stat pe ganduri inainte sa il incerc, dar de atunci nici ca am mai folosit altceva. Pur si simplu, dupa ce il folosesc, ochii mei stralucesc. Ai dreptate, folosesc un fard de obraz care imi pune ochii caprui in valoare. Jur ca nu am mai intalnit asa ceva si de fapt nici nu credeam ca exista. Nuanta este translucida, o dozezi in functie de hai sa zicem starea ta sufleteasca, momentul zilei. Important este ca tenul tau se va transforma. Sincer, nu glumesc. De fapt eu nu glumesc niciodata cu recomandarile, cu sfaturile de beauty si chiar cred ca machiajul e o treaba cat se poate de serioasa. Asadar, daca te tenteaza ceva, poti incerca la Sephora, sunt distribuitori exclusivi.

joi, aprilie 23

noutati de la Hermes:)


Ultimele noutati de la Hermes, create de Jean Claude Ellena: Eau d'Orange Verte, Eau de Pamplemousse rose, Eau de gentianne blanche...

beauty de criza

Ma gandesc tot mai des la un ritual de beauty de criza. Care sunt produsele si tratamentele la care nu trebuie sa renunti nici in vremurile cele mai grele. Contrar asteptarilort, lista nu este lunga. Asadar trusa trebuie sa contina sampon si balsam, sapun, deodorant, ceara de epilat, demachiant de ochi, crema de fata si crema de ochi, lotiune hidratanta pentru corp, fond de ten, mascara negru, un gloss intr-o nuanta neutra si o pudra autobronzanta care poate fi folosita atat ca fard de obraz cat si pentru a nuanta culoarea tenului. Nu am trecut lapte demachiant, nici gel de curatare sau lotiune tonica, pentru ca le poti inlocui simplu cu sapun si apa plata. E esential sa mergi cel putin o data la patru luni pentru un hair cut. Tratamentul facial il poti face chiar u acasa, vechea metoda folosita de bunica nu pare chiar atat de rea, abur de musetel la oala acoperitacu un prosop, peeling din tarate cu miere si extractie usoara cu degetele invelite in tifon. In ceeea ce priveste tonusul muscular, poti face exercitii acasa, poti alerga prin parc sau poti face plimbari lungi. Genuflexiunile si urcatul scarilor, saritul cu coarda, batutul mingii sunt exercitii recomandate calduros de toti antrenorii din lume.
Importanta este reactia pe care o ai citind acest text. Ti se par niste reguli greu de urmat? Incearca macar o perioada, chiar daca dulapul tau din baie e mai mult decat generos cu produsele de infrumusetare. E o perioada de saving money, o sa ti se para interesant sa te descurci cu mai putin.

miercuri, aprilie 22

allure chanel

Luni,, la pranz, am cumparat din Austria, de la Douglas un parfum Allure de la Chanel. Ma rugase cineva din tara, pe motiv ca aici, in Bucuresti, parfumurile sunt foarte scumpe. Am vrut sa ii spun ca si la Viena sunt la fel de scumpe, apoi m-am gandit ca poate omul are dreptate, cei din tara poate au marit exagerat preturile la produsele de lux. Vroia sa ii iau Eau de Parfum, 100ml. Am dat pe sticla de la Chanel exact 114 euro. Vanzatoarea austriaca nu era deloc amabila, dragutza nici atat, era rujata prost, se vedea ca ii stau in gat esticii care au bani. Nici esantioane nu am primit. Apoi, cu punga albastra in mana, m-am gandit ca pretul este aproape la fel cu cel pe care l-ar fi platit in tara. Atunci unde este avantajul? De ce preferam totusi sa ne facem cumparaturile in alte tari? Si raspunsul mi-a venit extrem de repede in minte. Cu numai o saptamana in urma am citit in ziare ca sute de tone de parfumuri contrafacute au intrat in tara prin nu stiu ce vama. Iar cum Chanel face parte dintre firmnele care sunt extrem de solicitate pe piata parfumurilor de lux, e de la sine inteles ca cel care ma rugase avea perfecta dreptate sa vrea parfum de la Viena, desi cand i-am comunicat pretul nu i s-a mai parut tocmai o afacere. La Douglas in Romania ar fi platit 480 Ron.