miercuri, martie 31

Incotro merge piata de beauty din Romania?


Nu am facut niciun studiu aprofundat. Nu am platit nicio firma sa ceara pareri, sa puna intrebari, sa bifeze casute pe hartie. Dupa aproape un an de beautynews, dupa mii de comentarii primite si moderate, am ajuns la cateva concluzii despre piata de beauty din Romania. Tot ceea ce veti citi mai jos se bazeaza pe concluziile mele, in urma comentariilor primite de la cititoarele mele.
1. Multe fete sunt dezamagite de calitatea serviciilor marilor magazine de beauty de la noi din tara. Nemultumirile tin de neimplicarea vanzatoarelor sau a beauty assistant-elor, care trateaza clientele "de sus", nu ofera consultanta(sau ofera prea multa, se tin dupa tine pana te irita), nu ofera esantioane, au diverse intelegeri cu cei care aduc fake-uri.
2. Mereu exista suspiciunea ca platesti mai mult in Romania pentru un produs de lux decat platesti pentru unul luat din afara.
3. De multe ori, un produs achizitionat din strainatate este mai bun decat unul luat din Romania, desi il cumperi din locuri oficiale, nu de la vanzatori ambulanti care vin cu sacosa in biroul tau.
4. Orice fata care pleaca in concediu incearca sa amane cumparaturile de beauty pentru acea perioada(in aceasta categorie intru si eu)
5. Site-urile gen strawberry.net devin din ce in ce mai populare si la noi in tara, in ciuda fricii de comanda online.
6. Daca totusi ramai in pana de ceva si vrei de pe o zi pe alta, mai bine cumperi un produs romanesc.
7. Acestea sunt principalele concluzii, dar va invit la comentarii daca doriti sa adaugati ceva, din experienta sau din auzite
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

marți, martie 30

Dezamagiri cosmetice:servetelele demachiante de la Nivea


Un pachet de servetele demachiante sta mereu pe noptiera mea, pentru rarele cazuri in care sunt atat de obosita incat prefer aceasta metoda rapida de a scapa de machaj si impuriati. Cele mai scumpe servetele demachiante pe care le-am avut sunt cele de la Nivea, dar s-au dovedit a fi si cele mai dezamagitoare din punct de vedere al performantei. In general, servetelele sunt imbibate cu lotiune demachianta si, din acest motiv-foarte usor de folosit chiar si cand capul tau se odihneste deja pe perna, iar tu esti pe jumatate in lumea viselor. Eu am ales pachetul albastru, pentru ten mixt si eram foarte incantata de achizitie, pentru ca imi place foarte mult mirosul de curat patentat Nivea. Insa batistele folosite de mine erau greu de utilizat, deoarece erau impregnate doar superficial cu lotiune demachianta, ca si cum Nivea s-ar fi zgarcit sa realizeze un produs bun; de fapt, mie mi s-au parut ca erau mai mult uscate decat umede. Ca sa ma demachiez aveam nevoie de trei foite(nu una sau ok, doua), iar demachiantul se usca rapid, ca si cum ar fi fost acetona.
Eu cumpar acest gen de produse pentru comfort, insa cu Nivea a trebuit sa frec fata sa fiu sigura ca nu raman cu urme serioase de machiaj pe fata.
Singurul lucru care mi-a placut a fost mirosul... dar nimeni nu cumpara demachiante numai pentru ca au un parfum agreabil.

luni, martie 29

Paris-Shanghai si Chanel


Astazi, cand am deschis rubrica de beauty de la Refinery 29, am gasit acest french sau "new french": auriu cu varfuri negre, ochii sunt incondeiati in aceleasi nuante, tusul este gros, gheisa like, iar aurul de pe pleoape pare greu si profund. Propunerea vine de la Chanel(colectia Paris Shanghai) Buzele si obrajii au nuante soft, de mugur roz.

Alte mici reguli de aburire corecta


Anul trecut nu am mai fost la niciun tratament cosmetic de curatare cu extractie. Am fost doar la doua sau trei tratamente fara extractie, in special pentru masaj, pe care le-am efectuat la inceputul primaverii trecute. Anul acesta nu am fost deloc, dar am de gand sa ma rasfat putin dupa Paste.
Prin urmare, extractiile le-am realizat singura, acasa, dupa abur. Nu am insistat prea tare, mai des si mai soft este metoda care mi se potriveste cel mai bine. De curand am fost intrebata daca nu mi se inroseste fata dupa ce imi scot cosurile si ce masuri iau in acest caz. Cand fac extractie de ouncte negre, fata mea, care este destul de sensibila, se inroseste si se si umfla putin. Prin urmare, are nevoie de cateva ore biune pentru a se calma. Asa ca imi programez extractia dupa-masa, iar pana a doua zi dimineata nu mai ies din casa. Ma spal de cateva ori cu infuzia de rozmarin care ramane dupa baia de abur, aplic masca cu miere, ma spal din nou cu ceaiul de rozmarin, iar daca observ ca situatia s-ar putea inrautati(uneori raman urme evidente), aplic generos un spray cu apa termala, chiar de mai multe ori, la ore diferite. A doua zi dimineata, dupa somn, pielea este fina, hidratata si nu se mai vede nicio urma.
Atentie! A scoate punctele negre nu inseamna sa iti maltratezi fata sau sa strangi pana apar rani. Sunt unele cosuri pe care e mai bine sa le scoti... saptamana viitoare!

vineri, martie 26

Adevarul gol golutz despre cremele anticelulitice


Am cumparat prima crema anticelulitica dupa ce am implinit 22 de ani. Pe vremea aceea, coaja de portocala se vedea numai daca strangeai bine pielea intre degete, adica aproape deloc. Am tinut oarecum problema sub control vreo cinci ani. Pana cand am renuntat la sterilet si am luat Diane 35, ca metoda anticonceptionala. In doar trei luni(neagra si amara perioada!), celulita a inflorit, nu exagerez(si de atunci nu am mai putut scapa de ea). De la prima crema anticelulitica si pana acum au trecut aproape 15 ani, timp in care am cumparat zeci de creme. Sau sute? Nici nu vreau sa stiu, nici nu vreau sa stiu cu exactitate asa ceva. Am facut fitness si plimbari lungi. Exercitii fizice acasa. Masaje. La salon. Acasa. Sedinte cu Cellu M6. Nu am scapat de ea. Poate doar o tin sub control-oarecum. Nu ma deranjeaza neaparat celulita, cat lipsa de tonus a pielii, care, de altfel, o accentueaza. Nu mi-am pus niciodata toate sperantele in cremele anticelulitice, oricate promisiuni ar avea pe eticheta. Am folosit si mai scumpe si mai ieftine. Cel mai mult mi-a placut una de la Dior, Bikini Line cred ca se numea,(nu stiu daca se mai fabrica) dar pe vremea aceea faceam si mult masaj, deci poate ca era vorba de o combinatie foarte eficienta.Poate ca au fost unele mici rezultate, in special la cremele care aveau anticelulitic+tonicitate, insa schimbari esentiale nu am vazut decat daca ...ma dadeam cu autobronzant! Ceea ce vreau sa accentuez este ca dupa ce am folosit 15 ani creme anticelulitice, nu sunt in stare sa spun ceva coerent legat de ele. Nu stiu daca sunt bune sau nu. Pur si simplu nu imi dau seama. Nu vreau sa stiu cum ar fi aratat picioarele mele daca nu le-as fi folosit.
Dar eu am celulita vizibila, indiferent cate creme as folosi. Si de asta da, imi dau seama:(

joi, martie 25

plimbari de primavara


Astazi, la pranz am luat o lunga pauza de plimbare. Am plecat pe jos din Piata Victoriei. M-am oprit la Carturesti si am baut un ceai de fructe, Spring Scent cu Magda, una dintre primele cititoare ale blogului:) Apoi, singura, tot pe jos, am luat-o catre Universitate, m-am oprit la Violeta's Vintage Kitchen unde am comandat (si mancat) o supa de legume si loboda. Apoi, tot pe jos, pana la Unirii. M-am intors cu metroul. Deja ma dureau picioarele
Sunt multe motive pentru care mersul pe jos nu e intotdeauna o placere. Nu vreau sa le enumar aici, cred ca nu exista nicio persoana care sa nu le cunoasca.
Cu toate acestea, eu sunt adepta plimbarilor. Inainte sa iau masina, ma gandesc daca pot sa ajung in locul dorit pe jos. Astazi, fiindca era soare si frumos, mi s-a parut ca sunt ca o pasare care a zbuat din colivie. Acum cand scriu, simt ca am febra musculara la picioare, dar imi place. Nu am chiulit nici de la exercitiile de dimineata. Desi fac multe pentru a ma mentine in forma, cred ca trebuie sa intensific aceste eforturi. Inainte sa vina vara.

miercuri, martie 24

de ce dispar produse bune de pe piata?


Acum cativa ani, am folosit demachiantul de ochi de la Galenic. Era intr-o sticluta albastra, mirosea placut a musetel si garofite, dizolva machiajul aproape instantaneu, cred ca era unul dintre cele mai bune pe care le-am avut vreodata. Apoi am simtit nevoia sa incerc si altceva si am uitat de Galenic. Insa in urma cu cateva saptamani l-am recomandat unei prietene si mi s-a facut dor sa il cumpar si pentru mine. Am avut surpriza amara sa vad ca disparuse de pe rafturile farmaciilor, am cautat si pe site la ei, se pare ca nu se mai fabrica.
Acum am un sentiment oarecum ciudat, parca as fi pierdut un fel de prieten de nadejde. Demachiatul de ochi pe care il stiam eu a fost inlocuit cu un altul, nou, din gama Pur Galenic, pe care nici macar nu vreau sa il incerc. Din experienta stiu ca formulele imbunatatite sunt variante mult mai slabe ale originalului. Daca produsul nu ar fi fost bun, as fi inteles ratiunea producatorului de a-l schimba; dar era senzational, nu lasa nicio urma grasa, era usor de folosit si relaxant pentru ochi. Am plecat din farmacie fara sa iau nimic. Ajunsa acasa, am hotarat ca voi cumpara unul romanesc de la Gerovital Plant, pe care mi l-a recomandat una dintre cititoarele de pe beautynews.

marți, martie 23

vintagemania: azi, filmele cu parfum de epoca
































Am vazut, week-end -ul trecut, filmul Atonement cu o Keira Knightley delicata si suava ca o panseluta, dar indeajuns de puternica incat sa isi sustina iubitul acuzat pe nedrept pana la limita sacrificiului. Tinutele si aerul de epoca sunt desavarsit sugerate, cu o noblete pe care numai in "Valul pictat" cred ca o mai putem gasi. Sau in Pacientul englez. Iata si trei cadre pe care le tot tin in minte de cand am urmarit pelicula, toate trei impregnate cu sarmul discret al vremurilor de altadata.

ohhh, thoese glossy magazines!


Un an si trei luni de cand nu am mai cumparat nicio revista glossy. Cu exceptia unor numere sporadice, luate in timpul vacantei, Vogue si Elle, editiile franceza, engleza sau spaniola, limbi in care pot citi bine. Si zilele trecute, nu stiu cum, parca mi s-a facut dor sa rasfoiesc niste pagini ademenitoare, catifelate si placut fosnitoare, de glossy magazine. Ma gandeam sa cumpar noul numar de primavara Harper's Bazaar, editia romaneasca, in jur de 12 ron(cred). Dar fata care vindea la chioscul de ziare vorbea la telefon, cred ca avea o problema sentimentala, exact cand deschisesem eu portofelul. Am urmarit putin convorbirea ei, zambind ingaduitor(hei, cine nu a avut probleme sentimentale sa arunce primul piatra!), apoi mi-am inchis frumusel portofelul si am plecat fara revista. Mi-am dat seama ca de fapt nu imi doream prea tare noul numar din Harper's, citesc mult online si informatiile primite pe aceasta cale ma satisfac pe deplin, asa ca m-am dus la Carturesti si am cumparat Garda Alba a lui Bulgakov(editata de Polirom) pe care planuiam de mai multa vreme sa o lecturez.
Nu fac parte dintre persoanele care cred ca print-ul va muri. Dar cred ca aria lor de cititori se va restrange drastic. In primul rand, in nicio revista glossy, partea de beauty nu este reprezentata cum trebuie. Toate produsele sunt cool, must-have, trendy, gorgeous, dai numai peste superlative si semne de exclamatie menite sa creasca puterea imaginii. Niciun singur nor de intrebare in vreun text, nicio singura urma de indoiala nu brazdeaza superba pagina alb-glossy. Nu ma refer la paginile de beauty news, acestea trebuie prezentate ca atare. Ce lume perfecta, ar spune unii. Si altii, carcotasi ar raspunde grabit: nu exista, nu exista asa ceva!

luni, martie 22

SOS SOS SOS


Intrucat in ultimele zile am avut cateva mici probleme cu lista mea de bloguri, va rog mult, mult de tot, sa verificati in coloana din dreapta, la Schimb de Link, daca nu au aparut greseli. In cazul in care acestea exista, imi cer scuze... si astept comentariile voastre pentru a remedia urgent! Va multumesc!

colierul de turcoaze


Din nou am tresarit in fata unui frumos colier de turcoaze de inspitratie antica, semnat Isabel Marant. De asortat la tinute simple, camasi si rochii albe, maieuri de culoarea fildesului sau ciocolatii si slapi cu toc mititel, maxim trei cm. Se poate asezona pefect cu parfumul Prada Infusion de Iris.

sâmbătă, martie 20

Irina Lazareanu





Cand o privesti pe Irina Lazareanu nu poti sa spui decat ca stii de la bun inceput ca este mult mai mult decat un topmodel de succes. Este genul smart, de o mie de ori mai interesanta si naravasa decat frumoasa, deloc baby doll, de-a dreptul rea, rea rea.
Cei de la Vogue Spania i-au facut niste poze sub titlul Irina La Dulce, dar eu cred ca si pentru ea, aceasta titulatura de acadea dragalasa nu a fost decat o figura de stil.
Merita cu prisosinta un loc fruntas la rubrica de Personal Beauty Icons.

vineri, martie 19

rujurile primaverii






Culori vii, vesele, fructate, mai degraba pudrate decat stralucitoare, dar care reusesc sa capteze toata atentia, in asa fel incat sa nu mai ai nevoie decat de un strop de mascara pe gene.

Voyage d'Hermes



Voyage d'Hermes este noul parfum al casei, creat deopotriva pentru barbati si femei. Este lemnos si fresh, cu accente de mosc. Este parfumul calatoriilor reale sau imaginare sau al celor spirituale, in interiorul propriei fiinte.

joi, martie 18

cumintenie [tableta scrisa in luna lui marte]


In ultima vreme am fost foarte cumintica. Nu mi-am vopsit deloc parul, ma mandresc cu o culoare naturala (desi varfurile mai au cateva efecte aramii mostenire din blondul purtat in urma cu 2-3 ani), mi-am lasat unghiile sa isi revina in mod natural(nu le-am ascuns culoarea galbena sub straturi nenumarate si colorate de oja), deci sunt iarsi rozalii (ca mugurii alb si roz si puri), fac saptamanal abur cu rozmarin, mananc mai multe fructe si legume, am reinceput sa fac exercitii fizice. Nu fac sport cat mi-am propus, dar important este ca fac consecvent si cu drag. La masaj sper sa ajung saptamana viitoare(am amanat pentru ca era frig, zapada si greu de ajuns)
Deci se poate...Voi cum stati cu programul de beauty?

vintagemania: azi, stilul nautic



Pentru mine, stilul nautic nu a fost niciodata absent din garderoba. In niciun an. Faptul ca a revenit in tendinte in primavara anului 2010 nu poate decat sa ma bucure, dar- chiar daca nu revenea, eu tot as fi purtat bluzitele cu dungi de marinar. Imi place mult sa asortez o bluza nautica cu pandantive sau brose din email, sub forma de inimioare sau fructe stilizate. Nu am decat bluzite, insa daca as gasi ceva sa imi placa, o rochie sau o fustita, nu as ezita sa cumpar. La urma urmei, daca le port cu drag in fiecare an, fara sa tin cont de tendinte, inseamna ca am facut o investitie, nu? Se asorteaza cu parfumul Quizas, Quizas, Quizas, de la Loewe.

vintagemania:azi, stilul Marie Antoinette


Pasteluri dulci, culori de inghetata cremoasa, galben pai, roz delicat, albastru ca cerul senin, verde fistic, ivoire, lila, levantica fragila, iata o paleta cu aer atemporal cu care ne vom intalni in aceasta primavara. Desi incarcat, stilul Marie Antoinette, aplicat cu moderatie, reclama o feminitate pudica dar excesiva, cu multe secrete soptite in budoar. Parfumul care se potriveste este Parisienne de la YSL, trandafir de Damasc cu violeta.

miercuri, martie 17

cum se aplica un primer


Pana acum doi-trei ani nu ma dadeam in vant dupa primere. Avand tenul gras, ma feream sa folosesc mai mult decat crema+fdt+un strat subtire, aproape invizibil de pudra. Dar am cumparat Touche Mate oil free de la Yves Saint Laurent pentru ca aveam fondul de ten din aceeasi gama si l-am incercat la o lansare- prima oara din curiozitate, sa vad daca matifiaza suficient. Mi-a placut si l-am cumparat: este fin, oil-free si non-comedogenic. Il aplic numai in zona T, pentru ca eu cred ca numai acolo am nevoie. Restul fetei nu trebuie stresat cu formule absorbante, ci exfoliat si hidratat consecvent. De altfel, in multe cazuri, avem nevoie de primer doar pe zonele dificile, cum este celebrul T sau ochii, mai ales daca te fardezi pentru un eveniment special si ai nevoie de ceva puternic sa impiedice scurgerea sau disparitia make-up-ului. Uneori il folosesc numai pentru nas, pentru ca a-l impiedica sa arate ca un bec aprins:) Eu nu folosesc Matt Touch zilnic, iar pentru ochi am un produs diferit, Shaddow Insurance de la Too Faced.
Asadar, daca primer-ul vostru vi se pare prea matifiant sau prea gras sau prea stralucitor, aplicat-l doar pe portiuni. Nu este absolut necesar sa il aplici pe fata intreaga.

marți, martie 16

dezamagiri cosmetice: rujul long -wear


Am cumparat un long-wear rosu de la Dior, in urma cu cativa ani. Pentru mine au fost bani aruncati. Imi usca buzele foarte tare, iar pe partea interna a buzelor(unde este umezeala)culoarea se stergea, lasand in urma un fel de turturi. Sigur, daca beam ceva, nu lasam urma aceea colorata pe pahar, efectul final nu era chiar un dezastru total, insa dupa maxim doua ore simteam nevoia sa racai buzele, atat de uscate le simteam. Nu putea fi sters cu un demachiant obisnuit, asa ca a trebuit sa cumpar ceva special, un fel de creion cu ceara, foarte gras, tot de la Dior. Pur si simplu mi se pungeau buzele. Ora dupa ora, simteam ca se subtiaza si se stafidesc. Nicio urma de hidratare, de efect de volum, de stralucire satinata, lucruri pe care eu le astept de la un ruj bun. Mi se parea ca pana si culoarea se schimba in timp. Pentru mine acea experienta ramane una de care nu imi aduc aminte cu drag, pentru ca am aruncat banii de pomana si am primit in schimb un ruj pe care l-am considerat odios.. O prietena a incercat un astfel de produs de la Max Factor si dupa doua aplicari nefericite, l-a abandonat total. Nici macar balsamul pe care il puteai aplica nu reusea sa faca mare lucru.
De atunci am evitat sa mai incerc rujuri long-wear. Nici macar nu le bag in seama cand trec pe langa vreun stand cu astfel de produse.
Poate ca de atunci formula lor s-a imbunatatit, stiu ca sunt fete care se declara destul de multumite de Mac.
Insa eu nu as mai cumpara niciodata vreun ruj long-wear.

luni, martie 15

Rujul rosu: magie sau dezastru?


Ador rujul rosu. Cred ca are puteri magice, iti poate schimba intr-o clipita dispozitia, look-ul si iti poate da o stralucire de femme fatale in doar cateva secunde. It's a kind-a magic sau un dezastru total. Nu cred ca este prima data (pesemne nici ultima) cand mentionez, sugerez sau spun pe sleau acest lucru.
Dar exista situatii in care rujul rosu devine o pacoste. Zilele trecute la un restaurant bucurestean, de exemplu. Fata care statea in fata mea era perfect rujata, purta un rosu martini care ii venea foarte bine. Dupa primul platou insa, din rujul rosu ramasese doar conturul, ca si cum ar fi fost data numai cu creion, iar culoarea naturala a buzelor ei parea, in acest context, maro. Am vrut sa ii spun ca mai bine il sterge pe tot cu un servetel, dar am reusit sa ma abtin la timp(imi place sa dau sfaturi numai cand mi se cer, sau cand e vorba de o prietena foarte buna). Dupa al doilea platou, intre santurile subtirele si verticale din jurul buzelor, scapasera cateva suvite de ruj, parca erau niste paraiase, probabil din cauza untului sau uleiului.
Asadar, cand mergeti la masa la restaurant, buzele nude sau usor colorate cu gloss sau un ruj lejer, translucid, sunt cele mai bune optiuni.

duminică, martie 14

pensule de machiaj ieftine si bune


Pensule de machiaj ieftine si bune am gasit mereu la H&M(am aflat ca urmeaza sa intre pe piata din Romania (iar!), dar am auzit acest lucru de atatea ori, ca nu pot sa il mentionez decat ca zvon):de toate marimile si pentru fiecare particica a fetei. De obicei, standul cu pensule se afla langa raionul cu accesorii. Mi-ati scris ca multe dintre voi plecati in strainatate, si cum vacanta de Pastele se apropie, m-am gandit ca este bine sa stiti sau sa va reamintiti acest lucru in cazul in care sunteti in cautarea unei truse de pensule performante.

vineri, martie 12

sugarbomb, primavara de la benefit



Pentru ca in ultima perioada am tot prezentat produse la rubrica de beautynews, trebuie sa va spun si ce noutati mai sunt la Benefit, pentru ca eu indragesc mult de tot conceptul lor alandala, dar delicios de a crea ambalaje vintage, texturi si concepte imprevizibile in domeniul machiajului. Sugarbomb este o combinatie de pudra de fata si fard de obraz. In cutiuta vei gasi patru nuante complementare de rozaliu, roz stralucitor, piersica si pruna. Folosesti pensula speciala pentru a trece peste toate aceste patru nuante, amestecandu-le, dupa care aplici peste obraji: ele se contopesc si lumineaza in mod natural datorita particulelor de stralucire foarte fine din compozitie. Apoi alegi numai una dintre cele patru culori pentru a aplica a doua oara, doar pe pometi, ca pe un blush, pentru a-i accentua. Costa 138 Ron, la fel ca si Coralista- pe care il am de anul trecut.

yes to tomatoes


Dupa Yes to Carrots, au aparut si tomatele sub forma de produse la Yes to Tomatoes. Pana acum nu am incercat nimic de la ei(au produse pentru par, corp si fata), dar le semnalez la beauty news. Cred ca voi incerca samponul pentru volum si uz frecvent, pentru ca l-am avut pe cel de la Yes to Carrots care mi-a placut foarte mult. Interesant este si gelul demachiant, pentru ca are si rozmarin. Intr-un comentariu primit de curand, o fata tanara de 16 ani, Teodora se numeste, mi-a cerut sa ii recomand demachiant si crema pentru ten mixt, stiu ca i-am sugerat si Yes to Carrots. Acum ii recomand si Yes to Tomatoes! Produsele le gasiti in magazinele Sephora.

vintagemania: azi, inimioarele



Cred ca inimioarele sunt funny, nu trebuie promovate numai de Sf Valentine. Am impresia ca le stiu dintotdeauna. De multe ori sunt pe nedrept aruncate in derizoriu. Sigur, daca folosesti prea multe, cazi in ridicol. Un singur accesoriu este suficient, nu va trece neobservat.

joi, martie 11

Spice Up my Nude! by Sephora



Oricat as fi de grabita, ochii si pometii mei beneficiaza la fiecare machiaj de fardul iluminator. Anul trecut am folosit Sephora luminous glow(cel care avea o libelula pe capac), pe care l-am descris in termeni elogiosi la vremea respectiva. Era cremos si il puteam intinde cu mana pe toata pleoapa, coltul intern al ochilor, pometi si buze. Era al doilea pas dupa aplicarea fondului de ten. L-am luat cu mine peste tot, asa ca s-a cam spart capacul si a mai ramas doar putin din produs, pe marginea cutiei. Chiar daca plecam de acasa dimineata devreme, tot dadeam cu un strop. Luminous Glow a fost editie limitata (primavara-vara 2009), insa am vazut ca anul acesta in colectia Spice Up My Nude primavara-vara 2010, a aparut un alt produs asemanator, Ok Coral(il aveti in imagine)care este la fel de bun. E pudrat, ca un fard pentru ochi, dar adera foarte bine. Este translucid, cu o usoara tusa corai, aproape imperceptibila. La prima vedere am crezut ca este un fard de ochi portocaliu, dar aparentele inseala. Lasa un voal discret stralucitor, si ilumineaza instantaneu privirea, lucru vital pentru mine, pentru ca am ochii putin infundati. Este special creat pentru "eye and cheek" insa poate fi folosit si pentru decolteu si buze. Il aplic cu pensula, dar fiind translucid, nu se poate intampla nimic rau daca folosesti buricele degetelor. L-am probat aseara la petrecerea Miko Beauty Center 10 ani si vi-l recomand si voua:)
P.S. Pentru a mari pozele, dati click pe ele.

thinking pink again!




Desi imi este greu sa recunosc, rozul neon a inceput sa imi placa din nou. Intai mi-a placut o oja, apoi un tricou, a urmat un accesoriu tip port chei sub forma de gentuta, cumparat de la Accesorize pe care il port la gat ca pe un pandantiv, un ruj de la Dior, ultra-shine 672 shiniest pomegranate, apoi am vazut cerceii din colectia de primavara-vara 2010 de la Isabel Marant (ii aveti in imagine) si imi dau seama ca gata, embargoul personal aruncat discriminatoriu asupra acestei culori a fost ridicat.
Anul trecut eram atat de plictisita de aceasta culoare, incat chiar credeam ca nu o voi mai purta multa vreme. Multa vreme a insemnat un an. Poate chiar mai putin. Ma consolez cu ideea ca rozul intinereste si ca oricum, pentru mine, o singura tusa de culoare la o tinuta neutra ajunge. Ok, maxim doua.

regula sfanta a aburirii corecte:)


In ultima vreme, am tot ridicat in slavi aburul facial, deoarece pentru tenul normal, mixt, gras sau acneic are rezultate foarte bune. Este cea mai veche, cea mai ieftina si una dintre cele mai eficiente tehnici pe care le cunosc. Insa nu cred ca pana acum am accentuat foarte tare (potrivit importantei) un aspect. In jurul ochilor si deasupra buzei superioare este musai sa aplici o crema foarte hidratanta, altfel ridurile si liniile fine se vor accentua cu fast forward. Daca nu ai o crema grasa, poti apela si la balsamul de buze (daca nu e colorat), sau la balsamul de maini. Cand ma refer la "in jurul ochilor" vreau sa spun laba gastei+pomete. Aceasta regula trebuie aplicata si cand mergi la sauna sau hamamm.

miercuri, martie 10

cui ii este frica de pudra compacta?


Am vazut ca sunt la moda produsele care au o suprafata oglinda: rujuri, gloss-uri, telefoane si chiar- mai nou, carti de credit. Asa ca azi am decis sa scriu despre pudra mea compacta de la Eddie Funkhouser, pe care o port mereu in geanta. Este la concurenta cu servetelele matifiante, dar este mult mai eleganta, iar capacul este oglinda. Generally speaking, regula spune ca este o greseala sa te aranjezi in public, dar eu stiu ca pana si regina Angliei si-a mai facut cate un mic retus in vazul supusilor, asa ca, daca nu ai de gand sa te duci la baie sa iti tamponezi nasul, o pudriera eleganta este o solutie rezonabila.
Este a doua pudriera de la Eddie Funkhouser pe care o am (folosesc produsul pentru zona T) si imi place foarte mult ca absoarbe foarte bine sebum-ul. Contine pudra de orez, are o nuanta de fildes, translucenta, iar pe ten ia culoarea bazei de machiaj sau a nuantei pielii tale. Nu o folosesc in exces, o intind bine cu buretelul din cutiuta. Multe fete spun ca nu agreeaza pudra pentru ca accentueaza ridurle. Acest lucru nu este decat partial adevarat, pentru ca nu pudra accentiueaza liniile fine, ci o cantitate mare aplicata pe ele. Cand aplici doar o boare, iar granulele sunt fine si luminoase, aceasta problema pur si simplu nu exista. Daca vrei sa aplici pudtra pe toata fata, ai nevoie de o pensula kabuki sau una rotunda, cat mai mare. Nu recomand Face powder de la Eddie Funkhouser decat pentru tenul mixt spre gras sau gras spre foarte gras.

marți, martie 9

Noi pensule de machiaj la Sephora




Anul trecut, in primavara, cand au aparut noi pensule de machiaj la Sephora(e vorba de cele cu peri naturali colorati), am crezut ca nu se poate ceva mai vesel si mai haios. Dar iata ca se poate. In colectia de primavara au fost lansate pensulele So Iconic(aveti cateva in imagini), sub expertiza designer-ului francez Phillipe di Meo. Au ca punct de plecare precizia celor profesionale, un design smart, au culori metalice, fucsia, violet si turcoaz, iar "coada" este lunga si usoara (din aluminiu). Sunt practice si frumoase, pot sta "in picioare" in jurul chiuvetei sau pe masuta de toaleta, datorita unui mic si simplu dispozitiv din plastic transparent.
Pensulele pentru fata(pudra, blush, anticearcan, fdt, highliter) sunt in culoarea roz fucsia, cele pentru pleoapei-in violet, iar cele pentru sprancene-in turcoaz, asa ca sunt foarte usor de identificat cand te machiezi.

program de beauty de primavara-episodul unu


Toata iarna am fost preocupata de fata mea: sa fie suficient de hidratata, dar fara sa uit ca tratamentul de purifiere este important pentru un ten gras. Scrub, abur facial si lotiune preparata cu rozmarin proaspat, cumparat in plic de la Mega Image-am vorbit despre aceste lucruri in cateva randuri.
In ceea ce priveste corpul, va marturisesc aici vinovatia: l-am cam neglijat- cateva exercitii fizice si o crema hidratanta, poate cateva imbaieri cu uleiuri. Sporadic, desigur. Nu am folosit scrub mai deloc, am amanat mereu, din cauza timpului, a vremii si apoi am ajuns intr-un fel la concluzia impaciuitoare ca oricum pielea se exfoliaza de la epilat si am considerat ca ajunge pe timpul iernii.
Si ieri, de 8 martie, m-am uitat in oglinda mare cu ochi critic: punctul meu slab este corpul, de fapt lipsa de tonus a bratelor si picioarelor.
Asadar, simt nevoia sa reincep tratamentele corporale: scrub saptamanal, crema anticelulitica, lotiune hidratanta, sala sau exercitii acasa cu gantere, saltea si bancuta, minin 20 de minute zilnic. Si abonament la masaj.

luni, martie 8

i love homemade: lotiune tonica din rozmarin


Stiu ca multe fete nu vor sa se spele cu apa de la chiuveta pe fata. Iata o reteta homemade, foarte eficienta si usor de facut. Ai nevoie de o oala, apa si rozmarin. Pui apa la fiert si cand da in clocot, introduci rozmarinul. Il lasi sa fiarba cateva minute, apoi acoperi oala si o lasi asa cu rozmarinul inauntru o jumatate de ora. Strecori frunzele si te speli pe fata cu apa calduta, ca si cum te-ai spala cu apa. Eu de obicei fac o cantitate mare, pentru ca pot pastra lotiunea 2-3 zile in frigider. Se poate folosi si dimineata si seara. Desigur, eu prefer rozmarinul pentru ca am tenul gras si acesta are proprietati astringente, insa poti folosi musetel busuioc, menta, gabenele, orice planta face bine tenului tau. La nevoie, poti amesteca mai multe plante tamaduitoare.

I did it again... by Carla Bruni


Pozele cu Carla Bruni la o intalnire oficiala, cu rochia Roland Mouret purtata fara sutien (off, rusiniiiicaaa!!!) au inconjurat rapid planeta lasand in urma un praf dantelat cu iz de scandal de budoar prezidential. Comentarii, emisiuni, dezbateri, forum-uri infocate de ambele parti-pro si contra, iata in ce se masoara azi popularitatea primei doamne a Frantei.
Pe mine intamplarea m-a amuzat, confirma disponibilitatea Carlei de a face lucruri socante, sanii ei sunt frumusei si mititei, nu mi se pare deloc deranjant.
Ea pare sa se simta in largul ei, nu are absolut nicio problema, se simte bine cu corpul si in corpul ei, insa planeta este acum impartita in doua: a facut sau nu a facut bine?
Pana acum Carla nu a dat niciun raspuns.
P.S. Nu vi se pare ca Melania Medeleanu seamana cu Carla Bruni?