vineri, aprilie 30

mai tii minte ceva din tulburatul april?


Iata cum arata, pentru mine, o schita de zi de vineri perfecta: o plimbare prin Gradina Botanica, unde pot citi nestingherita pe o banca (poeziile lui Kavafis), ca intr-un tablou de Monet, un parfum nou cumparat de la Viena (Eaudemoiselle de la Givenchy) si Scrisoarea lui Nicu Alifantis (daca vreti sa o ascultati, dati click pe titlul postarii), iar versurile Danielei Crasnaru le aveti mai jos:

Mai tii minte ceva din tulburatul april?
Mai stii alfabetul acelor frenetice zile?
Turnu-n flacari de unde saream amândoi,
Iti mai joaca si-acum în pupile?
Tii minte? sângele tau se vindea bucuros
Pe-o moneda de aer, pe-o frunza, pe-o parere...
Ca sa poti auzi, în mijlocul codrului
Pe cerul scorburii dulci, cum toarce îngerul miere?
Numele meu, mai schimba el echilibrul luminii?
Iti luneca-n sânge, corabie cu mirodenii din cer?
Te mai temi cum sa nu ma striveasca amurgul
Sub o-nrosita petala, petala de fier...
Mai tii minte ceva din tulburatul april
Mai stii alfabetul acelor frenetice zile?
Câte clipe, câti ani, si vremea... si vremea...
Mai tii minte ceva din tulburatul april?
Mai tii minte...?



DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

joi, aprilie 29

Maro si gri? Da, maro si gri!


Nu m-am gandit niciodata sa asortez maro cu gri, insa am gasit o poza SJP, in care aceasta combinatie(+alb+albastriu movuliu) pare sa mearga de minune. Nu ar fi fost nicio greseala daca geanta era rosie, verde, turcoaz sau fucsia, evident. Mi se mai intampla cateodata sa vad combinatii pe care eu le socoteam nepotrivite si care sa nu ma mai deranjeze deloc. Uneori am impresia ca sunt destul de conservatoare, insa preiau idei si sper sa invat sa fiu mai indrazneata.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

vineri, aprilie 23

Produsul lunii aprilie: samponul Orzene


Va spun cu mana pe inima: cand aud de sampoane cu preturi astronomice, mi se face rau. Dar rau- rau, adica rau de tot. Nu glumesc. Am incercat cate in luna si in stele, si acasa, si la salon. Si m-am cam saturat. Vreau o cantitate mare, la un pret mic, care sa curete delicat sebumul si sa imi lase parul fin si stralucitor. Toate sampoanele scumpe pe care le-am folosit pana acum m-au dezamagit, asa ca pe mine nu o sa ma mai vedeti cumparand asa ceva. Daca primesc vreun cadou, ok, promit sa folosesc produsul si sa imi dau cu parerea. Dar de cumparat, never ever. Samponul Orzene pentru par colorat, pe care l-am descoperit in urma cu vreo doua saptamani, are 400 ml costa 12 Ron, si este o combinatie de bere, cu extracte de orz, hamei si drojdie de bere si cereale. Curata eficient parul meu gras, da stralucire si il lasa matasos si usor de pieptanat. Miroase placut, face spuma multa si nu imi incalceste deloc parul. Masca din aceeasi gama, pentru par colorat, de 200ml, costa 14,5 ron, iar balsamul-9 ron. Nu le folosesc dupa fiecare spalare, pentru ca nu e nevoie, samponul chiar isi face treaba.
Mi-a placut atat de mult acest sampon, incat il declar produsul lunii aprilie.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

Din ciclul: un sfat de beauty pe zi:) Gospodina Bubulina!


Multe fete se plang de faptul ca Cif, Domestos, Fairy si alti detergenti menajeri, ataca pielea catifelata a mainilor. Sigur, toate folosim creme hidratante care sa le catifeleze si sa le repare post-traumatism, serumuri sofisticate pentru cuticule intarite si uneori chiar dureroase, insa problema nu dispare, iar in timp, pielea mainilor se urateste.
Nimeni nu vrea sa aiba maini urate si imbatranite inainte de vreme, asa ca o investitie in crema de maini si ser de cuticule este de la sine inteleasa.
Inainte de a cumpara orice crema, lotiune, ser, ulei sau unt pentru maini, nu uita sa cumperi si sa folosesti manusi menajere. Este prima conditie pentru ca mainile tale sa fie frumoase. Manusile menajere sunt pe locul intai, in fata oricarui produs din arsenalul hand beauty.
Pe cuvant.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

joi, aprilie 22

Un parfum ca o dimineata senina de primavara


De curand, Camelia m-a intrebat care este parfumul meu preferat si m-am balbait, pentru ca nu stiam. Am pasiuni de moment, de sezon, oscilez, ma intorc la o veche iubire si apoi descopar una noua, tradez, insel, traiesc, iar iubesc. Pentru ca nu am stiut ce sa ii spun si am si marturisit acest lucru, Camelia a nuantat. Mi-a cerut sa ii spun primul parfum care imi vine in minte. Spre surprinderea mea, am spus Anais-Anais, de la Cacharel, la care nu m-am mai gandit de foarte multa vreme. Imi aduce aminte de dimineti insorite de primavara, cand ma trezeam cu raze dansand pe tavan, iar sufletul vibra de fericire. Pesemne ca pentru mine este un parfum sinonim cu tineretea. Daca ar fi sa il descriu, nu cred ca as gasi cuvinte potrivite, dar stiu ca ar avea o dimensiune verticala, reprezentata exact de imaginea atasata. Ascuns bine in memorie, Anais Anais era parfumul meu de suflet. Iar eu de-abia acum am aflat!

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

miercuri, aprilie 21

Blushing is beautiful!


Folosesc fard de obraz cremos doar de o saptamana-doua. Am incercat si inainte, dar mereu am considerat ca blush-ul pudra este ideal pentru tenul gras, ca al meu. Insa, cum in ultima vreme, tenul meu gras este mai mult mixt, iar pielea de pe obraji, uscata, am ajuns la conclzia ca este mai indicat ceva cremos si hidratant.
Blush-ul cremos se poate gasi sub forma de baton, spuma delicata, crema usoara, sau sub forma lichid, in stilou cu pensula(cum sunt si unele fdt). Metoda de aplicare este simpla, ca si cum ai aplica fdt pe pometi sau obraji. Se intinde extrem de usor, iar efectul mi se pare mult mai natural. Iei o cantitate mica, o intinzi cu miscari usoare pe pometi, tapotezi putin zona si masezi delicat. Poti reaplica in cazul in care vrei mai multa culoare si bujori in obrajori mai vizibili. Poate prima oara o sa iti fie putin frica sa nu iti ruinezi machiajul, dar este doar o impresie. Rezultatul ma impresioneaza de fiecare data, e vorba de acel sun kissed glow.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

marți, aprilie 20

Naomi Watts




Pe Naomi Watts am desoperit-o tarziu, dupa ce am vazut Valul Pictat. Mi-a placut mult personajul pe care il interpreta, aerul de autenticitate si frumusetea ei melancolica. Apoi, cand am aflat ca e Naomi Watts, mi-am adus aminte ca ii stiam numele, poate chiar cateva roluri, insa pentru mine, sursa de inspiratie a devenit numai dupa The Peinted Veil. Desi in filmul in care am remarcat-o este bruneta, Naomi este blonda. Genul de blonda aurie, delicata si romantica. Exact genul meu de blonda:)

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

luni, aprilie 19

How 2 do it: stiloul pentru stergerea ojei de pe conturul unghiei



Mi-am dorit mereu un stilou dizolvant pentru oja care ramane pe partile laterale ale unghiei dupa ce imi fac manichiura, insa mereu am amanat, pe motiv ca ma descurc cu un betigas, ca nu are rost, ca parca e prea scump, ca oricum in materie de beauty basics nu imi lipseste nimic. In fine, zilele trecute am cedat in fata unui astfel de instrument pentru retusuri rapide, de la Yves Rocher. Este foarte delicat si cu adevarat eficient, mai ales ca am reinceput sa folosesc rosu moscovit, iar pielea, in partile laterale ale unghiilor avea dungi rosii, pionieresti. Varful stiloului este in format oblic si usor rotunjit, deci oricat de novice ai fi, tot vei sti cum sa il folosesti. Are o formula fara acetona, pe baza de ulei de migdala dulce, extras din agricultura biologica, obtinut din prima presare la rece, cu proprietati calmante. Dupa ce il folosesc, pielea nu ramane uscata, ci catifelata, iar conturul unghiei nu este deloc afectat si nici nu se descuameaza inestetic pielite uscate. Il socotesc o investitie, pentru ca dupa ce dizolvantul original se va termina, pot inmuia varful in dizolvant, mi se pare destul de rezistent pentru a supravietui o perioada indelungata. Pare un fel de carioca. Pretul e 45 ron.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

duminică, aprilie 18

Din ciclul: un sfat de beauty pe zi:)


Sunt sigura ca ati observat ca a venit primavara si ca zilele cu mult soare va infrumuseteaza viata:)
Prin urmare, sub nicio forma, dar absolut sub nicio forma sa nu iesiti din casa fara protectie solara!
Este cel mai mare deserviciu pe care l-ati putetea face pielii voastre.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

sâmbătă, aprilie 17

Dezamagiri cosmetice: Nivea waterproof eye makeup remover


Nu imi plac deloc produsele waterproof. Cred ca o singura data am avut o mascara si a fost "a real pain in the ass". Imi simteam genele grele, parca ma strangeau, demachierea era un cosmar, dar da, mascara nu se topea, nu curgea nimic, nici macar un firicel de tus negru, insa aveam impresia ca se faramita incet incet, pe masura ce treceau orele. Era greu chiar si cand clipeam. De la acea mascara waterproof si pana acum au trecut multi, multi ani, poate ca industria de gen are acum performante pe care eu nu le banuiesc, dar nu am mai fost niciodata interesata nici macar sa probez ceva asemanator. Insa am cumparat mereu demachiante de ochi pentru machiaje waterproof, pentru ca asa aveam eu impresia ca e mai eficient, mai delicat, iar machiajul se stege mai repede. De cele mai multe ori chiar asa si era. Insa am dat peste acest demachiant de la Nivea, este singura data cand am cumparat textura de lapte demachiant in loc de gel sau lotiune. Fardul se sterge usor, dar mascara de pe gene se dizolva ingrozitor de greu. Trebuie sa stai mai bine de un minut cu laptele demachiant pe gene, ceea ce e infernal, si tot trebuie sa freci ca sa stergi, ceea ce e ingrozitor, pentru ca favorizeaza aparitia ridurilor. Demachiantul normal de la Nivea, cel sub forma de lotiune, pe care il folosesc acum, este ok, destul de delicat cu ochii si sterge machiajul mult mai eficient.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

vineri, aprilie 16

I don't wanna talk about it


Zilele trecute am fost la o documentare de beauty prin supermarket-uri. Eram in cautarea unui demachiant de ochi, eram si interesata sa vad cum mai arata noutatile mass-market, ce expunere mai au, ce mai cumpara lumea, nimic nou sub soare, sunt sigura ca toate facem acest lucru din cand in cand. Un fel de window shopping, vasazica. Demachiant de ochi de la Elmiplant nu am gasit, cel de la Gerovital Plant nu m-a atras pentru ca doua fete mi-au scris pe blog ca le-au usturat ochii. Si am ajuns in fata unui display L'Oreal. M-am uitat la toate produsele si mi-am dat seama ca pur si simplu nu pot sa cumpar nimic, absolut nimic de la ei. Imi sunt extrem de antipatici din cauza reclamei agresive, neobosite, desantate si mi se pare ca eu nu am nimic, absolut nimic in comun cu L'Oreal. De-a lungul timpului, am mai cumparat, sporadic, cate un produs de la ei, nu am avut experiente neplacute, nu mi-au aparut cosuri sau alergii, deci nu am un capat de acuzare "beton". Daca la Nivea pot mentiona ca imi place mirosul cremelor si lotiunilor, si mai cedez din cand in cand datorita acestui subiectivism, la L'Oreal nu imi place nimic, nu ma atrage nimic. Probabil prea multa reclama ma indeparteaza, pune lumea pe fuga(cazul meu). Am un singur produs de la ei, un creion contur de buze roz stins. Si demachiant de ochi am cumparat, pana la urma, de la Nivea.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

joi, aprilie 15

tendintele toamnei 2010


Am vazut ca multe site-uri si bloguri dau tendintele de toamna- iarna 2010; deja au avut loc marile prezentari, s-au dezbatut principalele obiective si s-au stabilit must-have-urile. Desi sunt interesata foarte tare si de partea fashion, sunt atat de ancorata in aceasta primavara surprinzatoare, incat pur si simplu nu am putut citi niciun articol despre fall 2010. E ca si cum as refuza sa le stiu, sa le comentez si sa ma gandesc la ele inainte de vreme.
Insa iarna trecuta(chiar in toiul iernii de fapt) stiu ca am scris cateva articole referitoare la spring 2010, fara sa am deloc impresia ca preview-urile sunt suparatoare.
Ne grabim catre primavara, niciodata catre toamna, cred ca despre asta e vorba...
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

miercuri, aprilie 14

My other bag is Hermes





Le-as purta pe toate patru, fara nicio urma de ezitare!
Cred ca totul a pornit de la Anya Hyndmarch, in urma cu cativa ani, cand a innebunit lumea cu I'm not a Plastic Bag.
Gentile colorate din imagini sunt create de Jessica Kagan Cushman si sunt preluate de pe site-ul magazinului Colette.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

Scrisoare deschisa pentru Kari


Kari, una dintre cititoarele Beautynews, a trimis zilele trecute un comentariu la Dezamagiri cosmetice-Chanel, demachiantul de ochi. Din pacate, am sters din greseala acel mesaj, ii cer scuze si o rog sa il trimita, daca poate, inca o data. Cred ca era primul ei comentariu pe blogul meu, imi pare foarte rau de acest mic accident:)
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

Ieri, la coafor...


Cum spuneam, ieri, la coafor ...eram cinci fete. Patru blonde, care venisera pentru vopsitul radacinilor si o satena(eu), care am cerut sa mi se taie patru cm din lungime. Cum ultima mea vizita fusese inainte de Anul Nou, am considerat ca mersul la hair stylist nu mai suporta amanare. Mi se parea ca atunci cand il prind in coada, parul meu arata ca o clatita. De ce patru cm? Pentru ca asa am calculat eu ca varfurile care erau despicate si mai pastrau vopseaua de acum trei ani vor fi complet eliminate.
In sfarsit am scapat de ultimele relicve, dupa ani si ani de chin! Nu mi-a fost deloc usor, marturisesc. Inainte sa ma hotarasc sa revin la nuanta naturala a parului, au fost cativa ani buni de intrebari, de tatonari, de sfaturi retorice, de taina, cu toata lumea care nu ma vedea altfel decat blonda, sau cu cei care ma sfatuiau sa nu il mai vopsesc, pentru ca se deterioreaza pe zi ce trece.
Totul a inceput in liceu , dupa un permanent care mi-a cam ars parul si a avut ca rezultat imediat varfuri tocite si o culoare pe care maica-mea o caracteriza drept spalacita. Intai a fost un nuantator cu tenta de brunet, apoi suvite blonde, apoi alte si alte suvite blonde care au distrus parul meu fin si apoi l-am colorat pe tot blond. Culmea este ca la un moment dat, eu chiar ma credeam blonda. Nici macar nu mai stiam care este culoarea mea naturala.
Si uitandu-ma la celelalte patru fete care venisera pentru a-si acoperi radacinile negre, m-am gandit, pentru prima oara cat de mare este manipularea: revistele, indemnul hair-stylistului, schimbare de look, reclamele uriase cu blonde apetisante. Toate aceste lucruri te fac sa iti doresti sa fii diferita, sa fii femeia-cameleon, sa crezi ca iti schimbi si personalitatea odata cu culoarea parului. Acum, din siguranta parului redevenit natural, vad toata aceasta miscare ca pe un marketing ieftin, menit sa ne scoata, de-a lungul vietii, mii si mii de euro din buzunar. Nu este vorba numai de vopsit, ci si de tratamentele costisitoare de "dupa", de regenerare, de pastrare a culorii, de reimprospatare a ei, de luciu, de sigilare, de prevenire, de efect de oglinda, de cimentare a blondului/roscatului/brunetului dupa fix X spalari, in fine, toate acele produse pentru par vopsit, spume, lacuri, fixative, pomezi, masti, balsamuri, lotiuni. Le stiu pe toate, pentru ca m-am pacalit si le-am si cumparat pe toate de-a lungul anilor.
Nu vorbesc de perioade scurte, in care este haios sa iti schimbi culoarea parului, experimentezi freze si culori traznite, ci de perioade de peste 10-15 ani, cand parul se macina, sufera, striga dupa ajutor. Nu vorbesc nici despre cele care au multe fire albe si au acest serios argument pentru a se vopsi lunar sau chiar la trei saptamani. Vorbesc despre fetele care, asa ca mine, nici nu mai stiau pentru ce fac acest lucru.
Pentru ca am fost una dintre ele, trebuie sa spun ca parul meu imi place mult mai mult in acest moment decat atunci cand il vopseam. Are luciu natural, care "rade" cand e soare, isi schimba nuantele cand se schimba lumina, parca ar fi par de copil. Se ingrasa mai repede decat atunci cand il vopseam dar pentru prima data in ultimii 20 de ani, am si eu varfuri sanatoase.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

marți, aprilie 13

vintagemania: azi, platforme din rafie


Platformele din rafie (si/sau pluta) s-au purtat si se vor purta probabil intotdeauna. Cred ca au revenit in atentia creatorilor de moda pentru ca sunt IN bicicletele, mersul pe jos, eco, bio, plasele refolosibile scl. Eu am deja o pereche de sandale cu platforma de rafie in dulap, pe care le-am cumparat in urma cu vreo 4 ani, cand s-a lansat Aldo in Romania. Au si o fundita foarte sic(apropos si fundele sunt in mare trend iarasi!), deci nu stiu daca imi voi mai cumpara si o a doua pereche, desi daca le-as gasi pe cele din imagine, m-as lasa sedusa:)
Au multe plusuri: platforme (deci plus de inaltime, uraaa!), sunt comode, mult mai elegante decat pantofii sport sau balerinii, iar mie imi sunt de foarte mare folos, pentru ca in ultima vreme merg mult pe jos. Le port cu fuste si rochii, niciodata cu pantaloni.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

Olivia Palermo, fata din Vogue


Am descoperit-o pe Olivia Palermo de curand, pentru ca apare des in Vogue-ul american. Este o frumusete naturala, se imbraca relaxat, dar sofisticat, stie sa combine faimoasa geanta Birkin de la Hermes cu blugi si tinute casual, lucru foarte rar la o fata din USA. Trece drept o "New York Socialite".
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

duminică, aprilie 11

Servetelele demachiante Elmiplant


Pentru mine, servetelele demachiante de la Elmiplant au fost o surpriza frumoasa a primaverii. Am varianta verde, pentru ten normal/mixt si pot sa spun, cu multa multumire, ca "fac" exact ceea ce scrie pe pachet: curata eficient si hidrateaza tenul si ochii. Suna foarte simplu, dar in realitate stim toate cat de complicat este:) Pentru ten normal/uscat, exista varianta roz. Servetelele sunt bine imbibate in solutie, dar fara a fi excesiv de lichide, sunt dozate perfect (pe gustul meu adica). Le folosesc si pentru fata si pentru ochi. Dupa ce le folosesc, pe ten nu imi raman deloc urme lipicioase, in ciuda faptului ca au si agent hidratant(nectar de gutuie si vitamina E). Mirosul este placut, a gutuie coapta. Nu contin parabeni, nici parafine.
Le folosesc dinainte de Paste, timp in care am avut o perioada in care am patimit in urma unei raceli rebele, care a tinut cateva zile. Nasucul a fost rosu, pielea era destul de agresata, iar servetelele mi-au fost de mare ajutor, pentru ca sunt foarte blande, nu ma pisca deloc daca le foloseam in the red zone. Le declar cele mai bune servetele demachiante pe care le-am avut pana acum.
P.S. Mascara si fardul de ochi se topesc frumos si ele cu aceste servetele. Nu e nevoie sa freci, ci doar sa le lasi putin pe pleoape, sa dizolve singure machiajul, apoi cureti prin miscari usoare, circulare. Daca sunt machiata lejer, folosesc un servetel, daca am un make-up mai sofisticat, doua.
Cum am precizat intr-un review anterior, le tin pe noptiera, nu le folosesc zi de zi, ci doar cand nu am niciun chef sa merg la baie sa ma demachiez ca la carte, cu lapte, lotiune etc. Costa 8 Ron.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

sâmbătă, aprilie 10

Keep it simple!


Imi place sa merg la picnic, la barbecue sau la mici petreceri campenesti. Recunosc faptul ca sunt multe fete care vin nemachiate, dar eu nu ma numar printre ele. Folosesc insa un minimal make-up: fondul de ten cu Spf, uneori si anticearcan, ambele aplicate cu destula zgarcenie, genul no make-up makeup, blush in strat subtire(sau o idee de pudra bronzanta pe post de fard de obraz), mascara si balsam de buze. Probabil ca unora li se va parea mult, dar eu am ajuns la concluzia ca ma simt mai bine asa.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

vineri, aprilie 9

Flowerbomb La Vie en Rose de la Viktor &Rolf


Editiile limitate ale parfumurilor apar in momente speciale, in preajma sarbatorilor, a zilei Indragostitilor, sau-cele mai multe, la inceputul sezonului de primavara-vara, cand formule considerate grele, dulci, ametitioare, capata o structura diafana, ca o bruma delicata si racoroasa. Este cazul Flowerbomb, parfum despre care am mai scris, fiind unul dintre preferatele mele din ultimii ani. Versiunea edition limitee Flowerbomb 2010(de la Viktor&Rolf)se numeste La Vie en Rose si este o varianta diafana dar decadenta a parfumului clasic, datorita amestecului de trandafir de mai(Rosa centifolia), tangerina, bergamota, piper roz, lacramioara, frezie, ambra si patchouli. Il gasiti numai in strainatate, deocamdata nu exista importator oficial Viktor&Rolf in tara noastra.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

joi, aprilie 8

sweet,sweet violet




Violetul suav si dulce mi se pare inspirational in insoritul April. Probabil turcoazul va avea momentele de glorie in iulie-august, dar nu stiu de ce, lunile acestea mi se par foarte departe. Intre timp, violete, narcise, zambile, iasomie, liliac-ce pacat ca se vor trece atat de repede!
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

Adevarul gol golut despre cremele parfumate si neparfumate


Imi plac mult cremele parfumate. Intre o crema parfumata si una neparfumata, as alege-o pe prima, fara nicio urma de indoiala. Dar stiu ca multe fete opteaza pentru "neparfumate", pe motiv ca asa este mai safe pentru ten si ca o crema fara parfum contine mai putine chimicale. Nu stiu cum a ajuns aceasta idee sa se incetateneasca atat de tare, mi se pare mai degraba o gaselnita de farmacista care nu stie-sau nu vrea, sa explice corect ce inseamna dermatocosmetica.
La o crema parfumata trebuie sa iti placa mirosul, evident, e ca si cum ai alege un parfum. Daca nu ai ales bine si nu ai testat, poti face o usoara alergie.
Pe de alta parte, cred ca putine firme mentioneaza faptul ca orice crema relizata cu diversi compusi, cu diverse mirosuri, ajunge la final sa miroasa urat. Uneori chiar foarte urat. Ca sa anihilezi acest miros urat, ai nevoie de alti compusi, si mai puternici, care sa anihileze parfumul de farmacie al primilor. Prin urmare, tot ai nevoie de elemente chimice care sa faca o crema fara miros. Asa ca mentiunea "fara miros" inseamna, de cele mai multe ori, un element chimic puternic ce anihileaza compusii primari ai cremei.
Iata de ce eu nu ma feresc deloc de cremele parfumate.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

miercuri, aprilie 7

vintagemania: azi, denimul


Prima pereche de blugi am primit-o in liceu. A fost cumparata de pe undeva de langa talciocul din Timisoara, pe o straduta umbrita, de la o femeie cu o plasa maaaare plina cu obiecte din denim. Tranzactia a fost efectuata intr-un gang, unde am probat mai multe perechi, pentru ca nu stiam, evident, ce marime port la blugi. Imi amintesc si acum perechea aceea, cred ca au fost cei mai urati blugi pe care i-am avut vreodata: largi, cu pense, cu talie inalta si cu cateva fire de lame pe betelie. Dar atunci aveam impresia ca nu exista ceva mai frumos pe lume.
De atunci si pana acum am avut zeci de perechi, geci, fustite, pantaloni scurti. Niciodata camasi, am impresia ca nu mi se potrivesc.
In fiecare an, in reviste, site-uri, blog-uri, vad cate un titlu mare, sa sara in ochi: DENIM-ul REVINE! E DIN NOU LA MODA!
Mie mi se pare o ciudatenie: pentru mine denim-ul nu a lipsit in niciun sezon, am avut mereu cateva perechi in dressing. Cum poate sa revina ceva care nu a plecat niciodata?
Poze preluate de pe Refinnery 29.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

marți, aprilie 6

Creme de la Mer



Toata iarna am avut tenul uscat, sensibil, deshidratat. Desi a venit primavara si a plouat infernal in luna lui marte si au inflorit pomii in tulburatul april, tenul meu inca este in suferinte. Din luna decembrie nici nu am mai putut folosi creme pentru ten mixt( chiar daca aveau si plus de hidratare) si a trebuit sa apelez la formule destinate tenului uscat. Am inceput cu Juice Beauty(am scris review in ianuarie), si am continuat cu Creme de la Mer. Crema de ochi a fost perfecta(=review generos). Pentru fata am folosit tonicul, o infuzie hidratanta (care mi s-a parut a fi o formula foarte delicata, placuta si bine tolerata de epiderma, cu o textura intre serum si balsam) si Moisturising cream. Initial am fost foarte incantata de Creme de la Mer, mai ales ca in aceasta perioada nu mi-au aparut deloc cosuri pe fata, iar tenul meu cunoaste o perioada foarte relaxata. Insa dupa ce am terminat mini-tratamentul Creme de la Mer (am avut niste esantioane generoase, primite din Belgia), care a durat in jur de 45 de zile, am vrut sa iau o pauza de creme pentru ten normal-uscat si sa refolosesc produse pentru tenul mixt si gras. Rezultatul? Dupa doua zile, tenul se descuama, adio hidratare. Speram ca tratamentul sa fie mai profund, sa trateze si derma, nu numai epiderma. Contrar asteptarilor, pentru mine hidratarea Creme de la Mer a fost una superficiala.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

sâmbătă, aprilie 3

Vintagemania: azi, Cat eyes


Imi doresc, de cativa ani, o pereche de ochelari tip aviator de la Ray-Ban, insa pana acum nu m-am invrednicit sa imi cumpar. Am fost de cateva ori pe punctul de a-i achizitiona, insa am renuntat in ultimul moment, parca eram in criza de inspiratie. De curand, am vazut pe who what wear ca au revent in tendinte ochelarii tip cat-eye, model care imi place si se si potriveste cu forma fetei mele. De altfel, cred ca ochelarii tip cat-eye se potrivesc pentru orice tip de fata, spre bucuria celor care inca nu stiu precis ce fel de rame le avantajeaza. Din punctul meu de vedere, cat-eyes au efectul wow! pe care il are si rujul rosu, si anume, acea capacitate minunata de a te transforma intr-o secunda.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

vineri, aprilie 2

Mamma don't Preach!!!


Sunt cateva reguli de beauty pe care le-am invatat de la mama mea si pe care le-am incalcat mereu, cu gratie, inca de pe vremea adolescentei. Le consider pe toate, mituri false, dar erau foarte raspandite pe vremea cand almanahul Femeia era biblia cochetelor, deci pe vremea comunismului.
1. Spala-te pe par o data pe saptamana, chiar daca ai parul gras, altfel il strici!
2. Nu te epila pe brate sau intim(asta deja era vazuta ca o sfanta- maaaare,mare nerusinare), te vei trezi cu tepi de arici pe tine!
3 Baba sufera la frumusete! Cu cat doare mai tare(masajul, tratamentul cosmetic, taiatul pielitelor cu forfecuta, uneori pana la sange)cu atat efecul este mai durabil!
4 Lama ingroasa firul de par si te vei trezi cu o padure pe picioare!
5. Fa-ti parul permanent, firul tau subtire se va ingrosa. In plus, parul tau anemic va parea mai mult. (la un moment dat, din cauza influentelor, pe la 18 ani, cred ca aveam parul ca Angela Similea!)
6 Freaca-te pe scalp cu un prosop aspru sa ti se intareasca radacina parului.
Cam acestea sunt sfaturile nefericite in materie de beauty pe care le-am primit de la mama mea. Sigur, mi-a dat(cum altfel?) si multe sfaturi bune. Daca imi mai aduc aminte si de altele(siguuur,din cele rele, ca sunt mai savuroase), revin cu update.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

joi, aprilie 1

Tu cu ce te stergi pe fata?


Una dintre cele mai des intalnite greseli in rutina de beauty este sa te stergi cu prosopul pe fata, prosop pe care l-ai folosit de mai multe ori(uneori si pentru maini). Stiu multe fete care folosesc numai produse bio pentru ten si se sterg pe fata cu prosoape impregnate de detergent. De regula, locul acestui prosopel de fata este in baie, nu il arunci imediat ce l-ai folosit in cosul de rufe, pentru ca nu-i asa, este inca foarte curat, tocmai l-ai luat din dulap, dar deja bacteriile stau ciorchine, fericite si zambarete intr-un mediu umed. Eu recomand servetelele de unica folosinta, chiar si rolele mari de hartie de bucatarie sunt foarte bune. Dimineata si seara, dupa aburire, dupa extractii, dupa pulverizarea cu apa termala, sau dupa lotiunea tonica preparata de tine, in fine, ori de cate ori este nevoie.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE