marți, mai 31

Jurnalul meu din vara lui 2011-a doua parte

 In ultima perioada am avut sentimentul ca ma straduiesc prea mult. Nu mult in ultimele luni sau in ultimii doi ani, de cand tin blogul acesta de beauty&style, ci mult daca intorci capul si privesti inapoi, la toate exagerarile pe care le-am savarsit de-a lungul vremii, de la tapatul parului la minijupe, pantofi ascutiti de femme fatale si sutiene cu push-up imens... Slava Cerului ca nu am uitat sa ma bucur de toate nimicurile, cred ca ar fi fost cumplit sa fac toate aceste lucruri pentru ca asa faceau toate fetele din anturajul meu.
Ei bine, toate exagerarile mele au venit din convingere, dar acum am obosit.Vreau numai lucruri simple.
Beauty case-ul meu nu a fost niciodata atat de mic:
1 fond de ten By Terry
2 fard de obraz peachy de la Sisley, folosit si pe post de fard de pleoape
3 pudra bronzanta by Terry
4 balsam de buze tip gloss La Duree cu miros de violete
5 mascara carbon black
6 un singur fard pentru conturul ochilor, inchis la culoare, de la Dior
7 Un jardin sur le Toit de la Hermes

Asadar, tentatia, in aceste zile/luni  este de a folosi cat mai putine. Ma incanta lucrurile simple, curate, cele care nu iti dau mari batai de cap. Pe care le-ai putea folosi fara nicio problema chiar si cu lumina stinsa,  sau fara sa utilizezi oglinda, pentru ca le stii pe de rost.

L'été indien


Tu stii,
Nu am fost niciodata mai fericit ca in acea dimineata
Cand mergeam pe o plaja,
Putin asemanatoare cu aceasta.
Era toamna.

O toamna in care era frumos.
Un anotimp care nu exista decat in nordul Americii
Acolo este numit vara indiana.
Dar era pur si simplu a noastra.
Cu rochia ta cea lunga
Imi aminteai de un tablou a lui Marie Laurence.

Imi amintesc...
Imi amintesc foarte bine ceea ce imi spuneai in acea dimineata.
A trecut un an,
Un secol,
O eternitate.

Vom merge unde vei vrea, cand vei vrea
Si ne vom iubi pana cand dragostea va muri.
Toata viata
Va fi asemanatoare acelei dimineti
In culorile unei veri indiene.

Astazi, sunt foarte departe de acea dimineata de toamna,
Dar este ca si cum n-as fi
Ma gandesc la tine...
Unde esti?
Ce faci?
Oare mai exist inca pentru tine?
Privesc acest val
Care nu va atinge niciodata nisipul
Vezi, ca si “el”, ma intorc mereu
Ca si “el” ma intind pe nisip si-mi amintesc:
Imi amintesc fluxul
Soarelui si al fericirii care trecea peste mare
A trecut o eternitate,
Un secol,
Un an.

Vom merge unde vei vrea cand veï vrea...

luni, mai 30

Dezamagiri cosmetice: Boots Mediteranean Mint Melon&Sugar

Nu am cumparat acest produs pentru ca are si ceva "organic" in compozitie, ci pentru ca imi doream si aveam nevoie de un scrub de corp cu o textura usoara, care sa vina intr-o cantitate mare si sa aiba un miros placut de lazy crazy summertime. Sa il folosesc des si cu placere adica. Contine ulei organic de menta, pepene si granule de zahar(cu rol de exfoliere). Imi place cum miroase baia atunci cand il folosesc.
Insa trebuie sa spun ca rar mi-a fost dat sa am vreun produs mai greu de aplicat si de folosit. Ba da, a mai fost unul, mi-aduc aminte, am scris si despre el AICI, e vorba de un anticelulitic dificil si ineficient de la Vichy, care se vindea in pliculete.
Mint Melon &Sugar se aplica pe pielea umeda si se maseaza pana cand granulele de zahar incep sa se topeasca. Dureaza o eternitate. Insa nu aceasta este partea cea mai rea si cea mai rea. Dupa ce zaharul se topeste, ramane in urma o pelicula ingrozitor de lipicioasa si destul de consistenta pe toata pielea, care nu se duce nici cu apa, nici cu burete, nici cu gel de dus, doar prosopul aspru o mai tempereaza putintel. Daca te dai cu scrub pe spate si uiti sa prinzi parul, atunci ai o problema mare de tot. Pur si simplu nu mai poti scapa de produs decat dupa doua zile, granulele acelea lipicioase se tin strasnic de bine de firul de par si nu mai vor sa plece. Am samponat de vreo trei ori pana m-am plictisit, si am purtat ponytail sa nu se vada ce unuroasa eram. De-abia a treia zi am scapat de tot zaharul.
Toata pielea de pe corp a ramas lipicioasa, in ciuda faptului ca am frecat temeinic cu prosopul. Am atras toate scamele si gazele si penele si tot praful de pe strada, parca as fi fost data cu gloss de buze peste tot. Hainele se lipeau tot timpul si aveam senzatia aceea ca sunt murdara. Intr-un final, nu mi-a mai placut nici mirosul, pentru ca il asociam cu o alifie unsuroasa. A costat sub 40 lei, 400 gr, dar nu l-as recumpara niciodata. Chiar cred ca nu ar trebui sa se mai fabrice. Nu stiu daca a avut si efect de scrub, deoarece pelicula groasa de zahar topit+uleiurile acopereau mult prea bine toata pielea. Asadar, ca finalitate, e un produs inutil.
I-as da nota 2, deoarecec la inceput mi-a placut mirosul de menta+zahar. Dar este singurul lucru pozitiv pe care il pot contoriza.

sâmbătă, mai 28

Azi imi place...Rock n Rose

Rock n Rose: vintage, romantic si inedit. Oricum, cand a fost ultima oara cand ai purtat flori in par? Eu nu mai tin minte, dar astazi am descoperi acest site minunat Rock n Rose, click aici pentru a vedea restul de minunatii.

joi, mai 26

Operatiunea Dulapul Meu

Toate prietenele mele imi spun acelasi lucru in momentul in care se afla in fata dulapului meu: ca aveau impresia ca am mult mai multe haine. Mult mai multe. Si toate-absolut toate, aici nu stiu nicio exceptie, au completat ca ele au mai multe decat mine. Mai multi pantofi, mai multe rochii, mai multe genti...
Apoi incepem partea de consultanta( datorita blogului sunt tot mai des solicitata sa ofer consultanta personalizata fetelor care au nevoie de un mic ghid practic pentru a-si face ordine in garderoba si/sau in beauty case), si ajungem, treptat treptat, la un echilibru. Eu nu am multe haine, dar le port pe toate. Nu exista in dulapul meu nicio haina pe care sa nu o port. Nu am luat niciodata masuri mai mici sau mai mari. Nu am cumparat niciodata vreo rochie sau vreun alt obiect de imbracaminte cu gandul ca imi va servi pentru o singura seara/ocazie. Nu cumpar decat daca stiu cel putin zece tinute in care as putea plasa obiectul respectiv. Nu cumpar dupa trend, cumpar numai daca acel obiect vestimentar mi se potriveste si numai daca simt ca ma infrumuseteaza. Acest lucru il aplic zi de zi, fie ca ma atrage ceva dintr-o colectie noua, fie ca gasesc reduceri mari in magazine. Nu plec niciodata cu sacose pline din magazine pentru ca e o perioada de sales. Sunt adepta CPW(cost per wear)-costul pe purtare. Haine ieftine ajung sa imi para foarte scumpe si haine scumpe ajung sa imi para ieftine datorita faptului ca ma las ghidata de CPW.
In dulap par putine, insa in momentul in care compun tinute, par multe. Pentru ca sunt bine alese.
Cand ma plictisesc sau cand nu imi intra nimeni in voie, cand am o zi proasta sau sunt plina de nervi imi deschid dulapul si imi revizuiesc garderoba. E un exercitiu care nu ma oboseste niciodata.
Si daca aveti lucrusoare de prisos, va sfatuiesc sa nu stati prea mult pe ganduri si sa le gasiti urgent niste rafturi virtuale, cum am facut eu cu Dulapiorul parfumat al Adelei(click AICI)

Later edit: la un moment dat, o prietena shopping addict mi-a spus ca daca ar fi adunat toate gablonturile pe care le-a cumparat in douazeci de ani, ar fi avut un diamant mare pe deget. Eu ma gandesc adesea la adevarul din spatele acestei fraze. Pentru ca este, evident, o chestiune de gust si alegere.

Din lumea celor care nu cuvanta...

Pur si simplu nu rezist cand vad poze asa dragalase.

miercuri, mai 25

Spring wind

Uneori sunt clipe cand vantul de primavara trece usor pe langa tine, fosnind gratios iarba de alaturi si sarutand frunzele copacilor.
De cele mai multe ori, acestea se intampla intr-un timp aproape mitic, cand simti ca lucrurile duc incet incet, bine si ferm indrumate, spre ceea ce iti doresti.
Si daca la final nu atingi totusi telul propus, bucura-te macar de frumoasa calatorie facuta:



Pentru a asculta sau reasculta si varianta furtunoasa, varianta nebuna a sufletului meu, click AICI


Tema pentru cititoarele blogului (lazy crazy summertime)


Intrucat se apropie vacanta de vara si stiu ca multe fete isi vor petrece concediul in afara granitelor tarii, as vrea sa va dau o tema de vacanta. O scriu inainte de inceperea sezonului, ca sa aveti timp sa va ganditi la ea. E usoara, placuta si plina de vanitati feminine: sa incercati parfumuri noi si sa incercati sa va feriti de cele"industriale": Jo Malone(mai multe informatii aici), Serge Lutens sau L'Artisan Parfumeur. Si apoi sa imi spuneti cum vi s-a schimbat perceptia despre parfumuri.


Din lumea celor care nu cuvanta...

Eu nu le dau pisicilor Whiskas, dar reclamele lor mi se par foarte dragute. Aceasta este preferata mea:

Caz concret: ambalajul conteaza (Sephora Gentle Exfoliator Cleansing Cream)

In aceasta seara am fost tare fericita: am aruncat in sfarsit ambalajul tip borcan de la Sephora exfoliator cleansing cream. Am mai scris despre el si AICI. In ultimele zile chiar am folosit mai mult demachiant decat de obicei, pentru ca simteam nevoia sa il arunc la cosul de gunoi cat mai repede. Demachiantul mi-a placut foarte tare, e catifelat si iti creeaza o stare de well-being, l-as recumpara fara sa stau pe ganduri daca ar  veni intr-un amabalaj corespunzator (pompita). Insa eu combin texturi si proceduri in functie de starea tenului meu, asadar acest demachiant a avut o viata destul de lunga, mult prea lunga, chiar peste  jumatate de an. Total neigienic, am mai punctat acest lucru.
Chiar m-am simtit fericita cand l-am aruncat la gunoi. Gol, desigur. Insa cu promisiunea ca nu voi mai cumpara niciodata asemenea ambalaj.

marți, mai 24

Azi imi place...

O tinuta in "neutrals", fara nicio culoare sau vreun accesoriu catchy. Nici macar oja rosie.
Da, deci se poate si asa...

Ieri, pe facebook, toata ziulica...


Ieri toata ziua, ca o furnicuta, m-am muncit si chinuit in fel si chip sa ii fac pagina de facebook blogului. Nu stiu ce mi-a venit si nici nu stiu daca realmente aveam nevoie de asa ceva, dar tentatia era prea mare. Asadar, va rog sa intrati deocamdata AICI daca vreti sa imi faceti cadou LIKE-uri.
I-am pus numele Blogul Adelei Sirghie, deoarece pagina mea personala se numeste tot Adela Sirghie(AICIsi m-am gandit sa fac in asa fel incat sa existe o diferentiere. Cand am creat profilul individual a fost floare la ureche, dar acum nu imi iese si pace! O sa insist si astazi, poate ii vin de hac pana la urma.
Pe de alta parte, eu am impresia ca fac ceva gresit, deoarece atunci cand introduc codul in html, casuta este vizibila(o aveti in dreapta, mare, colturoasa, goala si inutila), dar atunci cand dau click, ma duce in balarii, unde imi spune ca pagina mea este inexistenta. Ei bine, eu nu sunt foarte priceputa, ma gandeam ca poate imi da cineva o mana de ajutor sa rezolv problema...

LATER EDIT: incet, incet, s-a rezolvat, spre marea usurare si deloc disimulata mea incantare incantatoare:)
Cu ajutor mult si pretios de la Sweet Lady Butterfly, sa nu va imaginati ca am devenit experta in zece minute.
Acum, pentru ca sunt tare fericita, cu inimioara usoara si impacata, ma duc sa imi prepar un expresso, cred ca merit, la cati nervi mi-a declansat povestea aceasta...

luni, mai 23

Shakira

Am vazut astazi teaser-ul Rabiosa, in care Shakira apare cu un alt styling si cu o culoare de par naturala, castaniu inchis. Pare o fata de 20 de ani, initial nici nu am recunoscut-o...

sâmbătă, mai 21

vineri, mai 20

Charlotte Gainsburg la Cannes in 2011:)

pana acum nimic nu anunta surpriza care va veni...


Pe mine m-a amuzat teribil Charlotte Gainsburg, tocmai pentru ca stiu ca ea este o persoana destul de timida si retrasa, insa nu de putine ori a socat profund audienta, prin indrazneala ei, precum a facut-o si mama ei, Jane Birkin ...
Is it too daring?


Jurnalul meu din vara lui 2011-prima parte

Initial am vrut sa scriu "jurnal de beauty",  insa mi-am dat seama ca este un termen mult prea restrictiv. In ceea ce priveste partea de beauty, planurile mele includ; mani+pedi Spa, tuns(aproximativ cinci cm) pentru a obtine mai mult volum, masaje corporale si un tratament facial. In rest, cum am promis anul trecut: nu mai cumpar nimic pana cand nu voi avea nevoie. Sunt multe produse pe care le folosesc si despre care inca nu am reusit sa va povestesc, asadar nu veti duce lipsa de review-uri:)
Parfumul verii deja a fost numit: Un jardin sur le Toit de la Hermes, dar daca voi mai fi sedusa de alte miresme veti fi, ca de obicei, primele care veti afla. Imi dau seama ca in ultima vreme am un stil aparte de a cantari parfumurile, in functie de cata poezie mi se pare ca ar contine. Nu stiu cum ar trebui sa miroasa un parfum ca sa pot spune despre el ca imi aminteste de Florile raului, dar sunt sigura ca veni din zona Serge Lutens(ca sa dau un exemplu graitor).
Asa ca mi-a fost usor sa decid: in aceasta vara, investitiile mele vor merge catere rochite maxi. Fluide, diafane, romantice, din bumbac, in sau matase...daca ati gasit variante, croieli, idei si magazine, va rog sa imi scrieti la comentarii, pentru mai multa inspiratie, deoarece pana acum nu detin niciuna.

joi, mai 19

Doua minute si douazecisisapte de secunde rotunde, pline, perfecte....

Margaritarele pentru frumusetea sufletului si a spiritului completeaza grija noastra zilnica pentru expresia ei exterioara.
Mai mult ca oricand, eu astazi am nevoie de inspiratie si simt ca as putea-o lua de aici:

miercuri, mai 18

Unul dintre cele mai frumoase site-uri: COLETTE

213 RUE SAINT-HONORÉ 75001 PARIS
Pur si simplu sunt indragostita de site-ul lor elegant si functional.
Muzica, reducerile de primavara si propunerile lor entuziaste, precum si vibe-ul original- le puteti gasi si admira AICI

Reduceri pe Dulapiorul parfumat


Incepand de astazi, 18 mai si pana pe 1 iunie, va invit la reduceri, chestii, socoteli si frumoase cadouri de final de primavara pe Dulapiorul parfumat al Adelei(verificati aici, poate doriti sa scotociti putin prin noile mele propuneri).
In plus, la fiecare comanda veti primi o surpriza foarte frumoasa din partea mea.
In cazul in care nu va place deocamdata nimic, va invit sa ravasiti sertarele dulapiorului meu parfumat si maine, deoarece intentionez ca in fiecare zi sa il imbogatesc cu noi lucrusoare dichisite si chestiute cu caracter incert, lipist de absolut orice urma practica, dar care sa bucure chiar si cele mai critice si colturoase priviri:)

marți, mai 17

si azi imi place...Kate Moss

...aerul de fata rea, petrecareata, jacheta cambrata, cu tinte, geanta animal print si pantofii Louboutin:)
Total neindicat baietilor slabi de inger...

Balea eye make-up remover

Am cumparat acest demachiant de ochi bifazic din DM si cu greu ii pot gasi vreun cusur, avand in vedere ca a costat 6 lei. Formula este waterproof si contine ulei in compozitie, insa nu este deranjant, nu ramane pelicula, cum am patit la demachiantele  de la Chanel, Clarins, Dior -pe care le-am descris la dezamagiri cosmetice. Poate parea ciudat, dar Balea mi s-a parut mult mai performant decat variantele scumpe si "de firma"
Formula finala de la Balea, obtinuta dupa ce agiti flaconul, este oarecum apoasa si dura daca o compari cu Galenic sau Lancome(dar aici vorbim de o alta categorie de preturi).
Nu dizolva instantaneu machiajul, trebuie sa aplici discheta cateva secunde pe ochi, altfel trebuie sa insisti putin cam prea tare pe pleoape, lucru care nu a fost niciodata pe placul meu, indiferent de produsul folosit. Nu te pisca ochii dupa ce il folosesti, nu inroseste, nu ramai cu ceata pe ochi dupa ce te demachiezi. Bifeaza cu brio toate casutele.
Asadar, una peste alta, il consider un produs de exceptie, si dupa ce se termina, intentionez sa cumpar varianta normala,  am presentimentul ca va fi mai blanda cu ochii mei.
I-as da nota 8,85:)
Este un demachiant ieftin si foarte bun, cu "coronita", no:1 la vanzari in Germania, unde pretul este 1,45 euro.

luni, mai 16

Azi imi place...Angelina Jolie la Cannes

Stunning: tonuri nude+accente verde smarald.
Outfit: Salvatore Ferragamo.

DR Murad says...

''For decades skin researchers have made a distinction between intrinsic and extrinsic aging. Skin, like every other organ in your body, begins to age when you are about twenty as a result of internal cellular changes, many of which are genetically preprogrammed. But skin is different from other organs in that it is also exposed to external injury, mainly environmental damage by sunlight and pollution. Environmental factors also include those things we do to ourselves, such as eating poorly, drinking too much alcohol, smoking,and taking certain medications. These environmental factors cause biological changes that accelerate the natural intrinsic aging process.
It's been estimated that 80 to 90 percent of the visible signs of aging are caused by environmental injury, and that the remaining 20 percent are due to internal aging factors that we once thought to be byound our influence.
I do think it's safe to assume that much of the dammage we see as aging is the result of injury from the outside-that is, overexposure to the sun and polluants in the atmosphere.
I don't believe in a simple division into inside and outside factors. Rather I believe these destructive forces are mutually dependent. Everything in the external environment has some impact on how the body ages internally. And the body's diminished ability to cope with injury affects its vulnerability to external injury.''

sâmbătă, mai 14

AZi imi place...

De AICI
Cu mentiunea ca oja +gloss-ul ar fi honeysuckle-Too hot pink to hold'Em sau explozivul Red my fortune cookie, iar parfumul-Un jardin sur le toit de la Hermes.
Oricat de simpla ar fi o tinuta(jeans+tee sau maiou), in momentul in care o imbogatesti cu un colier supradimensionat sau cu lanturi suprapuse(new entry 2011), lucrurile se schimba radical.

vineri, mai 13

Din lumea celor care nu cuvanta...

Caz concret: ambalajul conteaza (Sephora Gentle Exfoliator Cleansing Cream)

Scriam mai demult AICI despre acest produs si imi amintesc faptul ca am fost foarte fericita cand l-am descoperit. Balsamul demachiant este bun, parerea mea nu s-a schimbat de atunci si pana acum. Insa ar mai fi doua precizari de facut. Seara, cand esti prea obosita, ti se pare un chin sa iti masezi fata, sa astepti putin sa intre produsul in piele, iar sa masezi, apoi sa stergi temeinic cu buretelul demachiant. Pur si simplu nu ai mereu starea necesara sa faci aceste lucruri, iar preferinta este catre gelul sau lotiunea demachianta, mult mai usor de folosit. Al doilea lucru care nu imi place este cutia aceasta mare, de plastic, cu capac, neigienica in care se afla produsul. Sigur, scrie pe capac valabilitatea, care este 12 luni de la deschidere, dar cum produsul s-a dovedit greu de folosit, mai am si acum jumatate din el. Si nu mi se pare deloc ok sa tot bag degetele in acest balsam demachiant, mai ales ca uneori nu iau cantitatea suficienta si trebuie sa iau si a doua oara, dupa ce deja am masat cu degetele toata fata si am strans si urme de machiaj, sebum, etc. Astfel de cutii nu sunt deloc bune pentru produsele cosmetice. Sigur, poti apela la un betigas, dar procedura se complica si mai mult, si vei sfarsi prin a-l inlatura din ritualul zilnic. Din acest motiv, al ambalajului necorespunzator, nu il  recomand. Totusi, mi se pare ok sa folosesti betigas atunci cand iei crema de fata/ochi din borcanel, deoarece le aplici pe pielea curata, iar o crema folosita zi de zi tine 60 de zile.

miercuri, mai 11

Giveaway Joico: anunt important:)

Intrucat pana la finalul acestei saptamani, toate castigatoarele giveaway-ului Joico ar trebui sa primeasca premiile, va rog sa ma anuntati aici (in cazul putin probabil), in care intampinati vreo problema. Premiile au fost deja trimise, am primit asigurari de la patru fete ca le-au primit. Dupa ce folositi produsul, astept si un mic comentariu cu impresiile voastre sincere, deoarece sunt curioasa daca produsul isi merita "stelele".
Eu am primit astazi un cadou din partea Topline, un sampon si un balsam Joico pentru volum, voi scrie pe blog un review, dar dupa ce le folosesc:)

Blonda vs satena

Ieri, facand curatenie, am gasit cateva poze cu mine in perioada blonda, le-am si publicat pe blog. Trebuie sa mentionez ca mi-a fost drag sa fiu blonda, ca a fost o perioada romantica si intensa, plina de peripetii si aventuri scandaloase.
Dar pana la urma care e diferenta? Ok, schimbi culoarea parului, faci alte cateva mici artificii in imbracaminte si in machiaj.
In primul rand, cand eram blonda, existau perioade lungi, de luni de zile chiar, in care parul meu arata rau. Ma uitam uneori la el si ajungeam la concluzia ca am un par bolnav, asfixiat, lipsit de stralucire. Trebuia sa inventez zi de zi diverse stratageme sa nu se vada cat de rupt este, cat de ros la capete, trebuia sa aplic vopseaua o data la trei-patru saptamani, iar culoarea nu era mereu uniforma. Sa ai parul cat de cat ingrijit cand esti blonda inseamna o groaza de bani in primul rand. Au fost perioade in care foloseam o multime de produse de styling, de la spume, geluri, ceara si pana la fixative. Dupa o perioada, am ajuns sa le detest atat de tare, incat nici acum nu suport sa imi dau parul cu fixativ.
Daca in perioada blondelor iubiri, cu mari eforturi parul meu era rupt si tocit dar arata cat de cat bine, acum, cand sunt satena(nu ma mai vopsesc, iar aceasta este nunata mea naturala), parul meu arata zilnic bine fara sa ii fac nimic. Cu un minim de efort: tuns la fiecare trei luni si spalat ori de cate ori este nevoie.

marți, mai 10

Demachiantul de ochi Pur Galenic-pana acum, preferatul meu

Am cumparat demachiantul de ochi de la Galenic tot din Palma de Mallorca, impreuna cu cel de la Klorane(care a fost o dezamagire cosmetica si despre care am scris in urma cu doua zile). Nu era prima oara cand le foloseam si aveam o parere foarte buna despre ambele, motiv pentru care le-am si recumparat. Daca cel de la Klorane nu si-a meritat deloc banii, Galenic a meritat fiecare banut. 12 euro pentru 150 ml, asadar este un produs scump, deoarece nu face decat sa elimine cu blandete machiajul ochilor. Dar o face di granda. Are o consistenta foarte blanda si catifelata, nici lotiune, nici gel, seamana putin cu micelara. Din pacate, nu imi amintesc daca era parfumat sau nu.
Oricat de carcotasa as fi, eu nu ii pot gasi niciun cusur in acest moment. Depaseste cu mare eleganta firme mult mai scumpe de genul Chanel, Dior, Clarins, Biotherm, pe care le-am incercat si pe care nu le-as mai cumpara. Este egalul celui de la Lancome(care costa dublu). De fapt ar fi trebuit sa fac un review comun, singura diferenta in afara pretului fiind faptul ca demachiantul de ochi de la Lancome are o consistenta mai apoasa decat Galenic
Topeste usor machiajul din jurul ochilor, fara sa freci, fara sa tragi, fara sa te chinui, iar pielea ramane catifelata si fara nicio urma rosie, iritata sau uleioasa. Deci se poate...
Ii dau nota 9, pentru ca pretul nu ar trebui sa fie atat de mare, este doar un demachiant de ochi. Dar il voi recumpara cu siguranta.

Din lumea celor care nu cuvanta...

Seamana perfect cu pisica mea, Ciocolina, atunci cand face pe inchipuita si se crede urmarita de vreo fantoma prin casa.

Balada blondelor iubiri





De cate ori fac curatenie, gasesc poze cu mine blonda si ma trezesc cu nostalgii.
Oldies but goldies...



luni, mai 9

Dezamagiri cosmetice: deodorant Garnier Mineral Invisiclear

Am cumparat acest deo mineral de la Garnier dupa experienta traumatizanta cu Klorane. Am ales Invisiclear, deoarece nu vreau sa imi ramana dungi albe pe haine. Nu stiu daca celelalte deo de la Garnier(care nu au trecute aceasta mentiune lasa urme) insa prima intrebare cand am vazut produsul pe raft la supermarket  a fost ceva de genul: cine ar vrea oare sa cumpere un deo care lasa semne si urme urate pe haine, adica nu aceasta ar trebui sa fie o conditie a comercializarii lui? Am platit  in jur de 14 lei daca imi amintesc bine.
Eu am detestat acest deo de la prima aplicare, deoarece este lipicios si lasa mult lichid cand treci chiar si numai o singura data sus-jos bila pe pielea de la subrat. Lipicios si umed, se usuca foarte greu, dupa mai mult de un sfert de ora, dar de multe ori aplic servetele sau prosop pentru a-l usca mai repede. Mirosul este fresh, destul de placut, dar nu persista, ceea ce este un lucru bun, pentru ca mie imi place Un jardin sur le toit:)
Nu ma asteptam ca acest deo sa "tina" 48 de ore,  aceast tip de marketing agresiv nu are ecouri in mintea mea, desi reclama cu 48 h o cunoastem cu totii. Efectul dureaza in jur de cinci-sase ore, de bun-simt, insa finalul nu imi place deloc, pentru ca lasa un iz de coclit pe pielea mea, nu stiu de ce. Nu imi place sa il reaplic, trebuie sa ma spal si sa il aplic din nou.
Primeste nota 6, pentru ca spre deosebire de Klorane(despre care am scris aici), nu imi face rau si isi face cat de cat treaba.
Later edit: nu imi dau seama ce nota ar trebui sa primeasca deo de la Klorane, cea mai mica, din cate stiu eu este 1, insa nu ar trebui cumparat de nimeni, pentru ca este un produs periculos.

Nu intra in panica daca...

Unele fete mi-au spus ca lotiunea micelara este suficienta pentru demachiere. Dar mult mai multe sunt cele care au ajuns la concluzia ca procesul e lung si chinuitor seara inainte de culcare si ca dupa doua sau trei incercari au renuntat, pe motiv ca nu li se pare potrivit. Eu fac parte din ultima categorie. Am folosit lotiune micelara pe post de tonic si cred ca este cea mai buna varianta. Pe post de demachiant am incercat-o o singura data, a fost esec total. Nici pentru ochi nu mi s-a parut potrivita, decat ca mana a doua-eventual. Asadar, daca ti se pare greu sa te demachiezi cu lotiunea micelara, nu e nicio tragedie, in acest club suntem foarte multe. Micelara poate sa faca si acest lucru, ai nevoie de cateva dischete, patru sau cinci, dar ai nevoie de mult stimp si de multa ambitie. Insa cred ca ii maximizezi potentialul daca, in ciuda reclamei(care parca striga prea tare demachiere totalaa) o folosesti cu ambitii mai mici, pe post de tonic.
Acesta a fost verdictul meu final, in urma unor intrebari si comentarii.

Azi imi place...

Am inceput deja sa ma gandesc la vacanta de vara si imediat mi-a aparut in fata o tinuta solara, care straluceste de bucurie prin toti porii, asa, pur si simplu:


sâmbătă, mai 7

Azi imi place...Lanvin Cocktail ring

In ultima vreme, oriunde ma uit dau numai peste inele uimitor de frumoase, cu pietre colorate, enamel sau diamantee style. Statement rings, nimic discret in ultima vreme. Minunea de mai sus este un inel Lanvin, cockail ring, cu pietre corai, l-am gasit aici, mi-a atras privirile din prima secunda. Puteti opta pentru alternate views daca doriti sa il admirati in toata splendoarea.

vineri, mai 6

Dezamagiri cosmetice: Klorane Sooting Make-up Remover

Am cumparat aceasta "lotiune blanda pentru indepartarea machiajului ochilor" tot din Palma de Mallorca, anul trecut, laolalta cu deodorantul bila. A costat 6,50 euro si avea 100 ml. Pentru ochi sensibili, formula blanda, noua, fara parabeni, fara conservanti, tot pomelnicul:)
Dezamagirea mea a foste cu atat mai mare cu cat aveam asteptari marete de la acest propdus, deoarece in trecut am mai folosit o sticluta(formula veche) care mi s-a parut absolut geniala. De aceea m-am bucurat cand l-am revazut pe rafturile farmaciei, pentru ca am laudat de multe ori, chiar pe acest blog, formula veche, exprimandu-mi dezamagirea ca nu l-am mai gasit la vanzare. Cand am citit "nouvelle formulle" mi-am imaginat ca demachiantul va fi si mai bun decat imi aminteam eu. Nicidecum mult mai slab, cum aveam sa constatat curand. Eu nu folosesc machiaje si mascara waterproof si sunt adepta unui minimal makeup, deci nu avea nevoie de o mare putere de dizolvare.
Formula noua e blanda, atat de blanda incat trebuie sa muncesti ca sa iti demachiezi ochi si trebuie sa tragi de piele, sa o intinzi, chiar daca in prealabil ai stat cu dischetele cateva minute. De neiertat din punctul meu de vedere. Un alt lucru care nu mi-a placut, este senzatia de uscat care ramane pe ochi dupa demachiere. Nu strange, nu pisca, nu inroseste ochii, dar e o senzatie neprietenoasa, nicidecum de confort, lucruri pe care le-ai considera bifate pozitiv de o firma precum Klorane( celebrele laboratoare Pierre Fabre).
Asadar, dupa ce am incercat de vreo doua ori sa ma demachiez cu aceasta lotiune si m-am enervat, am ajuns la concluzia ca nu o pot folosi decat pentru buze si ca "mana a doua". Dupa ce te demachiezi temeinic cu o lotiune buna, poti sa revii cu o discheta imbibata cu lotiunea aceasta pe baza de albastrele si sa definitivezi procesul, stergand delicat ultimele ramasite.
Nu o voi recumpara, evident ca nu.
Primeste nota 5 din 10, pentru ca nu mi-a cauzat rani sau inrosiri(numai Estee Lauder a reusit aceasta performanta in cazul meu), dar nici nu si-a facut treaba pentru care a fost achizitionata, iar faptul ca trebuie sa tragi de piele ca sa te demachiezi(=RIDURI) e jenant pentru Klorane.
Da, nota 5 din partea mea.
Pentru mine, pana acum, Klorane nu a fost o alegere buna.
Dislike it!

Azi imi place..

Deja stiti ca imi place stilul Oliviei Palermo, asa ca de data aceasta va spun ca si pe iubitul ei il gasesc tare frumusel si bine imbracat:)

joi, mai 5

Din lumea celor care nu cuvanta...


Dupa ce am citit pe nerasuflate si cu sufletul la gura povestea Capra cu trei iezi, am adormit cu suspine si lacrimi in ochi, unul in bratele altuia, ca ne era cam frica pana vine mami acasa:)

Azi imi place..

Azi mi-au placut doua inele-mere: unul verde(enamel) de 17 lire de aici si unul rosu-pacatos, Disney Couture, 38 lire, cu cristale si placat cu aur de 14 kt de aici
Cand este vorba de inele- statement, satisfactia mi s-a parut intotdeauna  mai mare,  deoarece te poti bucura pe deplin de ele, le poti vedea si admira, te poti juca cu ele, le poti scoate si privi cat de frumoase sunt:) In cazul broselor, cerceilor si colierelor, cei din jurul tau sunt cei care se bucura mai mult. Intodeauna am crezut ca inelele le cumperi pentru tine si sunt mai aproape de fiinta si de sufletul tau din acest motiv, spre deosebire de cercei si coliere, care parca sunt...ale lumii intregi.





Jurnalul meu de beauty si criza

In urma cu aproape doi ani, incepeam un jurnal de beauty de criza aici(sunt o mare devoratoare de stil epistolar, de aceea sunt atat de multe jurnale pe blogul meu, pentru mai toate ocaziile, ploile, florile, reveriile, vacantele, si anotimpurile). Am pornit de la ideea ca, desi iubesc foarte mult produsele cosmetice, dovada este chiar acest blog, cheltuielile mele in acest domeniu sunt exagerate. Iar un jurnal de acest gen, de fapt oglinda(sau ochiul critic) din spatele jurnalului, disciplineaza si tine o evidenta clara a cheltuielilor de acest gen. Poate ca nu va asteptati ca pe un blog de beauty sa primiti sfaturi despre cumpatare, insa eu sunt de parere-si am sustinut aceasta idee de-a lungul timpului, ca nu cantitatea de cosmetice este cea care conteaza, ci calitatea. Si evident, felul in care acestea servesc imaginii tale. Pe mine ma doare sufletul sa vad cum zac farduri nefolosite, creme nedeschise, mascara intarite. Ideea de a cumpara un lucru pe care sa il folosesc o singura data la o petrecere nu este genul meu.
Cred cu tarie in conceptul CPW(cost per wear). Costul per purtare/folosire, aplicabil si la haine si accesorii, dar si la cosmeticale. Va povesteam mai demult de bluzita de la H&M care s-a sfasiat urat dupa doua purtari si va spuneam ca a fost cea mai scumpa pe care am avut-o vreodata. Cand dai 27 de euro pe o bluzita pe care o porti doua zile, costul/ purtare va sfarsi prin a parea foarte scump. Dar daca dai de trei ori aceasta suma si porti camasa de (sa zicem) o suta de ori in sase sau sapte ani, costul pe purtare va iesi mic. Acceasi regula se aplica si la farduri, fond de ten scl.
Prin urmare, din vacanta de la Berlin nu am cumparat niciun produs cosmetic. Ultimele cumparaturi de beauty au fost in Romania, acum o luna- un demachiant bifazic Balea(care mi se pare foarte bun, deasupra celor de la Chanel, Dior, Estee Lauder, Clarins si Biotherm si costa aproximativ patru lei) si un deo de la Garnier care nu imi place deloc, absolut deloc, chiar pot spune ca il destest, pentru ca e umed si lipicios multa vreme dupa aplicare si nici nu isi face treaba prea bine. Am reusit sa ma tin de cuvant si sa nu mai cumpar decat daca am absoluta nevoie, in ciuda promotiilor si tentatiilor.
In acest moment, varianta care imi surade, dupa indelungi framantari si intrebari retorice, este site-ul strawberryNET (in special de cand am vazut ce gama larga si generoasa din produsele dr Hauschka au pe site) si evident, ma voi pierde intotdeauna, cu mare curiozitate si ardoare, in multitudinea de potiuni, sticlute si minunatii din magazinele pe care le intalnesc in vacantele din strainatate.

miercuri, mai 4

Breaking news: ftalati, parabeni...

Octavian Coifan avertizeaza aici ca marile lanturi de parfumerii din Romania vor avea oferte extrem de generoase si de bine marketate, dar care au, in mod evident si un calcai al lui Achile...
 Explicatia o gasiti pe blogul sau.
Eu ma gandeam de multa vreme ca aici se va ajunge. Vechile ingrediente vor fi inlocuite cu noile ingrediente, considerate mai sigure. La fel se intampla si cu combustibilii eco, pe baza de rapita si evident, se intampla deja, cu  mancarea. Astfel, toate se vor scumpi. Va creste pretul vietii pe motive ecologice. E mult mai usor de acceptat o scumpire galopanta daca pui in fata o cauza considerata nobila si cateva obiective bio-organice.. Dar, dupa cum deja se stie, noile reglementari costa firmele producatoare sume aberante si nu toate vor putea plati pretul cerut. Vor ramane pe piata numai cele care au deja foarte multi bani(pe care i-au facut pe vechile principii, pe care acum le infiereaza)
Ca peste tot, Follow the money, in cazul in care credeti cu tarie doar ca organismele abilitate se straduiesc sa ne ofere o viata mai zen, mancare mai sanatoasa, creme si parfumuri fara chimicale.

Dezamagiri cosmetice: Klorane deodorant bille antitranspirant

Daca nu va vine sa credeti ca poti avea insomnii si dureri de cap din cauza unui banal deodorant antitranspirant cu bila, vreau sa va spun ca eu mai aveam putin si innebuneam. Am cumparat acest deo din Palma De Mallorca si a costat sapte euro(vezi aici).
Cred ca am inceput sa il folosesc prin luna octombrie. Nu era nici rau, nici bun, era un fel de treaca-mearga, in sensul ca uneori ajungi la concluzia ca daca tot te-ai pacalit si l-ai cumparat, haide totusi sa il folosesti.  Efectul dureaza in jur de trei ore, iar eu nu sunt genul care transpira mult. Sigur, pe el scrie ca efectul dureaza 24 de ore, nu contine nici alcool, nici parfum, este testat sub control medical si ca este dedicat pielii sensibile. Tot pomelnicul acesta care suna bine il are trecut in pedigree. Insa specifica faptul ca nu trebuie insa utilizat cand ai pielea iritata. Ei bine, eu nu inteleg foarte bine ce inseamna pentru Klorane-piele iritata.
Din august anul trecut eu utilizez lama de ras pentru subrat. Nu m-am iritat niciodata, nu am avut niciun fel de probleme cu niciun fel de deo, fie bila, spray sau stick. Insa de la acest deo mie mi s-au umflat ganglionii de la subrat. Si intr-o parte, si in alta. Pe rand, dar si in acelasi timp. Initial nu mi-am dat seama de la ce mi se trage, dar va asigur ca ma gandeam la lucruri rele. Foarte rele. Cele mai rele.
Ganglionii umflati jenau si erau si durerosi, parca as fi avut cateva alune la subrat, pe care le purtam non-stop. In acea perioada eram plecata din tara, dar la intoarcere, intreband cateva cunostinte care avusesera probleme similare, am aflat ca putea fi vorba de deo+epilat cu lama la subrat. Am incetat sa mai folosesc Klorane, nu m-am mai epilat si ganglionii s-au retras si nu s-au mai inflamat pana acum. Combinatia deo+epilat la subrat este in continuare foarte ok cu orice alt produs in afara de Klorane. Tot din Palma de Mallorca am luat un roll-on Billy, cu ceai verde(sub doi euro am platit pentru el) si a fost perfect.
Sigur, orice om normal la cap ar fi aruncat acest deo-bila Klorane. Insa nu stiu de ce, eu l-am pastrat si de curand l-am testat din nou, insa am mare grija sa nu il folosesc dupa ce ma rad. E un antitranspirant mediocru, faptul ca este fara parfum il face sa aiba totusi un miros ciudatel, de coclit sau de statut. Singurul avantaj este ca nu ramane umed dupa ce il aplici, dar nici foarte uscat.
Sigur, nu l-as cumpara din nou pentru nimic in lume, pentru ca am tras o spaima cumplita si este una dintre cele mai mari dezamagiri cosmetice pe care le-am avut vreodata, deoarece mi-a facut rau, la fel ca si produsele Estee Lauder(mascara+demachiante de ochi). Din aceeasi categorie. In cazul meu, de evitat pentru totdeauna...
Pentru ca si astazi ma surprind verificand subsuara cu mare teama ca nu cumva problema sa fi revenit.

Dance Me to the End Of Love

In aceasta dimineata ploioasa mi s-a facut iarasi dor de vocea lui Leonard Cohen:

Din lumea celor care nu cuvanta...

Noi obisnuim sa dormim dimineata pana tarziu, va rugam sa nu faceti prea mare galagie si zumzet pe aici, prin jurul blogului.
Suntem tare obositi amandoi, ne-am jucat pana am cazut din picioare, stiti cum e, doar ati fost si voi mici si pline de energie candva...

marți, mai 3

Castigatoare giveaway Joico

Iata si multasteptata lista rosie cu cele zece dragi tovarase si prietene care au castigat. Celor care nu au castigat de data aceasta, le doresc mult noroc, la urmatorul giveaway care nu este deloc,dar absolut deloc departe:)

1 Cuvinte ratacite
2 elena-dulcik 2006
3 Miuri
4 Simi_for
5 Cosmofever
6 Bia'a
7 Mariana
8 Lavynnya
9 Alina(dinucostachealia)
10 Sunshine

Mailurile cu adresa+numarul de telefon va rog sa le trimiteti, in urmatoarele trei zile, dar cat mai repede posibil, aici: marketing@topline.ro
Am ajuns la concluzia ca este mai bine asa, deoarece data trecuta au fost cateva mici probleme(care s-au rezovat in timp, nu va faceti mari griji) cu firma de curierat.
Fetele din Bucuresti vor fi rugate sa lase doar numarul de telefon, pentru a fi invitate la sediul Topline sa isi ridice personal premiul, iar castigatoarele din afara capitalei, adresa+telefonul, pentru ca produsele Joico vor fi trimise prin curier.
Va multumesc mult tuturor pentru participare si va invit la urmatorul giveaway:)

Jurnal de beauty scris in primavara lui 2011-partea a noua(si ultima, deoarece voi incepe jurnalul de vara)

Inainte sa plec la Berlin, am decis ca trebuie sa renunt la Lac Sensation(despre care am scris AICI). Eram destul de ingrijorata, pentru ca nu imi mai vazusem unghiile naturale de o luna de zile, timp in care am beneficiat de un retus complet si de unul mai mititel,  despre care va voi povesti putin mai jos.
Eu am unghiile foarte-foarte subtiri, motiv pentru care se ingalbenesc, in ciuda tuturor tratamentelor, atunci cand folosesc neintrerupt oja rosie. In plus, in cea de-a treia saptamana, cand manevram neatenta niste cartoane groase si am lucrat destul de neglijent cu niste unelte, o micuta bucatica din lac sensation a sarit in aer, cu zgomot destul de mare, ca o pietricica ce a cazut pe parbrizul masinii. M-am speriat foarte tare, initial am crezut ca mi s-a rupt unghia. Nu s-a ciobit, pur si simplu am pus eu presiune mult prea mare pe unghie. In mod normal, daca nu era sensation, chiar s-ar fi rupt, stiu sigur, pentru ca am mai patit astfel de mici incidente.
Am umplut repede locul gol cu un rosu pe care il aveam in casa, foate asemanator si a fost in regula pana a doua zi cand  m-am programat la Mary, pentru un alt mic retus, care s-a rezolbvat perfect si fara nicio trauma in doar cinci minute. Nu ma pot plange, eu sunt de vina in aceasta situatie. Insa imi dau seama ca unghiile crescute mai mult de o saptamana-doua nu sunt pentru mine, imi creeaza discomfort, mereu ma gandesc la faptul ca s-ar putea rupe din neatentie in orice moment. Nu ma refer la faptul ca wow mi s-a rupt putin unghiuta, ci la faptul ca doare destul de rau. Oricum, eu nici nu imi doresc unghii lungi, deci nu e vorba de niciun sacrificiu.
Cum spuneam, inainte de a pleca in vacanta, am decis sa renunt la Lac Sensation, desi imi parea rau, pentru ca unghiile aratau impecabil, stralucitoare si in perfecta stare. Nimic de reprosat. Insa: unu-crescusera prea mult si doi- ma uitam la ele cu ingrijoarare destul de mare, pentru ca le si vedeam ingalbenite, pentru ca trecuse o luna intreaga.
Dizolvarea lacului a durat vreo 20 de minuate, deoarece trebuie efectuat un procedeu special, unghiile trebuie tratate cu o solutie cu acrilic, infasurate in staniol si abia apoi curatate. Surpriza frumoasa a fost ca nu erau deloc ingalbenite. Surpriza mai putin placuta se datoreaza tot faptului ca nu ar trebui sa imi las unghiile mai lungi de o saptamana-doua, exact asa cum fetele care au parul subtire si rar nu ar trebui sa insiste sa il poarte lung. La capat, cateva unghii aveau mici liniute vericale inchise la culoare, semn ca in luna care trecuse au suportat lovituri prea mari pentru ele. Mentionez ca acest fenomen nu a aparut acum, peste noapte, pentru ca aveam unghiile lacuite cu sensation, ci este un fenomen care apare ori de cate ori insist sa nu le tai la un interval decent.
Daca as repeta procedeul? Cu siguranta ca DA, insa in contexte speciale: vacante, perioade incarcate in care nu am timp de nimic dar trebuie sa arat impecabil...

Din lumea celor care nu cuvanta...

Parca ar fi poza de nunta:)