sâmbătă, iunie 30

Daca ramai peste weekend in Bucuresti:

Intrarea la targ este libera, bineinteles:

Uichendicale si alte povestiri

Estivale, la malul marii...

joi, iunie 28

Din lumea celor care nu cuvanta...


BIOTHERM DEO PURE NATUAL PROTECT

Dupa aventura proasta cu Vichy, am revenit rapid la o dragoste mai veche, deo de la Biotherm(depre prima experienta am scris AICI) De data aceasta am ales deo bila, certificat Ecocert, tot fara saruri de aluminiu. Si fara parabeni.
Are o textura fina, catifelata, care intra repede in piele, 15-20 secunde. Se usuca in jumatate de minut. Are un miros fin, o boare de portocala, care dispare dupa un sfert de ora. Tine de dimineata pana seara si nu te lasa la greu. Nu e lipicios si nu lasa urme pe haine. Nu am a ma plange de ceva in privinta lui.
E 100% eficient de dimineata pana seara, iar eu sunt multumita cu acest lucru, chiar daca pe produs scrie 24 h.  Nu inseamna ca daca te culci fara sa il reaplici te trezesti dimineata transpirata, dar primele 12 ore sunt cele in care eficienta lui este maxima.
Daca ar fi sa le compar pe cele doua deo incercate de la Biotherm, cele mai performante folosite de mine vreodata, as putea mentiona ca primul(perspirantul) mi se pare mai puternic(dar contine saruri de aluminiu), iar acesta este mai soft, insa le trec pe amblele la categoria exceptionale.
A fost cumparat din duty free, 16 euro a fost pretul lui si are 75ml.
Il voi recumpara cu siguranta, pentru mine este un must have. Alte experiente cu deo nu mai fac curand, cel de la Vichy m-a enervat cumplit, pur si simplu il detest.

duminică, iunie 24

De vazut: Chromophobia

Un film despre partile noastre intunecate:

Din lumea ceor care nu cuvanta...

Toata ziua m-am uitat dupa Sanziene... le-am auzit cantecul, apoi le-am vazut dantuind in vale, intr-o poiana si au si disparut pana anul viitor :
„Du-te soare, vino lună, / Sânzâienele îmbună ,
Să le crească floarea floare, / Galbenă, mirositoare.
Fetele să o adune, / Să le prindă în cunune.”


Vichy Deodorant 24 Dry Touch

Dupa ce am achizitionat un anticelulitic de la Vichy care nici macar nu intra in piele, despre care am scris mai demult AICI, m-am suparat si am renuntat sa mai cumpar de la ei. Nu neaparat pentru ca toate produsele lor ar fi aiurea, ci pentru ca deja sunt multe articole de beauty pe care le recumpar deoarece sunt testate si garantate chiar de mine. Dupa cum stiti, eu nu am primit sa testez niciodata produsele lor si nici nu intru in campaniile L'Oreal sau Vichy, deci nu stiu exact cu ce tehnologii magnifice mai opereaza. Si totusi... am cumparat Vichy deodorant 24h dry touch pentru ca nu are saruri de aluminiu si pentru ca asigura o uscare rapida. Se lauda cu aceste doua lucruri si cu o formula pentru piele sensibila, asa ca l-am vazut, l-am placut si l-am luat acasa. M-am precipitat, nu am citit pareri pe net, nu am dat un search, nimic. De cumparat l-am cumparat din Spania, de la o parafarmacie. Cred ca 8-9 euro a costat acest deo si au fost bani aruncati. Mai bine ii dadeam unui adapost de animale decat unei multinationale, dar acum e prea tarziu.
Foarte multa vreme eu nu am avut probleme la subrat, eram printre fericitele carora li se potrivea orice. Chiar si Rexona sau Fa. Nici nu cred ca ma interesa prea tare ce foloseama, efectul era acelasi . Stiu ca la un moment dat cumparam de de la Roc, pentru ca nu avea miros deloc si eu am preferat sa nu amestec parfumul cu deo. Imi aduc totusi aminte ca cele de la Roc, Keops parca se numeau, mi se pareau lipicioase, asa ca am renuntat la ele.
Vichy Deodorant 24 Dry Touch are un miros dulceag, care devine de-a dreptul lesinos in caldura verii. In doua ore mi se pare gretos. Dupa un sfert de ora, mirosul unui deo performant ar trebui sa se estompeze pentru ca mai apoi sa dispara, sa se retraga elegant si discret, dar acesta se incapataneaza sa dainuie vesnic, ceea ce ma arunca fix pe culmile disperarii. E lipicios din primul moment si asa ramane pana cand faci dus. Nu face fata transpiratiei mai mult de doua ore, nu o blocheaza, nici nu o face sa nu aiba miros. Dimpotriva. De reaplicat nu poate fi vorba, deoarece il simti mlastinos de la primul contact. Solutia este sa te speli la subrat si sa il reaplici. Nu irita pielea, chiar daca te-ai epilat/ras cu doua minute inainte, dar e ca si cum te-ai da cu crema hidratanta la subrat. Sincer, ti-e si jena sa te mai gandesti cum mirosi la subrat, iar de ridicat mana va rog sa ma credeti ca nici nu poate fi vorba. Decat daca esti lipsita total de bun simt.
Fara alcohol, fara parabeni, fara phenoxyethanol, fara coloranti, dar cu minerale absorbante, da, suna bine, dar aceste lucruri nu conteaza absolut deloc, deoarece rolul de deodorant nu este indeplinit mai mult de 10%.
La termenul 24 h sau 48h eu am renuntat de foarte multa vreme, am socotit ca e mai intelept asa, deci nu il pun neaparat in coloana de minusuri la Vichy. Ma multumesc cu un deo care este aplicat dimineata si tine pana seara, cand pot sa fac dus. Traim intr-o lume reala, nu intr-un Imaginarium.
Contine perlit, un mineral vulcanic ultra-absorbant, despre care se spune ca neutralizeaza mirosul. Zvonuri false, deoarece nu neutralizeaza nimic. Se spune ca perlitul este de cinci ori mai absorbant decat talcul si ca ar absorbi de 350 de ori greutatea lui in apa, dar aceasta e o imagine de tot rasul si caraghioslacul, pentru ca eu am cumparat acest produs si nu face nimic din ce se spune. Multe vorbe goale...
O mare dezamagire cosmetica Vichy. Dar daca am cumparat, desi ar fi trebuit sa nu cumpar, poate ca merit.

sâmbătă, iunie 23

Nuxe-Masque frais Hydratante

Daca ma intrebati de ce tin cu tot dinadinsul sa scriu si despre aceasta masca faciala de la Nuxe, desi stiu ca produsele lor nu se vor mai gasi in Romania, raspunsul este urmatorul: pentru ca mi-a placut produsul si pentru ca l-as recumpara. Am desfiintat multe masti cumparate din comert si care nu m-au multumit, dar cand e cazul sa pot lauda ceva, o fac cu draga inima.
Este o masca racoroasa, o tin in frigider, ideala pentru vara. hidrateaza instantaneu si aduce la normal un ten obosit. Obosit de caldura, umflat de somn sau pur si simplu cand ai o perioada proasta, plina de nervi, probleme, sicanari. Actioneaza ca un balsam, tempereaza fata, indulceste trasaturile stresate, are un mic efect de lifting. Te face sa arati mai bine, chiar daca in sinea ta apele sunt involburate si infuriate. Textura crema se comporta admirabil, nu lasa niciun strop de urma de grasime, intra in piele. Eu o tin in frigider, asadar a fost o adevarata placere sa o am astazi pe fata, deoarece in Bucuresti, ca-n poezia lui Labis, seceta a ucis ultima boare de vant/soarele s-a topit si a curs pe pamant/a ramas cerul fierbinte si gol
Cu flori de apa, crin, iris, nufar si extract de baobab+un derivat de migdale dulci, lemn dulce si zanthoxulum cu actiune delicata dar precisa, masca hidratanta rece este pe placul meu. Recomandarea mea: sa fie cumparata si folosita vara. Am vazut ca este  la mare moda sa spui si ce nu contine, deci iata; fara uleiuri minerale, fara coloranti, fara ingrediente de origine animala.
Pentru fata si ochi si pentru toate tipurile de ten. Eu cred ca se potriveste si fetelor tinere si persoanelor cu ten matur, sre deosebire de prima masca de la Nuxe, cea de roze descrisa AICI si pe care o recomand de la 30+ sau daca intr-adevar sunt probleme foarte mari de hidratare. Nu e genul de masca pe care as flosi-o si pentru zona decolteului.

Noaptea de Sanziene

In aceasta seara se deschid cerurile si incepe Noaptea de Sanziene:
In vreme ce pe bolta,  Soarele trece din semnul Gemenilor in acela al Racului (Aer-Apa), pe pamant  puterile naturii se afla la apogeu, iar fortele elementelor sunt vitale,  exuberante. Totul se intampla in ziua in care incepe vara (solstitiul), pe care  astronomia il "adjudeca" la 21 iunie; cam in acelasi timp, magia isi celebreaza  micile si "stravechile" ritualuri ale noptii numite "de Sanziene", intre 23 si  24 (Nasterea Sf. Ioan Botezatorul). Vrajitorii si magicienii cei mai iscusiti,  in aceste ore vrajite, in care se deschid portile dintre noi si toate celelalte  lumi paralele, isi rostesc invocatiile; regatul Ielelor, al spiridusilor si al  Sanzienelor isi deschide larg portile; sunt cu putinta contactele cu entitati  din alte dimensiuni. Oricine poate practica mici rituri cu succes; in afara de  asta, in aceasta noapte este momentul cel mai potrivit pentru a culege flori si  plante ce pot fi intrebuintate ca leacuri si dupa aceea, dar care acum sunt in  deplinatatea virtutilor lor curative si magice. ''


Mai multe detalii despre aceasta sarbatoare fascinanta gasiti AICI

marți, iunie 19

Herba fresca de la Guerlain

Herba Fresca este singurul parfum care nu mi se pare dulce in zilele acestea calduroase. Stiu, am mai scris despre el -AICI, dar mentin, ambetata de amor, toate cuvintele pline de adoratie pe care i le-am dedicat. Da, Herba Fresca si Mentafollia-am scris despre ea AICI, apele mele alegorice...

Reduceri de vara:)

Hmmm... daca ma duc, cedez si nu plec pana nu cumpar ceva(mi-a ramas gandul la ochelarii de soare CAT EYES), daca nu ma duc, o sa imi para cu siguranta rau. Primele zile de reduceri sunt cele mai importante, deoarece sunt sanse mari sa mai gasesti lucrusoarele care te-au fermecat de la prima privire, cand aveau pretul intreg.

duminică, iunie 17

Masca de roze de la Nuxe

Intrucat noaptea nu mai folosesc crema de fata(iar de curand nici crema/gel de ochi), importanta mastilor in ingrijirea zilnica a tenului a crescut considerabil. Deoarece tenul meu mixt nu mai are probleme, sper sa il conving cu blandete sa ramana asa cat mai mult posibil. Chiar si exfoliantul este foarte bland (il pot folosi si pentru ochi), asadar "Gentle purifying and clarifying mask" s-a incadrat in noua mea viziune  de beauty-oarecum holistica. Am ajuns la un echilibru si ma straduiesc sa il mentin cat mai mult timp posibil. Dupa dus exfoliez fata, apoi aplic cu spatula sau cu pensula masca, in strat generos, si o las chiar si mai mult de o jumatate de ora. Nu este genul de masca cu uscare rapida, nu strange deloc pielea, e mai degraba onctuoasa, deci nu ma deranjeaza deloc sa o tin mai mult, deoarece in tot acest timp reusesc sa nu stau incruntata. Inainte sa o sterg cu un buretel, efectuez un mini-masaj de relaxare, in care includ cateva dintre miscarile pe care le-am prins de la sedintele de cosmetica. Relaxeaza fantastic. Efectele mastii sunt astfel sporite, iar tenul radiaza. Pur si simplu simti ca ai facut ceva cu fata ta. Tenul este hidratat, catifelat, deloc incarcat. 
Este recomandata pentru toate tipurile de piele, dar termenul fiind mult prea larg, nu iti dai seama exact cand o poti folosi. Eu as recomanda-o unui ten matur normal-mixt, care are nevoie de un impuls de hidratare si stralucire. Este o masca ultra-concentrata, cu efecte imediate si cu o textura lejera, placuta. Nu imi dau seama daca miroase a trandafiri(desi asociaza trei roze, alba, rosie si neagra, cu efecte de catifelare), dar contine un parfum placut, discret, putin argilos, insa eu nu ma feresc de acest aspect. Curata in profunzime datorita argilei, extractului de mesteacan si grapefruit, dar fara a usca tenul. Contine noua uleiuri esentiale, printre care rozmarinul(preferatul meu dintotdeauna) si se lauda cu 97,7%ingrediente de origine naturala. Ar trebui sa o folosesc si pentru gat, dar parca nu ma indur sa termin repede cei 50 ml. Se indeparteaza cu apa calda si cu un buretel, putin cam greu. Dupa ce o folosesc, nu mai aplic crema de fata, simt ca nu mai e nevoie, ci pulverizez ceai de rozmarin sau apa de roze, apoi un strop de fond de ten, o umbra de fard de obraz si mascara, trei straturi...

Sunday Morning Reading

Am citit in aceasta dimineata un articol foarte interesant AICI, il recomand in special fetelor care au bloguri(sau celor care intentioneaza sa isi deschida unul). Cred ca e important sa cunosti contextul si regulile de joc.

sâmbătă, iunie 16

Breakingnews: din nou despre produsele contrafacute


De fiecare data cand gasesc un articol interesant despre fake-uri(fenomen care, din punctul meu de vedere nu mai poate fi stopat), simt nevoia sa il semnalez si aici pe blog. In articolul de AICI din Ziarul financiar am gasit cateva date esentiale, prin urmare sper ca va fi citit de cat mai multe fete. Nu am neaparat o problema cu produsele contrafacute in sine, ci cu cele care sunt vandute cu eticheta/pe post de originale.

Just perfect

De fiecare data cand trendul cu jeans suflecat se duce, ca norii lungi pe sesuri, cred cu tarie ca niciodata n-o sa vie iara. Ca a fost un accident, ca niciodata nu voi mai purta asa ceva. Adevarul e ca daca acum doi ani parea oarecum desuet sa apari asa prin oras, acum aproape ca nu exista street style fara acest amanunt. Va rog sa ma credeti ca spun acest lucru dupa vreo doua saptamani de suflecat si suflecat:)

vineri, iunie 15

LINA BOCARDI


AICI gasiti un site cu produsele Lina Bocardi. Nu se gasesc in Romania, dar le puteti cumpara daca mergeti in vacanta in Spania. Nu sunt preturi mari, le gasiti la El Corte Ingles, la categoria mass market. Sunt compatibile cu Max Factor sau Bourjois, mie imi plac foarte mult. Nu se bucura de niciun fel de reclama, nu prea sunt cunoscuti. De ce au ales aceasta metoda, ramane un mister, deoarece produsele lor sunt minunate. Nu mizeaza pe extravaganta, ci pe eleganta si discretie. Cel mai bun tus de ochi de la Lina Bocardi l-am cumparat. Jur cu mana pe inima ca era mult mai bun decat cel de la Dior.

Din lumea celor care nu cuvanta...

Tu ce mananci la micul dejun?

joi, iunie 14

Azi imi place...

Intotdeauna mi-am dorit o pereche de ochelari cat-eyes, iar acestia mi se par perfecti. Mai mult ca perfecti.

Intrucat trebuia sa am si eu un MAC:)

Machiajele MAC nu mi se potrivesc, dar despre MacBook Air am numai si numai cuvinte de lauda. Amesteca eleganta cu performanta si a fost dragoste la prima vedere. Este un byTerry al laptop-urilor:)
Intai a fost un object du desir, dar a fost cumparat din USA de draga mea prietena Alina, careia ii multumesc frumos pentru ca mi l-a adus intact din LA.

miercuri, iunie 13

Ultima voce de care m-am indragostit:

Muzichie napoletana




Azi imi place...

As da cu mare drag sursa,  dar am salvat poza pe desktop in urma cu cateva luni si abia azi am dat peste ea...dar va asigur ca sunt un fan al tipei care si-a facut o pedichiura asa de simpatica.  Sa iasa buburuzele la soare, prin sandalutele mele, sa port straie usoare, din inul cel mai fin...

marți, iunie 12

Jurnalul meu din vara lui 2012-a treia parte/ partial minty green

Intrucat minty green pare ca nu isi va irosi curand farmecele in ceea ce ma priveste, si atractia pentru aceasta nuanta creste pe zi ce trece, am intrat la Zara Unirii dupa ce am consultat online catalogul lor. Am incercat aproape tot ce era minty green, de la cardigan la bluzite, toate din colectia knitted, care initial mi-a placut foarte mult. La prima vedere, toate pareau ok. Doar ca la a doua, curgeau atele din ele, desi pretul fiecarei piese era in jur de 180 lei, chiar mai mult in unele cazuri.  Am verificat tesatura: vascoza(cunoscuta si sub numele de raion), acryl, elastan, poate si un 10% bumbac, doar ca sa innobileze eticheta. Le-am dat pe toate inapoi fara nicio ezitare si am plecat foarte dezamagita. Desi culoarea minty greeen imi place foarte mult, nu am cumarat nimic. Vascoza se simte foarte catifelata sub maini cand o testezi in magazine, insa se scamoseaza rapid, iar hainele se labarteaza dupa prima spalare. Eu pur si simplu nu pot cumpara asa ceva, nu ma pot nici imagina scotand banii sa platesc vascoza, acril, si elastan cu ate curgand si finisaje incropite la repezeala. Am impresia ca in ultima veme devin din ce in ce mai carcotasa.
Nu, Zara nu mai este ce-a fost, pentru mine e din ce in ce mai clar.
Ce caut eu pentru lazy crazy summertime : matase, in, bumbac(egiptean, Pima si Supima daca se poate), canepa... toate minty green

luni, iunie 11

Jurnalul epilarii mele definitive-partea a saptea

Nu am pus punct Jurnalului epilarii mele definitive,  deoarece primesc multe intrebari si sunt multe comentarii interesante, care ar merita sa fie dezbatute in " prime time", nicidecum la subsol.  Cand am cumparat eu Philips Lumea, era un singur model, era nou lansat. Am spus deja ca parul facial nu intra in specificul aparatului, dar am si marturisit ca eu nu am crezut acest lucru din capul locului si ca tocmai pentru partea faciala l-am dorit cel mai mult. Insa intre timp am vazut ca a aparut un alt model, PRECISION SC2002/01, aveti foto un pic mai jos, care are exact aceleasi caracteristici, aceeasi intensitate, acelasi numar de flash-uri, dar are atasat un mic dispozitiv pentru zona faciala, mai micuta si mai sensibila. L-am avut in mana si pot sa va spun ca dupa ce m-am jucat doua-trei minute cu el, pot sa spun ca este exact la fel. Nici mai freu, nici mai usor. Culorile sunt mai accentuate.
Si primul aparat Lumea, cel pe care il am eu, este mic la si poate fi folosit, cum am mai spus, fara nicio problema, in aceasta zona. Dreptunghiul de contact este o fasie destul de ingusta. Initial eu m-am gandit ca fiind un produs pentru folosit acasa, relativ ieftin daca il compari cu cele mari din saloane, trebuie sa vina cu niste mici zdranganele care sa sperie putin lumea. Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost ca are cateva limitari ciudate si destul de excesive din punctul meu de vedere, printre care: sa nu il folosesti mai des de doua saptamani, nu trebuie imprumutat nimanui, nu e voie sa il folosesti pentru mustata, de parca producatorii nu ar fi vrut sa vina cineva, sa il cumpere si sa faca, de exemplu sedinte de  epilat definitiv la domiciliu(pe stilul salon de beauty clandestin). Nu faceti/nu dregeti/nu aveti voie...de speriat lumea.
Noul model este mai trendy si mai scump, in Spania era o diferenta de 80 euro, dar care nu se justifica din punctul meu de vedere. Daca ar fi sa aleg din nou, l-as alege tot pe primul.
Pentru a vedea cate asemanari sunt intre cele doua , click AICI.

joi, iunie 7

Jurnalul epilarii mele definitive-partea a sasea

De ce am inceput sa folosesc IPL si pentru picioare? E simplu. Aveam aparatul, impulsurile de consumat erau multe, iar parul de la genunchi in jos crestea mult si inestetic sub piele. Urat din partea lui, ce sa mai vorbim:)
Eu sunt alba-alba, parul meu este saten inchis, grosimea firului este medie. Mi se parea ca sunt candidatul ideal, mai ales ca nu aveam nicio problema in a folosi intensiv lama intre doua sedinte asa-zise definitive. Cand folosesti lama, parul nu mai creste sub piele, acesta este clar un avantaj demn de luat in seama. Am fost tare bucuroasa sa vad ca aceasta problema s-a rezolvat, nici macar un fir de par nu mai creste sub piele. Cred ca mi-ar fi foarte greu sa ma intorc acum la epilatul clasic, cu ceara, desi la inceput au existat si momente dificile.
Cum procedez?
Imediat dupa dus, imediat dupa lama(de fapt folosesc lama la dus), cand pielea este foarte curata, atunci e momentul perfect pentru Lumea. Nu se aplica nimic inainte de IPL, nici crema, nici ulei, niciun fel de gel special. Cu cat pielea este mai libera si mai curata, cu atat mai bine. Gradul 5(cel mai mare), cel pe care il folosesc eu inca de la prima sedinta nu este atat de puternic incat daca nu delimitezi bine zona si aplici de doua ori in acelasi loc, o se inroseasca sau sa doara. Sigur, trebuie lucrat pe portiuni, dar daca se intampla sa uiti, pot sa spun ca nu e nicio tragedie. Aparatul este foarte simplu de folosit, e usor, silentios, are o lumina verde de atentionare atunci cand poti sa aplici impulsul. Daca te descurci sa intri in lift si sa apesi pe butonul cu etajul dorit, atunci vei sti si cum sa manevrezi acest aparat. Am citit acest lucru pe blogul unei fete care avea si ea acest aparat si mi s-a parut tare amuzant, asa ca va asigur ca nu e nicio problema, chiar atat de simplu este. Poti aplica crema dupa epilat.
Daca il recomand pe Lumea? Da si nu... numai daca aveti cu adevarat nevoie. Nevoi reale, probleme reale, nu inchipuiri. Nu vorbim neaparat de 10 sau 20 sau 30 de sedinte. Vorbim de ani si ani-in cele mai multe cazuri. Dupa cum am spus, eu nu cunosc pe nimeni care sa se laude ca a dus la capat sedintele de epilat definitiv. Toate fetele cu care am vorbit eu au renuntat si au regretat banii dati. Desi unele au fost destul de multumite de rezultatele partiale-vorbes de epilatul efectuat la salon, nu au continuat din cauza dificultatii procedurii sau a problemelor aparute pe parcurs(inclusiv financiare)
-va urma-

Later edit: in cazul Lumea Philips trebuie sa eviti sa stai la soare inainte si dupa 24 de ore de la efectuarea procedeului. In restul timpului,  este imperios necesar sa folosesti creme cu protectie solara mare, deoarece aparatul sensibilizeaza pielea. Acest lucru il spun ei, cei de la Philips. Totusi, eu, patita fiind, nu recomand acest procedeu vara decat daca renunti aproape complet la sedintele de bronzat. Si soare si IPL mi se mult pare prea mult, iar riscul de a pigmenta zonele tratate mi se pare mare.
Deci iata ce inseamna IPL: timp , bani, sacrificii. Nu vreau sa para ca vreau sa va descurajez din start, dar este bine sa stiti ce va poate astepta.

Eu nu ma panichez usor

La un moment dat, laudam AICI un produs dr Hauschka si ma miram ca printre ingrediente se numara si alcohol-ul. Era unul dintre produsele mele favorite la acea vreme. Am mentionat la vremea respectiva faptul ca nu era deloc deranjant si ca nu usca deloc tenul. Nu am avut nicio problema si nu a fost iritat nici o secunda. Nu mi-a aparut niciu cos/pustula/zgaiba scl in perioada aceea. Apoi am cautat explicatia si aveti mai jos, cu copy-paste, motivatia. Vi se pare ok? Ati avea incredere intr-o astfel de prezentare? Mentionez ca eu as cumpara Translucent Broonze Concentrate din nou, fara nicio ezitare, folosesc in continuare produsele lor(am scris despre ele) si sunt interesata de explicatiile oferite. Mentionez ca le cumpar din strainatate.

Why do some Dr.Hauschka Skin Care products contain alcohol?

Herbs and flowers are the core of Dr.Hauschka Skin Care preparations and many are extracted in a mixture of alcohol and water. We use a Certified Organic food-grade ethyl alcohol (ethanol) from wheat. Many plants are extracted in alcohol because it extracts the widest variety of plant constituents. Alcohol also serves as a natural emulsifier, preservative and carrier, helping ingredients penetrate the skin. Alcohol is not drying to the skin when part of a carefully formulated Dr.Hauschka composition. Our alcohol is derived from a fermentation and distillation process and is gluten-free. Isopropyl alcohol is never used in Dr.Hauschka Skin Care products.

Benzyl Alcohol
A naturally occurring essential oil compound that is part of the pure essential oil blend that makes up the scent of many formulations. Benzyl alcohol has solvent and preservative properties and is naturally occurring in pure essential oils such as clove, jasmine, and wallflower.
Cetearyl Alcohol
Cetearyl AlcoholA fatty alcohol derived from plant oils that has a firm, white, wax-like appearance with emulsifying properties. Helps bind the components of creams, hydrate the skin and make it soft and supple.

miercuri, iunie 6

Jurnalul epilarii mele definitive-partea a cincea


Am aflat apoi ca Lumea are 10000(zece mii)de impulsuri si am decis ca trebuie folosite pana la ultima picatura. M-am ras asadar pe picioare, inghinal si axila, am folosit aparatul si am inceput sa astept sa vad ce se intampla. Prima oara nu s-a intamplat nimic, nici a doua oara. Poate au cazut vreo trei-patru fire, nu zic nu, dar eu nu am observat. Poate ca dupa a patra sesiune am inceput sa vad niste portiuni micute-micute. Am perseverat. Ma radeam, apoi din doua in doua saptamani foloseam IPL. Am inceput direct cu intensitate maxima. In acest moment, pot sa spun ca am scapat de jumatate din parul de pe corp(radacina e inhibata, parul nu mai creste). Nu pastrez un ritm aranjat. Ma epilez cand am timp si cand am chef. Dureaza putin peste o ora sa duc toata treaba la capat. Prima oara e ok, a doua oara la fel, pentru ca esti curioasa sa vezi cum functioneaza, apoi ajungi sa mori de plictiseala impuscandu-ti parul de pe picioare. Asa ca am trecut la executia pe portiuni: azi piciorul drept, poimaine piciorul stang, saptamana viitoare-inghinal. In carte nu scrie asa ceva, dimpotriva-ei te incurajeaza sa ai sesiuni sustinute. Dar avand aparatul mereu la indemana, esti tentata sa nu respecti indicatiile cerute. Te epilezi cand ai tu chef. De cand folosesc Lumea IPL, nu am mai avut de-a face cu ceara. Parul care a mai ramas e mai subtire si nu este deanjant. Sau pur si simplu am ajuns sa ma invat cu el. Pot sa spun ca rezultatele corporale au fost mult mai bune decat cele faciale. Pe maini nu am incercat niciodata sa ma epilez, tot promit ca voi lucra si zona aceea, insa parul de-abia se vede, in ciuda faptului ca folosesc, de un an de zile, exclusiv lama. Dupa cum vedeti, multe dintre obiceiurile pe care le aveam la inceputul blogului au disparut, ca si cum nici nu ar fi fost. Insa au trecut trei ani de atunci. In ceea ce priveste Lumea, ma declar destul de multumita. Se putea si mai bine, dar in cazul meu, am mai spus, brosura cu indicatii nu functioneaza. Daca ei spun ca dupa cinci sedinte cade parul, eu spun ca dupa douazeci. Si tot asa. Cam aceasta este proportia corecta din punctul meu de vedere.
Nu pot sa neg faptul ca poate alte fete au avut alte rezultate. Mai proaste, sau, dimpotriva, mai bune si mai rapide. Eu va impartasesc parerea mea.
-va urma-

Va mai amintiti de Elin Kling?

Am mai scris despre ea si despre talentele ei-click AICI, iar acum are o colaborare cu Guess by Marciano.

Could sunscreen cause cancer?

Un posibil raspuns vine de la CNN-click AICI


Think outside the box

Am impresia ca in ultima vreme din ce in ce mai multe mituri incep sa se clatine. Cum nu sunt dermatolog, nici macar doctor generalist, nu ma hazardez sa le interpretez, insa in calitate de beauty editor simt nevoia sa le comunic mai departe. Fara crema de ochi noaptea? Unii spun ca da.


Suffering with puffy eyes? . . . Avoid using your eye creams at night!
Let your eye cream get to work protecting and nourishing the eye area when you most need it i.e. during the day when you are out and about and in dehydrating office environments. Night-time leave this area to naturally repair and renew itself. Remember too that the Lymphatic System is responsible for the removal of cellular wastes following cellular activity. Eye creams used at night often stimulate cellular activity, however because the lymphatic system is more at rest while you sleep, the cellular wastes then accumulate in the tissue spaces. You are then more likely to find yourself waking up with puffy eyes! http://www.drhauschka.co.uk/products/face-care/daily-revitalising-eye-cream

Jurnalul meu de beauty din vara lui 2012-a doua si cea mai funny parte


marți, iunie 5

Jurnalul meu de beauty din vara lui 2012 -prima si cea mai socanta parte

De luni bune deja "ma tot tin" sa nu scriu/sa scriu/cum sa scriu despre un lucru pe blog. M-am tot sucit si m-am tot rasucit, dar pana la urma arunc provocarea. Am un var care este doctor. Si la un moment dat, plasat estival, in vacanta de vara de anul trecut m-a intrebat daca mi-am luat cremele cu IP cu mine. I-am raspuns ca da, am luat, dar ca nu prea fac plaja(eu vara sunt alba ca printesa), ca stau la umbra, nicidecum in plin soare arzator, ca in timp scurt ma plictisesc si ca nu innebunesc de frica daca nu ma ung cu creme cu IP in fiecare zi. Si atunci el mi-a spus ca toata tarasenia cu cremele cu IP(FPS ) este umflata ca balonul imaginat de Jules Verne pentru o calatorie in jurul lumii. Ca daca marile multinationale care produc creme cu SPF nu i-ar plati pe ei, medicii, sa bage frica in noi ca ne paste negresit, cancerul, ciuma bubonica si moartea lenta si dureroasa, daca nu aplicam ditamai stratul gros la fiecare 30 de minute, aceasta problema nu ar prea ar exista. Ca pielea chiar are nevoie de soare-a nu se intelege ca are nevoie de arsuri de soare care sa duca la pigmentari urate. Ca stratul de ozon inca protejeaza foarte bine, indiferent de trendurile denigratoare si panicarde.Varul meu doctor nu este extremist, este moderat. Recomanda prudenta atat in cazul excesului de soare, cat si in cazul aplicarii prea multor filtre. Nu mi-a spus aceasta informatie pentru blog, ci pentru mine. O informatie de uz persoonal. De la cineva din familie pentru cineva din familie.

Dupa cum stiti, eu mereu am luat calea de mijloc, nu vreau sa creada cineva ca eu, in urma discutiilor purtate cu el, nu mai vreau sa aud  veci pururi de SPF. Insa am vrut sa scriu acest lucru si pe blog si sa aflu si parerea voastra. Daca este vreo doctorita printre cititoarele blogului meu, astept cu mare nerabdare un comentariu eventual anonim, sa nu se puna rau cu departamentele de PR si Marketing...

Later edit: va rog sa ma credeti pe cuvant de blogger de beauty ca nu vreau sa polemizez cu nimeni in acest subiect. Am intors moneda si pe cealalta parte, sa vedem ce gasim. Prima parte, aceea cu Follow the Money o stim deja. Noi suntem disperate, panicate, intoxicate, cumparam creme peste creme, castiga companiile de beauty.
Sunt deja obisnuita ca multe lucruri sa nu existe in forma extrema in care sunt prezentate, de la gripa aviara si boala vacii nebune si pana la sezonul scurt, de primavara-vara 2012, de capuse.

Just perfect

Louboutin wedges, pe alese. Mie mi-au luat ochii cele galbene.


duminică, iunie 3

Azi imi place...Kate Middleton

O silueta rafinata, o rochie rosie foarte bine aleasa. Stiu ca presa a scris ca tenul ei pare imbatranit, ca are cearcane si riduri, pungi sub ochi, deci este evident ca viata e grea chiar si cand esti ducesa/printesa/viitoare regina. Sper sa merite efortul, Kate, sper sa merite... 


Pe de alta parte, mie nu mi se pare ca are un ten imbatranit, ci o fata putin umflata de plans. Zambetul este "job description", deci nu se pune la socoteala.




Rusaliile, femei fabuloase din categoria ielelor


La 50 de zile dupa Pasti, poporul roman serbeaza, timp de trei zile sau o saptamina (diferentieri zonale), Rusaliile.
Acestea sint personaje feminine (cvasi)malefice a caror existenta se petrece mai ales in vazduh, vara si in padure. Similar Ielelor*, cu care uneori sint confundate, una dintre calitatile lor principale este dansul deosebit de frumos. Danseaza in aer sau pe pamint, noaptea, asezate in cerc, dar, daca sint zarite de un muritor sau daca, din greseala cineva calca pe locul pe care au dansat (acolo iarba este arsa), acesta se imbolnaveste foarte grav de o boala numita, in limbaj popular, "luat de Rusalii".
Remediul magic-ritual impotriva acestor boli il ofereau, in sudul tarii si in Moldova,Calusarii. 
Rusalii, latina Rosalia = sarbatoarea trandafirilor, constind in depunerea de trandafiri - rosae - pe morminte; rusaliile - femei fabuloase din categoria Ielelor, in mitologia romaneasca, fiicele lui Rusalim imparat; potrivit credintei populare, Rusaliile le iau oamenilor mintile. Acest mit - sarbatoare pagina - , a fost suprapusa ulterior peste sarbatoarea crestina postpascala (Pascha rosata sau Domenica rosarum) a Cincizecimii si devenita Duminica Rusaliilor cind casele sint imbodobite cu ramuri verzi. Sarbatoarea este legata de abundenta vegetala a verii. Caderea Rusaliilor este un dans frenetic cu prabusiri in somn hipnotic, practicat in Duminica Rusaliilor de femeile romance din zona Timoc, insa acesta este considerat mai degraba un caz izolat de datina locala. In Dobrogea romanizata, era obiceiul trandafirilor Rosalia de la sfirsitul primaverii, sarbatoare tinuta de credinciosi in relatie directa cu pomenirile din cultul mortilor.
* Iele, fapturi feminine supranaturale intilnite in mitologia romaneasca, foarte raspindite in superstitii, carora nu li se poate stabili insa un profil precis, din cauza marii diversitati a variantelor folclorice. Totusi, cel mai frecvent, Ielele sint descrise ca niste fecioare zanatice, cu o mare putere de seductie si cu puteri magice, avind aceleasi atribute ca Nimfele, Naiadele, Dryadele, sau chiar si ca Sirenele. Ielele locuiesc in vazduh, in paduri sau in pesteri, in munti, pe stinci sau pe maluri de ape, in balarii sau la raspintii, scaldindu-se adesea in izvoare. Se crede despre ele ca apar in special noaptea la lumina lunii, rotindu-se in hora, in locuri retrase (poieni silvestre, iazuri, maluri de riuri, rascruci, vetre parasite sau chiar in vazduh, dansind goale, numai cu sinii goi, cu parul despletit, mai rar cu vestmint de zale sau infasurate in valuri transparente si cu clopotei la picioare); dansul lor specific este hora; locul pe care au dansat ramine ars ca de foc, iarba nemaiputind creste pe locul batatorit, iar crengile copacilor din jur fiind pirlite; mai tirziu, cind iarba rasare din nou, culoarea acesteia este verde-intunecata, nu e pascuta de vite, iar terenul devine prielnic inmultirii ciupercilor din specia "lingura zinei".Ielele apar uneori cu trup, alteori sint doar naluci imateriale, cu aspect iluzoriu de tinere femei vesele; de obicei, folclorul le reprezinta tinere si frumoase, voluptuoase si seducatoare, nemuritoare, zburdalnice pina la delir, vindicative si rele, fara a fi totusi structural malefice. Ielele vin fie in numar nelimitat, fie umbla in cete de sapte, uneori chiar 3, in acest ultim caz (raspindit in Oltenia), legenda le considera fiicele lui Alexandru Machedon si le numeste Catrina, Zalina si Marina. Nu sint considerate, in general, genii rele; ele se rabuna doar atunci cind sint provocate, ofensate sau vazute in timpul dansului (in mod obisnuit sint invizibile, putind fi zarite rareori si numai noaptea), insa atunci pedepsesc pe cel vinovat pocindu-l, dupa ce l-au adormit cu cintecul si cu virtejul horei jucate in jurul acestuia de trei ori. Principalele lor insusiri sint coregrafia si cintecul vocal cu care, ca si Sirenele, isi vrajesc ascultatorii. O traditie din Prahova, pomenita de B.P.Hasdeu, spune ca "ielele beau noaptea apa de prin fintini si oricine va bea dupa dinsele, il pocesc". Ielele nu duc o viata individuala: cetele lor se aduna in aer, ele pot zbura, cu sau fara aripi, si se pot  deplasa cu viteze fabuloase, parcurgind "noua mari si noua tari" intr-o singura noapte, uneori folosind trasuri cu cai de foc. Ielele apar pe stinci singuratice, in poieni sau in anumiti copaci ca paltinul si nucul, rareori la rascruci de drumuri. In aproape toate descrierile care li se fac, Ielele apar acorporale. Foarte importanta in sistemul lor de seductie este imbracamintea. Vesmintele lor cel mai adesea sint vaporoase, de matase ori din in, de obicei translucide sau chiar stravezii, prin care li se zaresc sinii. Intilnirea cu Ielele este in asemenea conditii extrem de periculoasa pentru oameni. Ielele sint considerate uneori razbunatoare, menire pe care le-a dat-o Dumnezeu sau Diavolul, in aceasta ipostaza fiind identice cu Eriniile din mitologia greaca (la romani, Furii).
In "Description Moldaviae", Dimitrie Cantemir numea Ielele "nimfe ale aerului, indragostite cel mai des de tinerii mai frumosi". Nu se cunoaste originea acestui mit. "Iele" nu este un nume, ci pronumele personal feminin "ele", rostit popular. Numele lor real, tainic si inaccesibil este inlocuit cu simboluri atributive clasificate de obicei in doua categorii: epitete impartiale - Iele, Dinse, Dragaice, Vilve, Iezme, Irodite, Rusalii, Nagode, Vintoase si epitete flatante, cum sint Domnite, Maiestre, Frumoase, Musate, Fetele Codrului, Imparatesele Vazduhului, etc. In folclor, apar insa si nume individuale pentru iele, ca Ana, Bugiana, Dumernica, Foiofia, Lacargia, Magdalina, Ruxanda, Tiranda, Trandafira, rar Cosinziana. Aceste nume nu pot fi rostite intimplator, deoarece pot deveni invocatii periculoase. Fiecare vrajitoare cunoaste 9 dintre aceste pseudonime, pe care le poate utiliza in vraji. Poporul a consacrat si citeva sarbatori pentru Iele - Rusaliile, Stratul, Sfredelul sau Bulciul Rusaliilor, cele 9 joi de dupa Pasti, Marina, sf. Foca - ce trebuie respectate; cei care ignora aceste sarbatori vor avea de-a face cu minia Ielelor: barbatii si femeile care lucreaza in timpul acestor sarbatori sint ridicati in virtejuri de pe pamint, chinuiti si "smintiti", la fel ca oamenii care au calcat locul batatorit de Hora Ielelor (in aceasta situatie cei vinovati sint prinsi in hora, intr-un dans demential care ii duce la nebunie), oameni si vite mor in mod misterios, apare grindina, se produc inundatii catastrofale, se usuca pomi, casele iau foc, alti oameni sint paralizati sau schiloditi. Toti cei care au reusit sa invete si sa cinte cintecele Ielelor sint rapiti si dispar fara urma. Nici cei care dorm sub arborii considerati de Iele proprietate intangibila, sau beau din izvoarele, din fintinile sau din iazurile lor ori din vasele de gospodarie care au fost uitate afara peste noapte, descoperite, nu scapa de razbunarea Ielelor. Pedepse cumplite primesc cei care refuza invitatia la hora sau care le imita gesturile ridiculizindu-le. Cine, din intimplare, le aude cintecul, ramine mut. Poporul a inventat si remedii impotriva acestor actiuni ale Ielelor, fie preventive - pelinul si usturoiul purtate la briu, in sin ori la palarie - fie medical-exorciste, jocul caluseresc dansat pe trupul unui bolnav "de Iele" (Calusarii). Tot pentru a evita rabunarea Ielelor, se infige un craniu de cal in parul portii. Coregrafia este cel mai semnificativ atribut al Ielelor. Horele Ielelor par sa mosteneasca dansul Baccantelor. Aceasta forma de superstitie este de altfel atestata la multe popoare. Tacitus, in "Anale", vorbeste despre un grup de romani care "cuprinsi  de delir, se napustesc cu sabiile scoase asupra centurionilor", dupa ce au vazut o Nimfa a unui izvor, goala, care "le-a dat sminteala si delir". Un gen de Iele exista si in mitologia germanica, cu origine daneza: Elfii locuiesc in paduri si danseaza. Arborele lor preferat este arinul, ei avind insa si un rege, pe Erlkonig.
Articol preluat integral de AICI

sâmbătă, iunie 2

Uichendicale si alte indragostiri:)

Tocmai ce am aflat, tocmai ce m-am minunat, asa ca va impartasesc si voua bucuria mea, sa va treceti in agenda lucrurilor de facut dupa ce va intoarceti din vacanta. Se mai bucura cineva alaturi de mine? Pupat Piata Constitutiei, deoarece vorbe, soapte si cantece care mangaie mai frumos decat razele soarelui ne asteapta...

vineri, iunie 1

Lista castigatoare giveaway PRONAILS

Se vor bucura de uleiul de cuticule si de intaritorul de unghii urmatoarele cititoare ale blogului meu:

1 Almamaria
2 Annamaria Ionascu
3 Teofana Horghidan
4 Veronica Picioroaga
5 Adina Podgorencu
6 Speranta Micsa
7 Beauty Exclusiv
8 Zuzele
9 Ana-Maria Gurgu
10 Calin Andreea Daniela

Va rog mult trimiteti mail cu datele voastre la office@keune.ro. In CC va rog sa nu uitati sa ma treceti si pe mine, adelasir@yahoo.co.uk.  Adresa+telefon -daca sunteti din afara Bucurestiului, pentru Posta/Curier si numar de telefon daca  locuiti in capitala-caz in care veti fi invitate la sediul Pronails pentru a va ridica personal premiile.
Intrucat astazi este vineri, iar luni, 4 iunie este zi libera,vom astepta mailurile voastre de confirmare de luni pana joi dimineata, 7 iunie. In cazul in care nu trimiteti mail de confirmare pana joi, voi alege alte castigatoare.
Va rog mult sa nu uitati sa specificati la Subject-Giveaway castigat pe Blogul Adelei Sirghie.
Premiile vor putea fi trimise catre voi in jurul datei de 15 iunie.
Evident, va urma o vara fierbinte pe blogul meu, cu giveaway-uri frumoase, asadar le rog pe fetele care nu au castigat de data aceasta, sa nu se descurajeze, urmeaza alte surprize...

London is Blogging:)


Pana acum nu am incercat niciun lac de la Pronails. Nu stiu ce rezistenta au, cat de stralucitoare si glamour ar putea fi nuantele lor pe unghiile mele stralucind in soare. Dar cunosc- si sunt incantata, dupa cum deja stiti din review-uri,  gama Nail Care, si in luna mai am organizat un giveaway interesant cu doua dintre produsele care m-au cucerit, uleiul de cuticule si un nail hardener(public imediat si lista castigatoarelor, nu va mai tin mult in suspans). Insa chiar inainte de a trece "pe curat" cele zece castigatoare ale ultimului giveaway de pe Blogul Adelei Sirghie, am intrat pe site-ul Pronails sa caut o poza draguta pentru ilustratie. Pur si simplu mi-a stat inima in loc vazand noua lor colectie London is Blogging si cum aveau o aplicatie foarte simpatica in dreapta, pe sageata pe care scrie Try it out, nu m-am putut abtine pana ce nu le-am testat virtual pe toate. Apoi am trecut la colectia anterioara, Picnic in the park si am gasit niste pasteluri care mi-au facut inima sa bata cu putere mare... Click AICI-PLAY&Have Fun!!!
Din partea mea au un BIG BIG LIKE-galbenul, levantica si minty green. Si toate albastrelele, bineinteles.


Din lumea celor care nu cuvanta...