vineri, mai 31

La Strada si BeautyWaterQ10 -ultimele lansari bucurestene:)

Anul trecut a fost o moda-cupcakes si macarons. In cele mai tandre si delicate culori, desigur. Toate bloggeritele cu contacte bune la agentiile de publicitate primeau noile macarons si cupcakes si se pozau cu ele/langa ele/alaturi de ele, in cele mai rafinate combinatii. Cu cat mai inventiv, cu atat mai bine, asa ca lumea a dat frau imaginatiei...

Anul acesta, vad ca moda s-a schimbat putintel, dar a ramas totusi in acelasi registru dulce, plin de promisiuni, promovand o viata plina de rasfat si succes, deoarece ultimele lansari aduc in prim plan inghetata si beauty waters. Nu mai mananci pur si simplu o inghetata, ci intri in categoria celor care sunt conectati cu moda, cu street style, cu tendintele, au un vibe aparte. Nu mai bei o apa ca ti-e sete, ca sa nu te deshidratezi, ci faci un gest de beauty.
De departe, cel mai mare buget PR l-a avut inghetata"pret-a-porter" La Strada, lansata cu mare succes ieri seara, dupa ce in prealabil a fost prezenta pe multe bloguri de fashion/lifestyle/beauty scl. Nu cred ca a mai ramas vreo bloggerita in Bucuresti care sa nu o fi primit. Am incercat-o si eu, e buna, poate fi degustata la Mega Image Concept Store. In fiecare zi se poate testa un sortiment din cele 17.  Sa nu ajungeti seara tarziu, dupa 21 nu mai gasiti pe nimeni  care sa va serveasca cu inghetata La Strada. Mie mi-a placut cel mai mult cea de ciocolata. Am intrebat daca fac si inghetata de trandafiri sau de violete si nu, deoocamdata nu fac, of, asta e, poate am si eu noroc anul care vine...

Tot ieri seara la restaurantul Jackie O s-a lansat BeautywaterQ10. Cum nu stiti ce e o beauty water? Bine ca imi cititi blogul, sa fiti informate:)

Oricum, nici eu nu stiam/gustasem pana ieri seara. Ei bine, e o apa sofisticata, plina de beneficii si vitamine. In fiecare sticluta sunt 30 mg de Q10 si 6mg de vitamina E. Se bea rece. Recunosc, eu am baut aseara vreo trei, caci imi era foarte foarte sete si sticlutele mi se pareau cam mici- 250ml, furtuna era dezlantuita la usa, nu stiam cum voi mai ajunge acasa... intr-un final am ajuns uda toata, logic...
Gustul e bun, inchipuiti-va un fel de grapefruit dulce- cred ca va avea mare succes in cluburi, la segmentul acela de fete care beau numai ice tea, non alchoolic cocktails si apa plata cu lamaie. Aceasta va fi, intr-un fel, sampania lor:)
Oricum, cele trei beautywaters pe care le-am baut ieri nu au avut niciun efect, in afara de a-mi astampara setea, rezultate antirid nu am inregsitrat, conform informatiilor de pe site, pentru un asemenea succes fiind necesare cateva cure a 30 de sticlute. Daca doriti mai multe informatii despre beautywater Q10, puteti intra AICI

-aceasta este o postare usor mondena si trebuie tratata ca atare:)

Din lumea celor care nu cuvanta...

Hmmm, te-ai parfumat azi-dimineata cu Noire de la Serge Lutens, pe care mi l-ai furat de pe masuta de toaleta, nu-i asa? Vezi ca stiu tot, sunt cu ochii pe tine...

miercuri, mai 29

Steriletul-a doua parte


A doua ora mi-am pus sterilet imediat ce l-am scos pe primul. La aceeasi doctorita. Aveam 28 de ani. Cred ca intre cele doua interventii a trebuit sa astept vreo doua saptamani, nu mai tin minte exact, dar stiu precis ca am facut tot ce mi-a spus doctorita. Pe primul l-am scos pentru ca trecusera sase ani si atat avea trecuta perioada de valabilitate.

Sigur, intrebarea care sta pe buzele tuturor fetelor care mi-au scris la comentariile de AICI aceasta este: daca steriletul reteaza din sansele de a avea copii dupa ce il scoti. Unii doctori spun ca DA, altii spun ca NU. Sau o alta varianta: NU mai mult decat folosirea anticonceptionalelor, care, in plus, au si dezavantajul major ca dauneaza grav organismului (si sanatatii). Va rog sa imi spuneti o persoana care nu a avut de suferit de pe urma anticonceptionalelor. Eu nu cunosc. Risc ZERO nu exista nici in cazul steriletului.Nici macar in cazul prezervativelor nu exizta risc zero, se poate rupe/perfora...

Unii doctori recomanda steriletul, altii nici nu vor sa monteze asa ceva. Sigur, traim vremuri in care medicii ginecologi recomanda anticonceptionale, dermatologii recomanda anticonceptionale, toti sunem sfatuiti sa ne tratam bolile, fricile cu fel de fel de pilule salvatoare. Medicii trebuie sa recomande medicamente, iar ginecologii-luna de luna, anticonceptionale, desi acestea distrug organismul femeii. Lumea noastra reala e plina de banci si farmacii. Acestea trebuie sa vanda. Daca tu iti pui sterilet si acesta are valabilitate zece ani, ginecologul si industria pharma pierd o suma importanta(inmultiti cu milioane si milioane de femei care apeleaza lunar la folia cu pilule contraceptive). Sunt si ginecologi care vand anticonceptionale direct, in cabinetul lor. O industrie care merge foarte bine. Si care va incerca sa ramana pe pozitii. Tocmai de aceea, dupa ce m-am informat, eu am ales sa cred ca steriletul e demonizat intentionat. Si poate ca mai sunt inca multi medici care au ramas in capcana unor clisee de care nici ei nu mai pot scapa. Si care nu vor sa citeasca/invete/cerceteze corect lucruri noi.

Sfatul meu este sa ganditi cu mintea voastra, sa incercati sa gasiti un medic destupat la minte, care dupa ce te examineaza, iti explica pe-ndeletesi corect ce inseamna DIU(dispozitiv intrauterin, sterilet). Problemele cu infertilitatea de "dupa" pot aparea din cauza ca:
1-nu este bine montat de doctor-caz in care vei observa dupa cateva zile.
2-corpul tau nu il tolereaza, caz in care organismul tau iti va da nenumarate semnale ca ceva nu este in regula si atunci va trebui sa il scoti. Doar daca nu il tolerezi si nu il scoti la timp intervin complicatii.

Trebuie sa fii mereu atenta la semnalele corpului tau. Repet: DIU nu afecteaza fertilitatea pe termen lung decat daca in timpul folosirii sale apar complicatii grave pe care nu le tratezi cu maxima seriozitate. DA, poate fi folosit de fetele/femeile care nu au avut copii/nu au facut niciun avort.
Poate fi inlaturat oricand, dar numai de catre medicul ginecolog, iar fertilitatea revine la normal imediat.

PRIMA PARTE POATE FI CITITA AICI
Recomand calduros si textul scris de Oana Cuzino in Ce se intampla, doctore-AICI, precum si discutiile de AICI


marți, mai 28

Jurnalul meu din vara lui 2013 -prima parte


De multa vreme nu am mai scris in jurnalul de beauty, dar iata ca azi, la final de mai, il reincep cu forte noi...

Astazi, la pranz, am onorat o invitatie: noua colectie MAC(preview al colectiei de toamna-iarna 2013). Da, exact, MAC... m-au invitat si am apreciat gestul, desi in primul moment am crezut ca au gresit destinatarul, caci mie pana acum(dupa cum stiti) nu mi s-au potrivit produsele lor si nu imi imaginam ca as putea fi in baza lor de date. Intrucat au cerut si confirmarea mea la eveniment, am confirmat frumusel, ocazie cu care am aflat ca intr-adevar sunt pe lista lor. Amanunte-un pic mai tarziu, cand voi primi si pozele de la eveniment. Pana in acest moment nu am reusit sa testez decat un creion- Lingering Eye Brows, care mi-a placut deoarece are exact nuanta pe care mi-o doream, potrivita sprancenelor mele. Finish-ul mi s-a parut natural, mai potrivit decat tot ce am avut eu pana acum (Benefit, Shiseido), iar faptul ca este sub forma de creion imi place si este chiar ceea ce imi doream, caci m-am plictisit sa aplic cu pensula. Intrucat Lingering Eye Brows este singurul produs pe care l-am incercat astazi, voi scrie despre celelalte produse pe masura ce le voi testa.

Apoi am avut programare la Tatiana la cosmetica. Stiu ca multe fete m-au intrebat despre cosmeticiana mea, ei bine, cu mare bucurie tin sa va anunt ca ea s-a intors de cateva saptamani  la Shades Beauty Lounge, de-abia ieri am aflat acest lucru, iar eu i-am si facut astazi o vizita. Adevarul este ca nu am mai fost la tratamente faciale de anul trecut, de-abia asteptam momentul reintalnirii. Tenul meu arata bine in acest moment, nu ma plang, deoarece stiu sa il ingrijesc pe masura nevoilor lui. Am scris pe blog tot ce fac, nu este niciun secret de beauty pe care sa nu il fi impartasit deja cu voi.
Produsele cu care lucreaza acum sunt Ericson Laboratoire, iar eu am avut parte de un tratament specific tenului gras(demachiere, scrub, film pentru deschiderea porilor, extractie, masaj, masca). Doua ore. Nu toate produsele folosite de ea la acest tratament au fost pentru tenul gras, a facut o combinatie cu hidratare/efect antirid, caci sa nu uitam, eu am un ten matur. Desi nu ne-am vazut de peste un an, nu a uitat sa verifice partea aceea dintre ureche si obraz, unde imi apareau mie puncte negre. Nu i-am atras eu atentia, pur si simplu si-a amintit, lucru care m-a determinat sa imi placa si mai mult de ea.
La final: tenul meu este luminos, curat si fara urmele ciudate pe care le ai dupa un facial la cosmetica. De aceea merg eu la Tatiana, caci stie sa lucreze cu tenul meu sensibil si care se umfla/irita usor.
Asadar, nu i-au disparut deloc capacitatile in timpul in care nu ne-am vazut:)
Pentru detalii si eventuale programari, daca va doriti-AICI, la Shades Beauty Lounge.
Pentru tratament am platit 250 lei.

Apoi am fost la pedichiura la Alina- a lucrat frumos si cu atentie pentru detalii, exact cum imi place. A impins cuticulele, a insistat la bataturi fara sa fie nevoie sa ii atrag eu atentia, am de gand sa mai merg la ea, mai ales ca vara, din cauza pantofilor/sandalelor, trebuie sa apelez mai des la ajutor specializat.
Va mai amintiti ca am scris la un moment dat AICI ca sunt regina basicutelor? Cand am ajuns la pedichiura, aveam vreo trei,  din fericire le-a domolit Alina pe toate.

Am vazut ca aveau multe lacuri Zoya, iar eu am ales o nuanta puternica si stralucitoare de rosu-Sooki. 40 lei este pretul  pedichiurii.

Voi cat de des ajungeti la cosmetica? Ati gasit-o deja pe cea priceputa/potrivita?

luni, mai 27

NOTD: Alessandro Striplac Lazy Crazy:)

Iata si coloratele poze de la lansarea Alessandro Striplac. Am ales o culoare nebuna, albastru Lazy Crazy, ca sa contrasteze cu rochia mea rosie, lunga, atat de lunga incat uneori trebuie sa o suflec, sa nu se umple pe la margini de colbul adunat de pe drumuri...








I AM WEARING:
OIANU red dress
Chanel bag
Replay platforms
Moschino sunnies

vineri, mai 24

Marc Lavoine & Quynh Anh - J'espère

Un cantec perfect pentru aceasta dimineata ploiasa de mai, parte din vara minunata care se intinde la picioarele noastre:

joi, mai 23

Alessandro Striplac (step by step)


Azi dimineata, la Topline, am descoperit secretele unei manichiuri perfecte(pana acum), cu Alessandro Striplac. In video de mai jos, aveti toti pasii si explicatiile pe care le-am primit de la cea care mi-a aplicat lacul(un albastru fenomenal, Crazy lazy-urmeaza poze de la eveniment, le voi posta and le voi primi).

Intrucat toate aceste chestiuni nu sunt decat PR, eu am incercat personal procedura(care pare cu adevarat revolutionara) si voi scrie pe indelete, peste aproximativ zece zile, care este concluzia finala: cat rezista, daca se ciobeste/toceste, daca agreseaza/ingalbeneste unghiile, daca intr-adevar o poti da jos ca pe un abtibild:

Steriletul-prima parte


Prima oara mi-am pus sterilet la 22 de ani. Era in 1994 si singurele informatii moderne veneau pe calea rubricilor de specialitate din reviste. Da, si mai vazusem cateva filme in care cateva fete spuneau ca au sterilet. Asa ca m-am dus la doctorita de la facultate si am rugat-o sa ma ajute si asa imi puna si mie. I-am spus ca am un prieten, ca vreau sa renunt la anticonceptionale (Diane 35), ca nu intentionez sa ma marit in viitorul apropiat. Pe vremea aceea, pentru studente era gratuit: si steriletul, si consultatia. Un singur "model" exista, cel cu fir de cupru. Nu am ezitat...

Ce am aflat de la ea inainte sa imi pun steriletul:

1-ca exista posibilitatea (putin probabila) ca organismul meu sa nu il tolereze, sa il considere "corp strain", caz in care nu ma voi simti bine deloc, pot face rani pe colul uterin, complicatii, deci va fi imperativ sa il scoata repede in cazul acesta. Mi-a dat si numarul ei de telefon sa o sun in cazul in care simt ca ceva nu e in regula.
Prin urmare, mi l-a pus intr-o zi de luni, ca pana joi-vineri sa il scoata daca nu il tolerez-NU a fost cazul, l-am tinut sase ani si a fost perfect:)

2-Dispozitivele intrauterine nu protejează de infecţiile cu transmitere sexuală-DA, asa este.

3-Ciclul menstrual va fi putin mai abundent- DA, asa a fost, dar nu am fost deranjata prea tare, avantajele m-au facut sa trec peste acest aspect. Cicul se prelungea cu o zi.

Ce am simtit: o ciupitura, ca la testul Papanicolau. In doua minute aveam sterilet. Nu mi-a venit sa cred ce repede am terminat. Eram vesela si fericita.
Ce nu am stiut: ca dupa aproximativ 40-50 minute voi avea o senzatie de lesin. Eu m-am dus singura cand am avut aceasta interventie. Sunt fete care simt nevoia sa fie tinute de mana la astfel de treburi, dar pe mine ma irita, asa ca am preferat sa rezolv aceasta treaba de una singura.
Am mers cu metroul si m-am intors cu metroul. Proasta idee, recomand calduros un taxi! Asa ca eram in metrou cand am simtit ca ametesc, ca am ceata pe ochi, ca lesin. M-am speriat rau, dar mi-am revenit dupa 20-30 de secunde.
DA, sigur ca doctorita m-a avertizat, insa eu, dupa ce am stat putin pe o bancuta din fata Spitalului Studentesc, m-am plictisit si am crezut ca ce-a fost rau a trecut. Nu trecuse... si nu e de joaca, mai bine luati cu voi o prietena si chemati un taxi.

4- Sterileul face parte din categoria metodelor de contraceptie considerate comode(nu agreseaza organismul), are o eficienta extrem de ridicata, aproximativ 98%, ceea ce il face mult mai performant decat pilulele.

VA URMA

luni, mai 20

Just perfect...

Elegant, nu opulent. Detasat, nu incorsetat. Messy bun+o privire de felina peste umar:

Castigatoare L'Occitane Collection de Grasse


Castigatoarea este Natty (Mihaela Moldovan) care si-a dorit iasomie si bergamota:)
O rog sa imi trimita pana maine dimineata cel tarziu adresa si numarul de telefon pe mailul meu-adelasir at yahoo punct co punct uk

sâmbătă, mai 18

Din lumea celor care nu cuvanta

Mie sambata imi plezneste capul de inspiratie, trebuie sa fac un lucru pe care nu l-am mai incercat pana acum. Astazi, de exemplu, dupa ce am lenevit la soare toata dimineata, m-am facut invizibil si acum ma amuz teribil: voi nu ma mai vedeti, dar eu va urmaresc toate miscarile fara sa spun nici passs...

vineri, mai 17

Giveaway L'Occitane:La Collection de Grasse

Iata si surpriza anuntata ceva mai devreme pe Facebook: un week-end parfumat, parfumat, parfumat... pentru ca cele mai noi si minunate lansari L'Occitane, La Collection de Grasse au coborat direct pe blogul meu. Giveaway-ul se va incheia duminica la ora 24. Probabil ca voi anunta castigatoarea luni. Sunt invitate numai si numai cititoarele blogului meu, fie ca au, fie ca nu au blog:)
Ce trebuie sa faceti? Iata si conditiile, ambele fiind eliminatorii:
1. Sa scrieti un comentariu in care sa imi spuneti fara echivoc care este parfumul preferat din La Collection de Grasse. Si ca sa nu am niciun dubiu, va rog sa intrati pe site-ul L'Occitane si  sa imi lasati neaparat link-ul cu parfumul ales de voi(EDT 75 ml, pe care il veti si primi daca veti castiga, deci aveti grija ce va doriti si ce link imi trimiteti)
2 Sa dati Like paginii de Facebook a L'Occitane Romania AICI.

Mult succes va doresc, astept mai jos, la comentarii,  inscrierile voastre.



Sisley Phyto Teint Eclat Oil Free

Am recumparat fondul de ten Sisley si nu cred ca puteam sa fac o alegere mai buna. Imi primul rand, imi era foarte foarte dor de el(l-am mai avut de doua-trei ori inainte), motiv pentru care l-am preferat unora care ma tentau foarte tare, de la by Terry si Armani. Nuanta aleasa a fost aceeasi, soft beige, un bej neutru, nici cu subton roz, nici cu subton galben. Mai mult ca perfect pentru mine.

De ce mi-a fost atat de dor de el? Are acoperire medie, este long lasting, ofera un aspect natural, este oil free(matifiaza fara a deshidrata tenul) confera luminozitate tenului, iar culoarea soft beige(No 2) pur si simplu se imbina perfect cu tenul meu. Nu oxideaza deloc, chiar daca il porti de dimineata pana seara. Sigur, imi puteti spune ca sunt multe alte fonduri de ten care faca acelasi lucru, dar parerea mea este ca Phyto Teint Eclat este unul dintre cele mai bune incercate de mine vreodata. Nu pot sa fac diferente intre Sisley si By Terry, deoarece ambele imi par la fel de pretioase. De exemplu, pe langa ele, Nude de la Christian Dior(care, daca e judecat separat nu pare deloc rau) devine fainos pe fata mea si oxideaza. Am facut aceasta comparatie deoarece am vrut sa subliniez performanta Phyto Teint Eclat si sa ii justific(oarecum) pretul, in jur de 77 Euro. L-am cumparat de la El Corte Ingles, Barcelona, cu un discount de 10%-am scris AICI si AICI despre politica lor de reduceri.

Parfumul este discret, putin floral. Pe mine, aspectul "parfum in fond de tent" nu ma deranjeaza deloc, nu am avut niciodata niciun disconfort din acest punct de vedere. Si folosesc fond de tent de peste 20 de ani. Catifeleaza tenul si se intinde ca un vis. Are pompita si il aplic usor si simplu, cu degetele. Il aplic rapid, ca sa nu se usuce si sa fie mai dificil. Uniformizeaza tenul si pare natural chiar si la lumina zilei, in plin soare. Este desavarsit, in special daca ai trecut de 30-35 de ani, pentru ca nu aceentueaza liniile fine si ridurile, ci le estompeaza gratios. La fel de frumos si elegant estompeaza si micile probleme, punctele negre, capilarele sparte, cicatricile scl. Inainte de a-l folosi trebuie neaparat agitat, pentru ca siliconii si apa sa fie bine amestecati. Intrucat in fundul sticlutei este o mica bila(cam cum gasim la lacurile de unghii), este foarte simplu sa faci acest lucru. Pompita dozeaza foarte bine produsul, nu se risipeste nimic, ai nevoie de doua-trei picaturi pe toata fata(in functie de ce ai de acoperit)

Da, este un fond de ten "de suflet".


vineri, mai 3

Demachiant de ochi waterproof bifazic Nivea


Printre produsele mass- market pe care eu le cumpar si le recumpar se afla demachiantul de ochi de la Nivea.  Am incercat, de-a lungul vremii, multe altele, de la Gerovital la Elmiplant si Balea, insa niciunul nu mi-a placut mai mult decat cel de la Nivea. Nu folosesc machiaj rezistent, deci in principiu nu simteam nevoia unui waterproof, insa mi-a placut mult ambalajul acestuia, asa ca l-am incercat. Cel simplu, pentru ochi sensibili ramane preferatul meu, pentru ca mi se pare mult mai potrivit si mai bland. Cel mai bun la categoria mass-market. Dar acesta, fiind oarecum nou, m-a atras cu o prezentare de exceptie si nu i-am rezistat. Este bifazic si cand il agiti, vezi particule stralucitoare, ceea ce pe mine ma binedispune:) Sterge cu usurinta machiajul ochilor, nu am simtit pelicula grasa la final, insa despre eficienta lui in materie de waterproof nu am mare lucru de impartasit cu voi, caci l-am folosit numai pentru chestiuni simple. NU sterge mai repede un machiaj obisnuit decat cel pentru ochi sensibili, despre care am scris AICI, deci sunt indreptatita sa cred ca e un mit sa folosesti waterproof pentru machiaj natural si sa astept sa fie mai bun, mai fast and furious decat cel normal. Este cam la fel. Concluzie personala, supusa dezbaterilor intense, evident...