joi, februarie 27

APIVITA: FACE SCRUB WITH APRICOT

L-am folosit pana la ultima picatura (chiar astazi l-am terminat), ceea ce inseamna ca il consider un exfoliant bun, insa nu l-as recumpara. Din punctul meu de vedere are cateva puncte slabe, o sa le enumar mai jos:

1-mirosul de dulceata de piersici este foarte puternic. Mie imi plac cremele si potiunile parfumate, dar cand se trece de o anumita limita, ma deranjeaza. Ca o femeie frumoasa langa care nu poti sta la cinema, sau la restaurant si pe care nu o poti admira 100% pentru ca s-a dat cu prea mult parfum. Intoxicant. Cand il folosesti prima oara, te inveseleste mirosul, dar daca il folosesti saptamanal, simti ca trebuie sa tragi aer in piept inainte de a deschide tubul. Sufocant ca o relatie din care nu poti iesi, sa nu-ti superi parintii.
De multe ori am ales sa folosesc un alt exfoliant in locul lui, ca mi-am dat seama ca nu am nervii necesari. Trist, dar adevarat.
2- desi scrie pe el ca este un produs delicat cu tenul, ''gentle exfoliating gel", constati ca totusi inroseste pielea. Nu e un capat de tara, efectul dispare dupa doua- trei minute. Eu nu consider ca am un ten sensibil, am folosit produse si mai abrazive pe care le-am adorat (gen microdermabraziune), dar trebuia sa punctez acest lucru, deoarece atunci cand citesti un review si vrei sa cumperi un produs trebuie sa stii din capul locului la ce sa te astepti.
3-textura tip gel-este placuta, dar nu este cea mai fericita alegere, deoarece particulele abrazive parca alearga pe toata fata si e deranjant daca vreuna ajunge in preajma ochilor. M-am speriat de cateva ori. Not cool.
4-cele trei puncte de mai sus se aduna- si la final, ai un exfoliant care iti cere cam prea multa atentie pentru un produs de acest tip.

Punctele forte:

1-exfoliaza bine, lasa tenul curat si destul de hidratat, deci nu usuca in exces tenul
2-90% dintre ingrediente sunt de origine naturala
3-tenul e luminos, iar fondul de ten se aseaza perfect
4-daca ai ten gras, il poti folosi o data la trei zile

Ingrediente:
The Gentle Exfoliating Gel with apricot has a rich formula and contains 90% natural ingredients.
WITHWITHOUT
Honey*Parabens
Cucumber*Silicone
Green teaPropylene glycol
Apricot oil
Lavender* essential oil
Geramium* essential oil
Green tea* infusion instead of water
*Certified organic cultivations
Aqua (Water)**, Glycerin, Sorbitol, Polyethylene, Aqua (Water), PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Ethylhexylglycerin, Bisabolol, Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Powder, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower* Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit* Extract, Citric Acid, Mel (Honey)* Extract, Camellia Sinensis Leaf*, Sodium Carbomer, Talc, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Panthenol, Jojoba Esters, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Allantoin, Disodium EDTA, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Limonene, CI 73360 (Red 30 Lake)
*Certified organic cultivations 
**Camelia Sinensis* Leaf Aqueous Infusion = Green tea water

Azi imi place...

…azi si mereu: parul aranjat simplu, in numai doua minute. O varianta potrivita daca te-ai plictisit de ponytail/messy bun. Parul trebuie sa fie proaspat spalat, nu e absolut necesar sa fie intors cu peria. E de ajuns daca aplici ulei/serum pe varfuri.

marți, februarie 25

BEAUTYNEWS: LIERAC si PHYTO

Doua dintre firmele pe care le-am iubit, apreciat si folosit in ultima decada, Lierac (skin care) si Phyto (hair  care) si-au facut din nou intrarea in Romania, dupa o absenta de mai bine de doi ani. Incepand de astazi, pot fi gasite la farmaciile HelpNet din toata tara. Ma grabesc sa consemnez aici, fiindca mie mi se pare esential sa putem alege si sa avem oricand la indemana cele mai bune produse pentru ten/par. In acest moment, eu folosesc de la Lierac, o minunata crema Premium (creme voluptueuse jour&nuit anti-age absolu), ce are rol de corectare a tuturor semnelor cauzate de varsta: riduri profunde, pierdere de densitate, iregularitati ale pielii. Atuuri: nutritie intensa si stralucire pentru ten. Revin cu impresii dupa ce o folosesc intens:)



vineri, februarie 21

Bucuresti. Ma numesc Bucuresti



Yard Sale-ul este un fenomen al Bucurestiului, este ideea in jurul careia graviteaza toate femeile care au realizat ca reciclarea prin refolosire este necesara pentru a echilibra balanta consumului excesiv, este locul in care socializarea, ecologia, generozitatea si pasiunea se intalnesc.

Yard Sale-ul ne aduna, din nou, la o cafea si o scotoceala printre chilipiruri pretioase in sambata din 22 februarie la Dianei 4 (zona Rosetti, str. Dianei, nr. 4).
De la 
10:00 la 18:00 schimbam perspectiva asupra hainelor, pantofilor, bijuteriilor, obiecte decorative si electrocasnice folosite. Ele pot reintra in viata noastra, le putem prelungi viata pentru inca un ciclu de folosinta.

La finalul fiecarei editii participantii si vizitatorii doneaza haine si incaltari unei case de plasament sau Samu Social.

Intrarea este gratuita!


Yard Sale este un proiect care are ca scop statornicirea notiunii de “Yard Sale – REUSE, RECYCLE!” si in Romania, printre tinerii consumatori, prin organizarea de evenimente lunare.

joi, februarie 20

Duminicale si alte indragostiri

Peste poezie nu poti trece cu o privire superficiala sau obosita. Ea trebuie abordata calm, caci lucruri minunate vor iesi la iveala si vei vedea in fata ochilor tai cum se desfasoara intalnirea dintre timp si spatiu. Citeste-o dimineata, ca sa o porti in suflet intreaga zi si toate orele pe care le vei petrece sa poarte amprenta ei:

marți, februarie 18

ORLY-ARGAN OIL CUTICLE DROPS-my ultimate luxury


Serum pentru varfurile parului, serum pentru fata si ulei/serum pentru cuticule: acesta ar fi un trio de aur al ingrijirii mele din ultima perioada. Pana si fondul de ten pe care il folosesc acum este tot tip serum. Toate sunt ca fine ca matasea pentru piele/par/unghii.

Insa acum vreau sa va vorbesc despre cuticule. Eu nu le tai niciodata, le imping cu un betigas, dupa baie. Nu mai cumpar/folosesc nici cuticle remover, pentru ca nu mai am de ce- si nici la ce. Invatate sa fie cuminti, impinse saptamanal, delicat dar ferm,  catre baza, cuticulele nu iti mai dau nicio bataie de cap.
Toate acestea se datoreaza unui produs care nu imi lipseste niciodata: un ulei bun, special pentru cuticule, face minuni, le inmoaie, le hidrateaza, le impiedica sa creasca nesabuit si parca sudate pe jumatate de unghie.
Cu ce se deosebeste totusi uleiul de la Orly? Are textura cea mai fina si eficace dintre cele incercate de mine pana acum si reuseste sa fie si cel mai putin uleios, semnul clar ca formula este cea mai avansata dintre toate. Patrunde instantaneu si repara chiar si cele mai nesabuite/ascutite/ravasite cuticule. Se afla la granita dintre ulei si serum, fiind considerat, pe buna dreptate "premium cuticle care".
Este o combinatie perfecta de ulei de argan pur 100%, ulei de jojoba, vitamina E, extract de aloe, ulei din coaja de lamaie, ulei din primula de seara, ulei din seminte de struguri, ulei din seminte de sofranel. Are 18 ml si se aplica cu pipeta. El trebuie folosit zilnic pana cand cuticulele ajung intr-o forma optima, apoi vei ajunge, ca si mine, sa il folosesti numai cand este nevoie. Este atat de concentrat incat o picatura ajunge pentru ambele maini. Se maseaza delicat toata unghia, chiar si mana daca ai pus cumva prea mult. Magie curata.

Ultima intrebuintare pe care i-am gasit-o a fost putin ciudata, si va spun imediat de ce. De cateva zile sunt tintuita la pat de raceala (asa spun eu deocamdata Bine ai venit, primavara!) si la un moment dat unghiile/mainile mele erau atat de uscate, incat aplicam zilnic Argan Oil.  Dar cel care era intr-o forma dezastruoasa era nasul, rosu si cojit tot, asa ca am aplicat o picatura de Orly. Coijitele s-au hidratat si inmuiat instantaneu…parca era alt nas.

Folosesc si crema din aceeasi gama, Ultra-luxe hydrating Creme (50 ml), despre care cred ca este mai degraba o masca cu o textura neasteptata(cum am spus, ca matasea). Nu o folosesc zilnic, ci doar atunci cand mainile sunt atat de uscate incat nicio crema normala nu le mai face fata. Contine ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de avocado, unt de shea si ulei din coaja de lamaie.

Ambele produse au un miros delicat, revigorant, de floare de lamaita.
Si da, acum am mainile fine, fine, fine...


luni, februarie 17

BEAUTYNEWS: DR MURAD, din nou in Romania

Da, declar cu mana pe inima ca am un guru in materie de frumusete este dr Murad. I-am citit cartea(o am cu autograf, caci ne-am si cunoscut, cum altfel?), i-am urmat sfaturile, iar cu ajutorul unor creme de la el, am scapat de multe probleme. Sunt tare entuziasmata, caci astazi am aflat ca produsele lui vor fi iarasi pe rafturile de la Sephora, incepand cu 1 martie. Deocamdata, pentru a afla informatii despre propunerile si teoriile lui, puteti accesa AICI, pagina de facebook Murad Romania.

vineri, februarie 14

GIVEAWAY ORLY-SECRET SOCIETY:)

LAVISH BASH, VOYEURISTIC ADVENTURE SI RISQUE ENCOUNTER (glitter, shimmer si creme) sunt cele trei lacuri alese de mine pentru acest giveaway. Toate sunt din colectia Secret Society. In total vor fi trei premii a cate trei lacuri care vor pleca spre trei frumoase cititoare ale blogului meu.

Iata conditiile de participare:
1. Like paginii Blogul Adelei Sirghie-AICI
2. Like paginii Orly Romania-AICI
3. Share acestei postari-e un buton cu F(acebook) la sfarsitul postarii

Va rog lasati aceste detalii mai jos, intr-un comentariu, pentru a valida inscrierea.
Acest concurs se va inchieia pe 1 martie 2014:)
Castigatoarele din Bucuresti isi vor ridica premiul personal, iar cititoarele din afara capitalei, vor primi cele trei lacuri prin posta.

Later Edit: daca nu aveti cont de Facebook, va puteti inregistra comentariul pentru concurs, numai daca in prealabil imi trimiteti pe adresa  adelasir at yahoo punct co punct uk,  mailurile a cinci prietene pe care le-ati invitat la concursul Orly.

marți, februarie 11

Cele trei gratii care au castigat MAX FACTOR EXCESS VOLUME


Iata-le pe cele trei gratii:

1. Marie Stoenica
2 Alessa
3 Pandrea Florina

Va rog mult sa imi dati mail la adelasir at yahoo punct co punt uk si sa imi lasati numele, adresa completa si telefonul pentru a putea intra in posesia premiilor. Acestea vor fi trimise direct de Max Factor.
Astept sa ma contactati cat de repede posibil, dar nu mai tarziu de joi ora 10. In cazul in care nu ma contactati pana atunci, voi face o alta extragere.
Va multumesc tuturor mult pentru participare si va invit cu mare drag sa participati si la urmatoarele surprize pe care le pregatesc pe blogul meu!

luni, februarie 10

WELLA- SERUMUL LUXEOIL

Doi ani de zile (neintrerupt) am folosit serumul pentru varfuri de la Joico, pana am terminat si ultima picatura. Mi-a fost tovaras de incredere, fie vara, fie iarna, fie ca am avut parul pana la umar, fie ca l-am lasat netuns mai bine de sase luni. Da, l-am lasat netuns sase luni si nu s-a tocit deloc la varfuri, pentru ca au fost bine tratate. Nu l-am folosit chiar zilnic, ci o data la doua zile, asa cum fac si cu cel nou, pe care il folosesc acum, de la Wella-LUXEOIL.

LuxeOil Serum are o textura light, cred ca este potrivit exact tipului meu de par: moale, pisicos, care se ingrasa repede la radacina. Cred ca fetele care au par des, cret, uscat au nevoie de ceva mai consistent, sau de o cantitate ceva mai mare decat cea pe care o folosesc eu, o singura pompita. De obicei il folosesc pe parul umed (dar zvantat), ca sa ma ajute si la descurcatul parului, care acum este destul de lung. Folosesc uscator de par dupa fiecare spalare, daca il vad putin mai electrizat, mai aplic o jumatate de pompita. In afara de masca (ocazional), acesta este singurul "tratament" pe care il aplic. Pentru ca nu il mai vopsesc, consider ca deocamdata nici nu am nevoie de ceva mai mult. Incerc sa mentin lucrurile la nivelul "simplu" cat mai mult posibil.

Serumul este o combinatie delicioasa de ulei de migdale, jojoba si argan, cu rol de hranire, hidratare, netezire. Este un trio de aur, caci parul, astfel ingrijit ramane matasos si stralucitor, cu un finisaj lucios. Contine un complex restruccturant denumit de Wella -Transform Technology, format din molecule foarte foarte mici ce au capacitatea de a patrunde in structura firului de par (uleiurile obisnuite nu au aceasta capacitate, se  limiteaza la a se lipi de fir), deci protejeaza din interior si actioneaza asupra invelisului natural de cheratina.

Important este sa realizezi ca aceste lucruri nu se obtin peste noapte: daca ai un par deteriorat si aplici o picatura de serum nu vei avea parte de o transformare spectaculoasa, ci de o imbunatatie a aspectului. Daca ai varfurile despicate, trebuie sa le tunzi, un par sanatos se obtine numai in cazul in care combini mai multi factori, printre care si perseverenta. Nu cred ca m-ati mai auzit vreodata folosind cuvantul "delicios". insa va asigur ca baia miroase a briose vanilate de fiecare data cand folosesc acest ulei. Am mai scris, dar tin mortis sa repet: serum Luxeoil nu incarca deloc parul, nu il face lipicios, nu ingrasa.

Pretul lui este 105 lei, are 100 ml si l-am primit la #decemberbeautybloggersmeeting2 si surpriza, am fost convinsa ca nu o sa imi placa:)
Il voi folosi pana la ultima picatura, cred ca tot doi ani il voi avea drept tovaras.
Singurul inconvenient pe care il pot gasi este ca nu il pot transporta in calatorii, recipientul este din sticla.

marți, februarie 4

THE BOOK THIEF

Cine este cel mai bun prieten al tau?
Ai vreu talisman norocos care te ajuta sa treci peste cele mai grele intamplari din viata?
Exista cineva care te insoteste pretutindeni?Ii poti sopti numele?
Exista vreun loc unde poti gasi raspunsuri la toate intrebarile care te bantuie?

Intrebari dezlipite din ORACOL, da, asa este …si un film care te va urmari, caci raspunsurile nu sunt dezvaluite decat daca intri in liga celor initiati:

BEAUTYNEWS: ORLY BLUSH


De trei zile ma joc cu sase lacuri de la Orly, incercand sa imi dau seama care este nuanta mea favorita. Iei a fost Naked Canvas, astazi este Dare to Bare. Toate cele sase pasteluri fac parte din colectia de primavara 2014 care se numeste BLUSH. Cred ca anul chinezesc al Calului de Lemn are un efect romantic si simtitor asupra mea, caci este pentru prima oara cand vibrez cand vad o colectie de pasteluri.  Este pentru prima oara cand nuantele naturale pe unghii ma inspira si imi plac mai mult decat cele dramatice.Urmeaza, evident, saptamanile urmatoare, nu mai putin de sase NOTD:

Naked Canvas: o cremoasa nuanta nude,perlata
Cheeky: ton de piersica sidefata
First Blush: un delicios corai cremos
Dare To Bare: un ton "nude" cremos delicat
Classic Contours: o nuanta-crema mov
Flawless Flush: un lila gingas cu sidef auriu


luni, februarie 3

GIVEAWAY MAX FACTOR EXCESS VOLUME-incheiat


Ne-am vazut, ne-am placut, ce ramane de facut? In cazul nostru concret, Max Factor Excess Volume, pe cat de simplu, pe atat de util- raspunsul este un giveaway:)
Am testat produsul, mi-a placut, ati fost curioase, asadar astept inscrierile voastre sapte zile de acum incolo. Dupa cum stiti, pe blogul meu e deschis non-stop, 24 de ore din 24…
Voi extrage cele trei castigatoare lunea viitoare, 10 februarie.

Conditii:

1 LIKE paginii mele de facebook, BLOGUL ADELEI SIRGHIE-AICI
2 LIKE paginii de Facebook -MAX FACTOR RO-AICI
3 SHARE acestei postari (e un buton cu F(acebook)la sfarsitul postarii)

Va rog lasati aceste detalii mai jos, intr-un comentariu, pentru a valida inscrierea.