marți, aprilie 29

GUERLAIN Rose aux Joues Chic Pink(02)

Pentru mine, Guerlain are ceva magic. Nu de azi, de ieri, ci de vreo douazeci de ani (si nu ma sperie tabieturile!), de cand am avut primele produse: pudrele Terracotta (inegalabile), parfumurile de basm, mascara de volum, lacuri de unghii, rujuri, farduri de ochi si de obraz. Ultima achizitie este un fard de obraz duo, Rose aux Joues Chic Pink. De vis...


La fel ca si ultimul fard de obraz cumparat de la Guerlain, si acesta are un miros de violete. Cutiuta este foarte eleganta, aurie, o pretiozitate care te face sa te simti speciala ori de cate ori il deschizi si il folosesti.
De-a lungul timpului, eu am avut multe farduri de obraz, bune si chiar oarte bune, rafinate si sofisticate, de la Sisley, Helena Rubinstein sau By Terry (printre preferatele mele), dar in acest moment cred ca Rose aux Joues Blush Duo de la Guerlain este preferatul meu.

Chic Pink este un roz natural, putin inchis, genul mai sobru-care o ia putin spre nude, cu un usor subton corai (doar o adiere), ceea ce il face ideal pentru o satena cu ochi caprui si cu pielea alba cum sunt eu. Mereu m-am gandit la nuanta aceasta ca fiind un roz "de padure", caci o socotesc foarte departe de ceea ce se intelege astazi prin roz. Nuanta de deasupra (descrisa mai sus) are particule stralucitoare, dar nimic excesiv, iar odata combinata cu rozul pastel de jos (complet mat) se transforma intr-un blush natural cu luminozitate (nicidecum sclipicios), ceea ce este un plus, caci nu are darul otravit de a accentua porii.

Se aplica extrem de usor, sculpteaza discret pometii. rafineaza trasaturile, nu le schimba si  nici nu le incarca. Pe ten este matasos, discret si natural, nicidecum prafos-xcelent de folosit chiar si in lumina cruda a diminetii.
In acest moment este unicul meu blush, nu stiu daca am nevoie de vreun altul, il pot combina perfect cu toate rujurile/gloss-urile pe care le detin.
Pretul este 233 lei in magazinele din Romania.

luni, aprilie 21

My life, lately...

Am lipsit, caci am avut de gradinarit:









luni, aprilie 14

ZARA ONLINE:)

Din data de 2 aprilie, se pot face comenzi online Zara si din/in Romania-click AICI. Vestea a fost intampinata cu mare bucurie de toata lumea, iar eu am decis ca e cazul sa incerc ceva nou, asa ca am lasat la o parte proverbiala mea timiditate in fata online-ului cand am vazut aceste sandale minunate. A fost o premiera, pentru ca e prima oara cand cumpar incaltaminte de la ei. Pe eticheta acestor minunatii eu nu am vazut ca scrie Zara, ci din prima mi s-a parut ca scrie Adela, nu-i asa ca am avut dreptate?
Sunt confortabile(desi la prima vedere este greu de crezut) si sexy. Deocamdata le-am purtat numai cu jeans, dar sunt potrivite si pentru rochii si fuste. Numai si numai pe piciorul gol, fara dres.

A doua pereche de sandale comanadate este aproape opusul acesteia: este nude, discreta si eleganta. Bareta nu "taie" deloc din lungimea piciorului datorita culorii, asadar sa nu aveti vreo teama in acest sens. In cazul in care ati alege o alta culoare, da, exista aceasta problema:

Livrarea este gratuita in cazul in care optati pentru ridicarea comenzii de la un magazin Zara, durata expedierii fiind de la 4 la 6 zile lucratoare. Aceasta a fost alegerea mea, le-am ridicat din magazinul de la Unirea.
Sunt disponibile si alte doua modalitati de livrare: standard (19 lei- 3-5 zile lucratoare) si expres (49 lei- 2-3 zile lucratoare). Livrarea dureaza mai mult decat in mod normal deoarece produsele vin direct din Spania, si nu din Romania.  
In ceea ce priveste plata, aceasta poate fi efectuata atat cu cardul bancar Visa, cat si cu cel MasterCard. Politica de schimbari si returnari este identica cu cea oferita in magazinele fizice: articolele nedorite pot fi ridicate de la domiciliu sau returnate la magazinele Zara, in termen de o luna de la achizitie(30 de zile). Returnarea nu va implica nici un cost.

vineri, aprilie 11

ORLY-CHEEKY



Nuanta Cheeky de la Orly face parte din colectia BLUSH ( primavara 2014) si este una dintre cele mai placute si delicate pe care mi-a fost dat sa le vad vreodata in viata. Este un peach suav, discret dar totusi impunator, cu prestanta si atitudine, cu mici si aurii particule. Daca nu iti place sa porti deloc putin shimmer pe unghii, pe motiv ca nu e genul tau, ei bine, acest lac este atat de placut incat vei da la o parte toate prejudecatile. Este genul de lac potrivit din primavara pana in toamna, de cu zori si pana in seara. Este elegant cand este purtat primavra, indraznet in combinatie cu o piele bronzata si romantic atunci cand soarele de toamna iti rade inca prin plete. Iarna nu-i vad rostul. Da, asa cred eu ca este acest splendid Cheeky.
Se aplica usor, insa daca ai striatii mari pe unghii, cum am eu, recomand un Ridge Filler de calitate.






joi, aprilie 10

Placerile mele de joi...

Bleumarin, nu negru.
mirosul de violete care se revarsa cand deschzi cutia Rose aux Joues de la Guerlain
lacul Orly nuanta Cheeky
crema de maini Jonzac
si ca am terminat de recitit Jurnalul de la Paltinis

miercuri, aprilie 9

Beautynews: Roge Cavailles (si un giveaway surpriza la final)


Sunt pe lumea aceasta si oameni de la care stii ca te asteapta numai lucruri bune, frumoase si interesante. Asa ca atunci cand te suna,  iti sare sufletul in sus de bucurie si esti avizat parca de un clopotel ca va urma ceva minunat si mintea ta este pusa imediat pe receptarea informatiilor...asa mi se intampla cand ma suna pe mine prietena mea Mihaela. Desigur, ea imi da vesti nu doar despre beauty, avem multe alte secrete, dar asa m-am obisnuit eu: ca toate propunerile de la ea sa fie de nota zece. Dar sa va povestesc...
Primul lucru pe care mi l-a spus a fost ca are un deo roll on fara saruri de aluminiu, fara alcool, fara parabeni si hipoalergenic. care este foarte eficient, de la Roge Cavailles. Stiu, nu ati auzit de Roge Cavailles, dar nici eu nu auzisem pana nu mi-a spus ea despre ce este vorba.

Este un brand renumit in Franta, cu traditie in igiena corporala, dar in special pentru pielea sensibila. Fie ca e uscata, normala sau grasa, pielea sensibila este fiziologic sau mecanic slabita si astfel-si usor iritabila.  Ce promit (si fac, caci altfel nu va mai povesteam aici, pe blog) produsele Roge Cavailles? Sa respecte si sa protejeze pielea sensibila. Ele sunt testate clinic sub control dermatologic si ginecologic, fiind hipoalergenice si avand formule imbogatite cu lipide (agenti surgras).

In mod natural, pielea are la suprafata sa un film protector, numit film hidro-lipidic, ce protejeaza pielea in mai multe moduri:
-participa la constituirea barierei cutanate ce ne protejeaza de agresiunile exterioare
-mentine hidratarea si supletea pielii, prevenind evaporarea apei continuta in piele
-lupta impotriva agresiunilor microbiene, protejand flora cutanata benefica
Eficacitatea agentilor surgras
Apa dura, produsele agresive, variatiile de temperatura, tratamentele ce usuca excesiv pielea sau hidratarea interna insuficienta pot aletra acest film hidro-lipidic. Daca este afectat, acesta nu isi mai poate juca rolul de bariera prootectoare, iar pielea se deshidrateaza, devinu uscata sau chiar foarte uscata si isi pierde supletea.
Agentii surgras au insa o afinitate speciala cu pielea, fapt care le permite sa nu fie eliminati la clatire si sa lase un film protector pe piele, care are aceleasi proprietati cu cele ale filmului hidro-lipidic.


Testat clinic pe pielea sensibila si epilata, deo roll- on dermatologic fara saruri de aluminiu de la Roge Cavailles a fost testat si de mine, cu mare atentie, caci vorbim de un domeniu unde am cateva probleme si sunt multe produse care m-au dezamagit.
In primul rand, este eficient de dimineata pana seara, adica isi indeplineste cu brio principala functie pentru care a fost creat. Si cum am spus, nu contine saruri de aluminiu, ceea ce te face sa te simti foarte confortabil in cazul in care ai avut ceva probleme la subrat.
Si, de aici incolo, incepcaracteristicile sale speciale. Eu ma rad la subrat la dus, apoi peste cateva minute, sunt obisnuita sa aplic deo roll-on. Oricat ar fi pielea de sensibila, nu s-a intamplat niciodata nimic, formula sa fiind perfecta: imbogatita cu micro-talc absorbant, vitamina E si agenti surgras. Pielea ramane placuta la atingere, catifelata uscata, chiar nu stiu ce as putea sa ii cer mai mult. Nu pateaza hainele, nu lasa urme.
Complexul de ingrediente active neutralizeaza eventualele mirosuri ulterioare.
Vara se poate folosi si in spatele genunchilor-in cazul in care transpiri mult.
Mirosul este discret, fresh, dar usor pudrat, dispare dupa cateva minte de la aplicare si nu intra in nicio competitie cu parfumul preferat.



Ah, sapunurile solide... va mai amintiti povestile tesute in jurul lor?
Era mai demult moda sa pui sapunurile parfumate in dulap, sa miroasa frumos hainele si sifonierul cand deschizi usile, o moda care nu mi-a placut niciodata si pe care nu am recomandat-o nimanui. Insa Savon surgras extra-doux pare sapunul caruia eu i-as gasi locul chiar si in sifonier. Pentru mine, este echivalentul -in materie de sapunuri, evident, al parfumului Anais Anais de la Cacharel. Este fin, pudrat si detine controlul sicului parizian, pe care nu trebuie sa il definesti ci doar sa il recunosti, caci de aici ii vine misterul si forta. In timp ce scriu, ca sa am inspiratie, am scos un nou sapun, il tin langa mine si il miros din cand in cand. Este special formulat pentru pielea delicata, sensibila si uscata. Am ales din nou unul de 250 ml (da, un sfert de kilogram, ca la piata!), desi la inceput mi s-a parut foarte mare si greu de manevrat. Nu pot sa spun ca acum m-am obisnuit si mi se pare usor de manevrat, ci punctez ca ma distreaza la culme formatul si am apucat sa il indragresc asa,mare si greu de manevrat. Sigur, exista si varianta 150 gr, dar nu ma tenteaza, e mai vintage la un sfert de kil.


Despre acest al treilea produs incercat de la Roge Cavailles nu pot sa spun multe lucruri, caci neavand probleme, imi este greu sa ii gasesc exact acele calitatile ce trebuie remarcate la un astfel de produs special. Are 200 ml, este foarte delicat si are un ph 5,5, este formulat pentru igiena intima zilnica. Fara sapun, fara parabeni, hipoalergenic, toleranta testata sub control ginecologic.
Pe viitor vreau sa incerc mai multe produse de la Roge Cavailles, pana cand ii voi epuiza toate secretele Se gasesc in farmacii.

Insa povestea nostra nu se sfarseste aici, caci vreau sa va invit la un giveaway Roge Cavailles. Trei cititoare ale blogului vor primi, in urma tragerii la sorti, trei cadouri  cu toate cele trei produse testate de mine(deo roll-on, sapun pentru piele sensibila si un gel extra-delicat pentru utilizare zilnica)

De data aceasta avem o singura conditie de participare: sa va inscrieti la newsletter-ul blogului(dreapta sus) si sa imi lasati datele la comentarii...
Concusrul va dura pana pe 30 aprilie 2014, orele 21.

luni, aprilie 7

Dr. Murad, lansarea anului 2014 in Romania

"Treat yourself as royalty"

De fapt, este vorba despre relansarea produselor dr Murad in Romania, eveniment pe care ma grabesc sa il aduc din nou in atentia voastra, caci vine la pachet cu o filozofie care te ajuta sa te bucuri de o tinerete lunga. Cred ca in urma cu zece ani am citit Wrinkle free forever, carte care mi-a schimbat felul in care imi priveam viata si cred ca am primit-o la timpul potrivit. Simt ca ii datorez foarte multe dr Murad, pe care am si avut placerea sa il cunosc in urma cu cativa ani, la prima lansare a produselor lui in Romania.

Stilul de viata Inclusive Health propus de dr Murad presupune o metoda revolutionara de ingrijire axata pe trei directii: 
-arata mai bine folosind produse specifice de ingrijire
-traieste mai bine avand grija de corpul tau prin consumul de alimente sanatoase  
-simte-te bine gestionand stresul si avand grija de sanatatea emotionala

In afara tuturor inovatiilor si patentelor obtinute in peste 30 de ani de cercetare, dr Howard Murad se mandreste cu o tehnologie de hidratare a pielii unica – RepleniCell – ce actioneaza pe trei coordonate: atragerea apei, fixarea acesteia si mentinerea in tesuturi. 
Apa este considerata de Dr. Murad drept ingredientul anti-aging primordial al secolului XXI, produsele cosmetice Murad bazandu-se pe un sistem de pre-tratare a apei ce include osmoliti (favorizeaza transportul apei la nivel celular), amino-acizi (regleaza cantitatea de apa din piele) si trehaloza (zaharuri antioxidante care protejeaza bariera hidro-lipidica).

Nu, apa nu inseamna sa stai cu sticla de doi litri langa tine si sa rasufli usurata dupa ce o termini. Apa cea mai pura si cea mai valoroasa, spune dr Murad, vine din fructe si legume. Si iata cum ar trebui sa arate necesarul zilnic:
Iata gamele pe care le gasim in Romania:

-Age Reform -tratament ce trateaza liniile fine, ridurile, pielea lasata, apectul tern si tenul uscat-Environmental shield -cu vitamina C pura
Gama trateaza petele cauzate de soare si varsta, liniile fine si ridurile .Vitamina C pura patrunde direct in piele, iar rezultatele sunt vizibile chiar dupa prima aplicare

-Resurgence 
Gama trateaza pielea uscata si foarte uscata, subtire, ridurile medii si profunde, reda elasticitatea si densitatea pielii. REduce eruptiile in timp ce imbunatateste finetea pielii


-Anti-aging blemish control
Gama trateaza acnea, imperfectiunile, porii incarcati, ridurile, uniformizeaza textura pielii


-Blemish control
Gama este foarte puternica, trateaza cu succes  eruptiile cutanate, porii dilatati, pielea iritata.


-Pore reform
Gama trateaza cu succes punctele negre, luciul din zona T, porii dilatati si incacati.


-Redness therapy 
Gama trateaza roseata siproblemele tenului sensibil, uscaciunea, senzatia de discomfort, pielea obosita, supra solicitata


-MURAD Man
O gama speciala pentru barbatii cu probleme create de barbierit: fire de par crescute sub piele, iritatii cutanate, roseata


-Bodycare 
Gama cu produse concepute pentru tratarea celulitei, vergeturilor, a pielii lipsite de fermitate


Age-proof suncare
Gama cu produse sunscreen(oil free si water resistant)

duminică, aprilie 6

CASTIGATOARE EUCERIN VOLUME FILLER


Iata si cele trei castigatoare ale concursului Eucerin Volume Filler:

1 Lacramioara Baltag
2 Ile
3 Daniela Zaharia

Astept datele voastre complete, inclusiv numarul de mobil, cat de repede posibil. Data limita este marti, 8 aprilie 2014, ora 12. In cazul in care nu primesc datele pana atunci, voi fi nevoita sa extrag alte castigatoare. Va rog sa trimiteti pe adresa mea de mail: adelasir at yahoo punct co punct uk
Premiile vor fi trimise prin curier.
Intrucat pe blogul meu urmeaza alte minunate surprize, le rog pe fetele care nu au castigat de data aceasta sa nu se descurajeze:)

sâmbătă, aprilie 5

Just perfect

Brown eyes only:
-fard fin, intr-o nuanta de bronz(eu folosesc Sisley Copper Touch), aplicat pe pleoapa superioara, dar foarte estompat catre sprancene. fardul nu are efect sclipicios, ci de iluminare.
-o linie subtire de khol, sa se opreasca unde se termina genele, sa nu se exagereze cu cat-eye
-doua straturi de mascara negru carbon pentru volum
-creion alb pe waterline pentru mai multa luminozitate
-nu as recomanda mascara pe genele de pe pleoapa inferioara, caci accentueaza ridurile de sub ochi:(
-sprancene conturate lejer, cu pensula, cu fard mat maro sau taupe

vineri, aprilie 4

I SING IN COLOR by OPI(Gwen Stefani)

I Sing in Color (creme gloss, fara sclipici) mi-a sarit in fata, ca o leoaica tanara, la lansarea noii colectii OPI-Gwen Stefani. O vad ca pe un burgundy foarte foarte inchis, inca o nuanta sa fi mers mai departe si se confunda cu negrul. La fel cum este si pisica mea Ciocolina:)
Eu numesc aceasta nuanta Tulipe Noire, am descoperit-o/identificat-o in urma cu peste zece ani si am purtat-o vreme de...cinci? Da, atat de tare mi-a placut. Si da, o purtam si vara, atat de departe mergea iubirea mea pentru ea. Acum cateva zile, cand am revazut-o, parca as fi intalnit o colega de liceu, careia ii impartaseai toate trepidatiile amoroase.
Se poarta numai si numai pe unghiile scurte, dar nu cred ca mai era nevoie sa o spun, nu?






Iata si celelalte nuante:

marți, aprilie 1

Beautynews: Avene Cleanance Apa Micelara



De foarte multa vreme nu am mai incercat nimic de la Avene. Bine, nici acum nu ma pot lauda cu asa ceva, insa trebuie sa semnalizez o noua lansare, caci mi-a atrasa atentia: o micelara pentru tenul gras/acneic ce se poate folosi nu doar pentru fata, ci si la demachierea ochilor si buzelor. Poate ca in urma cu cativa ani mi-ar fi fost destul de greu sa cred asa ceva, insa iata ca acum realitatea depaseste dorintele mele, la prima vedere pare sa fie formula ideala: nu usuca tenul, mentine un nivel de hidratare echilibrat, calmeaza iritatiile si curata delicat pielea. Asadar, avem de-a face cu o solutie multi-functionala, formula fara clatire.
Contine ingrediente specifice pentru purifiere, care regleaza secretia de sebum, avand o formula naturala, cu efect calmant, care are la baza apa temala Avene. Sincer, daca a incercat-o vreuna dintre cititoarele mele, o rog  sa lase un comentariu, caci sunt foarte tentata sa o cumpar dupa ce o termin pe cea pe care o folosesc acum, de la Nivea. Nu doresc un review stufos, ci o parere, asadar va rog sa-mi acordati onoarea:)

Iata ingredientele:

INGREDIENTE CHEIE
PROPRIETĂŢI
Apa termală Avene                          90%
Calmantă
Gliceril laurat
Seboregulator
CTAB
Antibacterian
Agenţi tensioactivi
Agenţi de curăţare
Glicoli
Hidratanţi

Pretul este 77 lei pentru 400 ml de produs.