joi, noiembrie 26

Daca ai parul gras, prinde-l in coada de cal si ai scapat de probleme!


Hmmmmmm
Am auzit aceasta recomandare de foarte multe ori, am citit zeci de sfaturi in reviste glossy care se invarteau, toate, in jurul cozii.
Iata ce cred eu, dupa ani de zile de strans parul in coada...
Pornesc de la ideea ca trebuie sa convietuiesti cu acest lucru, pe care il consider destul de daunator pentru sanatatea parului, pentru ca nu il poti evita, lasandu-l mereu liber pe spate, mai ales daca ai parul gras, ca mine:(
Elasticul strans pe parul meu fin ii face un mare rau, pentru ca il rupe, trage de el si il slabeste si il "uzeaza"iremediabil acolo unde este adunat manunchi.
In prima zi dupa ce ma spal pe cap, parul imi sta foarte bine, nimic de zis. A doua zi insa, desi nu este uleios, nu mai sta ca in ziua precedenta, prin urmare il strang in coada de cal. Daca rezist si nu il adun in elastic, cand ma spal pe cap, raman in cada muuult mai putine fire decat atunci cand imi fac o coada de cal.
Am incercat sa port panglici, care mi se par foarte sic, dar cum parul meu este fin, moale si matasos, aluneca din par in urmatoarea secunda. Elasticele cu material gros nu imi plac deloc, pentru ca sunt mari si micsoreaza optic volumul parului meu, care oricum e cam anemic.
Asadar, e un risc asumat.
P.S. Imperativul din titlu este retoric!

30 de comentarii:

Ella Gheorghiu spunea...

Tare mult mi-as dori sa ma pricep sa imi fac singura coada spic...mi se pare o solutie ft. buna pt. cand avem parul mai uleios,insa nu ma descurc.Evit sa imi prind tot parul decat atunci cand este mai gras decat deobicei.In general iau cate o suvita din fiecare parte si le prind cu un clestisor la spate...dar m-am plictisit atat de tare de lipsa mea de creativit. cand vine vorba de par..

ColourMePretty spunea...

Adela,am uitat sa scriu la postul cu raceala...insanatosire grabnica! Si poate incerci samponul uscat Klorane,e o alternativa buna cd nu te poti spala normal si nu mai rezisti cu el ingrasat.
Eu nu pot sta cu el liber acasa,nu il sufar,parca nu am libertate.Asa ca in primele zile ca sa nu ii iau din volum si sa nu ramana urma de la elastic il prind cu un clestisor si nu pe tot,ci doar unind suvitele din parti cat sa nu imi stea pe langa obraji,lasand lungimea libera.Stil J.Lo.Imi place insa coada de cal mai ales cu cercei lungi si machiaj al ochilor pronuntat.Din pacate nu prea o adopt in public fiindca nu-mi plac urechile mele :))

Lovely spunea...

Viorica eu reusesc sa-mi fac singura tot felul de coafuri cu ajutorul mai multor accesorii de par minune(pe care din pacate nu le-am vazut inca in romania,o sa scriu pe blog un articol cand am timp spre exemplificare);
Adela- parerea mea e ca solutia cozii de cal nu e de fapt deloc o solutie.In cazul parului gras cel mai bine functioneaza mastiile traditionale ce le poti face acasa si tunsoarea.Un par lung si drept se unge mult mai usor decat un par scurt si filat.

adela sirghie spunea...

Viorica, nici eu n u pot saa fac singura coada spic, dar mie imi place cum imi sta cu el in coada de cal, imi da un aer girlie.

adela sirghie spunea...

Ramona, multumesc mult:)
Si mie imi vine bine stilul J Lo.

adela sirghie spunea...

Ramoa, si eu am incercat sampon uscat dar nu mi s-a potrivit...nu mi-a placut deloc, am si scris un post "contra" la un moment dat.

adela sirghie spunea...

Lovely, si eu am scris ca nu sunt foarte incantata de coada de cal...iam scris si motivele, insa am uitat sa precizez un argument forte:ca imi vine bine.
Tunsoarea scurta, filata, nu ma prinde deloc, absolut deloc. Stiu fete cu parul scurt care arata demential, dar eu nu ma numar printre ele.
Prin urmare, de cand am constientizat ca nu ma prrinde, din clasa a treia cred, port numai parul lung.
Si in plus, pentru mine nimic nu se compara cu senzatia matasoasa de par proaspat spalat. Imi place sa fiu foarte curata, chiar daca asta inseamna eforturi mai mari.

Ella Gheorghiu spunea...

Lovely:astept cu nerabdare articolul tau..poate mai invat si eu cate ceva.
Adela,nici mie nu imi sta bine cu parul scurt,de fapt nici nu mi-as dori sa fac un asemenea experiment.Nu ma regasesc eu intr-o fiinta cu parul scurt,imi place sa imi plimb degetele prin par atunci cand e curat si matasos...mi-ar fi placut sa il am mult mai lung,insa se toceste rapid si am renuntat.

Zuzele spunea...

vezi k sunt la Meli Melo sau Accesorize niste elastice de par mai groase. Foarte dragute si moderne, deloc demodate si nu agreseaza parul! Mie mi se pune para chiar inainte sa ies din casa si de multe ori am intarziat la serviciu pentru ca mi-a venit ideea sa ma spal pe cap fix cand trebuia sa plec. O data m-am intors chiar de la lift pentru ca m-am uitat in oglinda din lift si am crezut ca lesin in ce hal imi sta parul :))) Bine, nu pot sa spun ca e minunat in rest si ca am o podoaba capilara nemaivazuta, dar ma intereseaza sa nu-mi stea bretonul nasol, adica sa nu stea rasfirat fir cu fir...Mor cand vad treaba asta si pot sa fiu imbracata si in aur, daca vad parul asa, ma simt ultimul om. Eu nu-mi strang parul in coada decat atunci cand alerg in parc pentru ca ma doare capul. Cateodata mai port bentita , dar si atunci ma dor tamplele, asa ca prefer sa ma spal aproape zilnic pe cap :(

Butterfly spunea...

Si eu ca si Viorica evit sa il prind pe tot, cel mai des il prind la fel ca ea, cateva suvite din parti, coada de cal imi place doar daca e bine prinsa si un pic mai sus, ceea ce uneori imi creeaza un disconfort in crestet.

marina spunea...

Sa va spun ce e mai rau. Sa ai parul gras si pe deasupra ondulat :)) That s me!
Si sa vreau coada, ar fi cu atat mai haios. Maxim o coada intr o parte jos, cu putin volum in frunte (ca e si fruntea mare si altfel nu se vede frumos). Dar oricum fac, la doua zile trebuie spalat.

Si un lucru pe care l am observat: putin fixativ in prima zi il face nitelus mai uscat si arata binisor pana la spalare.

O seara frumoasa :)

Corina spunea...

pana in urma cu ceva timp, nasa mea si-a tinut toata viata parul prins in coada de cal. stiu ca suna tras de par, dar nu exagerez. curat sau nu, ea avea mereu parul prins in coada. si il avea si eextrem de lung. si la un moment dat, in locul unde prindea elasticul, parul se degradase , ceea ce a dus la caderea parului sau mai exact la ruperea acestuia.

cu toate acestea, avantajele cozii de cal nu pot fi contestate. eu imi indrept destul de des parul, iar cand am parul indreptat si atat de frumos, nu ma lasa inima sa il strang in coada (pentru ca apoi, cand desprind parul, sta "in valuri"). in schimb, cand parul se ingrasa, il prind intr-o coada care contureaza foarte frumos forma capului :). sau apelez la un coc cat mai lejer. alta solutie nu exista pentru parul meu gras pana in momentul in care il spal.

A. spunea...

Si eu am parul gras, dar in ultimu timp am inceput sa ma spal cu shampon pentru copii si functioneaza:) Nu mai sunt nevoita sa ma spal o data la 2 zile, acum ma spal o data la 3-4 zile.
E bine de voi ca va sta bn cu coada de cal, dar mie nu imi sta absolut deloc bn:(...

adela sirghie spunea...

Adelush, bine ai venit pe beautynews!
Si eu am folosit sampon pentru copii, dar nu am fost incantata de el. Inca o data putem spune ca uneori, desi problema este aceeasi, solutiile pot fi diferite, punctuale chiar.

adela sirghie spunea...

Marina, tu esti tare frumusica in poza aceea!

adela sirghie spunea...

Corina, asa este, parul se distruge de la elastic. Trebuie sa incerci sa nu il legi in acelasi loc, ca sa il mai protejezi putin.

marina spunea...

Multumesc!
Intorc complimentul, de fapt constatarea ;)
Nu am comentat nimic la pozele de la lansarea Rimmel, pentru ca toata lumea a facut o, dar subscriu clar!

Hugs

adela sirghie spunea...

Marina, ma bucur de niste cititoare foarte generoase si foarte dragute!

adela sirghie spunea...

ZuzaG, subscriu!

adela sirghie spunea...

ZuzaG, subscriu!

Ella Gheorghiu spunea...

Cred ca articolul asta a anticipat soarta mea..azi aveam un mic examen oral si ieri bineinteles ca ma pregateam pt. o baie relaxanta si un tratament de prospetime pt. parul meu...si ghici ce?!NU AM AVUT APA CALDA!eram ingrozita...era in a 3-a zi(caci nu mai iesisem din casa)si atat de uleios..cah!nu mai zic ca fara dusul meu zilnic ma simt atat de murdara..si era si un examen oral la care stateam cu pacientul si veneau pe langa dnul prof. si alti 3-4 asistenti sa se holbeze la tine..m-am culcat la 1 noaptea tot sperand sa vina apa calda si m-am trezit la 5 si degeaba...apa calda a venit la 6.40 exact cand ieseam pe usa...asa ca m-am resemnat si l-am prins in coada si a fost bine si la examen..deci de acum nu mai zic nimic daca e bine sau nu cu coada ca poate iar ma deoache cei de la apaterm...:)

adela sirghie spunea...

Viorica, dar ai un program infernal: te culci la 1, te trezesti la 5.
Eu as fi distrusa...

Ella Gheorghiu spunea...

Doar saptamana asta a fost asa ca maine plec in sfarsit la casa materna...

Ella Gheorghiu spunea...

Vroiam sa te intreb despre aceasta tinctura de ardei iute de care am tot auzit ca ar fi o solutie minune pt cresterea parului mai rapida si stoparea caderii lui...tu ce parere ai?

Anonim spunea...

Ce mult mi-ar placea sa-mi leg si eu parul intr-o coada si sa plec cu el asa la serviciu sau la plimbare.

Din 2 motive nu pot:
1. miroase groaznic a tigara, pentru ca mai toti colegii mei fumeaza si parul meu absoarbe tot fumul ala. Asa ca seara cand plec acasa si simt acel miros de tigara in parul meu, aproape ca-mi vine sa vomit, scuzati expresia.
2. Il las liber mereu, asa mai ascund din urmele lasate de acnee. Stau cu el tras pe fata mai mereu, pentru ca mi-e rusine de fata nea.

Acasa in schimb, il leg, prind si bretonul cu o clama, ca tot nu ma vede nimeni.

adela sirghie spunea...

Vyio, trebuie sa fie groaznic sa mirosi mereu a fum de tigara. In plus, cred ca stii deja, este o ecuatie fatala pentru acnee, care poate vindeca in aceste conditii, ba chiar sunt mari sanse sa se accentueze.
M-am intristat citind comentariul tau, pentru ca nu se traieste deloc sanatos in fum de tigara si sunt oameni carora nu le pasa, desi exista o lege in acest sens.
Sunt pe blog doua fete, cred ca le-ai citit cu interes comentariile, Marina si Felicia, care au folosit creme aantiaacneice de la dr Murad si au spus ca aceasta este singura firma care a dat rezzultatele dorite. Felicia este chiar farmacista si a incercat tot ce se putea, panaa a ajuns la dr Murad care i-a rezolvat problema. Asadar, Marina si felicia, daca citesc, sunt rugate sa ne dea detalii despre cum au procedem, poate ii putem fi de ajutor lui Vyio...

Ella Gheorghiu spunea...

Adela,nu cred ca ai vazut commentul meu de mai sus in care te intrebam ce parere ai despre tinctura de ardei iute pt. un par frumos?...ma tenteaza mult..crezi ca poate sa aiba si efecte adverse?

adela sirghie spunea...

Viorica, am vazut comentariul tau, dar am avut aseara probleme cu macu.
Ardeiul iute cred ca pune sangele in miscare, nu cred ca are efecte nedorite, decat in cazuri f raare de incompatibilitate, evident.
Eu nu am incercat, dar am mai auzit fete incantate de beneficiile ardeiului iute.
Asa ca sunt de parere ca ar trebui sa incerci, dar sa faci intai un test ca la vopsea, sa aplici intai pe o portiune mica, iar peste cateva zile, daca nu are efecte adverse, sa treci la fapte si neaparat sa ne spui si noua!
XOXO

Ella Gheorghiu spunea...

Da,maine ma duc la un plafar si incep un test si dak e ok o voi folosi...ce am inteles de pe net ar fi ca in timp iti poate irita pielea capului si te poti trezi cu diferite cojitze inestetice..insa sper sa nu fie asa.te pup!

adela sirghie spunea...

daca iti irita pielea capului si apar cojite, renunta o perioada, apoi reia dar mai slow. Adica aplici o data, apoi urmatoarele doua dati-nu, si tot asa, ca sa eviti cat de mult poti efectele nedorite.