marți, noiembrie 24

din nou despre riduri

In ultima vreme, eu fac des "sedinte" de abur la fata. O data la doua sau trei zile, pentru ca imi place felul in care pielea ramane curata. Probabil ca voi continua acest tratament aproximativ 2 saptamani, dupa care voi face doar o data pe saptamana. Stiu ca am mai avut o postare in care am mentionat aceste sedinte faciale cu abur, si atunci am aflat si ca multe dintre voi erati familiarizate cu ele. Ceea ce am omis sa spun (dar si subiectul era altul) este ca atunci cand faci o sedinta de abur facial este absolut necesar sa aplici, foarte generos, in zona "laba gastii" , crema grasa, pentru a proteja formarea de noi riduri sau adancirea celor deja existente. Este foarte important sa stii si sa aplici aceasta regula, de aceea am decis sa ii acord un post intreg.

13 comentarii:

ColourMePretty spunea...

Citeam despre baile de aburi ca in cazul tenurilor mai sensibile pot produce cuperoza fiindca dilata agresiv si brusc vasele de sange,"fortandu-le".Eu nu imi fac chiar saptamanal dar imi pare cea mai eficienta metoda de detoxifiere profunda dincolo de peretii saloanelor de cosmetica. Oricum,pe durata tratamentului cu Retin-A nici gand sa ma ating de asa ceva fiindca poate ajung la urgenta cu arsuri la cat de subtiata si sensibila e pielea si avand in vedere ca pana si banala miere ma ustura uneori.

cmaria spunea...

Si mie imi place cum arata fata dupa baia cu aburi cu 2 pliculete de musetel. Eu mi-am luat si un mini-vaporizator (evident, nu e profesional) Clatronic.Cum am putina cuperoza ar trebuie sa nu fac bai de abur, dar si mie imi place cum se curata tenul (dupa imi fac un usor gomaj si aplic masca de argila -farmec- amestecata doar cu apa). Dar partea cu crema la ochi, ai foarte mare dreptate, dar am fost la cabinete unde cosmeticienei a trebuit sa-i spun eu "nu-mi dati cu putina crema la ochi? stiti aburul..."

adela sirghie spunea...

Ramona, ai dreptate. Nu e indicat deloc in cazul tau.

adela sirghie spunea...

Maria, si eu am cunoscut multe cosmeticiene zgarcite care vroiau sa faca economie pe spatele clientei si sareau faza cu aplicarea cremei de ochi!
De toata jena, serios!

Ella Gheorghiu spunea...

Chiar acum ma pregatesc sa imi fac o baie cu aburi..nu mai facusem de mult si mi-ai facut "pofta"....

ali spunea...

Din pacate eu nu am stiut de aceasta recomandare si mereu am facut fara sa ma dau cu crema :(.
Eu sunt foarte nemultumita de cum arata zona ochilor, insa prea mare lucru nu pot sa fac, pungile si cearcanele sunt ceva genetic in familia noastra.
Dimineata ma trezesc cu niste pleoape foarte umflate. Si mai e un lucru de care e mi-e foarte frica: cred ca sunt predispusa la caderea pleoapelor superioare. Nu stiu ce as putea face pentru a preveni aceast problema :(.
Avand tenul gras am folosit mereu geluri de curatare care oricat am incercat eu sa evit contactul cu ochii tot nu am reusit mereu.
Totusi sper ca o sa am bani cand voi imbatrani sa imi fac remodelarile necesare pentru a fi multumita :)
Am invatat multe lucruri utile de la tine si de la cititoarele tale.

rio spunea...

Buna. Numele meu este Roxana, am 24 de ani. Tenul meu este mixt/gras. Folosesc pt. ingrijirea tenului in principal produse dermatocosmetice. Am inceput sa ma gandesc tot mai insistent la necesitatea SPF-ului. Imi poti recomanda cateva variante de creme potrivite tipului meu de ten cu SPF minim 15? Multumesc. In alta ordine de idei, ti-am scris doar acum pentru ca a durat ceva timp sa citesc toate posturile. Imi place mult felul documentat si personalizat in care prezinti noutati si beauty tipsuri.
Mult succes.

adela sirghie spunea...

Alina, daca spui ca e mostenire de familie, nu prea ai ce face, ai dreptate. Pentru dezumflarea pleoapelor poti folosi plicuri de ceai rece tinute in prealabil in frigider, sau linguri foarte reci. Eu mai am si o masca pentru ochi, care are un lichid albastru, am mai scris despre ea, la mine are efecte foarte bune.

adela sirghie spunea...

Buna seara, Roxana, bine ai venit pe beautynews. Ma bucur mult ca imi citesti blogul, chiar si posturile mai vechi:)
Intrebarea ta m-a pus pe ganduri, pentru ca nu am reusit sa imi amintesc nicio crema pt ten mixt cu SPF15. Pentru zi, eu folosesc o crema oil free, iar fdt are SPF. Tu folosesti fdt?
Pentru ten mixt, mie mi-a placu ff mult Lierac Mat Crono, emulsie hidratanta pt ten normal spre mixt. Cred ca are SPF, dar nu 15. Sunt mai multe fete de pe blog care o folosesc si am auzit numai cuvinte de lauda despre ea.
Oricum, o sa ma documentez si sper sa gasesc variante care sa mi se para bune.
XOXO
oricum, te rog sa im i scrii daca folosesti fdt,da?

rio spunea...

Buna. Nu folosesc fdt din doua motive: nu am imperfectiuni evidente care sa necesite acoperire si trebuie sa recunosc ca imi e cam frica sa nu il aplic neuniform din lipsa de exercitiu si sa arat ridicol. Unde gasesc Lierac? Te rog nu spune Sephora. Sunt foarte dezamagita. De cand iti citesc blogul am aflat despre mai multe produse interesante pe care le-am cautat la Sephora (in Cluj). Astia stau f.f. slab cu aprovizionarea. Imagineaza-ti ca de la Benefit au un singur produs, o trusa de make-up. Nici vorba de pudra roz despre care vb. tu, sau mai stiu eu ce goodies. Oricum, merci pt raspuns. O zi buna.

adela sirghie spunea...

Lierac gasesti la Sensiblu, dar la faramaciile mari, centrale. De departe mie mi s-a parut cea mai buna crema pt ten mixt si gras incercata in ultima vreme. Ti-am recomandat-o pentru ca spuneai ca iti plac dermatocosmeticele.
Imi pare rau ca la Sephora in Cluj nu gasesti produsele despre care am scris eu.
O sa revin cu infos daca gasesc ceva care sa mi se para recomandabil pentru problema ta:)

SoSheSays spunea...

ehe de cand nu mi-am mai facut o baie de aburi...
ia spune Adela ca tot am scris despre cosmetice de salon, care au dat cel mai mare randament la tine? Ca sigur le-ai incercat pe toate!

adela sirghie spunea...

Beauty, mie dintre cosmeticele de la salon mi-au placut mult Bernard Cassierre si Guinot. Mi-au placut si Gigi, de unde am avut spuma demachianta foarte buna, crema de maini si un ulei de corp cu miros de vanilie. Despre uleiul de corp am si scris pe beautynews, mi-a placut foarte mult.