luni, noiembrie 23

Ridurile nu se numara(ca voturile)

Nu am stat niciodata sa imi numar ridurile. Dar le ingrijesc cu drag, aplic creme cu constiinciozitate, dorm suficient de mult pentru a permite organismului si implicit pielii, sa se refaca, nu ma expun niciodata la soare scl. Dar de numarat, nu le numar. Nu stau sa le pandesc, dimpotriva: rad din toata inima, fara oprelisti, dorm bine si mult, cu capul infundat in perne.:) Sunt convinsa ca daca le-as pandi, daca le-as masura si contabiliza de doua ori pe zi, dimineata si seara, nu mi-ar ajuta la nimic. Beau suficiente lichide zilnic pentru a ma hidrata si din interior. Recunosc faptul ca imi place sa am grija de mine. In aceasta privinta, sunt vanitoasa si egoista. Ma gandesc la botox, asa este, dar ca la ceva destul de indepartat. Nu am plans cand am implinit 30, 35, 37. Nu ma sperie 40, nici 45. La 50 prefer sa nu ma gandesc. Cred ca trebuie sa raman senina si sa imi privesc ridurile cu indulgenta, ca si pana acum. Poate spun acest lucru pentru ca nu prea am, dar fata de 20 sau 25, este evident ca am. Nu fac o obsesie din acest lucru. Ma bucur de o viata frumoasa, de o zi senina, de flori, ceaiuri, carti si parfumuri.

27 de comentarii:

Special Koko spunea...

Postul asta imi aminteste de un citat dintr-un film (the guardian) care mi-a placut mult...mi-a ramas in minte ce a zis tipa : "Hell, I've always been old Ben. Ya' know what though, I don't mind. I mean if my muscles ache, it's because I've used 'em. It's hard for me to walk up them steps now, its 'cuz I walked up 'em every night to lay next to a man who loved me. I got a few wrinkles here and there, but I've layed under thousands of skies with sunny days. I look and feel this way, well cuz I drank and I smoked. I lived and I loved, danced, sang, sweat and screwed my way thorough a pretty damn good life if you ask me. Getting old ain't bad Ben. Getting old, that's earned."

Beatrix spunea...

asta este de fapt si secretul unei frumuseti perfecte. Sa te acepti asa cum esti.Te apreciez ca nu esti obsedata in ceea ce priveste ridurile, le trateiz ca atare. Sunt acolo?Ok,le ingrijesc:))

E sincer frumos sa imbatranesti.

Lillee spunea...

Oau...cat optimism, bravo...de 1000 de ori bravo. Voi citi mereu postul acesta cand ma apuca pandaliile. Imi dai incredere in mine. Merci :)

adela sirghie spunea...

Lillee, welcome on board!
Cum spunea Special K, gettig old ain't bad, getting old, that's earned.
Traim intr-o lume in care de cele mai multe ori, e greu sa te bucuri de ce ai si e greu sa accepti ceea ce esti. De aceea sunt atitia oameni nefericiti.
Ar trebui sa invatam sa nu facem parte dintre ei:)
xoxo

ColourMePretty spunea...

eu nu-s asa optimista...cd mi se pune pata pe un defect il vad apoi in fiecare coltisor de oglinda intalnita in cale si in fiecare fotografie.Stiu ca tenul cu tendinte de ingrasare ar trebui sa se rideze mai greu,insa eu la 26 am deja ridurile naso-labiale mai pronuntate si sunt destule fete in jurul meu carora le lipsesc cu desavrasire.Nu stiu daca e din cauza fostei mele manii de a usca cu orice pret tenul,sau pt faptul ca la un moment dat acum cativa ani m-am ingrasat si am slabit brusc in decurs de cateva luni iar pielea nu s-a mai intins.Dar cred ca daca as avea resursele necesare ca sa o fac constant,le-as injecta botox sa scap de complexul asta.Urasc cum se evidentiaza cd pun fond de ten,sper sa se atenueze macar putin cu retinol A pe care oricum il folosesc pe toata fata pt a scapa de micile imperfectiuni.

Alexa spunea...

Pai Adela, sincer, tu nici nu ai de ce sa te ingrijorezi in privinta asta...:)

adela sirghie spunea...

Mika, nu stiu daca e frumos sa imbatranesti. Eu mi-as dori ceva gen"tinerete fara batranet si viata facra de moarte", insa stiu ca nu se poate:)
Dar nici sa iti innegresti sufletul si sa iti pierzi definitiv seninatatea si pofta de viata, sa cazi in depresii, cum am vazut la unele dintre femeile care se apropie de 40 nu se poate. Trebuie sa inveti sa te bucuri de ceea ce ai, ceea ce este un lucru greu de infaptuit.

adela sirghie spunea...

Ramona, imi e greu sa cred ce spui, avand in vedere ca ai 26 de ani. La varsta ta, dar si la a mea, desigur, cuvantul de ordine ar trebui sa fie hidratarea interna-ceaiuri, supe, apa, fructe, legume, cat si cea externa, creme si lotiuni hidratante.

adela sirghie spunea...

Alexa, multumesc. De fapt trebuie sa spun ah,vai dar stii...eu nu fac nimic deosebit...decat ca urmez sfaturile prietenei mele adela care are blogul beautynews by adela sirghie:):):)

cmaria spunea...

Nu, nu cad in depresie, dar dupa ce am tras si tragem atit cu tenul gras macar ridurile sa fi aparut mai tirziu, pe la 50 ani incolo!
Stiu si eu ca imbatrinesc si n-am sa mai arat ca la 18 ani decit daca apelez la diferite proceduri, dar... Oricum, asta e, timpul trece!

cmaria spunea...

Oricum, Adela, tu arati super-bine (ti-am vazut pozele de la prezentarea Rimmel)!

Anne spunea...

bune informatii, multumim

adela sirghie spunea...

Maria, stiu ca tu ai scris ca ai 2 riduri verticale, dar acest lucru nu inseamna ca le numeri, ci...ca le vezi. Pe de alta parte, eu cred ca... ti se par mult mai mari decat sunt :) Eu ma refer la cazuri grave, cand le iei la numarat la propriu si nu mai vezi nimic bun in viata ta.
Multumesc pt complimente:)

adela sirghie spunea...

Maria, stiu ca tu ai scris ca ai 2 riduri verticale, dar acest lucru nu inseamna ca le numeri, ci...ca le vezi. Pe de alta parte, eu cred ca... ti se par mult mai mari decat sunt :) Eu ma refer la cazuri grave, cand le iei la numarat la propriu si nu mai vezi nimic bun in viata ta.
Multumesc pt complimente:)

adela sirghie spunea...

Anne, welcome, cu placere, te mai astept!

Bisoux spunea...

Eu am o mareee problema... am aproape 21 de ani si mi se pare ca ridurile din jurul ochilor s-au accentuat extrem de mult. Este singurul lucru care ma deranjeaza la fata mea. In rest, pot sa ma mandresc cu un ten perfect, fara cosuri, cu 2-3 puncte negre, tenul este putin uscat, dar cu ceva crema face fata oricarui viscol. Nu stiu ce sa fac sa nu mi se mai accentueze acele riduri... :|

adela sirghie spunea...

Bisoux, iti recomand hidratare interna si externa. In jurul ochilor, dimineata si seara, un gel de ochi hidratant, usor. Ce folosesti acum?

Ella Gheorghiu spunea...

Adela,pana anul asta ma consideram atat de tanara si nu puteam crede ca timpul trece...mintea mea a ramas undeva la 20 ani dar uite ca am 22..e o prostie stiu insa chiar simt ca anii trec ft ft repede si in ultimul timp am inceput sa observ atat de multe parti negative ale inaintarii in varsta uitandu-ma in jur incat..cred ca de multe ori ma cuprinde un fel de panica.Ma sperie pielea mainilor patata,ridurile din jurul ochilor,pielea lasata...of!
Incerc totusi sa nu ma stresez prea mult daca imi apare un monstru intr-o dimineata frumoasa,dar e greu sa privesti dincolo de oglinda.

Ella Gheorghiu spunea...

Ce nu imi place si sper sa nu supar pe nimeni,este atunci cand o femeie uita sa mai aibe groja de silueta ei...si kg isi pierd controlul.Inteleg cand te ingrasi cu 10 kg dat. unei boli sau o suparare,dar nu cand pur si simplu uiti sa te mai uiti in oglinda...am vazut azi o femeie care uitase cu adevarat ce inseamna cuvantul talie si manca si in autobuz o punga de snacksuri in ultimul hal...nu e frumos asa!

Butterfly spunea...

Offf, eu nu le numar dar de la un timp ma obsedeaza, sper sa depasesc etapa asta, o pun pe seama apropierii varstei de 30 de ani. Ai dreptate, trebuie sa accept si sa nu imi mai fac probleme pt ca oricum datoria de ingrijire mi-o fac, altceva nu mai depinde de mine:D

adela sirghie spunea...

Viorica, o femeie slaba poate sa para si cu zece ani mai tanara, este un lucru cunoscut!

adela sirghie spunea...

Butterfly, fa-ti datoria cat de bine poti tu, investeste in tine si in frumusetea ta(si bani, si timp)insa nu iti amari sufletul cu lucruri pe care nu le poti controla. Nu se poate lupta cu timpul, se pot doar incetini anumite efecte.

Bisoux spunea...

ooopsie, am uitat sa raspund :P nu folosesc decat o simpla crema de zi si ffffffffffffoarte rar una de noapte... in rest, Dumnezeu cu mila... ma demachiez mereu,dar nu am stare de masti, tratamente etc :-s Multumesc de sfaturi :P

Flori spunea...

Draga Adela, iti urmaresc de mult timp blogul, dar abia acum mi-am facut curaj sa-ti si scriu.

De ce? Pentru ca mi-a placut mult prea mult postul tau. Imi place seninatatea cu care privesti aceasta problema care ingenuncheaza mii de femei. Ca ai incredere in tine, ca te iubesti, ca te ingrijesti si esti constienta ca imaginea conteaza, dar ca fara atitudinea din spate nu prea face doi bani. Felicitarile mele!

adela sirghie spunea...

Bisoux, trebuie sa iti propui sa fii un picutz mai ordonata.
Asa cum iti ingrijesti tenul la 20, asa va arata la 30.
Nu spun ca ar trebui sa fii habotnica, dar cateva minute pe zi trebuie sa ii acorzi si pielii tale, pentru ca niciodata in viata ta...nu o vei putea schimba.
xoxo

adela sirghie spunea...

Flori, bine ai venit pe beautynews! Ma bucur ca ai gasit un post care sa te impinga de la spate sa imi scrii:)
Te mai astept, cand ai timp si chef- si te invit la urmatoarele testimoniale.
xoxo

Bisoux spunea...

Iti multumesc frumos, Adela :) ai foarte mare dreptate, iar eu din pacate inca nu sunt f constienta de acest lucru desi imi propun sa fiu mult mai grijului cu pielea mea pentru ca tenul hidratat chiar este un ten fericit. xoxo :)