miercuri, ianuarie 20

capriciile unui fond de ten


Una dintre prietenele mele m-a rugat sa ii recomand un fond de ten oil free cu indice de protectie si cu un grad de acoperire mediu. Eu i-am recomandat Matt Touch Foundation de la Yves Saint Laurent, cu un indice de protectie 10, care contine particule absorbante si care pentru mine ramane in top 5, alaturi de some-kinda-gorgeous de la benerfit, Light Expert de la by Terry si batonul(sau compactul) de la Shiseido. Se intinde usor, ca o spuma, machiajul ramane intact ore in sir dupa ce l-am aplicat, si lasa o pelicula fina, aproape nu se observa ca am folosit fdt. Are un miros superb (mie mi se pare ca a lacramioare). I l-am recomandat cu buna stiinta, i-am spus sa il incerce intai sa vada daca i se potriveste si daca gaseste o nuanta sa ii placa. Ea l-a cumparat, l-a folosit o singura data, apoi m-a sunat sa imi spuna ca nu ii place, ca acest fond de ten i se aseaza pe fata gen "cake". Nuu, nici vorba, nu mi-a reprosat nimic, nu a facut vreo aluzie, vroia sa imi spuna ca pur si simplu nu are noroc decat la...Clinique:( L-a adus sa il vad, l-am probat si pe tenul meu a fost perfect. Sigur, mi l-a lasat, pentru ca al meu se terminase (si benefit este pe sfarsite!)-asa ca am facut un barter:), dar aceasta mica povestioara cu final fericit m-a pus pe ganduri. Chiar daca recomand un produs care pentru mine este ideal, nu exista nicio garantie ca va fi la fel si pentru tine. Probabil ca in 99% dintre cazuri, produsul este la fel de bun pentru tine ca si pentru mine, dar exista unii, printre care si prietena mea, pentru care lucrurile vor sta putin diferit.

14 comentarii:

Beatrix spunea...

Sunt total de acord cu tine, nu tot timpul ce este bine pentru noi este bine si pentru altcineva. din fericire am scapat de mania fondului de ten, pot spune ca viata mea este mai frumoasa cand nu mai folosesc fond de ten regulat:))
i was a foundationahoolic but now i'm done with it:)))

natty spunea...

si eu sunt de acord adela, dar oricum ajuta orice recomandare - macar avem in punct de pornire.
Si eu am scapat de fond de ten cam de un an nu am folosit deloc, doar pudre bronzante, highlighters etc.
E foarte ok asa dar asta mi se aplica mie nu recomand si altora cu alt tip de ten.

Butterfly spunea...

Da, cu siguranta produsele care noua ni se par perfecte, pentru alte persoane pot fi lipsite de efect, asa cum exista si sansa ca si altor persoane sa li se para perfecte. Asa ca nu vad de ce sa se supere cineva, tu il recomanzi cu buna credinta, restul nu depinde de tine :D

Rox spunea...

Buna Adela, da, ai mare dreptate! in cautarea fdt, am primit 2 mostre din acesta. surprinzator, efectul este de "cake", soft, dar se vede. poate ca este indicat tenurilor grase intra-adevar..al meu e normal...habar n-am. te pup Roxana

adela sirghie spunea...

RoxNedelcu:bine ai venit pe beautynews!Si eu ma gandeam ca acest fdt este exact ceea ce spune:indicat pentru tenul mixt spre gras. Prietena mea spunea ca are tenul gras, dar eu i-am spus ca il are atipic, mai degraba uscat, cu doar cateva simptome(inselatoare!) de ten gras(datorate unor disfunctii hormonale de care suferea la vremea respectiva)

Rox spunea...

adela, esti o scumpa dar eu eram o cititoare a blogului tau. am mai vb, eram in cautarea fdt de ten inchis la culoare, mi-ai spus sa nu ma las pana nu il gasesc pe cel bun pt mine :DDD o zi frumoasa tuturor!

adela sirghie spunea...

RoxNedelcu, ma bucur:) Inainte semnai cumva anonim?

Monica spunea...

mi s-a intamplat de multe ori sa cumpar ceva doar pentru ca am auzit de la nu stiu cine ca era bun sau din cauza reclamei, iar cand ajungeam acasa imi dadeam seama ca nu e potrivit pentru mine.Asa ca de vreun an de zile inainte a cumpara orice produs( bineinteles ce se poate testa) mai intai incerc testerul sa vad daca imi place si daca mi se potriveste.Deasemenea ma informez din review-uri si tutoriale.In ceea ce priveste fondul de ten a trecut ceva vreme pana sa gasesc un fdt care sa ma multumeasca, insa din fericire l-am gasit Double Wear Foundation Estee Lauder.Nici ca ma mai despart de el.

adela sirghie spunea...

Monica, si eu l-am avut, dar pe fata mea se aseza cam gros. Eu prefer texturile light, iar daca am o problema in vreoi zona anume, dublez sau triplez stratul.

Monica spunea...

Cred ca depinde f mult si de tipul de ten pe care il ai, al meu este mixt.Cel mai mult imi place la el ca pare f natural,nici nu simt ca as avea ceva pe fata si mai presus de orice rezista f mult (seara cand ajung acasa arata la fel ca dimineata).Recunosc insa ca folosesc un primer inainte de a il aplica si dupa o pudra transparenta pt a il fixa. Prima data cand l-am folosit prietena mea mi-a zis "Dar ce fata fina ai" (nu iti inchipui cat de bine m-am simtit), de unde si puterea de acoperire destul de mare. Ma tenteaza sa imi cumpar si Chanel Mat Lumier(dupa ce mi se termina EL) ,l-am testat si mi-a placut f mult.

Deea D. spunea...

Hey!
Recent, mi-am achizitionat si eu fondul de ten Some-kinda-gorgeous, caci m-au convins fetele de la Sephora [dupa test], sa-l cumpar. Dar am o problema: Nu stiu cu ce sa-l aplic: pensula sau buretelul lui [caci degetele ies din ecuatie acum].
As vrea sa-mi recomanzi un loc de unde mi-as putea cumpara pensule pentru machiaj.
Multumesc anticipat si o zi buna !

adela sirghie spunea...

welcome, Deea D!
eu aplic fdt de la benefit tot cu degetele, buretelul e intact, iar fdt e pe sfarsite:(
mi se pare ca in felul acesta controlez mai bine cantitatea.
In ceea ce priveste pensulele de machiaj, eu am de la Sephora-unde e o gama larga, alegi ce iti place, si de la Artistry, de unde am o trusa. Iti recomand asadar, fie Sephora, fie Artistry, pentru ca le-am testat si sunt foarte bune.

Deea D. spunea...

Multumesc pentru sfat, o sa incerc sa-l aplic cu degetele :-).
Keep up the good job, imi place mult blog-ul tau, e informativ!

Cristina spunea...

Buna Adela! Am auzit de deschiderea magazinului Sephora Magheru si de discountul acela de 20% pentru marcile benefit si dr brandt. Am un buget de 300- 400 de lei si chiar as vrea sa profit de reducerea aceasta. Ce imi recomanzi sa imi iau de la cele 2 branduri? As dori mai ales un fond de ten si/sau un blush plus microdermoabraziunea. P.S. Am tenul gras. Multumesc anticipat pentru raspuns!