miercuri, mai 4

Dezamagiri cosmetice: Klorane deodorant bille antitranspirant

Daca nu va vine sa credeti ca poti avea insomnii si dureri de cap din cauza unui banal deodorant antitranspirant cu bila, vreau sa va spun ca eu mai aveam putin si innebuneam. Am cumparat acest deo din Palma De Mallorca si a costat sapte euro(vezi aici).
Cred ca am inceput sa il folosesc prin luna octombrie. Nu era nici rau, nici bun, era un fel de treaca-mearga, in sensul ca uneori ajungi la concluzia ca daca tot te-ai pacalit si l-ai cumparat, haide totusi sa il folosesti.  Efectul dureaza in jur de trei ore, iar eu nu sunt genul care transpira mult. Sigur, pe el scrie ca efectul dureaza 24 de ore, nu contine nici alcool, nici parfum, este testat sub control medical si ca este dedicat pielii sensibile. Tot pomelnicul acesta care suna bine il are trecut in pedigree. Insa specifica faptul ca nu trebuie insa utilizat cand ai pielea iritata. Ei bine, eu nu inteleg foarte bine ce inseamna pentru Klorane-piele iritata.
Din august anul trecut eu utilizez lama de ras pentru subrat. Nu m-am iritat niciodata, nu am avut niciun fel de probleme cu niciun fel de deo, fie bila, spray sau stick. Insa de la acest deo mie mi s-au umflat ganglionii de la subrat. Si intr-o parte, si in alta. Pe rand, dar si in acelasi timp. Initial nu mi-am dat seama de la ce mi se trage, dar va asigur ca ma gandeam la lucruri rele. Foarte rele. Cele mai rele.
Ganglionii umflati jenau si erau si durerosi, parca as fi avut cateva alune la subrat, pe care le purtam non-stop. In acea perioada eram plecata din tara, dar la intoarcere, intreband cateva cunostinte care avusesera probleme similare, am aflat ca putea fi vorba de deo+epilat cu lama la subrat. Am incetat sa mai folosesc Klorane, nu m-am mai epilat si ganglionii s-au retras si nu s-au mai inflamat pana acum. Combinatia deo+epilat la subrat este in continuare foarte ok cu orice alt produs in afara de Klorane. Tot din Palma de Mallorca am luat un roll-on Billy, cu ceai verde(sub doi euro am platit pentru el) si a fost perfect.
Sigur, orice om normal la cap ar fi aruncat acest deo-bila Klorane. Insa nu stiu de ce, eu l-am pastrat si de curand l-am testat din nou, insa am mare grija sa nu il folosesc dupa ce ma rad. E un antitranspirant mediocru, faptul ca este fara parfum il face sa aiba totusi un miros ciudatel, de coclit sau de statut. Singurul avantaj este ca nu ramane umed dupa ce il aplici, dar nici foarte uscat.
Sigur, nu l-as cumpara din nou pentru nimic in lume, pentru ca am tras o spaima cumplita si este una dintre cele mai mari dezamagiri cosmetice pe care le-am avut vreodata, deoarece mi-a facut rau, la fel ca si produsele Estee Lauder(mascara+demachiante de ochi). Din aceeasi categorie. In cazul meu, de evitat pentru totdeauna...
Pentru ca si astazi ma surprind verificand subsuara cu mare teama ca nu cumva problema sa fi revenit.

21 de comentarii:

Bijuterii cu Atitudine spunea...

Imi pare rau pentru experienta urata avuta cu acest deodorant.Nu-l mai folosi. Adela ai idee de vreun deodorant eficient pentru transpiratie abundenta? Mama mea are aceasta problema,a incercat f multe deodorante, o vreme s-a inteles bine cu Garnier Mineral si Iwostin Aspiria insa acum nu mai dau randament aceste deodorante.Am citit lucruri bune despre cele de la Vichy insa sper sa nu-mi iau teapa.U ce deodorante ai mai incercat?
Multumesc!

Zuzele spunea...

Hmmm, eu sunt foarte pretentioasa la antiperspirante, iar ganglioni am avut si eu, plus mancarimi ingrozitoare si implicit iritatii pe care le rupeam de la atata scarpinat, de la NIVEA si DOVE!
Dupa dus trebuia sa aplic neaparat Nidoflor, dar la un moment dat nici el nu mai facea fata si nu mai trata iritatia si mancarimea. Asta pana cand mi-am dat eu seama de la ce ar putea fi si am schimbat antiperspirantul. Am folosit cateva sortimente de la Yves Rocher, iar de ceva vreme sunt fidela Garnier. Imi place mult, mult de tot pentru ca senzatia de prospetime si parfumul placut ramane pana la finalul zilei, nu mi s-a mai iritat subratul si nici mancarimi n-am mai avut!
Am auzit ca cel de la Vichy este bunut, in sensul ca nu te iriti, insa trebuie sa-l reaplici pe durata zilei pentru ca nu te protejeaza foarte bine de mirosul acela neplacut, mai ales vara..

adela sirghie spunea...

@Monica: Billy mi-au placut mult de tot, eu le iau din vacante, dar si Nivea. Ar putea incerca si cu deo barbatesti fara miros, deoarece sunt mai puternice decat cele pentru femei.
@Zuzele: mie nu mi se potriveste deloc Garnier, il simt umed, lipicios, nu intra in piele, efectul nu dureaza... Am cumparat unul de curand, dar va avea parte de un review negativ din partea mea. Nu mi s-au umflat insa ganglionii de la el. De fapt eu numai cu Klorane am avut aceasta urata poveste.

Adelina Eneșca spunea...

Nu m-as fi asteptat de la Klorane. Imi pare rau pentru sperietura de care ai avut parte din cauza acestui deodorant. Eu am tot schimbat deodorantul si sunt mereu in cautarea celui perfect. Personal le prefer pe cele de tip spray. Nu mi-a placut deloc un deodorant de la Garnier, cel mineral cu ambalaj verde si mov din cauza mirosului foarte greu. Cu Dove ma inteleg destul de bine.

Zuzele spunea...

:) Fiecare organism reactioneaza in felul lui! Ti-am zis, mie Garnier imi place muuuuult de tot, iar Zuza O este fan Vichy, insa vara trebuie sa reimprospateze zona si sa reaplice pentru ca nu face fata foarte bine transpiratiei abundente. Garnier am folosit numai pe cele cu bila, iar acum este in uz Garnier Mineral Silky si deocamdata imi face bine. Sa vedem la vara cum va fi :p

sunshine spunea...

Eu la fel ca tine ma epilez si ma irit foarte rau indiferent de deodorantul folosit:(.Nu mi-au aparut ganglioni(Slava Domnului!) dar iritatiile sunt ingrozitoare:(
Acum incerc cel de la Fa.Sper sa fie mai bun decat restul.
Bine,nu am incercat deodorante de la Vichy,Yves Rocher, ci Nivea,Dove,Rexona.
Aaaa,Garnier Mineral stiu ca e foarte bun dupa epilat.Acum mi-am adus aminte ca l-am folosit vara trecuta:D.
Te pup:*

Anonim spunea...

Imi place foarte mult cand fac review-uri. Mai aflu de ce sa ma feresc. Eu ma inteleg bine cu Nivea,Garnier,Dove. Din pacate cele din farmacii fara aluminiu in cazul meu nu dau randament.Nu transpir mult decat daca fac efort.
Imi pare rau pt situatia prin care ai trecut.Lili

Alina Barbu spunea...

Eu ma inteleg super bine cu lady speed stick ! NU l-as schimba pt nimic in lume!

Anonim spunea...

Am vrut sa spun ca ma bucur cand TU faci review-uri. Am uitat sa adaug "i" si se intelege altceva.Lili

mariana spunea...

Adela,ganglionii nu au disparut deoarece ii are fiecare organism in parte,insa uneori datorita unor factori externi sau interni acestia sufera un proces de inflamatie,boala care se numeste ADENOPATIE:
Ganglionii corpului uman colecteaza limfa si sunt situati cu precadere pe laturile gatului numiti si laterocervicali,Supraclaviculari,Axilari (astia uneori cand sunt inflamati se mai pot confunda cu inflamatia glandelor sudoripare),submandibulari,in zona inghinala si la coate.
In mod normal ganglionii nu au voie sa fie simtiti la palpare insa atunci cand sunt inflamati sau iritati atunci se pot palpa cu usurinta.
In realitate orice abtiperspirant, poate duce la iritatia ganglionilor,deoarece prin actiunea antisudorifica pe care o au, reprezinta o bariera in a lasa transpiratia formata din substante nefolositoare sau toxine sa se elimine la exterior si atunci se aduna in interior ducand la inflamatia fie a ganglionilor fie a glandelor sudoripare.Mai deoinde si de toleranta organismului fata de antiperspirantul respectiv.In caz de intoleranta efectul este acelasi.
Din cauzele mentionate mai sus, acest gen de produse trebuie folosit cu foarte multa prudenta si moderatie

mariana spunea...

Revin cu o completare:regret mult situatia neplacuta prin care ai fost nevoita sa treci,insa ai mare grija deoarece acesti ganglioni axilari au stranse legaturi cu sanii (cred ca stii la ce ma refer).Eu zic sa le folosesti totusi cum mai multa moderatie,indiferent de marca

MihaeRa spunea...

Ce aiurea!
Si iubi avea niste ganglioni, durerosi spunea el, si nu m-am gandit atunci sa-i sugerez sa schimbe deodorantul. :-/

Legat de deodorante in general, nu prea m-am inteles bine cu multe de pe piata, asa si asa cu unul de la Yves Rocher care e cat de cat compatibil cu mirosul corpului meu, insa surpriza cea mare o am cu unul din gama Fa Nutriskin.
Sunt exact la 34h de la aplicarea deo roll-on-ului (tocmai pentru ca e in teste, el promitand chiar 48 h de protectie) si subtioara imi e uscata, iar mirosul e inca acceptabil!!!!
Singura senzatie ciudata este in cele 5 min. de la aplicare cand am o senzatie inconfortabila de umed, dar apoi e complet uscata zona.

Va aparea curand si pe piata gama Fa NutriSkin Maximum Protect.

adela sirghie spunea...

@Mariana: da, ai dreptate, o sa rectific de urgenta textul, exprimarea mea a fost gresita. Am vrut sa spun ca nu si-au mai facut simtita prezenta si nu s-au mai inflamat. A iesit aiurea, multumesc pt ca m-ai atentionat.
xoxo!

adela sirghie spunea...

@Bud of rose: nu stiu ce sa spun despre aceasta campanie Fa, am vazut ca multe fete sunt inscrise si testeaza noua gama. Pe mine genul acesta de marketing agresiv are darul de a ma indeparta pentru multa vreme.

mariana spunea...

Adela,sper ca nu te-ai suparat pe mine, pentru lectia de anatomie tinuta la tine pe blog.Daca cumva am deranjat sau ceva de genul acesta, imi cer mii de scuze(mai ales ca dupa ce mi-am citit postarea, am vazut ca am scris-o cu o gramada de greseli impardonabile)
Este normal ca daca nu ai avut niciodata tangenta cu medicina,unele notiuni sa fie necunoscute.
Dupa parerea mea din practica,si dupa 30 de ani de munca intr-o farmacie,cele mai traumatizante experiente pentru orice femeie sunt cele legate de zona sanilor si cele legate de zona pelviana.Restul sunt nimicuri.De aceea fiind femeie imi dau foarte bine seama prin ce ai putut sa treci.
Este foarte bine pentru orice femeie care isi respecta organismul, ca macar odata la 2-3 luni, sa isi palpeze sanii pana la subbrat si daca simte o modificare (excrescenta) cat un bob de grau, trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.
De asemenea orice sangerare intre menstre poate avea semnificatie patologica
Spun aceste lucruri oriunde postez, deoarece orice boala in stadiu incipient,inclusiv cancerul pot fi vindecate fara niciun fel de sechele
Inca odata, daca totusi am deranjat cu ceva, imi cer mii de scuze.
Ba urez sa fiti sanatoase si iubite

adela sirghie spunea...

@Mariana:nu, nu, tocmai asta incercam sa iti spun, ca problema ganglionilor imi este cunoscuta, stiu de o viata intreaga ca ei fac pare din "noi", insa nu mi-am dat seama ca se intelegea altceva, deci imi pare foarte bine ca mi-ai spus, am corectat repede fraza din text.
Chiar iti multumesc foarte mult:)
xoxo!

Flori spunea...

Voiam si eu sa imi dau cu parerea aseara dar citeam de pe telefon si era un pic mai greu cu scrisul. Vad ca intre timp a zis Mariana ce aveam de zis si eu, legatura dintre ganglioni si deodorante nu e chiar asa directa.
Eu cred sincer ca mitul asta e si intretinut de diversi producatori, care se lauda ca ei au chestii mai "naturale" sau "neiritante" (exista termenul asta in romana?) ca ale altora.
Pana la urma, fiecare cu ce se simte OK ... fiecare corp are chimia proprie, nici parfumurile nu miros la fel pe doi oameni diferiti

adela sirghie spunea...

@Flori: eu folosesc deodorante de mai bine de 25 de ani si pana acum nu am patit ceva asemanator. Nu inseamna ca nu voi mai folosi aceste produse sau ca imi este teama, vreau sa spun ca si la deo, ca si in cazul fdt sau demachiantelor de ochi, pot aparea probleme la care nu te astepti.
Cred ca ar fi interesant daca am mai avea o parere, cineva care a folosit exact acest produs si simptomele pe care le-a descoperit.

Simona Tucu spunea...

si eu am avut o experienta asemanatoare cu un deodorant bila, folosit in exact aceleasi conditii ca si tine, epilat cu lama. Al meu era un simplu deodorant de la Oriflame, primul cu bila pe care l-am folosit si cu siguranta ultimul pentru ca in prima faza cand am vazut ganglionii asa de umflati,m-am gandit la ce e mai rau, ca si tine, insa am banuit ulterior ca de la el ar putea veni problema, ceea ce era adevarat, asa ca m-am lecuit, niciodata nu mai folosesc deo cu bila indiferent de marca.

adela sirghie spunea...

Azi am palpat la subrat+sani sa vad daca nu a mai aparut problema. Si acum ma suprind plina de giji in aceasta privinta. Dar e singurul deo cu bila care mi-a provocat asa ceva. Si acum tot bila folosesc.

Windwich spunea...

Am avut aceeasi problema cu inflamatie, ba chiar infectie, pentru ca a trebuit sa ma taie si sa-mi "chiureteze" o astfel de zona la subrat acum cativa ani. Medicul de atunci imi vorbea de legatura deo- ras, insa eu ma epilez cu ceara de cand lumea si pamantul. Si nici deodorantul nu-l schimbasem in ultimul an. Normal ca m-am speriat si singura masura pe care am luat-o si functioneaza pentru mine si azi este eliminarea aluminiului din compozitia deodorantului. Va recomand pentru eficienta Bourjois spray portocaliu sau verde si Nivea Naturals la un pret decent de 10-14 ron. Acum incerc deodorantul stick de la Body Shop, dar nu prea-mi place.