marți, mai 3

Jurnal de beauty scris in primavara lui 2011-partea a noua(si ultima, deoarece voi incepe jurnalul de vara)

Inainte sa plec la Berlin, am decis ca trebuie sa renunt la Lac Sensation(despre care am scris AICI). Eram destul de ingrijorata, pentru ca nu imi mai vazusem unghiile naturale de o luna de zile, timp in care am beneficiat de un retus complet si de unul mai mititel,  despre care va voi povesti putin mai jos.
Eu am unghiile foarte-foarte subtiri, motiv pentru care se ingalbenesc, in ciuda tuturor tratamentelor, atunci cand folosesc neintrerupt oja rosie. In plus, in cea de-a treia saptamana, cand manevram neatenta niste cartoane groase si am lucrat destul de neglijent cu niste unelte, o micuta bucatica din lac sensation a sarit in aer, cu zgomot destul de mare, ca o pietricica ce a cazut pe parbrizul masinii. M-am speriat foarte tare, initial am crezut ca mi s-a rupt unghia. Nu s-a ciobit, pur si simplu am pus eu presiune mult prea mare pe unghie. In mod normal, daca nu era sensation, chiar s-ar fi rupt, stiu sigur, pentru ca am mai patit astfel de mici incidente.
Am umplut repede locul gol cu un rosu pe care il aveam in casa, foate asemanator si a fost in regula pana a doua zi cand  m-am programat la Mary, pentru un alt mic retus, care s-a rezolbvat perfect si fara nicio trauma in doar cinci minute. Nu ma pot plange, eu sunt de vina in aceasta situatie. Insa imi dau seama ca unghiile crescute mai mult de o saptamana-doua nu sunt pentru mine, imi creeaza discomfort, mereu ma gandesc la faptul ca s-ar putea rupe din neatentie in orice moment. Nu ma refer la faptul ca wow mi s-a rupt putin unghiuta, ci la faptul ca doare destul de rau. Oricum, eu nici nu imi doresc unghii lungi, deci nu e vorba de niciun sacrificiu.
Cum spuneam, inainte de a pleca in vacanta, am decis sa renunt la Lac Sensation, desi imi parea rau, pentru ca unghiile aratau impecabil, stralucitoare si in perfecta stare. Nimic de reprosat. Insa: unu-crescusera prea mult si doi- ma uitam la ele cu ingrijoarare destul de mare, pentru ca le si vedeam ingalbenite, pentru ca trecuse o luna intreaga.
Dizolvarea lacului a durat vreo 20 de minuate, deoarece trebuie efectuat un procedeu special, unghiile trebuie tratate cu o solutie cu acrilic, infasurate in staniol si abia apoi curatate. Surpriza frumoasa a fost ca nu erau deloc ingalbenite. Surpriza mai putin placuta se datoreaza tot faptului ca nu ar trebui sa imi las unghiile mai lungi de o saptamana-doua, exact asa cum fetele care au parul subtire si rar nu ar trebui sa insiste sa il poarte lung. La capat, cateva unghii aveau mici liniute vericale inchise la culoare, semn ca in luna care trecuse au suportat lovituri prea mari pentru ele. Mentionez ca acest fenomen nu a aparut acum, peste noapte, pentru ca aveam unghiile lacuite cu sensation, ci este un fenomen care apare ori de cate ori insist sa nu le tai la un interval decent.
Daca as repeta procedeul? Cu siguranta ca DA, insa in contexte speciale: vacante, perioade incarcate in care nu am timp de nimic dar trebuie sa arat impecabil...

2 comentarii:

world of leea spunea...

pe mine ma intereseaza daca ti s-au exfoliat unghiil dupa indepratrea lacului permanent?

adela sirghie spunea...

Nu, nu s-au exfoliat deloc si nici nu erau ingalbenite, mi s-a parut un procedeu destul de bland din acest punct de vedere.