marți, mai 31

Jurnalul meu din vara lui 2011-a doua parte

 In ultima perioada am avut sentimentul ca ma straduiesc prea mult. Nu mult in ultimele luni sau in ultimii doi ani, de cand tin blogul acesta de beauty&style, ci mult daca intorci capul si privesti inapoi, la toate exagerarile pe care le-am savarsit de-a lungul vremii, de la tapatul parului la minijupe, pantofi ascutiti de femme fatale si sutiene cu push-up imens... Slava Cerului ca nu am uitat sa ma bucur de toate nimicurile, cred ca ar fi fost cumplit sa fac toate aceste lucruri pentru ca asa faceau toate fetele din anturajul meu.
Ei bine, toate exagerarile mele au venit din convingere, dar acum am obosit.Vreau numai lucruri simple.
Beauty case-ul meu nu a fost niciodata atat de mic:
1 fond de ten By Terry
2 fard de obraz peachy de la Sisley, folosit si pe post de fard de pleoape
3 pudra bronzanta by Terry
4 balsam de buze tip gloss La Duree cu miros de violete
5 mascara carbon black
6 un singur fard pentru conturul ochilor, inchis la culoare, de la Dior
7 Un jardin sur le Toit de la Hermes

Asadar, tentatia, in aceste zile/luni  este de a folosi cat mai putine. Ma incanta lucrurile simple, curate, cele care nu iti dau mari batai de cap. Pe care le-ai putea folosi fara nicio problema chiar si cu lumina stinsa,  sau fara sa utilizezi oglinda, pentru ca le stii pe de rost.

20 de comentarii:

Cupcake Splendens spunea...

eu inca mai sunt in acea perioada in care experimentez lucruri noi,imi place sa ma machiez cu culori vii si in fiecare zi diferit.

Beauty Tested spunea...

Si eu traiesc aceeasi senzatie in ultimul timp :). Less is more in unele cazuri.

Anonim spunea...

ca bine zici adela...simplitatea e perfecta si uneori atat de greu de atins/suportat...

adela sirghie spunea...

pe mine m-a prins acea stare clean&easy:)

Ana Maria spunea...

de ne-am putea trezi perfecte in fiecare dimi :)).. si eu sunt o fana a ideii keep it simple in majoritatea timpului :D

Rox spunea...

si beautycase-ul meu este simplu. folosesc doar blush nisipiu in obraji si deasupra un shimmer brick. nici macar gloss de buze.. primul motiv este ca sunt deja f bronzata si al doilea motiv este ca mereu am folosit putine produse.. chiar clean&easy ma simt :DD

Lira spunea...

Si mie imi place foarte mult ideea aceasta...imi place sa ma machiez colorat sau incarcat(dar in sensul bun al cuvantului) dar odata cu vara i go back to basics.Mai ales cand imi vad colegele de faucltate cum isi incarca tenul si ochii si unele din ele vin spoite ca si cum s-ar duce in club, si se mai trezesc si cu o ora mai devreme pentru asta.I like natural-looking beauty.:)

Katyna spunea...

Adevarul este ca si eu sunt cam in aceeasi perioada, insa nu acelasi lucru il pot spune cand vine vorba de produsele de ingrijire: lotiune corp, gel de dus, sampoane, masti de par, exfoliant BHA, moisturizer, crema cu SPF pentru fata si corp, spuma demachianta, bifazic pentru ochi, lotiune demachianta pentru restul fetei, ulei de corp...

La astea chiar n-as putea sa restrang arsenalul si nici n-as vrea..

Liv spunea...

Eu sunt in faza asta "clean" mai mereu :), cu exceptia unor evenimente importante, in restul timpului folosesc doar... gloss (si cateodata, rar, mascara si creion kohl negru). Si incerc sa simplific pe cat posibil si ritualul de ingrijire, care e un pic mai complicat. Chiar, Adela, ai povestit despre machiaj, dar ingrijirea?

Lavi spunea...

si eu sunt adepta minimal, poate doar cateodata seara incerc sa ies putin din anonimat. Eu merg cu fond de ten lancome, o tenta de mineral veil de la bare minerals, blush mac care merge si ca si fard, rimel Rimmel, pe buze nimic si o aroma de marc jacobs daisy...ma simt cel mai bine in pielea mea cand sunt naturala...

Madalina spunea...

Adela, fdt byTerry este pentru ten gras? Cum se numeste? Eu sunt in cautarea unui fdt bun bun bun care sa faca fata zilelor toride care vor urma, mai ales ca tenul meu luceste ca un bec. Merci, xoxo

adela sirghie spunea...

@Madalina:eu folosesc by Terry Light Expert(hydra lissant, combleur, eclat jeunesse)-am mai scris despre el pe blog. Este foarte fin si natural, nu incaraca tenul dar nu scrie ca este oil-free, ceea ce inseamna ca nici nu este.
Mat Lumiere de la Chanel mi se pare o varianta mult mai buna pentru tine, este la fel de sofisticat. Mai poti incerca fdt oil free de la YSL sau Sisley-ambele mi-au placut foarte mult si le-as recumpara.

adela sirghie spunea...

@Liv: in acest moment ma straduiesc sa termin cremele incepute: Rexaline, dr Brandt, skeen+ si Guinot. Apoi am decis ca voi cumpara intreaga gama de la dr Hauschka.

adela sirghie spunea...

@Lavi: cred ca de cativa ani buni tot doresc sa cumpar si eu ceva de la Bare Minerals, insa mereu au intervenit alte tentatii...

DeliasBeautyBlog spunea...

Tu arati bine oricum!
Si tocmai asta am admirat intotdeauna la tine...felul de a te imbraca classy dar stilat.
Love it!!!

adela sirghie spunea...

@multumesc, multumesc.
so sweet!
so crazy!
so lollipop!
xoxo

Iulia (Ivatherm) spunea...

Dragă Adela, nu am cuvinte să îţi spun cât de mult îmi place această postare a ta.... O recitesc acum şi nu mă pot abţine de la comentariu, iar pentru că e vineri p.m., am şi timp pentru el...cu drag! Îmi trezesc interesul imediat toţi acei (rari, din păcate) oameni la care observ bucuria lucrurilor simple. Cumva şi datorită acestui gust special al lor pentru tot ceea ce ţine de viaţă, mi se pare că îşi păstrează peste ani o prospeţime pe care alţii nu o mai au de mult.Te felicit pentru asta şi mă redeclar fanul tău forever. :)

adela sirghie spunea...

Fermecator de poetic si jovial mesajul tau, Iulia:)

Iulia (Ivatherm) spunea...

Haaa!!! JOVIALE trebuie să ajungă pe lista ta "scurtă" ...:)

adela sirghie spunea...

ok:)