miercuri, iulie 6

Doua decizii mici, dar importante:)

Doua decizii am luat astazi -in materie de beauty, desigur.
Prima, sa nu mai cumpar  niciodata crema /lotiune autobronzanta dar sa folosesc ce mai am pe fundul borcanului de anul trecut.
Daca cumva primesc vreun cadou-ma mai gandesc, nu am luat inca o decize zdrobitoare si in acest sens, deoarece s-ar putea sa cedez, din curiozitate:)
A doua, sa nu mai cumpar lotiune tonica si sa folosesc exclusiv ceaiuri de rozmarin/musetel/busuioc/menta/soc/lavanda. Am mai scris despre acest bun obicei aici, insa l-am abandonat pe parcurs, din cauza ca aveam lotiune tonica gata preparata. In acest sens, deja m-am aprovizionat cu manunchiuri mari de lavanda, cu care mi-am innobilat casa, iar acum miroase ca in Provence... Rozmarin gasesc la supermarket, iar flori uscate de musetel am frumusel depozitate in cateva borcane din camara, ca toata lumea.
Vi se pare ca are sens ceea ce spun? In masura in care toata lumea se asteapta ca blogul acesta de beauty sa fie un indemn pentru a cumpara cat mai mult? Mac, Garnier, Pierre Fabre, L'Oreal-orice, dar sa cumparati?

23 de comentarii:

Deea D. spunea...

Daca inchid ochii, pot sa-mi imaginez cum miroase in casa ta, yummy-yummy!
O decizie foarte inteleapta. Eu am in dulap 2 lotiuni tonice neincepute si una in baie... Dar dupa ce le epuizez, iti urmez ideea.

adela sirghie spunea...

Cand am inceput blogul, am luat decizia sa imi temperez cheltuielile cu partea de beauty, sa imi ramana bani pentru excursii, haine, genti restaurante...
Chiar ma pot lauda ca am reusit:)
Asadar, continui ce am inceput...

Oana spunea...

Spune-mi te rog cum procedezi cu ceaiul de musetel, cum il pastrezi? Sau faci zilnic pentru a-l folosi pe post de lotiune tonica? Suna foarte bine ce povestesti tu si chiar ma gandeam demult sa inlocuiesc lotiunea tonica.
Thanks!

Mihaela spunea...

Da, si eu incerc sa nu-mi mai cumpar produse de beauty, daca stiu ca mai am altele acasa neterminate. Mi-am propus sa nu am mai mult de doua produse din aceeasi categorie simultan si sa-mi cumpar ceva doar atunci cand am terminat un produs similar. Ma bucur cand vad ca se diminueaza rezerva de cosmetice pe care le foloseam destul de rar inainte. Machiajele nu prea ma tenteaza, la creme si lotiuni vreau sa nu mai am surplus. :) Va pup, fetelor!

mariana spunea...

O decizie extrem de inteleapta,insa nu stiu de ce si eu tot zic ca fac asta, insa tentatiile sunt foarte mari si parca ma mananca buzunarul'
Eu folosesc in loc de lotiune tonica apa termala

adela sirghie spunea...

@Oana: daca e proaspat, este mai eficient si mai placut. Dupa trei zile in frigider, il arunc. In cazul meu a avut rezultate uluitoare. Am mai scris despre aburire si tonic natural aici http://beautynewsbyadelasirghie.blogspot.com/2010/05/aburire-placuta.html
XOXO!

adela sirghie spunea...

@Mihaela: pentru mine exces nu inseamna sa dai multi bani pt o crema bun, ci sa ai multe creme, lotiuni sau palete nesfarsite de machiaje pe care le folosesti foarte rar si pe care le arunci aproape neincepute, deoarece a expirat perioada de garantie.
Recunosc faptul ca sunt tentante machiajele, dar si gentile sunt:)
Oricum, eu in ultima vreme am ajuns la concluzia ca daca tenul tau arata bine, esti din ce in ce mai putin dispusa sa cheltuiesti sume exorbitante pe creme, farduri, fdt, primere si alte mici chestiuni de genul acesta. Odata ce tenul tau arata ok, revii la echilibru.

adela sirghie spunea...

@Mariana:poti incerca versiunea mea dupa ce se termina apa termala, apoi punem cap la cap concluziile, vrei?

Lavi spunea...

Adela, ceaiul de menta este iritant pentru fata, poti folosi in schimb ceai verde sau de musetel, acestea sunt calmante si antiinflamatoare.

adela sirghie spunea...

@Lavi: nu stiam acest lucru, dar in cazul meu a fost exceptional, serios! Poate sunt exceptia care confirma regula, dar menta este benefica pentru mine.
Tu l-ai incercat si ti-a facut rau? Cum anume te-a iritat?

mimoza spunea...

eu anul trecut pe vremea asta am jurat ca nu imi mai cumpar chestii pana nu se termina celelalte... in mare masura, am reusit :)
si, la fel ca tine, am investit doar in chestiuni de care aveam nevoie, plus am trecut de mai multe ori pe la plafar :) iar de cand folosesc uleiul de migdale, nou-aparut in baia mea, parul meu e...delicios :)
o sa incerc si eu lotiunile tonice facute in casa, doar ca nu stiu exact ce s-ar potrivi mai bine pentru ten normal-uscat?

Lavi spunea...

Adela, mie imi provoaca uscaciune in exces si asta e un simptom al iritatiei fete (adica fata reactioneaza negativ la produsul pe care il aplici) si din cate am inteles nici produsele cosmetice care au in compozitie extract de menta nu sunt tocmai benefice. Poate combinat cu alt ceai ar fi mai ok ca sa nu fie concentratia asa de mare.Insa daca tu l-ai folosit si iti prieste nu vad de ce nu l-ai mai folosi. Doar sa ai grija.

Anonim spunea...

Buna idee cu lavanda! Si cand ma gandesc ca zilele trecute am trecut pe langa o babuta care vindea!!
Si mie mi-a mers bine cu menta!! Mult mai bine decat cu ceai verde!!
Ang

Camy spunea...

mie mi se pare ca are foarte mare sens ce spui.
un blog de beauty nu inseamna sa ne convingi sa cumparam diverse cosmetice ci sa ne dai sfaturi de beauty si sa ne recomanzi diverse produse, fie ca sunt de cumparat sau homemade :)

Oana spunea...

Merci mult!

Laura spunea...

Folosesti ceai de musetel si in zona ochilor? Legat de ceaiul de menta, am citit ca si frumusica Jessica Alba il foloseste dimineata pe ten:)

Laura spunea...

Folosesti ceai de musetel si in zona ochilor? Legat de ceaiul de menta, am citit ca si frumusica Jessica Alba il foloseste dimineata pe ten:)

coco spunea...

foarteeee bine...eu folosesc..imi fac apa de trandafiri cu lamaie sau portocala stoarsa...e super..o tin in frigider , dimineata o bag in poseta si ma dau cu ea cand am chef...poti sa-ti dai si in ochi...:)

Mihaela spunea...

Am o crema handmade cu baza ulei de cocos si extract ulei de menta, pentru ten mixt/gras care mi-a priit neasteptat de bine. Din cate stiu menta e indicata pentru tenurile mai grase. O sa incerc si eu tonic cu rozmarin. Tenul meu e intr-o perioada buna de ceva vreme, dar vreau sa am grija de el.
Da, Adela, si eu tot la exces cantitativ ma refeream. Nu-mi mai cumpar o gramada de chestii, uneori si prostioare, pe care abia le folosesc. Ma limitez la un produs bun, care isi face treaba, care imi place si pe care il consum integral. Nu am mai scris de ceva timp, dar te urmaresc mereu :). Vacanta placuta la Viena

adela sirghie spunea...

@Lavi:ah, scuze nu am inteles ca te refereai la modul general.
in ceea ce priveste produsele cosmetice, in afara de citirea etichetei (standard) trebuie tinut cont de cateva lucruri foarte importante:
1 niciun producator nu trece toate ingredientele pe care le contine produsul, de teama furtului formulei. Acest lucru este recunoscut de toate firmele mari...
Nimeni nu dezvaluie in intregime aceste secrete, in ciuda legislatiei. Nici la parfumuri, nici la creme...
2 Cantitatea de ingredient folosita este si ea tinuta la secret
3 Combinatia ingredientelor este mai importanta decat se crede, si-la fel-tinuta sub cheie
(Via dr Murad, nu sunt lucruri pe care sa le fi inventat eu)
Insa daca ceva provoaca iritatie si uscaciune-este evident ca trebuie sa fugi cat te tin picioarele:)
Anyway, pentru tenul meu, menta este ideala vara, am si parfum cu miros de menta, am si scris despre el-Mentafolia de la Guerlain.

adela sirghie spunea...

@mimoza; ah, scuze de intarziere, uite un articol scris mai demult aici despre tipurile de ten si plantele aromatice potrivite http://beautynewsbyadelasirghie.blogspot.com/2010/09/plantele-aromatice-benefice-fiecarui.html
xoxo!

adela sirghie spunea...

@Laura: da, ma spal si pe ochi cu ceai de musetel, apoi aplic o crema sau un gel.

adela sirghie spunea...

@Coco: uitasem de trandafiri, o sa fac si eu:)