sâmbătă, iulie 28

Jurnalul meu din vara lui 2012-despre bucate:)

In fiecare vara am o problema cu mancarea. Nu imi place nimic, nu vreau nimic, nu am pofta de nimic, sunt la limita subzistentei. Pur si simplu uit sa mananc. Cand totusi imi amintesc, fac eforturi sa incropesc ceva, sa nu mor de foame. Iata cu ce pot sa ma hranesc eu, zi de vara pana-n seara:
-migdale crude
-goji berry
-lapte de soia cu gust de vanilie
-kefir bio cu seminte de in deasupra sau cu fulgi de ovaz
-branza de capra cu rosii si busuioc proaspat, luat direct din ghiveci
-vinete cu ceapa, fara maioneza
-ton la gratar
-salata de rucola
-salata arabeasca de patrunjel cu rosii
-humus
-frigarui de pui(shish kebap)
-fresh de portocale
-prune
-piersici
-caise
-ciocolata neagra cu menta
Toate acestea ar fi, in principiu, bune si frumoase, insa cantitatea pe care reusesc sa o ingurgitez pana la sfarsitul zilei este destul de mica, ceea ce ma face sa fiu ametita toata ziua.
Voi cum procedati?



11 comentarii:

Cecilia spunea...

La cate ai enumerat eu as zice ca-i suficient. La mine programul de cam standard: cereale dimineata, la job migdale crude si vreo 3 fructe, eventual gratar de pui/peste sau eternele salate. Seara o salata de ruccola cu peste si crutoane.Intre timp muuuuulta apa si seara exercitii pentru ridicarea moralului. Cred ca vara nu prea merge alta dieta, a se intelege in sensul ei, ca mod de viata.

adela sirghie spunea...

Da, alimentele sunt din categoria celor sanatoase, insa eu, dupa vreo zece inghitituri, ma simt satula, pur si simplu nu mai pot manca.

Gaby spunea...

Eu mă simt aiurea de la căldură, oricât aş mânca. Recunosc că trişez, beau cola sau pepsi ca sa mă inviorez.

Alexandra D spunea...

90% din alimentele/mancarurile enumerate de tine se regasesc si printre preferatele mele. In timpul verii inlocuiesc masa de seara cu fructe (pepene, in special). In rest mananc la fel, doar reduc putin cantitatea.

adela sirghie spunea...

@Gaby: slabiciunea mea e vinul alb, rece, sec..o minunatie:)

adela sirghie spunea...

@Alexandra D: dar...ai vreo slabiciune?

Alexandra D spunea...

Slabiciunile mele? Sa vedem: dulciurile (ciocolata neagra cu menta), fructele si vinul rosu sec.

Ana spunea...

Mi-ar placea sa ne spui ce eviti si care sunt "prostiile" pe care le consumi. Sunt curioasa spre exemplu, dca bei Cola? Sau orice alta bautura carbogazoasa. Daca mananci dulciuri din comert si ce dulciuri...Ce paine cumperi?..Sper sa nu fiu prea indiscreta sau pisaloaga, dar la tv aud aceleasi lucruri incat mi se pare ca toata lumea spune ca nu mananca grasimi, dulciuri si nu bea sucuri, incat parca e o poezie pe care o recita toti.

adela sirghie spunea...

@Cred ca beau Coca-Cola de vreo doua ori pe an, cand e vara si sunt in vacanta. Niciun suc carbogazos nu are sanse in ceea ce ma priveste.
Dar imi place vinul. Alb, rosu... nu sampanie, nu cocktail-uri, nu roze-uri. Poate de doua ori pe an si bere, daca merg intr-un pub si toata lumea din jurul meu bea bere. dar as prefera un pahar de vin, berea e de nevoie, ca sa nu par aroganta.
Vara mananc ciocolata neagra cu menta, iarna-Mon Cheri sau trufe. Nu contabilizez ciocolata, pentru ca o ador, dar mi se face rau daca mananc prea multa. Prajituri-foarte foarte rar. Nu stiu de ce. Amandine si creme brulee si ecler. Mananc si paste, dar cu moderatie. Paine neagra sau Wasa, cu fibre.Deloc grasime deloc prajit. Daca la masa beau un pahar de vin, deserul este exclus.
Deci acestea ar fi: vinul, ciocolata, pastele cu trufe/sos alb.
Foarte ineresanta intrebarea ta, daca cumva nu am raspuns pe masura asteptarilor tale, te rog mult sa ma atentionezi, sa fac un subiect separat.

Ana spunea...

Nici mie nu-mi place berea, dar cand mergem in "Interbelic" mi se pare de prost-gust ca cei din grupul meu sa bea bere, iar eu apa. Nici eu nu sunt fan cocktail-uri.
Mi se pare ca esti un exemplu foarte bun si ar trebui sa scrii mai des si despre ce mananci. Multa vreme am mancat numai lactate, peste si alte alimente foarte sarace in grasimi . Nu sunt genul care se ingrasa foarte tare, insa fac aripioare, ceea ce ma dispera. Sunt curioasa daca mananci mezeluri sau de cand ai renuntat la ele.
Mie imi e foarte greu sa renunt la ele la micul dejun, pentru ca nu stiu cu ce le-as putea inlocui pentru ca masa sa fie satioasa. Iti multumesc foarte mult ptr raspunsul foarte promt si iti urez un weekend placut!

adela sirghie spunea...

Nu, mezeluri nu cumpar niciodata. Am renuntat la ele de foarte multa vreme, de vreo 20 de ani cred, de cand am citit ca sunt pline de conservanti. Mai mananc insa jambon, in special cand merg in Spania. Si rar, foarte foarte rar, ma teneaza, cand merg la restaurant, cate o portie de antipasti cu salamuri italienesti, pe care o impart cu sotul meu, nu o mananc niciodata singura. Eu nu am frustrari din cauza ca mananc sanatos, daca imi doresc ceva, mananc. Dar dupa ce mananc si pofta respectiva trece, organismul meu cere din nou mancare sanatoasa, Grasimile si prajelile nu mi-au placut niciodata, iar multe lucruri le-am invatat si mi-am educat organismul sa ceara mancare, nu otrava.
Voi mai scrie despre alimentatie:)