luni, decembrie 10

Alternative exista...


14 comentarii:

Manolica Girgel spunea...

Laptele este toxic? Asta chiar nu stiam

adela sirghie spunea...

Da, eu am aflat acest lucru in urma cu vreo cinci ani, am fost la fel de mirata ca tine acum. Am crescut cu mitul acesta: ca este unul dintre cele mai sanatoase si nutritive alimente. Se pare ca dupa ce treci de varsta de patru ani (maxim) nu ar mai trebui consumat. Uite un link in care poti gasi mai multe informatii-http://www.rawlifestyle.ro/laptele-nutritiv-sau-toxic/

mada spunea...

nici eu nu prea sunt de acord cu faptul ca laptele e toxic... un lapte obtinut de la animale hranite pe pasune este sanatos ... cel de la animale indopate cu hormoni sau antibiotice probabil ca lasa de dorit ...


atentie cu sursele de informare ... tipul citat in articol ( Calin Marginean) este adventist deci el isi propovaduieste religia ( ei nu mananca nici carne si unii nici lactate sau oua)

... oricum as bea intotdeauna lapte de la un animal decat surogatele de soia ...

adela sirghie spunea...

Da, si eu am vazut ca fiecare propovaduieste cate ceva. Unii religia, altii o industrie a laptelui/carnii/productiei de soia . Insa pot sa iti dau mai multe surse, ScienceDaily -vei regasi informatii asemanatoare-http://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121210124616.htm


adela sirghie spunea...

@Mada: insa nu as vrea sa intelegi ca eu vin aici si iti spun sa nu mai bei lapte. Nu sunt nutritionist. Eu doar am aratat concluzia la care am ajuns dupa ce am citit mai multe articole, atat pro, cat si contra: nu mai beau de cinci ani.

Anonim spunea...

Foate multe persoane au o intoleranta medie sau usoara la lactoza si nu stiu
Eu nu am nimic, lactatele imi fac bine, asimilez calciul, nu ma balonez , etc
Un aliment consumat cu masura nu este toxic pentru un organism sanatos. Nu cred in extreme in ceea ce ma priveste.
Daca as avea un dezechilibru acido-bazic si ar trebui sa renunt la anumite alimente probabil ca as face-o dar numai dupa teste prealabile

Laura spunea...

Nu mai consumi deloc lapte? Eu beua foarte rar pentru ca nu imi place, insa chiar nu stiam ca e toxic.

adela sirghie spunea...

Deloc, deloc... doar kefir bio.
Am stat de vorba si cu cativa medici, unii il recomanda, altii nu, eu am ales varianta NU.
Nu am avut niciodata vreo simpatie pentru el, oricum... mie imi cadea greu la stomac.
Insa eu am mai spus acest lucru pe blog, dar e prima oara cand apar si alte opinii.

Magda spunea...

Tot ce este de la animale nu este bun.Nu avem nevoie de lapte de la mamele noastre ca adulti, asa cum vacile crescute nu mai au nevoie de lapte de la mamele lor. Suntem singura specie de pe planeta care bea lapte ca adult. Suntem de asemenea, singura specie de pe planeta care bea lapte de la o alta specie.Eu incerc sa nu mananc lapte, branza, oua si bineinteles carne. de mai bine de 8 luni sunt vegana si niciodata nu m-am simtit asa de bine.In plus rezultatele analizelor au fost perfecte.

adela sirghie spunea...

@Magda: da, tin minte ca si tu ai fost tare tare mirata cand ti-am spus despre lactate. Acum vreo doi ani, parca am discutat, nu?
Eu nu pot renunta la carne. Pui, curcan, peste...putin, nu mult.

Lili spunea...

Nici eu nu pot renunta la carne. Am incercat tot felul de diete (pentru ca sunt mai plinuta), am incercat sa renunt la carne treptat, insa in acelasi timp ma gandesc ca imi fac mai mult rau decat bine. Adica ok, slabesc, nu mananc carne, dar clar acumulez frustrari pentru ca sunt pofticioasa. Cred ca totul consta in moderatie..

Alexandra G. spunea...

mie nu mi se pare o idee buna sa nu mai consumi anumite alimente deloc... consider ca trebuie sa mananci orice, dar cu masura!!!

in general persoanele care nu mai consuma carne, lactate etc. baga suplimente... vi se pare normal sa inlocuim mancarea de toate zilele cu pastilele? mie nu!!!

daca vreti sa luati o pauza, tineti post... va va face bine si trupeste si sufleteste!

ally a spunea...

Intrucat mananc multe legume si fructe crude (comparativ cu doza de hrana “animala” si procesata/zi), imi asum riscul si nu renunt la cafea si la lapte. Pur si simplu pentru ca imi plac, desi despre lapte si eu am gasit multe informatii ingrijoratoare. La mine a primat viciul, si nu instinctul de conservare :))
Intr-o nota mai…amuza(n)ta, as pune link catre o reclama pe care o savurez in ultima vreme si care demonstreaza ca laptele nu este numai toxic, ci si atrage si alte pericole: http://vimeo.com/32792294

Magda spunea...

Da Adela, stiu ca de la tine am auzit despre lapte(multumesc:*). Apoi am cercetat, am citit mult, am vazut documentare si acum mananc mult mai sanatos decat obisnuiam.
Eu nu poftesc carne, chiar ma dezgusta si totul s-a intamplat de pe o zi pe alta dupa ce am vazut un documentar.
@Alexandra G. Nu iau suplimente deloc si nivelul vitaminelor, calciului etc este spre limita maxima. Este vorba de diversificare ceea ce oamenii nu fac, mai ales cand tin post.