marți, decembrie 17

La Bibliotheque si cautatorii de frumusete

camera de studiu La Biblioteque
Cu ceva vreme in urma, imi propuneam sa scriu mai des despre locurile care imi plac si care merita vizitate, despre noi descoperiri bucurestene, intamplari si intalniri ce pot fi relevante in viata celor care sunt, ca si mine, preocupate de acest aspect. Pe care l-am redefinit, caci "beauty" mi se parea ca suna prea categoric, prea simplu -si l-am inlocuit cu un termen mai soft, mai cuprinzator: fine living…
Asa ca mi-am dat seama ca sunt in cautarea unui Bucuresti romantic, care sa te tina departe de cultura tip Mall. De fapt eu nu ma imaginez mergand la Mall pentru o manichiura. Pentru un masaj. Pentru o pedichiura. Nu ma reprezinta.
camera de coafat si de lacuit unghii. Cu Danke-Shiny Red de la OPI (daca vreti sa stiti detalii)
La Biblioteque eu am ajuns de curand, de Mos Nicolae, pentru ca nu am vrut dulciuri, ci un masaj. Ma durea spatele de vreo doua zile, dormisem aiurea si m-am trezit ca imi intepenise partea stanga. Deci, de nevoie. E situat in spatele Pietei Victoria, intr-o vila frumoasa, alba si impunatoare, cu un fin are aristocratic. E un salon de beauty plin cu carti si cu oameni binevoitori. Poti citi din cartile de pe rafturi, poti admira clipind discret din gene interiorul, poti servi ceaiuri aromate. Un loc cuminte. Un loc cochet. Un loc unde nu se striga. Un loc unde nu se barfeste. Un loc unde domneste un aer relaxat. Un loc unde mai poti gasi tocilare sexy si sentimentale cu manichiura impecabila.
Aici este incaparea unde am petrecut ora de masaj. Ioana este numele fetei care m-a luat in primire si mi-a indreptat spatele apoi a continuat cu un masaj aromaterapeutic de relaxare. Cu delicatete. Cu drag. Cu convingere. Cu multe lumanari parfumate, muzica in surdina, jaluzele trase si ulei cu miros de levantica. Am iesit plutind, caci toate au mers struna, ca si cum o fetita frumoasa si cuminte ar fi insirat, cu cantecel, margica dupa margica:

Perfect pentru manichiura si masaj.
Eu altceva nu am incercat la Biblioteque, desi am citit pe site ca au un meniu interesant, cu multe pachete tentante. Cand am iesit, nu ma mai durea nimic, valsam- si m-am dus in parc, apoi pe strada Monetariei si la Muzeul taranului Roman.

7 comentarii:

Alina Canura - Anghel spunea...

Nici eu nu ma regasesc la mall. Imi plac locurile mici, ce-ti ofera intimitate si caldura. La Bibliotheque e de vizitat, zic eu!

Ioana spunea...

Pare un loc minunat...

Unknown spunea...

wow...cat de relaxant arata! acum vreau si eu :)

adela sirghie spunea...

Dar ce locuri romatice cunoasteti in Bucuresti? Eu in curand intentionez sa criu si despre o sala de fitness situata la etajul 14, de unde se vede toata capitala cand pedalezi la bicicleta:)

Alexandra D spunea...

Eu am avut parte de un tratament facial La Bibliotheque, cu produse Yon-Ka (Stimulastine). Am fost placut impresionata de atmosfera salonului, multa intimitate, liniste. La tratamentele Yon-Ka nu se foloseste aburul facial, ci pulverizari cu cele cinci uleiuri esentiale si prosoape calde. Eu includ acest tratament in topul meu cu cele mai bune tratamente faciale. Cosmeticiana parca se numea Mariana, lucrase multi ani in Israel, si a fost foarte atenta la detalii respectand tot protocolul Stimulastine.

adela sirghie spunea...

@Alexandra D:nu am mai fost la Biblioteque de cand am facut masajul, dar ce imi spui tu pare divin...

adela sirghie spunea...

@Alexandra D: am fost si eu la tratament cosmetic, astazi, Ioana Ungureanu se numeste. Este fantastica, voi scrie despre ea cat de curand, ai avut dreptate este si in topul meu. Eu insa am avut arte de un tratament cu extractie, caci nu mai avusesem de multa vreme parte:)
Multumesc mult ça mi-ai spus de ea...