marți, februarie 18

ORLY-ARGAN OIL CUTICLE DROPS-my ultimate luxury


Serum pentru varfurile parului, serum pentru fata si ulei/serum pentru cuticule: acesta ar fi un trio de aur al ingrijirii mele din ultima perioada. Pana si fondul de ten pe care il folosesc acum este tot tip serum. Toate sunt ca fine ca matasea pentru piele/par/unghii.

Insa acum vreau sa va vorbesc despre cuticule. Eu nu le tai niciodata, le imping cu un betigas, dupa baie. Nu mai cumpar/folosesc nici cuticle remover, pentru ca nu mai am de ce- si nici la ce. Invatate sa fie cuminti, impinse saptamanal, delicat dar ferm,  catre baza, cuticulele nu iti mai dau nicio bataie de cap.
Toate acestea se datoreaza unui produs care nu imi lipseste niciodata: un ulei bun, special pentru cuticule, face minuni, le inmoaie, le hidrateaza, le impiedica sa creasca nesabuit si parca sudate pe jumatate de unghie.
Cu ce se deosebeste totusi uleiul de la Orly? Are textura cea mai fina si eficace dintre cele incercate de mine pana acum si reuseste sa fie si cel mai putin uleios, semnul clar ca formula este cea mai avansata dintre toate. Patrunde instantaneu si repara chiar si cele mai nesabuite/ascutite/ravasite cuticule. Se afla la granita dintre ulei si serum, fiind considerat, pe buna dreptate "premium cuticle care".
Este o combinatie perfecta de ulei de argan pur 100%, ulei de jojoba, vitamina E, extract de aloe, ulei din coaja de lamaie, ulei din primula de seara, ulei din seminte de struguri, ulei din seminte de sofranel. Are 18 ml si se aplica cu pipeta. El trebuie folosit zilnic pana cand cuticulele ajung intr-o forma optima, apoi vei ajunge, ca si mine, sa il folosesti numai cand este nevoie. Este atat de concentrat incat o picatura ajunge pentru ambele maini. Se maseaza delicat toata unghia, chiar si mana daca ai pus cumva prea mult. Magie curata.

Ultima intrebuintare pe care i-am gasit-o a fost putin ciudata, si va spun imediat de ce. De cateva zile sunt tintuita la pat de raceala (asa spun eu deocamdata Bine ai venit, primavara!) si la un moment dat unghiile/mainile mele erau atat de uscate, incat aplicam zilnic Argan Oil.  Dar cel care era intr-o forma dezastruoasa era nasul, rosu si cojit tot, asa ca am aplicat o picatura de Orly. Coijitele s-au hidratat si inmuiat instantaneu…parca era alt nas.

Folosesc si crema din aceeasi gama, Ultra-luxe hydrating Creme (50 ml), despre care cred ca este mai degraba o masca cu o textura neasteptata(cum am spus, ca matasea). Nu o folosesc zilnic, ci doar atunci cand mainile sunt atat de uscate incat nicio crema normala nu le mai face fata. Contine ulei de argan, ulei de jojoba, ulei de avocado, unt de shea si ulei din coaja de lamaie.

Ambele produse au un miros delicat, revigorant, de floare de lamaita.
Si da, acum am mainile fine, fine, fine...


18 comentarii:

Hapi spunea...

Avand in vedere ca ultimele doua sticlute cu ulei de argan din Maroc , cumparat de prin Fes, presat la rece si bla bla- tocmai mi-au fost aruncate intr-un aeroport nu mi-am mai ingrijit cuticulele.
Un pont bun

adela sirghie spunea...

Cum asa? Nu le-ai putut pune in valizele mari?

alma spunea...

De unde le putem cumpara?

adela sirghie spunea...

@Alma: esti din Bucuresti?

Annamaria spunea...

Inca iti sunt, si voi fi intotdeauna recunoscatoare, caci multumita vrajilor tale strasnice am rezolvat eu in cateva luni, dupa zece ani cumpliti, problema cuticulelor! :)

adela sirghie spunea...

Acum ma lupt cu doua prietene sa le dezvat sa mai taie cuticulele. Dar am ceva de luptat, caci se uita foarte neincrezatoare la mine. Nu le pot face sa priceapa faptul ca si eu le-am avut cumplie si acum abia daca se mai observa.

Annamaria spunea...

Vaaaaiii...spune-le sa ma sune :))! Perioada de tranzitie e mica mica, nici nu simti. Ma deranjau cuticulele destul de late care se incapatanau sa nu dispara in primele 2 luni, insa am insistaaat si am insistat, iar acum, de cate ori ma uit cu drag la ele, caci sunt subtiri si finute, imi aduc aminte de tine :). Eu am fost motivata si mi-am pus toate sperantele in ce ai scris de-a lungul timpului pe blog despre cuticule. Nu are cum sa nu functioneze. Secretul sta in hidratare. Stii ce m-a motivat mai mult? Ai scris la un moment dat ca te-ai intalnit cu o prietena care s-a ferit sa iti arate mainile, pentru ca nu avea manichiura facuta si ... ma vedeam pe mine. Am zis stop! Daca ma vad cu Adela vreodata?! Nu vreau sa imi ascund mainile :D...

Diana spunea...

oh, si eu am cuticule mari, lungi, cat o zi de post...
greu ma abtin sa nu le tai. acum macar le tai doar o data la 2 saptamani, ceea ce e o mare evolutie. :D

adela sirghie spunea...

@Annamaria: da, imi duc aminte discutiile noaastre. Dar este o bariera destul de greu de trecut, caci dintr-o data trebuie sa lasi in urma un obicei pe care l-ai vazut la mama, la bunica.

adela sirghie spunea...

@Diana: impinge-le cu betigasul, Diana, nu-ti fie teama, la urma urmei nu sunt decat niste cuticule;)

alma spunea...

Da

adela sirghie spunea...

Draga Alma, se pot cumpara din saloanele partenere Orly sau direct de la ei de la sediu, iata link cu adresa si telefon-http://www.orlyromania.ro/contact.html
Trebuie sa suni/dai mail pentru precomanda.

marie spunea...

Cred ca pentru mine sunt facute.
Cumvs trebuie sa le incerc; cuticulele mele sunt.....cel putin dezastruoase.

alma spunea...

Multumesc mult

Camelia Andrasescu spunea...

Nu mi-am taiat cuticulele niciodata, poate pare greu de crezut, dar asa este. Par super interesante aceste minunatii, multumim pentru ca impartasesti cu noi toate noutatile!
Pupici.

Alexandra Enache spunea...

eu folosesc uleiul de argan pentru ingrijirea parului si face minuni. Cel mai usor de gasit pe piata la noi par a fi produsele de la nashi, am incercat si alte brand-uri, dar rezultatele sunt mai putin satisfacatoare

Diana spunea...

ce dragut e comentariul Annamariei :)
uite na, ca ma ambitionez si eu :)

Hapi spunea...

Adela, cred c-ar trebui sa scriu o postare despre asta :))
Dupa ce-am urcat in avion de vreo 50 de ori, a cinsiuna oara am ajuns cu toate dupa ce scalterul s-a inchis.Apoi am dat peste o scorpie la controlul corporal.Care pretindea ca tot ce am in bagajul de mana ar trebui sa fie si in valiza mare de 32 kile.Plus am platit taxa de 60 de euro, dar mi-au aruncat de peste 100 euro........