joi, iunie 12

Dragi Feisbuchisti si Feisbuchiste


"Sună la ușă băiatul cu pizza.
- Bună ziua! Uitaţi, pizza!
- Dar eu nu am comandat nicio pizza!
- Ştiu, e a vecinului, dar mi-a zis să trec întâi pe la
dumneavoastră să vă arăt ce manâncă azi, că şi-a
uitat parola de la Facebook."

Daca pierzi prea multa vreme pe Facebook, vina nu e a lui Mark, ci a ta, ca nu te poti controla, asa cum nu te poti controla nici cand vezi inghetata sau cola sau poate fastfood (sau pune tu aici ce ti se potriveste, inclusiv rujuri, lacuri de unghii sau creme anticelulitice) Inseamna ca nu detii controlul asupra vietii tale, esti la cheremul patimilor si impulsurilor de moment.
Sa arunci vina pe altcineva pare sa fi ramas cea mai indragita metoda de a scapa cu fata curata dintr-o astfel de inclestare urbana.

Mie imi este drag Facebook-ul. Il consider un instrument de lucru foarte util. 
Desigur, nu as putea sa ma laud glorios acolo de fiecare data cand beau o cafea intr-un loc tranzitat, sau musc dintr-o prajiturica sau mananc un macaron, beau o limonada, savurez un pahar de vin rece, comand o salatica de sezon, imi pup cu patima barbatul, ca asa e cool in poza.

Sunt multe lucruri pe care inca imi place sa le tin pentru mine, ma rusinez repede si cred ca putintica discretie nu a stricat nimanui. Nu pot oferi viata mea pe tava unui public nerusinat si avid de cancan fara sa ii pun un filtru ingenios creat pentru a ma proteja. 

Asadar, eu am ales sa ma bucur de Facebook, sa nu ii critic obrazniciile, caci la urma urmei, el este ca viata noastra: noi alegem pe cine urmarim, cui dam Like, cu cine nu mai vorbim, ce oferim, ce lasam sa se vada afara.
Constat doar ca unora le lipseste orientarea.

Nu, nu va puneti chiar toata viata pe tava, mai pastrati cate ceva si pentru voi.
Cum am spus, pe Facebook e ca-n viata...

22 de comentarii:

Alexandra spunea...

Ce banc :))) :))) cat am putut rade :)))

Orjen spunea...

Mda, mare dreptate ai, Adela, si bun sfat ai de oferit. E adevarat ca si eu mai sar calul din cand in cand, ba chiar mi s-a intamplat sa rosesc privind in urma la unele lucruri impartasite cu oameni pe care nu i-am mai vazut de 10 ani.

Am mai vazut undeva un sfat bun, desi poate usor extrem, referitor la acelasi subiect: nu distribui ceva de care mama ta nu ar fi mandra. Nu as merge chiar pana acolo, dar putina (ba chiar multa) discretie e binevenita.

adela sirghie spunea...

@Alexandra: pai nu?
Oricum explicatiile mele de sub banc vor supara multa lume...

adela sirghie spunea...

@Orjen: pledez pentru echilibru, poate se indreapta situatia.
E interesant sa tragi cu ochiul prin gaura cheii, insa atunci cand expunerea e prea mare devine un obicei nociv.

Alina Canura - Anghel spunea...

Incerc si eu sa nu sar calul, dar cateodata, mai ales la evenimente, ma simt ciudat, cand toata lumea e cu telefonul in mana, facand poze si postand pe facebook si le urmez exemplul ...

adela sirghie spunea...

@Alina: sa stii ca eu ma refer la excese, nu la poze funny de la evenimente. De genul ca exista persoane care nu mai pot bea linistite o cafea fara sa puna poza pe facebook. In fiecare zi. Sau de doua-trei ori pe zi.

Alina Canura - Anghel spunea...

Ah, nuuu si sper sa nici nu ajung asa :D

adela sirghie spunea...

Si oricum, nu critic pe cineva in mod special, vreau doar sa atrag atentia ca viata trebuie/merita traita si altfel.

Raluca L.C. spunea...

Bine punctat Adela! E chiar hilar sa iti traiesti viata pe Facebook, asa cum bine se intampla in multe cazuri. La fel ca si tine, nu-mi permit sa critic pe nimeni, fiecare e liber sa-si traiasca viata dupa bunul plac, insa putina cumpatare si putin echilibru nu strica.
Te pup!

lotusull spunea...

Eu optez pentru linia de mijloc, pentru echilbru - cred ca e cel mai bine asa.
Tind sa cred ca, la fel cum e si cu alte lucruri, FB e neutru, noi suntem cei care ii conferim plus valoare sau nu, utilitate au ba, modalitate de a comunica sau exhiba, etc, functie de cum ne raportam la el.
Ma mai gandeam ca, intr-un fel, FB e varianta moderna a statului la portita, pe bancuta, la o poveste :) Accentul cazand, bineinteles, pe imaginea exteriora, caci nimeni nu stie cu adevarat ce e dincolo de gardul propriei casute.
FB mi-e util pentru ca pot afla ce carti s-au mai lansat, ptr ca pot vizita expozitii de sculptura ori foto la care nu cred ca voi ajunge real vreodata, etc. A, si mai aflu despre oamenii din jurul meu una - ma refer la colegi, cunostinte despre care niciodata n-as fi aflat altfel ca prefera un anumit gen de muzica, ca le place pescuitul ori holbatul la stele sau ca sunt fani Tony Poptmas :)) De fapt, ideea e ca comunicarea autentica, si-n plan real si-n cel virtual nu e intotdeauna profunda - iar asta e o lectie in sine.

EliR spunea...

subscriu, recunosc ca dau unfolow celor care se posteaza de fiecare data cand mananca o gogoasa ...dar pe unii ii urmareasc pt ca sunt asa de amuzanti .

adela sirghie spunea...

@Raluca; sigur ca nu ai cum sa critici, e wall-ul lor. Doar constati cat de diferita esti.

Federova spunea...

Ca bine ai zis! Asa si pe Instagram, pe unele conturi se exagereaza deja.

adela sirghie spunea...

@lotusull: se creeaza impresia falsa, in spirit de turma, desigur, ca daca nu pui limonade si prajituri, cupcakes, cafelute si alte chestii, nu ai o viata interesanta...

adela sirghie spunea...

@Fede: alea din wc, favoritele mele, ce mai:)

adela sirghie spunea...

@Rox Pop: da, e plin de gogosi am vazut si eu.
In weekend chiar ploua cu gogosi, in toata tara:)
Si sub poza se scrie musai ceva interesant, gen "rasfatu de duminica"

Lotus spunea...

Twitter-ul e și mai „util” din punctul ăsta de vedere. Gen „mă duc la wc”... (pe bune, am auzit de astfel de cazuri) :D

Ai niște opinii echilibrate, inteligente și de bun simț. Sper să te mai citesc, dar nu-s fanul ojelor de unghii și nu văd o structură de categorii pe blog, cu posibilitatea de a mă abona doar la unele dintre ele... din păcate.

lotusull spunea...

@Lotus, ai ajuns si pe aici ? :)
Uite, eu imi ojez doar unghiile de la picioare si cu toate astea, da, opiniile Adelei sunt de bun simt - asta e unul din motivele ptr care am aterizat si eu aici. Vezi ca in dreapta ai un link spre " Lumea vorbeste " - acolo sunt mai putine oje si mai multe opinii :)
@ Adela, acum te-ai trezit cu doi lotusi pe blog :)

adela sirghie spunea...

@lotus: da, realizez ca traiesc in devalmasie:)

adela sirghie spunea...

@Lotusull: deci ai vizitat si Lumea vorbeste? Nu am mai scris demult pe acolo, nu pentru ca nu mai aveam frustrari, ci tocmai pentru ca aveam prea multe. Am facut acel blog tocmai pentru ca blogul acesta de beauty nu ma mai incapea.
Poate il modific pe acesta, ma simt mai bine in el.

Lotusul spunea...

Da, Adela am pasit tiptil si pe acolo. Si-am aruncat un ochi si-n dulapiorul tau.
Cu blogul( urile ) - cum simti tu ca ti-e mai bine :) Poti opta pentru unul singur, eventual cu categorii dupa cum zicea si Lotus sau poti avea mai multe.

Unknown spunea...

Imi place tare mult postarea asta.Mai nou lumea face orice doar pentru Faccebook,parca au uitat sa traiasca pentru ei...