joi, ianuarie 28

blond vs saten [sau cat a durat sa redevin naturala]


Nu am de gand sa aduc argumente cum ca blondele sunt asa si pe dincolo, iar satenele tot asa si pe dincolo dar mai altfel(!) Fiecare va decide timpul, momentul, culoarea, suvitele. Daca acum zece ani imi spuneai ca ar fi bine sa revin la culoarea mea naturala, cu argumente reale despre calitatea si sanatatea parului meu degradat de la vopsea, primeai cel mult o privire indiferenta si un raspuns evaziv.
Eu am avut nevoie de trei ani sa scap de blondul meu deschis(cam anii de care se spune ca are nevoie dragostea nebuna sa se treaca, dar eu cred ca nu e adevarat). Am trecut de la blond pai la blond auriu(sau miere) si apoi la blond inchis in cateva luni bune, poate chiar un an. Apoi am inceput sa folosesc doar sampon colorant si numai pe parul vopsit(in acest timp radacinile erau naturale, saten ciocolatiu). Parul care fusese vopsit blond inainte ceda foarte greu si capatase, de la samponul colorant, o nuanta de roscat(care nu imi placea deloc), dar am rezistat. Aveam grija sa il tund la varfuri la fiecare trei luni. La un moment dat, era destul de vizibil ca am doua culori in cap, insa, cum ma spalam des pe par, nu era deranjant. In ultimii doi ani cred ca nu am mai folosit nimic. Dar si acum varfurile mele au nuante de roscat si se incurca daca nu folosesc masti sau serum. Stiu ca puteam alege sa il vopsesc pe tot in culoarea mea naturala si apoi sa continui sa aplic doar pe partea care mai pastra nuantele de blond, insa parul meu era atat de rupt si de deteriorat, incat mi-a fost pur si simplu frica sa nu raman cheala.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

si daca esti satena, de ce pastrezi poza de profil cu tine blonda? pune o poza recenta sa te vedem si noi

adela sirghie spunea...

Am pus poze cu mine satena, anul trecut... destul de multe-cred eu. Dar imi e realmente jena sa insir poze cu mine pe blog.
Poza din profil imi e draga:)

Pixxie spunea...

Eu am renuntat complet la vopsit si sunt foarte fericita; parca acum am firul de par mai puternic :) M-am chinuit un an de zile cu tot felul de tunsori, dar acum nu se mai vad diferente si sunt chiar mandra de satenul meu natural. Astept sa imi apara mai multe fire albe ca sa mai repun vopsitul in aplicare :D

adela sirghie spunea...

bine ai venit pe beautynews, pixie! eu nu am vrut sa il tund, acesta este motivul pentru care a durat atat de mult. Fiindca esti noua pe beautynews, as vrea sa te rog mult sa im i spui cum ai ajuns pe blogul meu, daca iti mai amintesti.

Anonim spunea...

ciao adela! o intrebare: cum imi pot face parul mai stralucitor?
am parul saten inchis, aproape negru si ondulat, destul de lung. nu l-am mai vopsit de peste un an.
e un par des, opac cu firul gros. cum pot sa-i sporesc stralucirea fara sa-l vopsesc? acum folosesc sampon+leave-in de la wella professional pt hranire (am si firul uscat :-///) am incercat remedii cu ulei de masline, ricin dar doar l-au hranit, fara sa-i dea mai deloc stralucire. ce pot face? acum am luat un ulei de nuci, sa vad ce face....
momentan nu imi permit sa cumpar trat gen kerastase, dar mi le puteti recomanda oricum.
merci mult

Claudia spunea...

Si eu sunt acum in aceeasi faza... am renuntat de 9 luni la vopsit pentru ca riscam sa raman cheala :(, arata foarte naspa parul meu acum, cu radacini nevopsite de circa 8 cm, nici nu m-as tunde asa ca il tin doar in coada si astept sa creasca macar pana la baza gatului sa il pot tunde bob. De o luna aplic tratamentul pe baza de petrol si ulei de ricin de la gerovital si in sfarsit nu mai imi cade parul (cu vichy nu am obtinut nici un rezultat si a costat o groaza de bani)

Silvia spunea...

eu sunt şatenă natural, dar de vreo 6 ani sunt blondă... toamna asta am renunţat la blondul auriu şi am optat pt unul f închis (aproape şaten, obţinut fără decolorare)... acum dilema: mai bine de 3 sferturi din păr e decolorat, deci a sărit vopseaua; am păr vopsit direct cu blond închis (fără decolorare) vreo 3 cm şi încă 4 cm de păr natural şaten deschis.... şi acum chiar nu ştiu ce să fac... mă tot bate gândul să redevin blondă sau să renunţ ,momentan, la vopsit.... aiurea... mi se pare că arăt ciudat rău cu părul în 3 nuanţe :D

adela sirghie spunea...

@Anonim: pentru stralucire eu recomand serumul. Preferatele mele sunt cele doua serum-uri de la Keune(am scris despre ambele pe beautynews) si cel cu cristale lichide de la Alix Avien, pe care il foloseam mai demult, nu stiu daca se mai gaseste. Daca ai parul des, probabil vei avea nevoie de vreo 4 picaturi, pe care sa le intinzi pe toata lungimea parului.

adela sirghie spunea...

Silvia, daca ai fost 6 ani blonda, ia o pauza si incearca sa fii din nou satena. Tunde pe cat posibil, vopseste in nuanta ta naturala pana se mai uniformizeaza, apoi incearca sa nu il mai vopsesti deloc. Ia o pauza de cativa ani, apoi, daca vrei neaparat, poti sa te vopsesti din nou blonda.

adela sirghie spunea...

Claudia, welcome, eu il mai vopseam pe varfurile decolorate din cand in cand, sa mai uniformizez nuanta.

symlove spunea...

Clar satenul!!!spun asta dupa ce am avut suvite si toate culorile mai putin negru.Blondul e doar pentru...blondele naturala :) Nu faci decat sa iti distrugi parul chiar daca il ingrijesti cu zeci de produse.Am revenit la satenul meu deschis natural de un an si sunt foarte mandra de el, parul e sanatos, nu imi mai cade si imi incadreaza si mult mai bine fata.Nu mai trebuie sa ma chinui la machiaj, la culoarea sprancenelor etc.Natural ...the best.Mi se face rau cand vad pe strada dudui vopsite blond albe, cu parul distrus si ars, cu 2 fire lungi si radacini negre crescute, arata ingrozitor.Pe perioada cand am fost mai blonda il ingrijeam super bine, produse bune, tratamente la coafor, dar degeaba, firul era casant, parca nu avea pic de viata in el.
Adela super bloggul.Felicitari.

adela sirghie spunea...

Symlove, bine ai venit pe beautynews! Ma bucur mult ca iti place blogul, as vrea sa te intreb, daca iti mai amintesti, desigur, cum ai ajuns pe beautynews, sunt curioasa.

Anonim spunea...

adela, multumesc pt raspuns! vazusem k esti incantata de prod keune dar pe blog am gasit decat prod din gama sun sublime. mai sunt si altele? tocmai ce am intrat si pe site-ul keune si am gasit ceva, din gama Define Style, serul Ultimate shine repair. stii ceva de genul? in orice caz mi se pare potrivit pt mine si merci ca m-ai indrumat spre ei!

Monica G spunea...

Din pacate eu am avut multe experiente neplacute in ceea ce priveste parul.Prima data m-am vopsit cand aveam 14 ani (o nuanta apropiata de culoarea mea naturala),la indemnul unei prietene pe la 16 ani m-am vopsit blonda (parul meu natural fiind saten inchis), era groaznic trebuia sa ma vopsesc lunar (si sprancenele deasemenea) ca se vedeau radacinile si dupa un an de zile aveam parul praf facut, ars ,3 fire in cap...ca o matura. Incepuse sa imi cada f rau si m-am dus la un medic mi-a dat o "sacosa" de vitamine, tuns in fiecare luna cate 2 cm si bineinteles fara vopsit vreo 2 ani.Deoarece aratam groaznic cu acele radacini am decis sa ma mai vopsesc o data (saten inchis..care mi-a iesit mai mult un roscat)..proasta decizie.Din disperare ca nu vedeam vreo ameliorare cu acele vitamine m-am dus la un stilist care mi-a dat un tratament cu niste fiole uleioase (le aplicat la radacina firului de par), care au avut si efect.Pana la 19 ani nu m-am mai vopsit deloc. Acum am 22 ani si ma vopsesc de vreo 3-4 ori pe an (numai la salon) si o nuanta f apropiata de nuanta naturala.

Monica G spunea...

Adela as vrea sa te intreb ce sampon/balsam/tratament recomanzi pt parul f gras. Ma spal zilnic pe cap, daca il las 2 zile se vede f uleios. Am incercat sampoane pt par gras, insa fara nici un efect.Am incercat si sampoanele antiseboreice de la plafar (care miros groaznic,a gaz) insa nu am vazut vreo ameliorare.
PS: eu am aflat de blogul tau(prin decembrie) de pe alt blog : special koko (blog de make-up).Erau postate niste articole de ale tale, cu trimitere spre blog.Scuze ca am scris asa mult :D.Apropo felicitari pt blog, este minunat.

adela sirghie spunea...

Da, da, exact de Ultimate Shine Repair si serul de la Sun Sublime era vorba. Insa eu am un review generos la Ultimate Shine Repair, nu stiu cum nu l-ai gasit. La mine pe blog este o micuta caseta cu search google pe acest blog, introdu cuvintele cheie si iti apar articolele.

adela sirghie spunea...

Monica G, bine ai venit pe beautynews! Koko este foarte draguta:)
In materie de sampoane pentru par gras, sa stii ca eu nu le recomand pe cele pentru oily hair, ci pe cele pentru spalat frecvent. Masca/balsamul nu sunt necesare decat daca parul este uscat si deteriorat la varfuri. Imi place mult insa serul pentru varfuri. Preferatele mele, cum am mai spus, sunt cele doua de la Keune si cristalele lichide de la Alix Avien. In materie de sampoane imi plac cele de la Keune si de la Yes to Carrots. Iar masca preferata este de la Phyto, Phytocitrus se numeste, o gasesti in farmacie.
Insa de cateva saptamani folosesc un sampon de la Sephora, Hair Nutrition se numeste, cu proteine de soia, pentru par uscat si foarte uscat. Da, asa este. In ciuda faptului ca eu am parul gras, folosesc un sampon pentru par uscat. L-am ptrimit si am vrut sa il folosesc sa vad cum e. Sa stii ca nu e mare diferenta intre ele. Toty la doua-trei zile spal parul, se ingrasa la fel, dar pare mai stralucitor. Diferente semnificative nu am prea vazut la sampoane, ci la masti si seruri. Deci recomandarea mea ar fi sampon ieftin si masca scumpa(sau ser).

symlove spunea...

Cautam ceva pe google despre un anume produs cosmetic si l-am gasit pe http://thingsbyms.blogspot.com/ , iar acolo erau trecute alte bloguri care le urmareste tipa respectiva, am intrat pe al tau si l-am citit vreo 2-3 zile.Si eu sunt maniaca cu produsele cosmetice, nu poate iesi nimic nou fara sa testez si sa cumpar :)sa nu mai vorbim de fashion :)

Anonim spunea...

da, l-am gasit. gand la gand :D merci pt informatie si un weekend cat mai calduros!

Pixxie spunea...

Te-am descoperit in lista de bloguri la Butterfly :) Iar acolo chiar nu mai stiu cum am ajuns :)

adela sirghie spunea...

@pixxie: si eu mai calatoresc uneori, cand am timp, din blog in blog.

Anonim spunea...

buna..referitor la acest subiect..:P ce sfat mi-ati putea da? ce culoare ar fii mai potrivita pentru tenul meu foarte deschis si okii albastrii? blond sau saten?..multumesc anticipat

adela sirghie spunea...

Sa stii ca m-am gandit destul de mult la intrebarea ta...
Te sfatuiesc sa nu te vopsesti decat in momentul in care ai fire de par albe. Accentul trebuie sa "cada" pe ochii tai albastri, tu deja ai punctul forte dat de Mama Natura. Foloseste mascara si farduri care sa iti potenteze nuanta frumoasa de albastru. Poate nu este sfatul pe care il asteptai, insa e cel mai potrivit pe care ti-l pot da:)