duminică, ianuarie 24

Dezamagiri cosmetice: Demaquillant Yeux Intense Precision de la Chanel


Demachiantul de ochi de la Chanel este bifazic, dizolva frumos si delicat machiajul, chiar si cele trei straturi de mascara pentru volum(cum aplic eu), nu lasa nici macaar o umbra de aspect gras, miroase placut...numai plusuri la prima vedere. In primele zile am fost foarte incantata. Demachiantul de la Estee Lauder imi umflase ochii, cel de la Dior parca se transforma in ulei de masline pe ochii mei, de cel de la Clarins deja am scris ca sunt dezamagita ca lasa urme grase(fiind oil free)si mai degraba faramiteaza machiajul decat il dizolva, asa ca initial cel de la Chanel mi se parea perfect. Este si cel mai scump dintre toate, dar m-am gandit ca da, macar Chanel isi merita banii, mai ales ca dizolva instantaneu chiar si un machiaj puternic al genelor. Eu sunt ingrozita sa nu cumva imi frec ochii atunci cand ma demachiez, pentru ca in felul acesta as accentua ridurile. Dar in ultima vreme am remarcat ca seara am ochii foarte obositi. Normal, am crezut ca din cauza calculatorului, a cartilor si a televizorului. De care abuzez in ultima vreme, acesta este adevarul. Simptomul era urmatorul: inainte sa inchid pleoapele, ochii incepeau sa ma piste rau de tot, de multe ori chiar scanceam de durere, iar cand cele doua pleoape se lipeau, ma dureau si instantaneu incepeau sa imi siroiasca lacrimile. Si siroiau, nu gluma. In cateva minute, lucrurile se linisteau. Si asta in fiecare seara. Sincer, am avut impresia ca am ochii foarte obositi, ca trebuie sa imi schimb ochelarii si sa citesc mai putin, dar surpriza surprizelor a venit aseara cand m-a strafulgerat o idee. Oare nu o fi de la demachiantul Chanel? Asa ca am luat o mini-sticluta in care turnasem un rest de demachiant Clarins si l-am folosit. Am asteptat, am frecat putin, altfel nu se ducea machiajul, pe discheta alba de bumbac se vedea ca mascara se cam faramitase, dar cand m-am culcat, pentru prima oara in ultimele doua luni nu m-au mai piscat ochii.
Am luat toate demachiantele de care am povestit mai sus din duty free, nu mai stiu exact ce pret au avut.
Nu mai stiu pe cineva care sa foloseasca demachiant de ochi Chanel, daca e cineva, o rog mult sa imi spuna impresia ei, pentru ca este posibil ca numai ochii mei sa reactioneze asa.
Prin urmare, Demaquillant Yeux Intense Precision de la Chanel= dezamagire cosmetica.

18 comentarii:

Anonim spunea...

Ai folosit demachiant de ochi de la Elmiplant, bifazic? Mie imi face f. bine, curata fara sa freci in draci ochii, iar pretul e derizoriu; incearca, nu tot ce-i scump e si grozav de bun! sys

cmaria spunea...

E bine de stiut. Eu am avut demachiante de ochi de la Lancome (si cel simplu-indigo- si bifazic-ul), Clinique, L'oreal (bifazicul) si Yves Rocher (si bifazicul si cel cu musetel); cele mai bune pt mine au fost si ramin cele de la Yves Rocher (ambele); de cind le-am descoperit numai pe ele le folosesc (de vreo 2 ani):nu ustura deloc ochii, indeparteaza f.f. bine si usor machiajul (si sunt si mult mai ieftine).

Ada spunea...

Nu am folosit acest produs, insa ai incercat sa lasi o cantitate mai mica de produs pe discheta demachiata cand te demachiezi?

De asemenea, trei straturi de rimel mi se pare o mica tortura pentru gene si ochi. Cred ca si acest lucru contribuie la iritarea ochilor. Incearca 1-2straturi maxim. Demachierea va fi mai usoara.

Mi se intampla sa-mi lacrimeze si chiar sa ma usture ochii cand folosesc un demachiant sub forma de lapte (intotdeauna!). Cand folosesc un demachiant lichid, mult mai rar se intampla acest lucru, totusi cand scap o cantitate mai mare de produs pe discheta demachianta, produs care ajunge practic sa atinga globul ocular, e groaznic! Ochii lacrimeaza, se inrosesc, ma ustura...trebuie neaparat sa ma spal cu apa rece, altfel nu-i pot calma.

Inca un aspect, ce crema folosesti dupa demachiere? Aceleasi probleme descrise mai sus apareau in cazul meu cand foloseam o crema necorespunzatoare zonei ochilor sau nepotrivita mie.

Rox spunea...

salutare tuturor, sorry daca postez offtopic: stiti ceva despre procedura de laminare a parului? a incercat-o cineva? merci mult. o seara placuta

Roxana spunea...

Te rog incearca demachierea cu ulei. O sa te indragostesti de ea, doar ca e putin mai elaborata. Dar merita.

Zuzele spunea...

si eu am patit asa cu multe produse pentrru demachierea ochilor, desi la carte scrie ca ar fi trebuit sa fie cat mai putin agresive cu zona aceea. Asa de rau mi-a facut si mie By Terry. Oribil! In fine, mie mi-a placut mult un demachiant de la vichy, 3 in 1 era. Iti recomand produse de la Plafar, nu atat de scumpe ca cele din Sephora, insa infinit mai bune si cu multe extracte din plante. Incearca unul de la Naturissima, cu extract de musetel, nalba, albastrele..
http://www.naturashop.ro/lapte-demachiant-delicat-pentru-ochi-albastrele-helichrysum-italicum-p-1351.html

Lulu spunea...

Eu cam fug de demachiantele de la firme mari, tocmai din cauza ca am ochii sensibili. Si cumpar demachiante naturiste, chiar daca sunt un pic cremoase. Acum am unul bun de la Garnier, special pt ochi sensibili si sunt multumita de el.

Butterfly spunea...

Imi pare rau sa aud asta, si eu consider ca demachiantul de ochi este foarte important, eu am avut reactie de genul asta de la demachiantul garnier, si nu l-am mai folosit, acum folosesc nivea dar nu sunt foarte multumita nici de asta ca am impresia ca raman cu o senzatie ciudata, dar daca aplic crema de ochi senzatia dispare. Sper sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca.
xoxo

Unknown spunea...

Am avut exact aceleasi simptome cu crema antirid de la Chanel - Rectifiance Intense - cand din greseala ma apropiam prea mult de ochi.

Bisoux spunea...

1. mi se pare ca exagerezi un pic cu demachiantul, in sensul ca dai f multi bani pe un produs pe care il folosesti pentru a indeparta produse pe care dai si mai multi bani si in plus iti mai face si rau...
2. eu ca si demachiant folosesc servetele demachiante de la nivea... nu sunt stralucite , dar nu ma ustura ochii, nu fac bubite de la ele sau mai stiu eu ce...
3. am incercat servetelele demachiante de la bourjois care m-au iritat groaznic... nu va sfatuiesc sa le incercati daca aveti tenul sensibil
4. postarea ta este bineventia tinand cont ca imi caut un nou demachiant... xoxo

Anonim spunea...

Eh, am scris Elmiplant, dar era vorba de Farmec; my mistake; nu va fie jena sa-l testati!sys

SoSheSays spunea...

Mie L'oreal mi s-a parut bun.

Dee spunea...

eu tocmai am cumparat a doua sticluta de l'oreal bifazic pt machiaj waterproof. imi place cel mai mult din tot ce am incercat. si mi-a mai placut elmiplant cel verde si bioten... nu cred ca as da mai multe de 25 de lei pe un demachiant. ramane ceva ulei dar eu oricum simt nevoia sa clatesc cu apa dupa orice demachiant. asta pt ca nu vreau sa ramana pe piele substantele facute sa curete. am citit eu undeva ca nu e bine :D

Anonim spunea...

Adela, se poate intampla ca demachiantul tau sa faca o reactie neplacuta cu rimelul. Am patit-o si eu cu un demachiant - nu facea casa buna cu rimelul Deborah si pace... in rest era minunat in combinatie cu orice alt rimel.

adela sirghie spunea...

dragele mele, am incercat si mai scumpe si mai ieftine. Preferatele mele, pana acum, au fost Klorane, Yves Rocher, Guinot si Galenic. Cele mai proaste au fost cele mentionate in text(Estee Lauder detine locul 1 cu coronita pentru ca mi-a facut mult rau, mi-a umflat ochii)si unul de la Nivea care nu era lotiune tonica ci lapte demachiant pentru ochi. Cantitatea aplicata pe disheta nu conteaza, pentru ca este un produs special creat pentru aceasta zona sensibila, deci se presupune ca va inta in ochi. Sigur, demachiantele normale, cele pentru fata au trecuta o mentiune: a nu se folosi in jurul ochilor, tocmai pentru a se evita astfel de neplaceri. Dar in cazul demachiantelor de ochi, trebuie sa va spun ca ele sunt special facute(=a se citi:de asta dam bani pe ele)ca sa dizolve machiajul ochilor si sa nu irite cand aplici discheta demachianta imbibata cu solutie. Din pacate, dermatologia este departe de a fi cat de cat compatibila cu banii pe care ii pretinde de la noi.

Claudia spunea...

Apropos de dezamagiri cosmetice, my last one e MaxFactor 2000 Calories.... mi l-am dorit f mult si desi sunt fun MaxFactor sunt total dezamagita, e cleios, lipicios, e aiurea rau de tot. Pana acum singura mascara care imi ofera tot ce vreau (alungire multa+volum) e Maybelline XXL Volume.
De demachiat eu nu folosesc decat servetele umede demachiante L'oreal pentru ca nu suport demachiantul (oricare ar fi) pe paduri ... yach.

Claudia spunea...

@Bisoux: I totally agree cu Burjois, m-au iritat groaznic, si nu stiam de la ce. Cu cele de la L'oreal ma impac acum f bine, desi L'oreal in general e o mare teapa dupa parerea mea. Preturi duble pentru calitate de RubyRose (aici ma refer in special la farduri/rujuri/mascara/etc)

adela sirghie spunea...

Claudia, 2000 calories este una dintre preferatele mele! Iata ce mari deosebiri gasesti intre doua persoane...