marți, ianuarie 26

parul si tendintele


Tendintele in materie de hair-styling mi s-au parut mereu abuzive, ciudate, stupide. Se poarta blondul. Asa, si? Se poarta in masa, de la Brigitte Bardot incoace, iar BB era celebra datorita pletelor de Cosanzeana de pe la mijlocul anilor '60. Sau se poarta roscatul, care se matuieste dupa 2 saptamani. Sau parul scurt. Sau parul lins. Sau buclele lejere.
In ceea ce priveste parul, nu e la fel de simplu ca la machiaj sa zicem, unde daca o culoare de fard de ochi nu ti se potriveste, o dai jos cu demachiant, sau daca fondul de ten are efect de cake, te dai numai cu pudra pana gasesti unul care sa te infrumuseteze cu adevarat. In materie de styling, ceea ce e taiat, ramane taiat. Daca ai gresit culoarea, te-ai ars pentru cateva luni de zile. Ce te faci daca vrei breton si constati ca iti face o fata de Cruella? sau ca nu iti pune ochii in valoare, cand acestia sunt cel mai frumos atribut al tau?
Cele mai multe fete au plans nu pentru ca au gresit nuanta fondului de ten, ci pentru ca si-au ciuntit podoaba capilara si au avut nevoie de luni de zile, care au trecut ingrozitor de greu, pentru a indrepta pocinogul.
Da, anul acesta, bretonul revine la moda.
Daca ai parul gras, va trebui sa il speli zilnic, pentru ca devine unsuros rapid si se vede.
Daca te foiesti in somn, ai toate sansele ca dimineata sa iti stea in toate directiile.
Trebuie ajustat lunar, ca sa nu iti intre in ochi si sa isi pastreze forma frumoasa.
Da, ma gandeam sa imi fac si eu bretonel, pentru ca in ultimii ani am avut numai parul drept.

12 comentarii:

Butterfly spunea...

Cred ca iti sta bine cu breton, dar tu ai mai avut deci stii bine la ce te inhami ;)

Anonim spunea...

Eu am breton de 4 ani. Si-l ador. Nu l-as lasa sa creasca pt nimic in lume. E drept, ma spal zilnic pe cap, dar nu mai e un chin, ci o placere sa-mi simt bretonul pe frunte. :D

Roxana spunea...

Am avut timp de 5 ani toate tipurile de breton, genul acela pentru care stai 20 de minute sa-l aranjezi sau din cauza caruia arunci cu placa de nervi. De un an am renuntat si acum imi dau seama ca m-am plictisit. Deci, sa ne facem breton. :)

lorenabr spunea...

Am avut breton din Iulie si inca mai astept sa imi creasca sa ma scap de el!!! Din 2009 se poarta bretonul din cate stiu... Tendintele in privinta parului mi se par useless ptr ca totul depinde de fata fiecaruia:)

ana spunea...

Caut si eu un stilist care sa se priceapa la culori. De fiecare data,si pe unde am fost, am dat numai peste persoane care mi-au replicat: nu-ti iese culoarea asta (blond bej) pentru ca ai pigment rosu. Cunoasteti o persoana priceputa sa-mi recomandati si mie, va rog! Multumesc mult!!!

Corina spunea...

ah, adela, ai atins subiectul meu preferat: BRETONUL :X. pentru mine, bretonul este ceva indispensabil. si nu e chiar mare branza cand vine vorba de aranjat, ingrijit. eu zic asta, care am si un vartej in breton :)). si culmea, am bretonul drept. nu fac decat sa il indrept dimineata, doar daca este nevoie.

am abordat cateva tipuri de breton in ultimii 2-3 ani, dar bretonul drept, geometrizat, este preferatul meu, cel care mi se potriveste cel mai bine. imi ofera aerul ala de "tocilara" inocenta, cu tenta retro.

eu cred ca un astfel de breton te-ar prinde si pe tine, doar daca esti dispusa sa ii oferi atentia cuvenita, daca esti dispusa sa faci din el cel mai bun prieten al tau xDDD.

naspi spunea...

Si eu am breton cu toate ca parul meu e putin ondulat si tb sa mi-l indrept mereu cu placa .... daca dorm aiurea dimineata e in toate directiile si dai iar cu placa ... dar nu l-am facut pentru ca se poarta ci din dorinta de schimbare. Acum nu m-as vedea fara breton mai ales ca ma face sa par si mai pustoaica ... si daca intr-o zi nu vreau breton ii pun 2 agrafe si gata.
Si eu cred ca nu conteaza ce e la moda ci mai degraba ce te prinde. In privinta vopselii nu am avut curaj sa-mi schimb culoarea. Ma gandesc cu groaza ce as face daca nu mi-ar placea.

adela sirghie spunea...

Ana, eu stiu un singur stilist care a reusit sa imi obtina exact nuanta de blond pe care o doream. Si eu am un pigment rosiatic. Este vorba de Laurent Tourette.

adela sirghie spunea...

Corina, ma gandeam sa imi fac bretonel in primavara, prin aprilie. Mi se pare amuzant si foarte sic.

Ema, Brasov spunea...

"Tendintele in materie de hair-styling mi s-au parut mereu abuzive, ciudate, stupide..."
Uneori asa este, dar chiar "isteria" unora dintre noi sa fim la moda este stupida. Trebuie sa purtam ce ne avantajeaza, nu ce ne facesa aratam ridicole...
Ana, pigmentul rosu se neutralizeaza usor. Adreseaza-te unuei specialiste in colorimetrie ...
Imi place acest blog. Felicitari!

adela sirghie spunea...

Bine ai venit pe beautynews, Ema. Ma bucur mult ca blogul meu place unei specialiste ca tine:)

Anonim spunea...

bretonul...si eu am incercat acest bretonul...si imi statea chiar foarte bine..dar dezavantajele erau pur si simplu prea multe..pe langa faptul ca se ingrasa in fiecare zi am inceput sa am si problemecu tenul..fruntea mea saracuta a avut mult de suferit..si sa nu mai zic de zilele ingrozitoare de 40 de grade vara..asa ca am renuntat la el de mai bine de un an inca astept sa creasca:))..felicitari celor care il suporta:P:))