joi, aprilie 8

Adevarul gol golut despre cremele parfumate si neparfumate


Imi plac mult cremele parfumate. Intre o crema parfumata si una neparfumata, as alege-o pe prima, fara nicio urma de indoiala. Dar stiu ca multe fete opteaza pentru "neparfumate", pe motiv ca asa este mai safe pentru ten si ca o crema fara parfum contine mai putine chimicale. Nu stiu cum a ajuns aceasta idee sa se incetateneasca atat de tare, mi se pare mai degraba o gaselnita de farmacista care nu stie-sau nu vrea, sa explice corect ce inseamna dermatocosmetica.
La o crema parfumata trebuie sa iti placa mirosul, evident, e ca si cum ai alege un parfum. Daca nu ai ales bine si nu ai testat, poti face o usoara alergie.
Pe de alta parte, cred ca putine firme mentioneaza faptul ca orice crema relizata cu diversi compusi, cu diverse mirosuri, ajunge la final sa miroasa urat. Uneori chiar foarte urat. Ca sa anihilezi acest miros urat, ai nevoie de alti compusi, si mai puternici, care sa anihileze parfumul de farmacie al primilor. Prin urmare, tot ai nevoie de elemente chimice care sa faca o crema fara miros. Asa ca mentiunea "fara miros" inseamna, de cele mai multe ori, un element chimic puternic ce anihileaza compusii primari ai cremei.
Iata de ce eu nu ma feresc deloc de cremele parfumate.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

9 comentarii:

Anonim spunea...

plus ca unele creme sunt imbogatite cu uleiuri esentiale si de aceea au miros, nu e minic chimic in uleiul esential de trandafir de exemplu, si miroase minunat.

nici eu nu ma dau in vant dupa cremele fara parfum, pentru ca au un miros de buruieni :D care se simte de la o posta, si chiar daca e 100% bio sau mai stiu eu ce, degeaba, daca eu miros a balarii + mai stiu eu ce alti compusi :(.

Clar, pielea trebuie sa miroasa bine, si sa arate bine, degeaba arata bine daca nu miroase frumos :).

Alexandra G. spunea...

Am niste creme bio de la Yves Rocher care sunt foarte bune in ciuda faptului ca la inceput mi-era teama sa le folosesc pentru ca miroseau foarte urat.
Cat despre cremele parfumate pot spune ca nu prea imi plac. Am proasta impresie ca miros frumos pentru a ascunde lipsurile.

Anonim spunea...

Simona, din pacate 95% din creme contin parfum sintetic, care e mult mai ieftin decat un ulei esential. Iar in cremele care miros a buruieni, mai bine pui tu 2-3 picaturi din uleiul esential preferat, decat sa cumperi in schimb o crema gata parfumata. Prima e mai sanatoasa.

Adela, in ceea ce priveste compusii chimici care anihileaza mirosul, acestia pot fi mai putin nocivi decat parfumul. Nu tot ce e chimic e nociv. Dar din cate stiu eu, cremele dermatocosmetice nu sunt complet inodore, au mirosul acela de farmacie - cel putin cele pe care le am eu, de la Dardia. Plus ca unele produse dermatocosmetice miros a parfum - doar ca teoretic nu contin tipurile de esente de parfum care ar putea provoca iritatii si alergii, deci sunt ceva mai sigure.

Roxana spunea...

Nu e tocmai corect. Sub denumirea de parfum se ascund o gramada de chimicale al caror efect nu este cunoscut. Inainte de cosmetice bio ajunsese sa mi se faca rau de la parfumul din multe creme si nu ma deranja mirosul in sine, simteam chimicul, imi facea rau fizic. Sunt sigura ca esti o cunoscatoare a parfumeriei artiznale si poti sa-ti dai seama cat de mare este diferenta intre parfumul creat sintetic si parfumul extras natural. La inceput e greu sa acceptam naturalaul, ni se pare cu totul altceva, dar dupa o perioada de timp corpul reactioneaza la sintetic ca la o otrava.

Mada spunea...

si pe mine ma seduce imediat o crema care miroase bine ... desi am tenul sensibil si usor cuperozic si probabil ca parfumul nu imi face bine ...

si in plus crema trebuie sa aiba si un gust acceptabil (sa nu fie amara)...

... am o crema bio de la yves rocher pe care nu am folsit-o ca nu imi placea mirosul .. si la fel, am luat odata niste mostre de creme bio de la life care care miroseau a medicament :(

Stefania83 spunea...

Pentru corp imi plac cremele parfumate dar pot folosesc si pe cele neparfumate mai ales unturile de corp in care mai pun eu uleiuri esentiale.Pentru fata am ales cremele naturale fara miros sau uleiurile.

adela sirghie spunea...

@Stefania:bine ai venit pe beautynews!

Anonim spunea...

mamei ii place sa adauge ulei de lavanda in cremele de corp inodore.as vrea daca se poate,sa-mi recomanzi un sampon pt par drept;fir subtire,care cade si am si putina matreata.cauza pt cadere am depistat-o si sper sa nu mai dureze mult,dar am nu am volum.imi puteti da mai multe denumiri/marci care credeti dvs ca sunt bune?am toata increderea:-).Laura

adela sirghie spunea...

@Laura: eu recomand samponul Yes to Carrots, il gasesti la Sephora. Este cel mai potrivit si sub raportul pret-calitate. O alta varianta, mai scumpa, este Keune, samponul din gama Sun Sublime. Gama Keune o gasesti numai in saloanele de coafura. Lucruri foarte bune am auzit si despre sampoanele bio Elmiplant, in special cel cu extract de nuc este foarte laudat, sunt mai multe variante,pentru diverse probleme, dar eu nu am incercat niciunul pana acum. Costa 10 ron si il gasesti in farmacii.