vineri, februarie 25

Concealer?Iluminator?

Am vazut ca multe fete confunda corectorul cu iluminatorul. Sau bajbaie atunci cand explica diferenta dintre ele. Ca sa facem putina lumina, sa incepem cu CORECTORUL-pentru ca il consider cel mai important.
Functia lui principala(cea pentru care a si fost creat) este aceea de a ascunde acele defecte pe care nu le poti disimula numai cu baza de machiaj. Ma refer la pori mariti, pete intunecate sau rosii, pistrui, puncte negre, mici cicatrici ramase dupa ce ti-ai scos cosurile. Eu il folosesc dupa ce aplic fondul de ten, pentru ca asa pot doza corect cantitatea: nici sa nu incarce prea mult zona, nici sa nu o acopere indeajuns. Fondul de ten uniformizeaza nuanta tenului, dar uneori nu este suficient.
Putem gasi corectoare sub forma de crema, baton sau cu textura lichida, in tonuri diferite, pentru a putea sa le "potrivim" cu usurinta la nuanta pielii noastre. De regula, corectorul se alege putin mai deschis decat nuanta tenului nostru, pentru a acoperi petele intunecate. Se aplica sub ochi, pe pleoape, pe zona T si peste orice alta umbra de pe fata pe care vrei sa o astupi. daca ai mici portiuni inrosite pe care vrei sa e ascunzi, poti tapota usor zona respectiva. In cazul in care vrei sa astupi urme mai serioase, dupa baza, poti aplica corectorul cu o pensula plana, insa mie mi s-a parut intotdeauna ca carianta cu buricele degetelor (piele pe piele) este cea mai buna varianta. Produsul se aplica cu moderatie, apoi fixezi totul cu pudra translucida.
ILUMINATORUL-il intalnim sub forma de crema, textura lichida sau pudra, sau chiar si creion moale pentru ochi-si este destinat, cum spune chiar numele sau ,iluminarii anumitor portiuni "cheie" Un iluminator performant da pielii un aspect sanatos si hidratat. Se aplica dupa corector, pe pometi, sub sprancene, in V-ul buzei superioare, amestecandu-se cu baza de machiaj. De obicei se alege in tonul pielii sau cu un ton, maxim doua- mai deschis. Se aplica cu tapotari usoare sau cu pensula, dupa preferinta. Iluminatorul trebuie sa se absoarba total si sa lase in urma doar efectul de iluminare.

8 comentarii:

Adelina Eneșca spunea...

Utila postarea, am observat si eu ca multe fete se uita lung cand vorbesc de concealer. Eu il folosesc pentru a-mi camufla cearcanele sau micile urme lasate de cosuri. Imi place foarte mult boi-ing de la Benefit, atat ca textura cat si putere de acoperirie.

catalina_mea spunea...

Si eu folosesc concealer des...adica zilnic. E singurul produs cosmetic fara de care nu pot trai...Si nu am unul preferat, toate pe care le-am incercat m-au multumit.

Anonim spunea...

buna adela! am niste urme lasate de acnee..nu foarte pronuntate(nimic ceea ce un corector bun nu poate ascunde) insa vizibile:D imi poti recomanda ceva pentru eliminarea sau ameliorarea acestora?am citit despre o crema de la farmec cred*..pentru pete si urme dar nu sunt sigura ca este varianta corecta si de aceea apelez la tn..am mai citi si ca lamaia ar fi o solutie eficienta insa prefer sa astept parerea ta..multumesc anticipat ,adina

Dana spunea...

Eu si concealerul suntem prieteni vechi, 'datorita' cearcanelor mele dragi. Daca imi permiti o completare la articolul tau: e foarte bine cum zici, sa se aplice intai fondul de ten si apoi concealerul, insa mare atentie la textura celor doua. De exemplu, daca ai fdt mineral si concealer crema, nu se vor amestesca bine. Sau in cazul in care concealerul are si ceva particule stralucitoare (am vazut la Healthy Mix de la Bourjois si jur ca nu inteleg de ce...) si e dat peste fdt, se va observa o stralucire in zona ochilor care nu va face prea bine la cearcane pronuntate, va atrage foarte mult atentia in zona aceea.

iri spunea...

pun si eu o intrebare cam stupida, dar voi cam cand ati inceput sa folositi concealerul?
ma rog, eu incep sa am cearcane, putin putin deocamdata (desi nu inteleg de ce, dorm mai mult decat de obicei, beau apa multa, etc) si nu stiu daca sa incep deja sa le ascund sau deocamdata sa ma limitez la fond de ten. mai e si problema ca eu port ochelari si ba mi se pare ca le vad prea mult, ba nu se vad deloc:))
nu stiu daca sa imi iau un concealer acum (cand inca situatia nu e tragica) sau sa mai astept putin....

adela sirghie spunea...

@Iri:eu am inceput sa il folosesc tarziu, pe la 27 de ani...

adela sirghie spunea...

Insa sunt fete caret rebuie sa il foloseasca de la 20, nu e nicio regula. Eu pur si simplu nu am avut nevoie.

Anonim spunea...

Nu ai fier in organism.si s-ar putea sa ai nevoie de fier injectabil.mai stiu alte persoane....