vineri, februarie 11

Din lumea celor care nu cuvanta...

Dimineata te saruta la trezire, iar seara toarce in poala...
Dupa cum stiti(si dupa cum vedeti), eu sunt o mare iubitoare de pisici. Sunt topita dupa ele. Nu numai dupa ale mele, Ciocolina si Ringhishpinghi, ci dupa toate.
Stiu ca multe dintre fetele care imi citesc blogul, au si ele, la randul lor, pisicute delicate, frumoase si istete. As vrea sa facem un sondaj, sa imi lasati, desigur, daca agreati ideea- la comentarii- un semnal, o singura propozitie, gen "Pe pisica mea o cheama ...Bubulina"
Mi-ar placea sa stiu ca suntem multe...mi-ar insenina ziua sa stiu cate dintre cititoarele de pe blog ingrijesc si isi impart in fiecare dimineata, fie ea insorita, fie ea intunecata, felia de paine cu unt si dulceata cu o mitzulina scumpa si logic, foarrrrrrte sclifosita...

36 de comentarii:

Epurica spunea...

Ba pardon, le noi se impart mieunaturi cand e inca intuneric afara...pe la vreo 5 asa. Dormi? Cum adica dormi? Si eu cu cine ma joc?

dracsor spunea...

Pisica noastra, adica a firmei, are un nume ciudat pentru o pisica: Litza. E simpatica foc, dar mai trebuie educata putin. :)

Anonim spunea...

Eu nu am pisici pt ca am un bichon foarte gelos si pt ca fiicei mele nu-i plac pisicile, dar pozele astea imi insenineaza ziua. Mi-ar placea sa vedem poze cu pisicile tale, cu ale cititoarelor..Lili

Unknown spunea...

:))...pe motanul meu (castrat) il cheama Charlie si are 4 ani (face in mai)...si sta linistit dimineata pana imi suna ceasul...dupa aia gata...nimeni nu mai doarme! :)

Chiar ma gandeam zilele astea ca viata mea er fi atat de trista si de anosta fara el.

Anonim spunea...

Un giveaway pt animalute pe cand?:))
Eu am 3 pisici la mama acasa,toate adunate de pe strazi si imi sunt tare dragi.

Cu drag,Corina

chris spunea...

Pufy este un motan superb ,sterilizat in varsta de 10 anisori,si care este copilul vietii noastre.
Dragalasenia lui,frumusetea,pufosenia,dragostea cu care il inconjuram si ne inconjoara ,fac sa te intorci acasa cu mare drag si cat mai repede.
Bineinteles ca ne da trezirea la 5,insa cand te priveste cu ochisorii lui albastri,ii ierti orice.

Irina M. spunea...

Pisicile mele se numesc: Chelutza (pisicuta) si Miki (motanel) :)

adela sirghie spunea...

Cu pozele pisicilor mele am o problema, pentru ca nu reusesc sa le prind...imi ies poze revoltator de stupide si neconforme cu realitatea...

Dora spunea...

Pe motanul meu il cheama Trix si cred ca are gene din pisicile salbatice de la Zoo. Mainile mele arata in ultimul hal, am si cateva cicatrici. Intr-o zi era sa prajeasca toata instalatia electrica din apartament. But he loves us...

Laura spunea...

Eu am avut initial una, dupa care 4, dupa care am ramas cu 2, un motanel si o motanica(cum imi place sa-i spun).
Imi inveselesc ziua instant si incerc sa ma bucur de ei cat mai mult.

Laura spunea...

Legat de poze, motanelul e foarte fotogenic, dar de obicei cand il bag in sedinta foto il cam ia somnul:)

Georgiana spunea...

Eu am avut pisici de mica, muuuuulte, multe pisici, cred ca 30 in total. Obisnuia sa evadeze prima matza cand era in calduri si o gaseam dupa o saptamana...si dupa inca 6 saptamani facea pui. Am tot pastrat, am si dat...acum am 3, motanei gasiti pe strada toti, 2 roscati cu alb si 1 colorat : Chino, Moti si Mitzi :))

raluca spunea...

Pisicile din familie sunt: Botic, Labutza, Pantera, Motzica si Bobitza.
Noi le iubim mereu si ele ne iubesc cel mai mult cand le e foame sau au chef de alintat:))

Lucia Popa spunea...

Ufff ..ce pisicel dulce !
Mi-a venit tare dor de mitzi meu ... e plecat dupa 'gagici' si nu prea mai vine pe acasa ! :))
Ma duc sa-l caut !
pupici

Ema, Brasov spunea...

Acum sunt in cautarea unui tigrisor, dar sa nu fie mai mare de 2-3 luni. La adoptii inca nu am gasit, dar am cateva promisiuni pentru primavara asta. As fi dorit un british shorthair, dar 300-400 de euro mi se pare cam mult.
Asa ca... votez pisicile!
:)))

Ana-Maria spunea...

Povestea pisicii mele incepe in balconul a doi batrini... Pisica-mama a nascut acolo cativa pisoi, iar batranii s-au simtit obligati sa aiba grija de micuti. M-am indragostit de pisoi si i-am intrebat pe batrani daca imi dau unul. Eram in brate cu un pisoi, cand batrana mi-a intins un altul spunandu-mi ca acela e baiat si ca nu o sa ma trezesc cu o duzina de pui. L-am luat pe acela. Le-am dat batranilor o bancnota de 10 lei si am plecat fericita cu pisoiasul acasa... Pe drum, ma tot gandeam ce nume sa ii dau... Atunci mi-a venit ideea sa ma uit pe banconota de 10 lei sa vad ce personalitate troneaza. Nicolae Grigorescu. Niky. Peste cateva saptamani ne-am dat seama ca e fetita, dar a ramas tot Niky. :p E cea mai nebuna pisicuta pe care am avut-o. :) Scumpa foc!

adela sirghie spunea...

@Ana-Maria: foarte frumoasa intamplarea... mi-a placut mult si ca le-ai dta batranilor 10 lei, asa simbolic, sa se simta rasplatiti ca au crescut un cuib de matze.

Corina B. spunea...

Pe motanul meu il cheama Bobo, si e "senior", are 15 ani. Asta nu il impiedica insa, sa se alinte si sa se joace de-a v-ati ascunselea cu mine, prin casa. Il menajez totusi, pt ca are hipertensiune, si fugareala nu-i face bine la inimioara.

Cornelia spunea...

Se numeste Marcel iar numele il reprezinta: este lenes,cu gandul numai la joaca,nerabdator atunci cand ii este foame.
Nu stiu cati ani are,ne-am intalnit intr-o dupa-amiaza la cabinetul veterinar unde merg cu catelusa.A fost dragoste la prima vedere.
Are o poveste impresionanta...a fost gasit intr-o dimineata in usa cabinetului..era impuscat in sold,infometat...(din pacate exista asemenea specimene,oameni nu pot fi numiti).
Medicii l-au operat,l-au ingrijit si uite asa l-am gasit pus pe sotii ;)
Cu golden-itza se intelege bine,sunt cei mai buni prieteni.

CorinaOltean spunea...

Buna:) Pisicile de-acasa se numesc Jimmy, Pusi, Ghiuri, Ghiurica si Tica iar in Bucuresti am doar una, care se numeste Pati. Sunt foarte dragute pozele tale cu animalute:)

Mirela Niculai spunea...

am avut si eu o pisicuta - albastra de rusia - isis o chema. din pacate nu am putut sa o pastrez pentru ca nu aveam timp de ea

Adelina Eneșca spunea...

Am avut o pisicutza care manca pepene galben. O chema Portocala :D! Acum am mai multe pisicutze dar sunt la sat, ii tin companie bunicii mele :)

Little Princess spunea...

Am avut acum 1 an-2 o pisica superba neagra cu labute si varful cozii albe:) si niste ochi verzi verzi verzi:X o chema Tiganca:)

DiAnais spunea...

Domnul Edgar este partenerul meu de lectura si nelipsit de la sedintele foto...de orice fel ar fi acestea. :)
http://www.facebook.com/album.php?aid=9605&id=100000991789285

mirela spunea...

iubesc enorm toate pisicutele,iar pe pisicuta mea o cheama Pufosica :)

MihaelaS spunea...

Pe pisoiul meu il cheama Jeleu ;))

Puzica spunea...

Pe mitzul meu il cheama Pisi, Mitzi, Tzitzi, Pitzu si toate derivatele cu care imi vine sa il alint. E tigrat si are vreo 8 ani.

Anonim spunea...

Numele pisicilor mele sunt : Pufy ( 11 ani) si Printesa( 9 ani pe care ii va face de Valentine'a Day ) Sunt mama si pui.De asemenea de vreo 5 luni mai locuieste cu ele si Mieunica ( 9 luni) pe care nimeni nu vrea sa o adopte.:(

Corina Maria spunea...

Pe siberiana mea o cheama Deedee si cand m-am maritat , am luat-o si pe ea cu mine . Doar suntem o familie unita,nu?:)) o ador!!!

Psihoterapeutul spunea...

Matusa mea avea pisici, ba chiar dormea cu ele in pat, i se suiau peste tot, pe masa... Imi aduc aminte ca le spunea "copiii mei" (nu avea copii naturali) si cam ajunsese sa se poarte ca atare fata de pisici: le imbraca uneori chiar cu hainute tricotate :-) Le alinta mereu si ajunsesera sa isi organizeze viata in functie de ele: de exemplu, le cumpara mancare, le gatea, curata, pe cat posibil, parul lasat prin casa. Mi-am adus aminte de ea, citind postarea ta, pentru ca matusa-mea a avut o viata "dedicata" pisicilor, adica asa a fost toata viata ei, cu cate 2-3-5-7 pisici in casa (depindea de perioada).

the curious duckling spunea...

Avem si noi trei bijuterii: Micky un motanel jumatate siamez si cu ochi albastri foarte "graitori", Tina o pufarina alba-neagra ce o iubeste pe mama la nebunie(mereu se ridica la mama sa dea "pup") si griuta Kitty delicata si foarte lipicioasa. Cine are pisici stie cat de deosebita e personalitatea lor si cum stiu sa se faca intelese. Chiar si dupa atatia ani de cand le avem, mi se pare extraordinar modul in care reusim sa comunicam cu ele si ele cu noi.

MIRUNA spunea...

Am un motan caruia ii spun Aramis, de cateva seri incoace se bate cu un motan din vecini si vine tot murdar de noroi si ciufulit; de asemenea se sperie cumplit de aspirator (i se ridica parul pe spate si fuge). Personal, ador pisicile, am si o colectie de printuri, carti, obiecte decorative cu motive pisicesti.

Annamaria spunea...

Prima mea pisica, Puffy, a adoptat in jur de 15 puisori de gaina mici mici. Ii crestea ca si cum erau puii ei, i-a invatat sa manance ce le puneam in castronel (o data a vanat+prins o vrabiuta si a adus-o in cusca lor), ii lingea desi lor nu prea le placea :). Am salvat-o cand era micuta din mainile unor copii rai. A trait 10 ani.

La mami am acum trei pisici angora turceasca, Maya, Lara si Tom, niste zvapaiate a caror activitate principala este atacarea tuturor florilor din casa (daramat, scos pamant din ghiveci si rupt frunze, desi au toata curtea la dispozitie).

Despre motanelul meu Diesel, salvat de pe acoperisul casei unde se prinsese intre niste tigle si nu mai putea iesi, vreau sa spun ca este o mare enigma pentru mine. L-am hranit cu biberonul din 3 in 3 ore inclusiv noaptea, il ajutam sa faca pipi cu un servetel pentru ca nu stia singur (pisica linge puiutii sa faca pipi), il culcam noaptea in pat langa mine sa ii mentin temperatura ridicata. I-am moniorizat saptamanal cresterea in greutate timp de 4 luni. Eu il iubesc tare mult. El nu. Acum are 5 luni, 3,5 kg si ma omoara efectiv...ma zgarie, ma musca, ma cearta, ma pandeste, ma ataca, imi sare in cap daca nu sunt atenta si mai ales, ceea ce nu am vazut niciodata la nicio pisica, nu toarce la mine. Doar cand era mic a tors. Acum il iubeste doar pe taica-su :), doarme numai pe partea lui de pat, toarce numai la el, crede ca e mama lui pentru ca inainte sa adoarma, suge tricoul de pe el, sau pilota. Oare de ce ma uraste? :)

larisa spunea...

pisicuta mea se numeste...tomitza...e nume de motanel,insa fratiorul meu micut ia dat acest nume..nu stiu dc,insa mia placut numele si acum pisicuta s-a obijnuit cu el..

AlexaV spunea...

Pe pisicuta mea o cheama Luna, desi e neagra taciune :D cu doua pete albe "de deodorant la subrat" si e cea mai superba din lume. Noi o alintam "Pisa Cortisa Lucioasa Blanoasa Baloasa". Da.... toate astea in aceeasi propozitie cu toate ca nu raspunde decat la Luna.

innicia spunea...

Eu am o pisica si o cheama Goantza.Imi seamana leit mie la caracter si purtare si ma imita in toate.Cum spune iubitul meu: cum e turcu' si pistolu'....o ador!