vineri, aprilie 15

Jurnal de beauty scris in primavara lui 2011-partea a sasea




Eu nu sunt adepta conceptelor "permanente" sau "semipermanente" in cosmetica, cu exceptia cazurilor in care aceasta interventie este absolut necesara si indelung studiata. Lucrurile definitive, de nedesfacut sau care solicita interventia unei alte persoane pentru a indeparta procedeul, ma descurajeaza si ma si sperie putintel, acesta este adevarul. Cred ca am ramas cu sechele dupa ce mi-am pus gene false la Miko Beauty Center, acum cativa ani. intamplare destul de traumatizanta, despre care am scris AICI.  De aceea am refuzat pana acum mai multe propuneri de a incerca gelul de unghii semipermanent, desi stiam ca va veni o zi in care nu am sa mai spun un "nu" atat de hotarat
Odata ce aplici oja iti doresti sa dureze multe zile. Cat de multe zile vrei tu. Daca vrei trei zile, atunci trei sa fie. Iar daca vrei noua, noua sa fie! Si in cateva secunde sa o poti da jos, cu dizolvant, sa schimbi un rosu stralucitor cu un albastru minunat de floare de nu- ma- uita(aceast albastru de vis este ultima mea iubire).

In urma cu trei saptamani, Corina Kristaly m-a invitat la lansarea Alessandro- Lac Sensation, la sediul Topline si mi-a propus sa incerc aceasta noua procedura. A fost momentul potrivit, pentru ca reprezenta si un subiect despre care vroiam sa scriu pe blog. Si cand mi-a spus ca daca nu imi place, pot sa merg a doua zi sa elimin orice urma de Sensation(procedura care nu se poate efectua decat la salon), chiar am fost bucuroasa.
Lac Sensation se aplica usor si rapid, exact ca un lac de unghii. Atat pe unghiile naturale, cat si pe cele tehnice. Marele avantaj este ca se usuca rapidissimo, datorita faptului ca este expus la un aparat UV(ce efectueaza polimerizare, timp de 90 de secunde). Se poate aplica un strat sau poti aplica doua, in functie de intensitatea dorita. Procedeul se efectueaza integral la salon, iata pasii(apar de altfel si in filmulet):

1-cuticula se impinge bland catre baza, iar suprafata unghiei este curatata temeinic cu un buffer
2 -unghia se sterge apoi cu un cleaner special, sa nu ramana nicio urma de sebum, apoi se aplica un strat subtire de Lac sensation UV Base Coat si se polimerizeaza la aparat timp de 90 de secunde
3- eu am ales un rosu stralucitor, First Kiss pe numele de scena, care a fost aplicat ca un lac obisnuit si polimerizat la aparat 90 de secunde. Apoi am cerut si un al doilea strat, deoarece imi doream o nuanta mai intensa, care a fost urmat tot de 90 de secunde de polimerizare.
4-Lac Sensation Top Coat +alte 90 de secunde de polimerizare
5-stratul de dispersie a fost indepartat cu Cleaner
6-cuticula este tratata cu nail serum sau un express cuticle oil(Timpul total a fost de aproximativ 15 minute)

Ce mi-a placut foarte tare a fost ca imediat dupa procedurile descrise mai sus, aveam unghiile rosii, stralucitoare si perfect uscate si am putut pleca acasa fara nicio teama ca "mi se strica manichiura". Evident, tendinta este aceea de a-ti proteja unghiile, de a te folosi mai mult de buricele degetelor in urmatoarea jumatate de ora, pentru a evita un dezastru, dar va asigur ca nu este cazul,  metoda este "saving time".

Eu am rezistat cu unghiile  in perfecta stare 15 zile. Nu s-au ciobit, nu s-au tocit, au ramas la fel de stralucitoare ca in prima zi. Iar pentru cineva care isi spala parul aproape zilnic, va rog sa ma credeti ca este o performanta. Insa dupa doua saptamani, unghia crescuse destul de mult, iar la baza trebuia umpluta din nou cu lac. Sunt absolut sigura ca ar fi rezistat trei saptamani (conform trainer-ului Alessandro), insa un retus mi se parea absolut necesar. Puteam alege sa schimb culoarea, dar am ales tot First Kiss, asadar mi s-a facut un mic retus, iar acum unghiile mele arata din nou impecabil. Cu aceasta ocazie am aflat ca pot aplica, atunci cand unghia creste, un lac obisnuit, in aceeasi nuanta, pe toata suprafata. Inca nu am testat aceasta solutie, dar promit sa va tin la curent:)
Pretul aproximativ al unei manichiuri Alessandro Sensation este 60 lei, iar retusul-30 lei.
Nuantele propuse, in numar de 20,  sunt foarte frumoase si lucioase, chiar nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi ceva care sa fie pe placul tau. Alegerea mea a fost acel rosu de pe randul doi:



16 comentarii:

A.M. spunea...

arata foarte bine si cred ca procedeul e mult mai sanatos pentru unghie decat in cazul aplicarii gelului sau a acrilului

adela sirghie spunea...

In mapa de presa scrie ca lacul Sensation protejeaza si confera rezistenta unghiilor, insa nu am putut proba acest lucru deocamdata. Nu am dat lacul jos, ci am facut doar un retus(umplere). Peste doua saptamani o sa scriu partea a doua, sper sa nu am surprize.

Dana R. spunea...

Asta inseamna ca daca iti faci un retus la 2-3 saptamani, poti sa tii oja luni intregi? Ca ar merita clar sa mergi la manichiura la ei.

adela sirghie spunea...

In principiu, da, asta inseamna, dar vei avea aceeasi oja luni intregi...

Dana R. spunea...

Ah, mor dupa rosu, as putea avea aceeasi oja ani intregi, nu luni! :D

adela sirghie spunea...

Oricum, sunt curioasa sa vad cum ramane unghia dupa ce dai jos lacul.

Dana R. spunea...

Sper sa apara pe blog si cineva care a tinut lacul mai mult si poate sa ne zica ce se intampla cu unghia :) Asta ca sa nu ne entuziasmam prea repede si sa fim dezamagite... :)

adela sirghie spunea...

Metoda este new entry, nu stiu daca a tinut cineva lacul pe unghii mai mult ...

Anonim spunea...

Conceptul este similar, cred, cu Shellac Nails. Uite aici un exemplu
http://www.youtube.com/watch?v=-mItP5g9d4M

Sunt curioasa cum vor arata unghiile dupa ce dai jos oja. Keep us posted :)

adela sirghie spunea...

Da, am citit si eu despre Shellac, in fiecare numar din Vogue Spania sunt laudati...
Insa provocarea nu e la culoare sau la durata, cred eu, ci la modul in care este protejata unghia.
Ramane de vazut...

roxana spunea...

Din aceiasi categorie am incercat la un salon Axxium de la OPI. Am ales tot rosu, a fost ok aproximativ 10 zile, dupa care a inceput sa se exfolieze de pe unghie. Inutil sa spun ca dezamagirea a fost maxima, din moment ce am platit 100 lei pe toata treaba. Experienta a fost prea scurta ca sa afecteze unghia, dar utilizarea pe timp indelungat afecteaza unghia (cel putin asa mi s-a spus).

adela sirghie spunea...

Opi nu am incercat, insa pot sa spun ca dupa 15 zile, cu Alessandro arata impecabil, nici o umbra, niciun fir. Din aceasta cauza am si ales retus, imi parea rau sa dau lacul jos. Insa partea goala de sus era destul de maricica si trebuia umpluta.

Magda spunea...

arata foarte bine in video dar mi se pare ca vechea procedura cu lac la care nu am apelat tocmai pentru ca afecteaza unghia.daca acesta nu afecteaza atunci da,e ceva interesant.
si pretul de 60 ron e f ok.la gelul obisnuit cred ca e mai mult.

adela sirghie spunea...

@cand mi-au efectuat procedeul, fetele de la Topline mi-au dat asigurari ca unghia nu va suferi. Dar tocmai pentru ca am incercat aceasta procedura, va voi spune parerea mea. la fel ca in cazul genelor false-procedura de care multe fete s-au aratat mai mult decat incantate.
Insa presupun ca depinde mult si de profesionalismul celui care lucreaza cu unghiile/genele tale.

Sorina spunea...

Buna, Adela! Suna extrem de bine aceasta procedura! Poti sa ne impartasesti, te rog, adresa salonului sau un nr. de telefon? Am cautat pe Net TopLine, dar am gasit doar distribuitor de produse pentru saloane.

adela sirghie spunea...

@Sorina; nu am facut-o la salon, ci la sediul Topline, care este distribuitor(dupa cum ai vazut si tu pe net). Am fost invitata la lansare.Insa cred ca gasesesti Alessandro Sensation la saloanele care lucreaza cu aceasta firma. Eu stiu sigur ca saloanele Silhouette lucreaza cu Alessandro, dar sunt sigura ca sunt si multe altele...