luni, decembrie 12

Breaking news: cosmetice nerecomandate


Articolul a fost preluat in intregime din Ziarul Financiar.
"Fardul de obraz ColorStay Cheek Color Mineral de la Revlon şi fardul de ochi Beyond Color Radiant Lifting de la Avon se află în topul celor mai toxice cosmetice pentru faţă realizat de organizaţia non-profit Environmental Working Group şi citat de Bloomberg.
O femeie care locuieşte în Statele Unite foloseşte în fiecare dimineaţă 12 produse de îngrijire şi înfrumuseţare. Brandurile pe care femeile le folosesc frecvent pentru a arăta cât mai bine pot avea în compoziţie produse chimice cu efecte negative asupra sănătăţii. Acestea au fost asociate cu cancerul, îmbolnăvirea diverselor organe şi defecte la naşterea copiilor.
Cosmeticele nu sunt supravegheate cu la fel de mare atenţie precum alimentele sau produsele farmaceutice, potrivit Food&Drug Administration (FDA).
FDA nu are responsabilitatea de a aproba noi ingrediente sau de a lansa apeluri privind siguranţa consumatorilor. Este responsabilitatea producătorului să decidă dacă un produs este sigur şi nu afectează consumatorul.
Organizaţia non-profit Environmental Working Group face un top al produselor cosmetice care conţin produse chimice despre care se ştie sau despre care se suspectează că au efecte negative asupra sănătăţii.
Grupul, citat de Bloomberg, consideră fiecare dintre următoarele branduri ca având un risc ridicat de a afecta sănătatea, pe baza informaţiilor oferite de companii, de guvernul SUA şi de studii ştiinţifice.
Topul celor mai toxice produse
  1. Crema colorată Aveeno Active Naturals Positively Radiant Tinted Moisturizer
  2. Fondul de ten NARS Firming Foundation Liquid
  3. Pudra Milani Mosaic Powder
  4. Fardul de obraz Revlon ColorStay Cheek Color Mineral
  5. Lacul de unghii Orly Nail Laquer
  6. Batonul corector Almay Line Smoothing Concealer for the Face
  7. Mascara Neutrogena Weightless Volume Wax Free
  8. Creionul de ochi Tropez Smoky Eyes
  9. Fardul de obraz Avon Beyond Color Radiant Lifting
  10. Produsul pentru îngrijirea buzelor Smashbox Lips Treatment SPF 15"

NO COMMENT-deoarece eu cred ca acest subiect e over-rated. Alimentele contin mult mai multe otravuri si sunt mult mai periculoase decat cosmeticele. Iar noi stim extrem de putine....

5 comentarii:

Coconut spunea...

Mi se pare un articol extrem de prost. L-au gasit pe undeva si l-au tradus (cum au putut si ei) si l-au publicat pe site. Exemplu clar de ASA NU. Cum poti sa discreditezi niste companii fara nici macar o singura dovada? "pot avea in compozitie produse chimice cu efecte negative asupra sanatatii" - si anume ce produse? Ce studii au demonstrat ca au efecte negative? Aveam mai multe asteptari de la Ziarul Financiar, dar la cata mediocritate e in Romania, nu ma mai mira nimic.

Georgiana spunea...

Evident ca multe cosmetice contin ingrediente nocive, dar ma indoiesc ca niste pudre, blush-uri si mai stiu eu ce te omoara in timp. Lacurile Orly, de exemplu, sunt din aceeasi categorie cu Zoya, OPI etc., prin faptul ca nu contin toluen, formaldehida, camfor. Oare ce ar putea avea sa fie atat de categoric desfiintate? Eu una nu cred pana nu mi se explica mai pe larg, eventual sustinut de dovezi.

mariana spunea...

Iti mai adaug in lista un produs la fel ca acelea enumerate:
TRUSA DE EYLEINEREMETALLIC CREAM EYE LINER PALETTE de la firma Smashbox,care nu numai ca este nociva,dar dupa doua ore de la utilizare,,se "topeste" pur si simplu,de zici ca nu ai folosit nimic si pe deasupra a costat si 30 de dolari.L-am folosit de vreo trei ori si nu il mai recomand nimanui
@Georgiana,daca organismul tau,in special pielea nu tolereaza un produs,ti se fac iritatii,mancarimi,cosuri,etc.Iar dupa mai multi ani de utilizare vei arata la 30 de ani ca la 50.Mai stiintific,atunci cand un organism devine suprasaturat de o anumita substanta straina,care pe deasupra mai este si interzisa de organismele internationale abilitate ,in urma studiilor aprofundate,fii sigura ca propriul tau corp va reactiona foarte urat

Krista spunea...

Eu nu inteleg de ce aceste 10 produse sunt considerate cele mai daunatoare. Majoritatea cosmeticelor contin aceleasi ingrediente. In plus care este esantionul pe care s-a facut cercetarea?

Mi se pare un articol degeaba!

http://kristasbeautytips.blogspot.com/

adela sirghie spunea...

Parca mai degraba arunci cosmeticele cu parabeni si phtalati decat puii cu steroizi/antibiotice.
Evident, nu sunt de parere ca daca o crema iti provoaca mancarimi si iritatii trebuie folosita in continuare.