luni, aprilie 9

De nota zece

Stiti cat de carcotasa sunt la capitolul demachiante de ochi si cum am descalificat, fara mila, in cei trei ani de cand tin acest blog, firme precum Estee Lauder, Chanel, Clarins, Christian Dior(pe care le-am cumparat din strainatate). Tocmai de aceea le-am dat note proaste, deoarece le-am cumparat plina de sperante si concluzia a fost, la fiecare dintre ele, ca nu isi merita nici macar a zecea parte din bani. La vremea respectiva, mai aveam putin si ii acuzam de inselatorie, dar intre timp, supararea mea a mai trecut si mi-am canalizat energia in alte parti:)
Ultima mea mare incercare in dificilul domeniu al demachiantelor de ochi performante se numeste Academie Demaquillant Biphase pour les Yeux. Asadar, un produs din gama celor profesionale. Nu este un produs special creat pentru ochii sensibili, dar se comporta ca si cum ar fi. E bland dar eficient, delicat, insa se lupta si cu machiajul waterproof. Are 250 ml(dublu decat cele obisnuite), iar pretul a fost undeva in jurul sumei de 130 lei(nu imi amintesc exact suma). Fiind bifazic, se agita inainte de utilizare. Nu este deloc uleios, nu lasa niciun filtru gras, oricat de mult as cauta eu nod in papura. Este ireprosabil. Este dovada vie ca este posibil sa creezi un demachiant bifazic care sa nu lase nicio dara de ulei dupa demachiere. Pielea ramane curata, delicat hidratata, nu simti ca te strang pleoapele. Nu ramane nicio urma neagra de mascara, pe gene sau scursa penibil pe sub ele, o dizolva frumos si delicat. BIG BIG LIKE:)

14 comentarii:

Zuzele spunea...

Nu cred ca am folosit vreodata demachiant separat pentru fata si pentru ochi ..sau...cred ca o singura data am avut...de la La Prairie, da, si m-au usturat ochii raaaau de la el! De atunci m-am lecuit si nu ma mai complic cu "n" produse pentru demachiere :) Folosesc un singur produs pentru intreaga fata, dar daca tu ai rabdare sa folosesti produse diferite, te felicit :)De la Academie mie imi place fff mult scrubul pentru fata, dar si cel pentru corp! Le dau si eu nota 10 cu aceasta ocazie :))

endre spunea...

Bifazic sa nu lase urme de ulei-lucru mare,intr-adevar.Eu folosesc,de asemenea,un demachiant bifazic,foarte ieftin.Avand in vedere ca demachiaza perfect,nu ma deranjeaza pelicula uleioasa.Oricum tonific tenul cu o apa florala si indepartez cu o discheta urmele de bifazic.In plus,pentru ingrijirea pielii ochilor,folosesc de ceva vreme uleiuri vegetale bio,pentru ca aceasta zona nu mai tolereaza demult o crema de ochi.

Simona spunea...

Poti sa ne dai si noua lista de ingrediente? :) suna tare bine!

cosmofever spunea...

Eu folosesc demachiant bifazic pentru ochi, mi se pare necesar. Desi nu ma machiez prea mult la ochi, cred ca e necesar sa elimin orice urma de mascara. Suna interesant dar mi se pare destul de mult 130 lei pentru un demachiant, fie el si de ochi... poate ca ma insel.

adela sirghie spunea...

@cosmofever: My bad:)
Nu am vrut sa il prezint ca fiind un demachiant ieftin, pentru ca nu este ieftin, ai punctat foarte bine. Dar comparat cu cele la care am facut referire la inceputul review-ului, Chanel sau Dior sau Estee Lauder(care au doar 125 ml si pretul asemanator si sunt demachiante slabe si chiar proaste in cazul Estee Lauder), are un pret bun.

Katyna spunea...

Daca nu as fi gasit demachiantele bifazice pentru ochi care sa ma satisfaca pe deplin, poate ca l-as fi luat si eu in considerare. Eu am deocamdata 3 bifazice pentru ochi carora nu am ce sa le reprosez, nici macar pretul (Balea, No7 si cel de la Sephora). Mai am pe lista de incercat unul de la Yves Rocher si pe cel de la Farmec, care am citit ca ar fi la fel de blande.
Ah, si apropo de Academie, am avut acum 3 ani o crema de ochi de la acest brand, si pe langa lacrimile pe care le aveam la cea mai mica adiere de vant, tin minte ca am avut si o usoara iritatie la unul din ochi. Ori avea o cantitate mare de parfum, caci mirosea foarte frumos, ori era deschisa de prea mult timp (am luat-o dintr-un salon, si nu era sigilata), ori...nu-mi dau seama de ce nu m-am inteles cu ea.
Oricum, sunt dispusa sa mai iau contact cu ceva de la Academie, dar mai degraba ceva solubil, precum o masca :P

Calin Andreea Daniela spunea...

m-ai facut curioasa...cred ca o sa-l incerc!

adela sirghie spunea...

@Simona: din pacate, am pierdut prospectul cu ingredientele...

Mimoza spunea...

cred ca o singura data am folosit demachiant special pentru ochi... era ceva de la Yves Rocher, dar nu mi-a placut in mod special... Acum folosesc ceva de la Galenic. de care sunt multumita. sunt multumita, vorba vine, ca eu de machiat nu ma machiez prea mult, il folosesc ca demachiant, dar pt curatarea tenului fara machiaj. asa ca ma intreb, oare, daca m-as machia mult, demachiantul meu ar fi cu adevarat bun? hmmmm

Cupcake Splendens spunea...

si eu am un demachiant bifazic,dar e chiar uleios,nu imi place asta...
Nu am gasit pana acum demachiantul ideal,cel la care i-ai facut tu review pare tentant,insa 130 ron...e putin cam mult pentru gustul meu.Poate in viitor m-ar tenta si nu mi s-ar mai parea atat de mult:)

Adelina Eneșca spunea...

In sfarsit ai descoerit demachiantul ideal! Stiu ca mereu cautai ceva mai bun. L-as in cerca si eu dar pretul e un pic cam mare. Sa il folosesti cu drag.

adela sirghie spunea...

Dintre demachiantele de ochi, Galenic, Lancome si Nivea mi-au mai placut. Lancome insa mi s-a parut mult prea scump. Nejustificat.

cosmofever spunea...

@Katyna: Eu folosesc chiar in prezent demachiantul bifazic de la Yves Rocher, ti-l recomand cu caldura! Elimina eficient machiajul ochilor, nu ustura, pielea nu "tine" dupa folosire, iar pretul este de asemenea foarte convenabil. Am incercat multe, dar de data asta chiar pot sa ma declar multumita, mai ales la banii astia (aproximativ 12-15 lei).

Vanessa spunea...

am sa incerc.. desi am fost super dezamagita de produse similare..