sâmbătă, iunie 16

Breakingnews: din nou despre produsele contrafacute


De fiecare data cand gasesc un articol interesant despre fake-uri(fenomen care, din punctul meu de vedere nu mai poate fi stopat), simt nevoia sa il semnalez si aici pe blog. In articolul de AICI din Ziarul financiar am gasit cateva date esentiale, prin urmare sper ca va fi citit de cat mai multe fete. Nu am neaparat o problema cu produsele contrafacute in sine, ci cu cele care sunt vandute cu eticheta/pe post de originale.

15 comentarii:

Calin Andreea Daniela spunea...

Fake-urile vor exista mereu...doar ca sa ne faca sa scoatem mai multi bani din buzunare...

Madalina spunea...

:))))))))))))))))) Adelaaaaaaa!

adela sirghie spunea...

Daaaaaa?

Irene spunea...

au fost la "Romania te iubesc" toate aceste chestii . foarte interesant,am urmarit foarte atent.nu as vrea sa cumpar ceva fals la pret de original:)

adela sirghie spunea...

Eu sunt de parere ca ar trebui sa se scrie mai mult despre aceste lucruri, constant, nu doar din cand in cand.

Deya spunea...

Doamneee astia nu sunt sanatosi la cap :))

Anonim spunea...

Din pacate documentarul respectiv vorbea doar despre haine si accesorii - deci falsurile scumpe. Dar nu sunt oare falsificate si produsele de ingrijire si frumusete? Machiaje, parfumuri etc

Eu am observat ca de multe ori o crema cumparata din farmaciile/magazinele de produse de frumusete din Ro nu are aceeasi consistenta, un fond de ten nu are aceeasi culoare ca unul luat de la un magazin din Europa de vest.
Mai pateste cineva ca mine?

adela sirghie spunea...

Desigur, acelasi lucru este valabil si in cazul parfumurilor/produselor de beauty. Am avut cateva articole pe blog despre acest subiect, voi semnala ori de cate ori voi gasi ceva care sa mi se para interesant.

Annamaria spunea...

Tocmai astazi, desi am jurat ca nu mai repet greseala, am intrat la Douglas sa incerc cateva parfumuri. Printre altele, am luat si un tester cu Lady Million, pe care il am acum acasa, si un puf la incheietura mainii stangi. Nu numai ca orice iz de parfum a disparut in mai putin de trei ore, dar, culmea, mirosea cu totul altfel decat cel pe care il am acasa, cumparat din Müller, Germania. Alte note, un miros greu si inecacios. Urat din partea lor. Ma intreb cum de rezista pe piata, inclusiv in Germania.....Inca o data, sa imi fie invatatura de minte sa nu mai calc pragul pe acolo :).

adela sirghie spunea...

Deci inteleg bine? Ii suspectezi si pe cei de la Douglas Germania?

Annamaria spunea...

Categoric! Daca imi amintesc bine, cred ca am mentionat asta la una din postarile tale, chiar anul trecut cand eram acolo. Stiind ca avem Douglas in Romania (la vremea cu pricina nu ii suspectam de nimic, mi se pareau increzatori, firma nemteasca la origini, cu traditie chiar...), mi-am propus sa testez si alte drogherii, gen Müller, Galeria Kaufhof, Kosmetik Am Wiener Platz etc. Prima diferenta pe care am remarcat-o intre Douglas si restul este angajatii, modul cum esti tratat, modul de expunere a produselor, net inferioare. Si m-am gandit eu sa ma duc pe rand, sa testez un singur parfum, in zile consecutive, la parfumeriile mai sus mentionate. Primul test l-am facut cu Aqua di Gioia, al doilea cu Guilty si Un Jardin sur le Toit. In afara de Douglas, rezultatele au fost pe masura asteptarilor! Parfumul a rezistat atat ca trebuie sa reziste un parfum de calitate pe piele, notele erau delicate, se schimbau pe masura ce orele treceau. O splendoare. La Douglas, dezastru...si ma gandeam .. chiar asa, nici macar testerul nu este original, ca sa te pacaleasca, acasa ajungand cu un alt produs?! Iti taie macaroana plecand de pe raft?? La inceput nu iti dai seama de diferenta mirosului, insa esti izbit de un amalgam de "chestii" amestecate, tipatoare. Care dispar la fel de rapid. La Aqua di Gioia se observau diferente de culoare ale lichidului chiar. Nu am indraznit sa expun problema, dar nu am cumparat de la ei, nimic si niciodata. End of story. :)

adela sirghie spunea...

Drept sa iti spun, si eu aveam mare incredere in produsele din Germania, nu as fi ezitat pana acum sa cumpar de la Douglas de la ei...

Annamaria spunea...

:) Iti recomand din suflet Müller si Galeria Kaufhof, sau orice altceva! Te simti mult mai bine in ambele decat la Douglas, personalul este foarte dragut, si, very important, vorbeste limba engleza :)! Am intalnit cazuri in care fetele de acolo dadeau zambind din umeri, in semn ca nu stiu engleza, atat in München, cat si in Berlin... Asta este opinia mea, exclusiv, scuze daca deranjeaza pe cineva!

adela sirghie spunea...

Pe cine sa deranjeze? Poate pe cei de la douglas, dar acesta nu este un blog de "piaruri". Cand e bine, spui ca e bine, cand e rau-tragi un semnal de alarma ca e rau. As simple as that.

Annamaria spunea...

Ma refer la fetele care cumpara in mod regulat produse din Douglas :). Banuiesc eu ca nu pica foarte bine. Cine stie, poate in viitor se vor mai schimba lucrurile....... Departe de mine de a fi subiectiva, dar daca in ceea ce priveste parfumurile mele dragi am avut o mare dezamagire, ce sa fac? Ma revolt si eu aici :)!