duminică, iunie 17

Masca de roze de la Nuxe

Intrucat noaptea nu mai folosesc crema de fata(iar de curand nici crema/gel de ochi), importanta mastilor in ingrijirea zilnica a tenului a crescut considerabil. Deoarece tenul meu mixt nu mai are probleme, sper sa il conving cu blandete sa ramana asa cat mai mult posibil. Chiar si exfoliantul este foarte bland (il pot folosi si pentru ochi), asadar "Gentle purifying and clarifying mask" s-a incadrat in noua mea viziune  de beauty-oarecum holistica. Am ajuns la un echilibru si ma straduiesc sa il mentin cat mai mult timp posibil. Dupa dus exfoliez fata, apoi aplic cu spatula sau cu pensula masca, in strat generos, si o las chiar si mai mult de o jumatate de ora. Nu este genul de masca cu uscare rapida, nu strange deloc pielea, e mai degraba onctuoasa, deci nu ma deranjeaza deloc sa o tin mai mult, deoarece in tot acest timp reusesc sa nu stau incruntata. Inainte sa o sterg cu un buretel, efectuez un mini-masaj de relaxare, in care includ cateva dintre miscarile pe care le-am prins de la sedintele de cosmetica. Relaxeaza fantastic. Efectele mastii sunt astfel sporite, iar tenul radiaza. Pur si simplu simti ca ai facut ceva cu fata ta. Tenul este hidratat, catifelat, deloc incarcat. 
Este recomandata pentru toate tipurile de piele, dar termenul fiind mult prea larg, nu iti dai seama exact cand o poti folosi. Eu as recomanda-o unui ten matur normal-mixt, care are nevoie de un impuls de hidratare si stralucire. Este o masca ultra-concentrata, cu efecte imediate si cu o textura lejera, placuta. Nu imi dau seama daca miroase a trandafiri(desi asociaza trei roze, alba, rosie si neagra, cu efecte de catifelare), dar contine un parfum placut, discret, putin argilos, insa eu nu ma feresc de acest aspect. Curata in profunzime datorita argilei, extractului de mesteacan si grapefruit, dar fara a usca tenul. Contine noua uleiuri esentiale, printre care rozmarinul(preferatul meu dintotdeauna) si se lauda cu 97,7%ingrediente de origine naturala. Ar trebui sa o folosesc si pentru gat, dar parca nu ma indur sa termin repede cei 50 ml. Se indeparteaza cu apa calda si cu un buretel, putin cam greu. Dupa ce o folosesc, nu mai aplic crema de fata, simt ca nu mai e nevoie, ci pulverizez ceai de rozmarin sau apa de roze, apoi un strop de fond de ten, o umbra de fard de obraz si mascara, trei straturi...

8 comentarii:

Alexandra D spunea...

Chiar am asteptat impresiile tale despre aceasta masca. Imi place Nuxe foarte mult, dar nu am incercat mastile de la ei. Masca-crema hidratanta rece, cum este?

adela sirghie spunea...

Voi scrie impresia mea despre cealalta masca in urmatoarele zile. Le-am folosit in paralel. Cea de roze este mult mai hidratanta, cea racoroasa are un efect de lifting si improspatare. Imi plac mult ambele.

adela sirghie spunea...

Insa e important de stiut ca Nuxe nu va mai fi importat in Romania deocamdata. Sursa mea este sigura. Se vor vinde produsele care sunt la raft, in farmacii, apoi nu se stie ce se va intampla. Poate vor fi preluati de o alta firma.

Calin Andreea Daniela spunea...

Cat de bine suna! Cat costa una?

adela sirghie spunea...

85 lei costa.

Liv spunea...

Ah, ce pacat ca nu se vor mai importa :(! Imi plac mult produsele Nuxe, si mastile astea par foarte tentante...

Altfel, cum ai reusit sa-ti echilibrezi tenul? As vrea si eu tare mult sa ajung sa spun ca nu mai am probleme, dar deocamdata am tenul prea sensibil ca sa pot spune asa ceva...

Si inca ceva - parca citisem intr-una dintre postarile tale despre pilarea definitiva ca din cauza ei ai avut o mica problema de hiperpigmentare, si as fi vrut sa stiu cum ai reusit s-o tratezi. Intreb pentru ca si mie mi-a aparut o mica pata pe frunte, si, desi e abia vizbila si o tratez de doua-trei luni cu diverse produse, nu mi se pare ca acestea au vreun efect vizibil.

Multumesc!

adela sirghie spunea...

De la skeen+ am folosit serum revitalisant cu AHA si Vitamina C pura si activa 11%. Dar trebuie insistat...un an, doi...
Si nu mai stau la soare.

Liv spunea...

Multumesc Adela, nici eu nu mai stau la soare, si folosesc mereu crema cu SPF maxim+palarie. Daca pana la iarna nu imi trec petele astea, am de gand sa fac un peeling (strict pe frunte), o prietena a reusit sa se debaraseze de niste pete foarte rezistente facand un peeling.