miercuri, martie 13

Jurnalul meu din primavara lui 2013: label m


Am inceput acest blog in urma cu aproape patru ani. De atunci si pana acum s-a transformat constant (asa cred ca este si normal, vremea trece, vremea vine), au aparut rubrici si interese noi. Insa de la bun inceput am sustinut cateva idei legate de alimentatia sanatoasa, ingrijirea personala(care nu inseamna sa acumulezi cat mai multe produse cosmetice) si necesitatea de a face miscare.
Din cand in cand, dupa cum stiti, scriu (si) despre podoaba capilara si despre produsele cu care o ingrijesc.
Prima mea regula: parul trebuie sa fie curat. Daca ai scalp/par gras, spala-l ori de cate ori este nevoie. Nu se va intampla nimic, in afara de faptul ca va fi curat:). Apoi investeste intr-o tunsoare care sa te avantajeze si pe care o poti intretine relativ usor. Ingrijirea parului nu trebuie sa se transforme intr-un chin(mai sunt si alte zone care au nevoie de timpul tau: fata, unghiile, pielea corpului).
Sunt total impotriva sfaturilor de genul: parul se spala o data pe saptamana, altfel se intampla nu stiu ce dezastru. Nu se intampla. Daca parul tau este murdar dupa doua zile, trebuie sa il speli. Un par uleios si murdar care atinge un tenul ingrijit-iata ce numesc eu dezastru.
Nu exista alta cale:parul murdar trebuie spalat.
Acestea fiind spuse, sa trecem asadar la ultima mea descoperire: label m. Este un new entry pe blogul meu, deoarece de-abia in ianuarie 2013 m-am invrednicit sa incerc si eu ceva de la ei. Am ales un pack pentru parul fin, design Giles Deacon. Un sampon extrem de bland, pentru spalari frecvente, cu un miros discret de mere verzi. Curata delicat dar eficeient. O singura aplicare este suficienta, avand in vedere faptul ca imi spal parul o data la doua zile. Textura este placuta, face spuma moderata. Pentru mine spuma reprezinta un indicator, de aceea insist cu acest amanunt, deoarece in functie de spuma imi dau seama daca e nevoie de o spalare sau doua. Asa m-am obisnuit si imi este foarte greu sa ma dezvat de acest obicei. Daca un sampon nu face spuma, eu ma simt pierduta...
Balsamul aferent este si el hidratant, delicat, usor. Il folosesc numai pentru varfuri(sau de la jumatatea parului in jos). Descurca parul si nu il simt deloc agresiv, greoi sau cu urme uleioase. M-as fi asteptat sa fie mai parfumat. Aceasta este singura reclamatie "serioasa" pe care i-o pot aduce.
Am cumparat label.m de AICI, de pe BeautySpell.

7 comentarii:

aura spunea...

Si eu am avut samponul asta. Am parul ca tine: fin si gras. Si nu numai ca nu mi s-a parut potrivit samponul, dar dupa 2-3 saptamani a inceput sa ma manance pielea capului de la el(mancarimile au incetat dupa ce nu l-am mai folosit). :(

adela sirghie spunea...

Esti sigura ca era original? Sa nu fi fost fake... mie tocmai de aceea mi-a placut foarte mult: ca este bland. Matreata nu am avut niciodata.

aura spunea...

da, era de pe carespot... E bland, dar mi-l lasa prea moale, nu stiu din ce cauza nu mi-a priit, sampoanele astea sunt un mister :P

Nina spunea...

buna, Adela. mai frecventezi salonul Beauty Shades? imi poti spune ce cosmeticiana recomanzi de acolo? si imi poti spune pe la ce nivel sunt preturile tratamentelor? Multumesc frumos!

adela sirghie spunea...

Buna, Nina. De un an de zile, de cand a plecat vechea echipa(despre care eu am scris pe blog), nu am mai ajuns la ei. Acum sunt alte persoane acolo(cosmetica, mani+pedi si coafor) si nu ii cunosc. Mereu am spus ca voi merge, insa nu am reusit. Cand voi ajunge, voi scrie pe blog parerea mea negresit... mi-a parut foarte foarte rau cand au plecat dei pe care ii stiam. Si acum ma gandesc la ei cu mare drag. Chiar erau profi.

adela sirghie spunea...

@aura:cu toate acestea, eu pot sa spun ca produsele profesionale mi se par cele mai bune. Poate ca ar trebui inversata metoda. Nu noi ar trebui sa cautam produse care sa ni se potriveasca. Ar trebui sa fie teste/proceduri pe care sa le efectuam si dupa aceea sa ni se spuna ce ingrediente sa folosim. Si pe baza acestora, sa ni se faca produse personalizate. Stiu ca la Madrid exista un astfel de centru.

Annamaria spunea...

Imi place sa incerc mereu sampoane si masti de par noi, nu am avut niciodata probleme cu matreata. Insa momentan continui sa folosesc Keune, nu ma pot dezlipi de aceste produse, mi-au placut enorm! Vad rezultate satisfacatoare asupra aspectului si sanatatii parului. :)