vineri, aprilie 19

Cine mai foloseste apa termala?

Cred ca in urma cu patru sau cinci ani, era un fel de moda a apelor termale. Toate firmele scoteau, una dupa alta, pe piata, apa termala pentru ten sensibil. Toate revistele si toate blogurile de beauty ne vorbeau despre ele, toata lumea isi spunea parerea (inclusiv eu). A urmat moda lotiunilor micelare, iar acum, iata,  este in plin avant revolutionar moda BB Cream sau CC Cream sau chiar DD cream. Nu stiu exact ce urmeaza, dar trendul e clar: un fel de hibrizi:)
In fine, sa ne distantam putin si sa aprofundam problema cu apa termala. Nu este un produs indispensabil ingrijirii, nu tine locul nimanui, nu demachiaza si nu hidrateaza precum o crema. Totusi, eu am ramas cu convingerea (testata in ultimii ani, evident), ca tenului meu ii face bine. Nu in sensul superficial-ca racoreste pielea in timpul zilelor caniulare, ci in sensul ca imi purifica tenul fara sa il deshidrateze. Doua sunt apele termale pe care le recumpar, nu simt nicio diferenta de calitate intre ele. La Avene imi place mult recipientul(foarte friendly, e o placere sa il folosesti), iar Ivatherm e mai iefitin.



Dupa ce a trecut campania din presa si de pe bloguri, mai multe voci sceptice s-au ridicat si au decretat ca apele termale nu sunt bune de nimic, ca rezultatele sunt zero, ca sunt bani aruncati, ca mai bine fierbi apa si te speli cu ea pe fata dupa ce se raceste. Sau folosesti apa plata dintr-un recipient adevcat.
Din punctul meu de vedere, nu este asa. Repet, nu este un produs indispensabil. In cazul meu, valoarea si necesitatea unei ape termale este vizibila dupa un tratament cosmetic realizat acasa. Cum in ultima vreme nu am mai ajuns la tratamente faciale, apelez deseori la indemanarea mea. Aproape saptamanal (in special pentru zona T, mai incarcata in cazul tenului mixt cum este al meu.). De fiecare data cand aplic apa termala, tenul se linisteste si nu imi apar complicatii post-tratament, mici accidente dureroase din cauza zelului meu. O alta intrebuintare: imediat dupa ce am folosit o masca faciala. Lotiunea tonica mi se pare prea mult, daca nu aplic nimic parca ceva e neterminat, iar apa termala purifica si lasa pielea curata. Asadar, eu o recumpar.
Voi mai folositi apa termala, sau a fost doar o moda trecatoare pentru voi?

18 comentarii:

alex_and_ra spunea...

Am folosit apa termala de la Avene o singura vara. Mi-a placut mult senzatia de racorire si mi s-a parut utila in calatorii, dar nu am simtit nici un efect concret asupra calitatii tenului meu. Imi simteam tenul curat imediat dupa ce o foloseam, chiar si peste makeup. Nu am recumparat-o.

Butterfly Timi spunea...

N-am folosit pana acum apa termala dar, in schimb, are colega mea de camera. O foloseste zilnic si mi-a zis ca ii place. Sunt din ce in ce mai tentata sa imi cumpar si eu :D.
Kisses!

IOANA spunea...

Folosesc apa termala Avene de ani buni- dimineata si seara zilnic.
A intrat in rutina mea de ingrijire acum vreo 4-5 ani si de atunci nu am mai renuntat la ea .

Anonim spunea...

Folosesc apa termala de aproximativ5 ani si sunt foarte multumita de rezultate!Cea de la Avene imi place cel mai mult,adica are intr-adevar efect de calmare in cazul meu,insa le-am folosit pe mai toate pana sa ma hotarasc asupra unui produs.
Te pup!Raluca

natty spunea...

Si eu le am incercat pe toate dar cel mai mult imi place cea de la avene. E o folosesc dupa epilat mustata etc, dupa ce aplic crema de fata/ser sa intre mai bine inpiele si sa ma pot machia, seara dupa demachiere pt prospetime, pe arsuri solare (nu grave doar inrosiri - cum am patit azi) etc. Iar vara o tin in poseta pentru racorire si improspatare. Si cam de cand a aparut am intotdeauna una in casa.

Zuzele spunea...

Ivather si Avene am si eu acum :) Sunt de acord cu tot ce ai spus! Nu-mi lipseste toata vara din frigider un spray cu apa termala, iar folosita la plaja, pe pielea incinsa, este o minune!

Unknown spunea...

Eu am folosit-o acum doi ani la mare. Ma inrosisem cam tare si ma ustura fata usor asa ca am folosit-o si am facut foarte bine pentru ca senzatia aia de usturime a disparut si facusem si niste basicute foarte, foarte mici pe nas si pe umeri si dupa ce am folosit-o au inceput sa se traga.Mie mi-a placut insa nu am mai folosit-o de atunci pentru ca foloseam ceai dupa demachiere, insa e bine ca dupa ce pulverizez ceai pe fata sa nu ma clatesc? Ce parere ai despre apele florale?

oacsinte spunea...

O folosim de 4 ani constant (initial era the soothing thing pentru fiu-meu in calatoriile cu masina-avea aproape un an-), apoi a devenit rutina de hidratare la mare,de demachiere, de "da-ma cu puf-puf-ul" si altele:)

oacsinte spunea...

O folosim de 4 ani constant (initial era the soothing thing pentru fiu-meu in calatoriile cu masina-avea aproape un an-), apoi a devenit rutina de hidratare la mare,de demachiere, de "da-ma cu puf-puf-ul" si altele:)

Doina spunea...

Eu inca o cumpar. Nu o folosesc mereu, dar ma ajuta la calmarea tenului si iritatiilor

adela sirghie spunea...

@Shaanon Laura: dupa ce te speli cu ceai pe fata, nu mai clatesti, il lasi sa actioneze.
Mie imi place foarte mult apa de trandafiri. Nici busuiocul, nici menta, nici trandafirii nu sunt iritanti pentru mine.
Numai de la praf ma irit...

Alina Canura - Anghel spunea...

Ivatherm am si eu acum, am folosit cam tot ce e pe piata. Sincer, nu am observat niciun efect asupra mea, doar ca vara mi se pare indispensabila ca si metoda de racorire :)
Cel mai mult mi-a placut cea de la Uriaje :D

adela sirghie spunea...

@Alina Anghel: dar daca e doar pentru racorire, crezi ca merita recumparata? Eu sunt curoasa in privinta obiceiurilor...

Alina Canura - Anghel spunea...

Nu neaparat, dar un flacon acolo nu strica :)

Unknown spunea...

Multumesc pentru raspuns. De multe ori credeam ca e gresit ca nu ma clatesc dupa ce pulverizez ceai, insa acum m-am linistit.
De ceai stiu de pe blogul tau, inainte cumparand lotiune tonica pe care acum o consider realmente inutila. Eu nu ma irit decat daca stau foarte mult la soare pentru ca am tenul alb, dar nu atat de alb ca Alba-ca-Zapada :)

Hapi spunea...

Eu o folosesc mereu in concedii, cea de la Avene. Ma racoreste, imi place s-o aplic si peste machiaj.
Si acum am una mica in geanta

Unknown spunea...

Mie nu mi se pare utila. Am folosit peste machiaj si s-a stricat. Am folosit pe ten, fara a avea nimic pe el, nu a facut decat sa ramana la suprafata, fiind molecula de apa evident ca nu intra in piele, si da, stiu ca scrie pe ambalaj ca trebuie tamponat cu o discheta demachianta, insa nu vad rostul indepartarii ei de pe ten, odata aplicata. Daca imi e cald si nu sunt machiata, prefer sa dau pe fata cu apa de la robinet decat cu apa termala. Dar na, asta e parerea mea...

adela sirghie spunea...

Nici eu nu am mai recumparat apa termala. Mi se parea utila dupa tratamente cosmetice, sau dupa ce umblam eu pe ten, calma pielea foarte bine.