marți, martie 3

BEAUTIK HAUTE PERFUMERIE: simply THE BEST


Cred ca in Romania anului 2015, rafinamentul unei femei ramane (inca) o chestiune discutabila. General vorbind, si pe acest blog de beauty scriind eu aceste lucruri, rafinamentul romanesc se masoara, nu de putine ori, prin prisma unui machiaj complex, contouring in the middle of the day, ultima sticluta de parfum comercial (cu cat mai usor de recunoscut, cu atat mai bine, sa stie prietenele pe ce ai dat banii), unghii lungi, ascutite si incarcate de desene (ah, acele "unghiutze") si neaparat un selfie cu cafeluta in fata. Pozand plictisita, un semn de mare noblete, asa am inteles.

Prin urmare, de ce ai alege un parfum de nisa, pe care nu il recunosc 90% dintre prietenele tale? Daca esti intrebata ce parfum ai ales si raspunzi de exemplu GEORGE-Jardin d'Ecrivains (am ales la intamplare), nu castigi popularitate, insa treci, valsand, intr-o alta liga, in care amprenta olfactiva este cu atat mai importanta pentru tine insati si pentru raiul tau interior cu cat este mai putin recognoscibila pentru restul lumii. Amprenta speciala a unui parfum de nisa consta in forma irepetabila pe care o capata parfumul in contact cu caldura pielii tale.

Asadar, netinand cont de sisteme comerciale, ci doar de preferintele si standardele mele, iata mai jos cateva parfumuri care m-au impresionat in ultima vreme, feminine si masculine(dar pe care le socotesc unisex dupa ce le-am folosit zile in sir) le gasiti pe toate la Beautik Haute Parfumerie:

1 George-Jardin d'Ecrivains: este vorba de un parfum (cu mentiunea Metafizica aparentelor), inspirat de personalitatea puternica a scriitoarei George Sand (Aurore Dupin), ce evidentiaza mirosul de tutun al trabucului pe care il fuma in fiecare seara, in timp ce se apuca de scris.
Pe pielea mea dezvolta, dupa trei -patru ore, si o interesanta aroma picanta, ca si cum ar fi vorba de acea samanta de scandal care a insotit-o toata viata. Iubesc acest moment special, aproape de final, al parfumului George, ca si cum as afla, pe la sfarsitul cartii pe care o termin de citit, ca autorul este o femeie teribila si fascinanta, nu un barbat, cum am crezut cand i-am citit numele pe coperta.

Lansat in 2012, creat de Anais Biguine.

Note de varf: neroli si bergamota
Note mijlocii: heliotrop, cafea, tutun
Note de fond: mosc alb, balsam de Peru, smirna



2 Objet Celeste-Volnay: un parfum cu vibratii orientale, caracterizat initial de notele electrice de patchouli. Poate fi considerat putin dur la inceput, insa aceasta nota se imblanzeste pe parcurs, cand isi mai pierde din putere, dezvaluind, de fapt, adevaratul sau potential. Etimologia numelui casei de parfumuri porneste de la legenda de iubire dintre cei doi fondatori si prima lor cina romantica. Aceasta spune ca atunci cand au dorit sa comande bautura in cadrul cinei, amandoi au rostit numele aceluiasi tip de vin provenit din podgoriile Bourgogne: Volnay.

Note de varf: bergamota, salvie, grapefruit
Note de mijloc: iasomie si bujor
Note de fond: migdale, note lemnoase, patchouli, rasina, mosc, trandafir, vanilie, cuisoare





3 Ribeira Porto- Antiga Barbearia De Bairro
Un amestec citric lemnos, profund si cu un are usor nostalgic, aceasta apa de colonie este proaspata ca  o briza suava - bergamota italiana, portocala amara, mosc, cedru si labdanum, dar plina de secretele aduse de florile albe-magnolie si iasomie (de aceea, cred eu, o pot considera unisex si folosi dupa bunul meu plac)
Deznodamant poetic: mare si cantec, briza sarata se amesteca cu preaplinul unei inimi ascultand fado… da, unele parfumuri masculine pot fi folosite si de femei, nu credeti?





4 Aqua di Taormina-un parfum tipic sicilian, daca il mirosi o singura data il vei recunoaste chiar daca nu ai vizitat niciodata regiunea: se impune ca citric si proaspat dar e indulcit de finetea margaritarelor si innobilat, catre final, de accente de mosc si ambra.

Note de varf: lamaie, bergamota, mandarina
Note de mijloc:floare de portocal, lacramioare
Note de fond: mosc, ambra, lemn de santal



5 Philosykos- Diptyque
In greaca, Phylosikos inseamna "prietenul smochinului",  iar parfumul este o oda a lemnului incalzit la soare si a savorii laptoase a fructelui lui. Cand il port, ma gandesc de fiecare data la o dupa-amiaza petrecuta in Creta, in toiul lunii august, cand am adormit la umbra unui smochin, singurul loc care mai pastra ceva racoare in arsita cumplita a verii  M-am trezit dupa doua ore, cand cerul devenise negru, dar inca nu pornise furtuna. Era infricosator, dar frumos. In aer parca dansau vrajitoare: vuiete, fulgere, amestec de praf, miros de ierburi infuriate, potolite de frunzele de smochin incalzite de soarele medieranean. O dupa-amiaza minunata, pe care nu o voi uita niciodata.
Note de varf: frunze de smochin, smochine
Note de mijloc:nuca de cocos, note verzi
Note de fond: cedru, note lemnoase


6 Tobacco-Franck Boclet-un parfum oriental-lemnos, plin de forta, ce se deschide puternic si intempestiv, cu note de ghimbir si frunze de tutun, peste care pluteste aroma calma a prunelor coapte. Cedrul si vetiverul ii reseteaza putin programul oriental printr-o prospetime ce ramane totusi in zona de mister a genului.  Intelepciunea vine intotdeauna (doar) dupa multe si fascinante aventuri, asadar trebuie sa recunosc faptul ca acest parfum este revelatia anului 2015 pentru mine. Tutunul, ca aroma de prim rang, l-am descoperit in 2014, neghicindu-i pana atunci adevarata valoare.

Note de varf: ghimbir, tutun, prune
Note de mijloc: cuisoare, boabe de tonka, lemn de cedru
Note de fond: vetiver, vanilie, rasina

4 comentarii:

Strumful spunea...

:), mda, nu stiu nici unul din aceste parfumuri. Unde sa vand? In ce parfumerii?

Anonim spunea...

Adela, de cand am descoperit blogul tau am apreciat atat stilul tau de a scrie, cat si gusturile/opiniile tale echilibrate in materie de frumusete, stil de viata etc. Cu toate acestea,ne certi pe noi, femeile din Romania ca (inca) nu suntem rafinate, ca alegem parfumurile banale,comerciale si nu cele de nisa, in conditiile in care postarea ta anterioara era o reclama a produselor Nivea...

adela sirghie spunea...

@Strumful: Beautik Haute Parfumerie, in Dorobanti sau Mall Baneasa.

adela sirghie spunea...

@Anonim: in prima parte eu ma refer la cateva excese: machiaj foarte puternic in mijlocul zilei (contouring), unghiutze, si valuri de parfum comercial. Acestea adunate nu inseamna rafinament.

Eu folosesc produse de la Nivea, chiar aseara am recumparat si un demachiant de ochi, nu e niciun secret.