marți, noiembrie 3

AZI IMI PLACE: TEDDY BEAR COAT


In aceasta dimineata de noiembrie m-am trezit ca pe vremurile in care abia incepusem blogul si primul lucru pe care il faceam, cu cafeaua neagra si tare langa mine, bien sur, era sa verific comentariile adunate peste noapte si sa scriu un mic articol de dimineata. Articolele de dimineata erau scurte, dar concise, gandite sa insenineze ziua, sa binedispuna, uneori sa fie chiar anticamera celor de seara, mai elevate, la care ma gandeam peste zi. Una dintre rubricile cele mai indragite era Azi imi place, unde punctam, uneori doar cu cateva randuri, alteori cu ceva mai mult umor si mai multa inspiratie, un aspect al sezonului, sau o mica bucurie matinala, o melodie, un obiect de arta, o pasare maiastra, o carte citita demult sau de curand, poate chiar o poezie de Esenin.
Nu mai stiu cand m-am oprit, dar astazi mi s-a facut iar dor de acest fel de a incepe ziua, de a o privi in fata cu seninatate si uimire in fata nesfarsitelor ei posibilitati.



Asadar, azi imi place Teddy Bear: este vorba de paltonul acela pufos si calduros, fratele mai mare al bunditei pe care o aveam toti in copilarie. Nu i-am acordat credit cand a intrat din nou in atentia publicului avid de fashion, m-am amuzat si l-am bagat in categoria tricou cu maimutoi, insa acum l-as recomanda cu mare drag tuturor celor care inca nu au garderoba de iarna completa. Are toate calitatile necesare unui icon vestimentar: gros, pufos, usor, versatil, gata sa fie luat din dressing si purtat la orice ora din zi si din noapte. Se poate purta peste o rochie de zi sau de seara, sau chiar o slip dress, sau peste un pulover si blugi. Cu cizme pana la genunchi, cu ugg, cu sneakers, pantofi, bocanci sau botine.
Bundita mea din copilarie era albastra, un splendid albastru Klein pe care nu il voi uita niciodata si am purtat-o ani de zile, pana mi-a ramas mica, moment in care a fost transormata in vesta si purtata in acest mod. Daca ar fi sa aleg o culoare pentru un Teddy Bear, as alege tot albastru Klein. Sau camel.

S-ar potrivi cu toate hainele si cu toate aspiratiile pe care le am in aceasta teribila iarna a anului 2020. L-as purta lejer, ca in imaginea de mai jos, cu un turtleneck, sa nu mai fie nevoie si de fular. Cand m-as plictisi de el, as apela la o curea lata, dintr-o culoare contrast. Cel de mai jos este de la Max Mara, bijuteria coroanei, insa modele asemanatoare, dar si jachete Teddy Bear, am gasit si AICI si AICI






2 comentarii:

Lavinia Suta spunea...

Eu la Orsay am văzut un palton teddy bear cu curea, foarte drăguț și acela. Se pare că e în trend acest articol de îmbrăcăminte!

adela sirghie spunea...

Da, si eu gasesc ca e tare interesant sa il porti si cu curea!