luni, iulie 27

bureteii demachianti


Sunt rotunzi sau patratzoshi, subtiri, haios colorati sau galben pai, ca si cum ar fi proaspat culesi, poroshi, din celuloza, si demachiaza fatastic de bine. Ii folosesc pentru demachierea fatei, niciodata in jurul ochilor, curata delicat si foarte eficient. In acest moment am unii rotunzi, cumparati de la carrefour, unde vin impachetati cate patru. Inainte de a-i folosi, ii spal cu gel de maini si apa calda. Aplic demachiantul pe fata, fie gel, fie lapte sau lotiune, apoi sterg cu buretelul umed. Face o exfoliere fina a epidermei, si nu lasa nici o urma de murdarie sau machiaj. Dupa folosire, se spala din nou cu apa calda si sapun. Sunt indicati si pentru persoanele cu pielea delicata. Cosmeticienele ii folosesc in special pentru a curata pielea de mastile uscate, ca parte a tratamentului, dar eu, de 15 ani de cand i-am descoperit, nu ma mai demachiez cu altceva.

15 comentarii:

Zuzele spunea...

ce draguti sunt! eu n-am vazut asa ceva in carrefour, dar poate ca nici nu m-am uitat cu atentie. sunt la sectorul cu bureti de baie, flori de dush si etc? eu folosesc dischete demachiante de bumbac, din alea de unica folosinta, dar cred ca mult mai misto sunt astia ai tai. cam cat costa? si cat de mult poti sa-i folosesti?

adela sirghie spunea...

martini Spa massage se numeste firma care ii comercializeaza, la sectorul de buretei din carrefour. 4 buretei costa aprox 8 ron, unul imi ajunge cam o luna

Zuzele spunea...

hmmm....credeam ca sunt mai scumpi...pai 80 de buretei de la nivea costa cam tot atat si eu folosesc 10 pe zi..si dimi si seara. deci, e mai convenabila varianta ta. stiu ca mi-am luat din creta, cand am fost acum 3 ani, niste buretei naturali care se inmoaie in apa, dar sunt cam duri. sunt ok pentru exfoliere, dar cam atat. aaa..acum mi-am amintit. si mi-am mai luat unii tot naturali, care se inmoaie rau de tot in apa..parca sunut de matase, dar nu m-am gandit sa ma demakiez cu ei. o sa ma uit si prin thasos de ceva buretei, stiu ca ei au chestii din astea si poate imi gasesc ceva dragut.

adela sirghie spunea...

da, la contactul cu apa devin foarte moi, ca cei de baie. te stergi cu buretelul pe fata pana cand pielea te devine curata. eu folosesc dischetele albe de bumbac numai pentru ochi si lotiunea tonica. cred ca in grecia vei gasi variante mult mai interesante. cei de care am scris eu sunt din celuloza, mi se par cea mai fericita alegere. nu te mai chinui cu cate 10 dischete!

Zuzele spunea...

dap! asa e! daca gasesc ceva dragut, promit ca-ti aduc si tie ;)

adela sirghie spunea...

multumesc!!!

Alexa spunea...

Am vazut si eu buretei, cu suprafata usor exfolianta, in unele farmacii (Centrofarm cred). O sa spuneti ca sunt foarte paranoica, insa se curata perfect dupa fiecare folosire, nu colecteaza reziduuri sau mai stiu eu ce? Ai spus ca ii speli cu sapun, nu poate irita apoi pielea daca nu este indepartat total? Si apoi cum se usuca? Nu se asaza praf pe ei? Nu radeti de mine :), persoanele cu probleme cu pielea sunt mai paranoice.

Dischetele demachiante nu imi plac...prefer in locul lor vata simpla de bumbac din Sensiblu, e mai densa, moale.

adela sirghie spunea...

ii spal foarte bine cu sapun, nu se mai vede nimic cu ochiul liber. daca ai dubii, poti sa ii schimbi mai des, poti folosi unul in fiecare saptamana. praf cred ca se pune, ca pe orice lucru din casa, dar ii spal dimineata si seara, inainte si dupa demachiere. poti incerca sa ii speli cu protex pentru mai multa siguranta. eu ii spal cu fa de vanilie, gel de maini. eu sunt foarte fericita ca acesti buretei exista.

adela sirghie spunea...

alexa, te rog sa imi spui daca mai ai vreo nelamurire!

Alexa spunea...

Ai fost foarte clara chiar! Mersi mult inca o data de sugestii! :)

adela sirghie spunea...

in the name of absolute beauty, Alexa

Gabitza spunea...

Merg si cu lotiune micelara oare?

adela sirghie spunea...

Nu am incercat, dra cred ca ar inghiti prea multa lotiune.

mariana spunea...

Nu am avut,insa o sa-i incerc,Cred ca este o idee foarte buna,mai ales pentru demachiere

maria spunea...

O sa ii incerc si eu, suna tare bine. Dar in zona ochilor cu ce te demachiezi?