miercuri, iulie 15

epilatul, programarea, ceara, lama si alti demoni


jurnal de beauty post-vacanta
(patru)
In materie de epilat, pe care il consider cel mai odios procedeu de beauty contemporan cu putinta, declar pe propria raspundere ca nimic nu imi e strain. La fel ca in dragoste, sunt permise si acceptate tot felul de tactici cu tot felul de ustensile: ceara picurata fierbinte si chinuitor, fasii reci, mincinoase si parsive, lama inselatoare, crema, aparat minune care face si drege pana convinge parul sa nu mai creasca 4 saptamani pe picioare etc. Sunt absolut sigura ca le stiti la fel de bine ca si mine. Eu nu am doar o singura metoda de lupta impotriva cresterii parului pe corp. Le folosesc pe toate, nu sunt multumita de nici una. Ma epilez cu ceara normala din cand in cand. Cat mai rar posibil, pentru ca ma doare si ma si streseaza. Ceara de unica folosinta nu ma incanta prea tare, pentru ca am firul mai gros si am impresia ca mai mult rupe decat smulge. Cand incepe firul sa creasca, lama mi se pare cea mai buna solutie, nu doare, nu ma streseaza,te poti epila in timpul unei bai relaxante, aromate, cum face olteanca din imagine. Pe brate ma epilez cu un aparat pe care l-am cumparat mai demult de la supermarket. Nu ma dau in laturi nici sa imi incalzesc singura o oala mare cu ceara si sa imi aplic fasiile, am ceva experienta, iar rezultatul nu prea difera de cel al unei cosmeticiene. E mult mult mai ieftin, dar iti ia ceva timp. Mie mi se pare mult sa dau 100 sau 150 ron pe un epilat total, o data la trei saptamani. Asa ca vara aceasta am decis ca ma voi descurca singura. E criza, deci saving money. In vacanta am plecat fara sa ma epilez cu ceara, dar aveam 3 lame in valiza, pentru orice eventualitate, ma imbarbatam eu. A trebuit sa le folosesc la maxim, o data la doua zile. Adevarul e ca am regretat ca nu m-am epilat inainte, dar nu mai era nimic de facut. Deci in 10 zile, am dat cu lama de vreo 5 ori. In afara ca necesita vreo 10 minute, nu s-a intamplat nimic alandala. Nici parul nu a crescut infiorator ca o padure, nu ma durea niciodata nimic, nu imi apareau bubulitze, iar la soare puteam sta daca vroiam fara nicio interdictie. Intoarsa acasa, am continuat cu lama. Insa azi am decis ca incalzesc oala cu ceara si ma epilez frumos si cu arta. Va spun maine ce am reusit.
VA URMA

16 comentarii:

Zuza O spunea...

Si tu te epilezi singura? Si eu la fel! Am o dexteritate in pregatirea si dezlipirea cearei de zici ca lucrez cu norma intreaga la Igiena :)) La cosmetica nu ma duc in primul rand din comoditate si in al doilea rand din cauza fricii de a nu lua vreo boala de la ceara refolosita (nici mie nu imi place ceara de unica folosinta)

adela sirghie spunea...

draga zuza O, ma bucur mult sa te cunosc! am auzit multe despre tine de la zuza g... bine ai venit pe beautynews!
ma epilez singura si o fac la fel de bine ca o cosmeticiana. La inceput a fost mai greu, dar cu timpul castigi dexteritate si e mai bine decat sa stai dupa programari la saloane. In plus, mi se pare cam aiurea sa dau 150 ron pe un epilat cand pot face lucrul acesta si singura.

Zuzele spunea...

Eu sunt fan declarat LAMA! Cea mai buna solutie din lume pentru mine :) am incercat si ceara si aparatul si am crezut ca am murit si ma chinuie dracii in IAD! n-am trecut in viata mea printr-o durere mai mare care imi provoca totodata si nervi!!! am decis sa termin cu prostiile si de cativa ani buni folosesc numai lama...ca si tine, ma fac o data la 2 zile sau chiar zilnic daca ma ia un chef nebun de piele extra fina :) mie, mi se pare cea mai buna solutie si, ce e cel mai important, NU MA DOARE NIMIC si pielea ramane ffff fina si curata..fara iritatii si bubite..zuza G

adela sirghie spunea...

despre lama, numai de bine. m-a salvat din multe situatii de-a lungul timpului, deci, recunostinta vesnica.

Alexa spunea...

Dar aparatul de epilat cum vi se pare? Smulge parul sau doar il rupe? Eu am un Braun dar mi se pare ca uneori doar rupe firul de par de la radacina. In plus, de multe ori nici nu ramane pielea asa fina, simt ceva aspru, probabil din cauza radacinilor? Cat despre reclamele ce promit 4 saptamani de piele catifelata si lipsa de griji, nici vorba de asa ceva, fire razlete apar dupa cateva zile!
Pe de alta parte, ceara nu imi place tocmai din cauza firelor acestea razlete, nu poti aplica fasii doar pentru cateva fire...dar nici sa astepti pana cand cresc uniform.
In concluzie, eu nu am descoperit formula optima pentru mine. Sa investesc intr-un aparat de epilat mai high-tech (al meu este de vreo 4-5 ani), in speranta ca sunt mai performante? Sa invat sa ma descurc cu ceara?

p.s.: Adela, esti o curajoasa si priceputa daca reusesti sa te faci singura inghinal cu ceara! :)

adela sirghie spunea...

Nici Braun-ul pe care il am eu nu face fata decat daca este vorba de un mic retus intre 2 epilari serioase, cand nu am chef sa incalzesc ceara. Mai mult rupe decat smulge, aceasta e si parerea mea. Eu iti recomand ceara ca fiind de baza, iar pentru retusuri aparatul, benzile sau lama. Daca nu ai timp si trebuie sa fii epilata in timp record, lama este cea mai potrivita. Eu le folosesc pe toate.
p.s.: si eu m-am mirat, mai ales ca mi-a iesit foarte bine!

Butterfly spunea...

Eu nu ma impac deloc cu lama, am impresia ca ingroasa parul si chiar il face mai des, cred ca depinde daca ai sau nu parul des, am o prietena care se face numai cu lama dar ea oricum are 2-3 fire, e o fericita, deci nu e mare paguba, dar mai am si alta prietena care il are foarte des, si se face dintotdeauna cu lama, nu va puteti inchipui cat de des e, eu am ramas socata, si cand este epilata ai impresia ca nu este pt ca radacinile sunt incredibil de dese, in fine, eu oscilez intre aparat si ceara, lama foarte rar in cazuri de urgenta :)

adela sirghie spunea...

unele fete au mai mult par, altele mai putin.
asa ne nastem...fiecare cu particularitaile sale.
s-a demonstrat ca lama nu ingroasa parul, nici nu il inmulteste.
lama taie parul, din cauza aceasta pare mai gros.
dar ca sa fii tu linistita, foloseste lama intre doua epilari clasice, cu ceara. Calea de mijloc este, de cele mai multe ori, cea mai sigura.
Pot sa iti spun ca eu asa procedez.
Nu imi este frica de lama.
Nu imi este frica de ceara.
Le combin.

Dana spunea...

Buna Adela! Revin c-o noua intrebare referitoare la epilat. Pentru ca mie inca mi-e teama de durerea epilatului cu ceara, ma gandeam sa mai incerc si un aparat de ras ELECTRIC special creat pentru femei. Ai folosit vreodata asa ceva? Ma gandesc ca poate cu un aparat previn iritatiile [mai ales din zona inghinala] si posibilele taieturi (micile accidente ce apar in cazul utilizarii lamei de ras simple).

Btw - cum previi iritatia din zona inghinala? [in cazul in care aceasta apare dupa epilat, indiferent de forma acestuia]. Citeam online ca Baneocin - pudra ar fi eficient in acest sens. Ce parere ai?

Merci! ;)
Un weekend placut!

adela sirghie spunea...

Dana, am folosit si aparatul electric. Mie nu imi este bun decat pe portiunile unde parul este f fin, pe maini de exemplu. In rest, m-am trezit caa faac foliculita. Baneocin e ok, dar la mine nu prea a avut rezultate, insa si eu am auzit ca multe persoane il folosesc dupa epilat.
Pt zona inghinala eu folosesc pudra de talc.

Dana spunea...

Multumesc pentru raspuns. Ce tip de aparat ai folosit? Pe cele Braun le-ai incercat? Am gasit un singur model cu aceasta functie (de ras, nu de smuls)si anume: Braun LS5160.

Firele sunt taiate bine, de exemplu pe brate? [ca si cu lama simpla de ras?] sau trebuie sa dai si cu lama dupa ce folosesti aparatul?

Dupa epilat ce crema/gel folosesti in prezent?

adela sirghie spunea...

Hello Dana, my mistake: am folosit numai aparat de smuls, nu de ras. Aparat electric de ras nu am folosit niciodata, dar cred ca nu are ce rau sa iti faca. Presupun ca e mai ok decat lama, care are cateva inconveniente, mai ales daca e folosita frecvent si pe portiuni mari.
Dupa epilatul cu ceara sau cu lama, dau cu pudra de talc pe zonele inrosite si cu crema de corp obisnuita, care este hidratanta. In acest moment folosesc, alternativ, doua creme, una de la Yves Rocher si una de la The Organic Pharmacy, care miroase a trandafiri.

Dana spunea...

Merci pt. raspuns, Adela. Dupa epilat, aceleasi produse folosesc si eu...in prezent in cautare de alternative :)

M-ai facut curioasa in privinta cremei cu miros de trandafiri, The Organic Pharmacy. Cred ca e minunata!!!

Unde se poate gasi?

Merci.
O seara relaxanta!

adela sirghie spunea...

Dana, eu am primit-o la o lansare de tigari, anul trecut. Nu fumez, dar am fost la lansare. Am cautat pe internet si se gaseste la Magnolia Spa.

Diana P spunea...

Eu ma epilez cu aparatul si vara am niste bube pe picioare din cauza firelor de sub piele.Chiar nu stiu ce sa fac sa dispara firele de sub piele si mai ales bubele.Inca mai am niste bube uriase.mi-am exfoliat picoarele de multe ori,dar tot nu au trecut.Ma mai dau din cand in cand cu lama, soramea imi zice ca nu e bine daca ma dau cu lama si apoi cu aparatu.Imi dai te rog niste sfaturi ce as putea sa fac cu acele bube? dupa ce imi trec vreau sa ma epilez cu ceara mi se pare mult mai eficient :). Multumesc

adela sirghie spunea...

@Diana P: stiu exact ce vrei sa spui, si eu am avut probleme pe picioare din cauza aparatului de smuls. Varianta este lama si crema epilatoare pana cand se vindeca, orice altceva agraveaza situatia. In cazul meu a functionat, dar a trebuit sa am rabdare cateva luni bune. Acum folosesc ceara sau lama.
xoxo