marți, septembrie 15

frumusete si atitudine(tinuta)


Am vazut ieri o fata extrem de frumoasa. Avea picioare lungi, niciun fir de celulita nu se zarea si m-am uitat cu ochi de soacra- desi fusta era scurta scurta; tenul era transparent si ca de portelan, ochii mari, senini, parul lung, in cascada frumoasa. Era inalta, slaba si foarte tanara, deci nu ai cum sa nu te uiti cand vezi asa ceva langa tine. Statea pe scaun in metrou si vorbea cu prietena ei. Initial nu am observat nimic in neregula, pentru ca ma uimise cat de frumoasa si diafana putea sa fie, parca era singura persoana nepoluata din Bucuresti. Dar s-a ridicat si am coborat amandoua la Victoriei. In miscare, isi risipea toata frumusetea. Nu stia sa mearga elegant ci mai degraba arunca picioarele in lateral, statea cocosata,umerii ei mici pareau ascutiti, iar parul nu ii incadra frumos fata pentru ca tinea capul aplecat ca si cum ar fi calatorit fara bilet si ar fi fost prinsa si amendata. Ma asteptam ca toti oamenii sa o priveasca la cat de frumoasa era, dar totusi, nimeni, in afara de mine nu o observase. Repet, fata era perfecta. Dar nu stia ce sa faca cu frumusetea ei, nu se punea deloc in valoare, nu ridica privirea din pamant si nu lasa zambetul sa ii insenineze aura. Prin urmare, cu toata frumusetea ei deosebita, a trecut neobservata. Nici macar fusta ei extrem de scurta nu a putut salva ceva. Si atunci mi-am dat seama ca tinuta (atitudinea) ar trebui predata undeva, ca ar trebui sa fim invatate sa ne punem in valoare calitatile. Daca esti norocoasa, inveti asta de la mama ta, de cand esti mica, sau furi de la Fashion Tv sau...treci neobservata

37 de comentarii:

Zuza O spunea...

Sunt 100% de acord cu tine! Uite, am o prietena care are cam 1,65 inaltime, plinuta, tunsa scurt si cu nasul chiar mare. Ai zice ca e chiar urata daca o iei pe bucati.

Mai, are femeia aia o prestanta de nu e adevarat! Isi face parul intr-un anume fel, orice haina cu care e imbraata stoe sa o poarte! Si merge tot timpul cu capul drept si cu privirea in fata, mandra, chiar daca se duce sa cumpere si o paine. Nu ai cum sa nu o remarci si sa nu o admiri. Totul tine de atitudine....

madalina spunea...

exista mii de astfel de femei. e pacatul lor ca nu stiu sa aiba atitudine... ce sa spun Adela... De multe ori o femeie urata ii poate lua fatza unei femei frumoase, tocmai pentru ca are atitudine... da, nu te-ai gandit sa iti deschizi o astfel de scoala?

madalina spunea...

am vb cu cei de la "La scena". duminica ma duc la targ, asadar daca vrei sa aduci ceva sa vand, te rog sa imi spui. Eu sunt fascinata de astfel de targuri. Cunosti lume, vezi tot felul de haine, te bucuri cand vezi ca ii place si altcuiva ceea ce ai purtat tu... E frumos, e o atmosfera diferita. E altceva...

SoSheSays spunea...

Eu am vazut una frumoasa rau in Grecia nu stiu de ce natie era dar culmea tot in metrou am vazut-o haha era foarte putina lume in metrou aunci dar ca si tine ma tot uitam...hahaha
Cred ca nu e vorba numai de atitudine aici, lumea uneori parca e teleghidata oricum esti un anonim pentru multi care trec si care nu observa nimic in jur...

adela sirghie spunea...

zuza o, toata admiratia mea pentru prietena ta cu nasul mare!

adela sirghie spunea...

pt madalina: interesant, da, insa trebuie gandit serios acest pas.

adela sirghie spunea...

pt beauty: mai sunt si momente in care trecem indiferent unii pe langa altii, am vazut si eu acest lucru.
insa fata aceea pe care am vazut-o ieri nu avea deloc deloc tinuta. Daca as fi vazut-o in mers de la bun inceput, nici eu nu as fi bagat-o in seama.

adela sirghie spunea...

dragele mele, eu si madalina vom face un mic magazin vintage duminica aceasta la clubul La Scena, unde vrem sa vindem toate hainele pe care nu le mai purtam. fiind vorba de niste haine deosebite, motiv pentru care le-am si cumparat la vremea respectiva, le vom aranja frumos, va vom incanta ochii cu culorile lor si va vom susura povestile din spatele achizitiei. Va fi atmosfera, veselie, schimb de impresiii.
asadar, daca aveti timp si chef, va asteptam
de dimineata pana seara
xoxo
P.S. oare ar fi trebuit sa faca anuntul acesta pe pagina principala?
eu l-am scris aici, ca sa ii raspund madalinei, asadar: daca il veti citi si pe pagina principala, va rog sa nu va suparati:)

Alexa spunea...

Adela, trebuie sa iti povestesc cat de Zen m-am intors acasa.:) Am vazut o tipa in plina strada imbracata cu niste pantaloni foarte stramti, cu model animal print, un body de asemenea foarte stramt si revelator de formele trupului, fara bretele si cu spatele total gol, cu capul ras pastrand doar o fasie de par perfect centrata, simetric, pe cap, cu piercing-uri in nas care aduceau putin a belciug si cu ruj rosu fix doar pe mijlocul buzelor, lasand marginile nude. Si am fost foarte toleranta, nici macar nu am judecat-o, amintindu-mi ce mi-ai spus tu.
Cu siguranta avea si atitudine, o postura dreapta si increzatoare, insa era imposibil sa nu o remarci!

Unknown spunea...

Imi pare rau ca nu pot ajunge, de joi pana duminica sunt la expozitie la Cosmetic Beauty Hair la Romexpo.

adela sirghie spunea...

pt alexa: eu credeam ca lasasem o lumanare parfumata aprinsa acasa si ma gandeam numai ca matzele mele multiubite si-au prins coada in ea si au dat foc la casa...deci eu pe drumul de intoarcere nu am observat absolul nimik
dar ma bucur ca esti zen!
xoxo
PS ai folosit seumul de a keune?

adela sirghie spunea...

pt valentina: multumim mult pentru intentie, dar sigur vom participa si la alte targuri si eu si madalina, deci cu siguranta ne vom intalni...undeva...candva...

natty spunea...

poate scopul unor fete nu e sa fie observate...
pe mine ma enerveaza cand se holbeaza toti de pe strada la mine, prefer sa ma pierd in multime si sa ii observ eu pe altii :)
oricum fata cea frumoasa isi va dezvalui farmecul celui care trebuie sa il vada nu?

adela sirghie spunea...

initial asa am zis si eu, natty. sincer
dar apoi am stat si m-am gandit ca daca vrei sa treci neobservata nu iti iei o fusta scurta scurta.
era o fata foarte frumoasa, imbracata provocator.

natty spunea...

da ai dreptate cu fusta scurta - la asta nu m-am gandit.
Nu iti iei fusta scurta, scurta cand vrei sa treci neobservat.

pacat de ea atunci!

Oricum cunosc si eu persoane banale dar care prin atitudine fascineaza audienta deci normal ca o atitudine ok sau o personalitate interesanta (in sensul bun :) ) castiga in fata frumusetii (care oricum e "in ochii celui care priveste"...)

felicia spunea...

Adela din intamplare am dat peste blogul tau.Nu am crezut ca mai exista cineva in Bucurestiul acesta care sa fie ca mine.
Par exemple:mai bine dau 100 euro pe o crema decat pe o carpa,o fata am pe toata viata,probleme mari cu acneea(la "batranete"),mare admiratoare Dr.dermatologi americani Murad(mi-a salvat fata),DDF,Brandt,Perricone(inca nu am avut nimic de la el imi doresc cr. de noape cu vit.C,dar la Paris nu am gasit-o).
Sunt f. fericita ca nu sunt singura in Bucurestiul acesta

adela sirghie spunea...

eu ma minunez in fata frumusetii pure cum era fata de la metrou, dar cu adevarat ma fascineza frumusetea obtinuta prin educatie, cea care transforma banalul in teribil foc de artificii

adela sirghie spunea...

buna seara, Felicia, bienvenue!
am inteles ca si tratamentele dr Murad cu vitamina C si in special celebrele lui infuzii cu vita C dau rezultate extraordinare.
nu le-am incercat, recunosc, dar in acest moment recitesc wrinkle free forever scrisa de dr murad si le-am pus pe wish list!
pot sa te rog sa imi spui cum ai ajuns pe blogul meu?
sunt curioasa
te astept cu mare drag cu comments cand ai timp!
xoxo

Butterfly spunea...

Trebuie sa recunosc ca de obicei ma simt ca fata din metrou(mai putin in ceea de priveste perfectiunea ei) in sensul ca am impresia ca nu am deloc atitudine si cred ca totul tine de increderea in sine, si eu admir fetele cu tinuta, dar nu pot fi ca ele..:(

adela sirghie spunea...

cum asha?
eu cred ca trebuie sa ...let it go, pentru ca pe blog ai o personalitate bine conturata!

Butterfly spunea...

Da, dar cred ca asta se datoreaza oarecum anonimatului pe care mi-l ofera internetul, dar in general sunt genul de persoana la care vin controlorii in tramvai, desi intotdeauna am avut abonament, am asa o fata de vinovata (nu stiu daca a fost cel mai bun exemplu:))probabil ca tine de educatie sau de firea mea timida.

adela sirghie spunea...

probabil ca ai in spate o suma de intamplari nerezolvate, imi e greu sa imi dau seama, ne cunoastem doar de cateva zile.
insa adevarata ta natura este cea de pe blog, adica funny, lipsita de prejudecati, aventuroasa...

Butterfly spunea...

Multumesc, ce de complimente....esti o draguta
xoxo

adela sirghie spunea...

xoxo u 2
neaparat trebuie sa ne vedem cand vii in Romania!

Butterfly spunea...

Mi-ar face o deosebita placere sa ne cunoastem, chiar ma gandeam mai devreme ca ratez intalnirea de duminica, poate ai timp si scrii despre intalnirea voastra ;)

Cya spunea...

Imi vine greu a crede ca atitudinea o ai pur si simplu.Consider mai degraba ca se educa.Nu stiu daca FashionTV poate obtine credit in privinta asta.Scoala de care vorbeati inainte ar fi un Breakthrough in toate privintele, nu abandonati ideea.

Revenind, am si eu o cunostinta careia toata copilaria si adolescenta i s-a repetat obsesiv : "esti proasta, inculta, dobitoaca" and related...Cunoscand-o, am simtit oarece potential, dar abordarea mea s-a lovit crunt de un zid ridicat in fata personalitatii.Mie, pe de alta parte, mi s-a inoculat de mica ideea ca sunt "frumusica", astfel ca acum i-as zambi distrata oricaruia mi-ar zice in fata contrariul.

Totul se dobandeste/modeleaza in timp: personalitatea, atitudinea, frumusetea, cultura.

adela sirghie spunea...

pt butterfly: duminica va fi targ, deci vor fi mai multe magazinutze vintage, nu stiu daca ne vom putea repera intre noi!
poate sa ma imbrac eu in rosu, sau madalina...
si mie imi pare rau ca nu poti veni, dar stiu, Moscova e cam departe...

adela sirghie spunea...

pt cyanilla: multumesc de incurajari, frumushiko!

Ella Gheorghiu spunea...

Buna,Adela!Buna,fetelor!Am descoperit acest blog alaturi de cel Be Beautiful si ma bucur ft. mult ca bunul gust si rafinamentul femeilor este in continuare printre noi!La partea cu atitudinea ai mare dreptate.Mereu am crezut ca o persoana de sex feminin reprezinta un ideal de frumusete,mister,dar mai ales eleganta, prin voce,educatie si spirit.Va pup pe toate!

adela sirghie spunea...

viorica, bine ai venit pe beautynews!
te mai asteptam!

madalina spunea...

si mai e o chestie... am vazut femei urate care au langa ele barbati minunati, de o frumusete rara... ei bine, oare cum se explica?

adela sirghie spunea...

pt madalina: bravo lor!

Butterfly spunea...

Pt Madalina: Poate e chestie de noroc...:))

Dianet und Veronique spunea...

si eu am o prietena super-apropiata.

are 1.68 si are vreo 65 de kile.

e foarte- clepsidra silueta ei, daca putem sa spunem asta.

are talie ingusta si solduri late, sani f mari.

dar are o fata f.frumoasa, par lung, bruneta, si stie sa se imbrace f vesel si cu muuuult bun gust!!!

sunt f de acord ca nu trebuie neaparat sa ai 1.80 si 50 de kile ca sa fii misto, ba dimpotriva, fetele skinny de cele mai multe ori nu au atitudine, cred ca e de ajuns sa fii inalta si slaba!


ei bine, nu!


e vorba de atitudine!!!

Alexa spunea...

daa l-am folosit :) Fire rebele imblanzite, par mai moale, luciu, miros suav la aplicare - chiar mi se pare a nuca de cocos. L-am folosit pe parul umed, proaspat spalat in prealabil. Il mai incerc si apoi ii rezerv o analiza amanuntita! :)

Raluca Gabriela spunea...

Interesant articolul ! Tin sa precizez ca am 16 ani si 1,86 inaltime, nu am mai crescut de la varsta de 13 ani:)))). Asa cum spui si tu, atitudinea conteaza. Personal, am fost foarte complexata de inaltimea mea si a trebuit sa invatz sa am atitudine... atitudine pe care am pierdut-o atunci cand am inceput sa ma inalt foarte mult. Acum e totul ok si vreau sa iti spun ca nu usoara mi-a fost munca... dar a meritat, acum fac parte dintr-o echipa cu oameni care ma invata mereu ce inseamna sa ai stil si atitudine!

adela sirghie spunea...

GabrieLLe: Ai o inaltime de manechin, ma bucur ca acum esti mandra de acest lucru.
Sigur, la 13 ani poate parea putin ciudat, insa acum cred ca nu poti trece neobservata:)