sâmbătă, septembrie 19

mierea si tenul meu


Una dintre cele mai bune masti pe care le-am folosit vreodata vine dintr-o sursa extrem de sigura si interesanta: borcanul mare cu miere din dulapul meu din bucatarie. Aceasta reteta a avut mereu rezultate spectaculoase desi am tenul gras, sensibil, deseori mai deshidratat decat ati putea crede. Ma mir ca foarte putina lume stie de ea si o foloseste. E atat de simplu incat este foarte greu de crezut. Mie cel mai mult imi place sa o folosesc in timp ce stau in cada, cand porii sunt deschisi si dupa un peeling (sau scrub). Doua lingurite de miere ajung pentru a masa delicat fata si gatul. Pe ochi nu am aplicat-o niciodata, deci nu stiu cum functioneaza. O las pe fata cat de mult pot, minim 15 minute, apoi spal cu apa. O alta varianta este dupa dus+scrub, dar o aplic si apoi ma asez de urgenta in fotoliu sau pat, ca sa nu curga si sa murdareasca hainele sau covoarele din casa. Se spala cu apa, apoi aplici crema potrivita tipului tau de ten.
Masca cu miere este indicata tuturor tipurilor de ten , nu are restrictii, o poti aplica oricat de des vrei(au fost zile in care o foloseam zilnic)
Ce face? Hidrateaza, catifeleaza, vindeca, iar pielea ramane intinsa, curata, elastica si foarte luminoasa.
Dezavantaje? E lipicioasa si trebuie sa stai nemiscata atat vreme cat o ai pe fata.
Voi ati incercat-o vreodata?

15 comentarii:

beautyandthecity spunea...

Mierea nu am incercat-o inca, doar malai, cafea, argila ... dar cred in beneficiile pe care ea le ofera asa ca o sa testez cu prima ocazie... si iti spun efectele.

adela sirghie spunea...

sunt extrem de curioasa, te rog sa ma crezi ca as vrea sa stiu daca aceasta reteta functioneaza si la tine!

SoSheSays spunea...

Da am incercat si asa cum spui si tu e foarte foarte buna!

Ella Gheorghiu spunea...

Nu am folosit-o niciodata pt. o masca...pt. k ma gandeam ca la cat de gras am tenul,il voi face sa straluceasca cu adevarat.Uite chiar o sa incerc acum ca tot am un borcan e miere de salcam...deci minim 15min,nu?hmm..sa vedem!

Zuzele spunea...

daaaaaaaaaaa!!! AM INCERCAT EU! si pe fata si pentru par si e superba!!! fff buna. am incercat si miere simpla si in combinatie cu galbenus de ou si ulei de masline. mi-a placut mult! o sa incerc si azi! :) faza e ca mierea mea este cam zaharisita, tocmai buna pentru scrub :P

adela sirghie spunea...

pt zuze: eu nu am folosit-o niciodata pentru par!

adela sirghie spunea...

pt viorica: eu o lasam si o ora intreaga daca aveam timp.
efectele sunt miraculoase.
dar nu apar dupa o singura folosire, trebuie sa o aplici frecvent.
te astept cu rezultatele.

adela sirghie spunea...

pt beauty: aplici masca de miere in mod frecvent?

Butterfly spunea...

Nu am incercat niciodata dar e o idee foarte buna, chiar am fost de curand la un targ de miere si mi-am cumparat, pe de alta parte chiar ramasesem in pana de idei pt masti pregatite acasa
;)

Magda spunea...

Am citit ieri postarea ta si am zis sa nu scriu comment pana nu imi fac si eu o masca.mi-ai dat o idee minunata de mult nu-mi mai facusem masca de miere.eu aplic aceasta masca cu putina zeama de lamaie,pe fata umeda dupa un peeling usor.nu o simt deloc lipicioasa,catifeleaza,tenul este curat si surprinzator tine sebumul ore bune departe de fata mea.folosesc masca de miere numai in cada,atat pe fata cat si pe decolteu.
app:pt cea mai catifelata piele din lume recomand zatul de cafea folosit ca scrub pe fata si corp.

adela sirghie spunea...

o sa incerc si cu zeama de lamaie, magda!

Ella Gheorghiu spunea...

Da,Adela.E super!imi place ft mierea,in special cea de salcam,si acum am folositi-o si ca masca.Am reusit sa stau 30min,desi cam curge,la sfarsit dupa ce m-am spalat wow!Ce piele fina si vizibil hidratata.Merita!

Magda spunea...

chiar te rog sa incerci si ca sa nu-ti simti fata lipicioasa aplica masca pe pielea putin umeda :)

adela sirghie spunea...

cu siguranta incerc si dau si detalii pe blog.

Anonim spunea...

Probabil stii ca mierea filtrata, care a fost incalzita, nu mai e buna de nimic, e doar un zahar. Ca sa faci masca, cea mai buna e mierea raw, asa zisa miere-vie, gasesti la apicultori. In afara de mierea de salcam care cristalizeaza greu, celelalte tipuri de meire, in starea lor naturala, sunt cremoase, deci mai usor de aplicat pe fata, doar umezesti un pic degetele ca sa se intinda mierea bine