sâmbătă, ianuarie 30

povestile nemuritoare ale parfumurilor


Am avut Allure de la Chanel din primele saptamani de la lansare. Dupa ce s-a terminat, am cumparat altul. Am avut si apa de toaleta si apa de parfum, lapte de corp, gel de dus, parfum pentru par, deodorant pentru rasfatul pielii de la subrat si chiar o mica bijuterie argintie cu extract de parfum. L-am folosit in exces, parca nu mai exista alt parfum pe lume. La un moment dat, mi s-a facut greata de la atata Allure. Asa de greata, ca l-am abandonat ani de zile pe un raft in baie, ascuns sub sute de alte cutiute, nici sa il vad nu mai puteam, pana s-a oxidat capacul. Din cand in cand mai dadeam cate un puf, dar iar mi se facea greata. Instantaneu. A mai trecut o perioada(lunga), memoria mea l-a uitat(oarecum)si am reinceput sa il folosesc. Dar mai mult asa, in sila, imi ziceam ca trebuie sa termin si povestea asta cu Allure. Parca ar fi fost o poveste de dragoste, stiti si voi ce se spune de ciorba reincalzita. Cam asa era. Cam in sila. Am facut eforturi serioase sa il termin, dar am reusit dupa indelungate chinuri. Am simtit o mare satisfactie cand am aruncat sticla. Parca as fi facut curatenie in baie si as fi aruncat sticlele vecchi, cetoase si cu capace ruginite.
Chiar am fost fericita ca am incheiat povestea cu Allure de la Chanel.
A doua sau a treia zi merg in vizita la o prietena. Ne asezam pe canapea, isi trece mana prin par, isi flutura pletele, in aerul din jur incepe sa pluteasca un miros divin. Eu sar in sus, nu stiam cu ce parfum s-a dat, o intreb daca are vreun parfum nou, o complimentez pentru gusturi desavarsite in ale miresmelor de lux. Dar ma gandesc la cat de bine ar fi daca nu mi-ar spune ce si-a luat, ca sa nu dau fuga sa testez, sa cumpar si eu. Ma indragostisem de inca un parfum, aveam toate simptomele. Aaaa, nu, nici vorba, e o vechitura, raspunde ea. Eu ma mai linistesc si o intreb cum se numeste "vechitura" . Allure, susura Anda...
Pe mine chestia asta m-a dat peste cap.
Chiar nu am recunoscut parfumul, desi, dupa cum deja v-am povestit, avusesem o relatie indelungata, cu suisuri si coborasuri.

13 comentarii:

Unknown spunea...

In umila mea ignoranta intreb: ce aroma are Allure?

felicia spunea...

aceeasi relatie am avut si eu cu Allure,dupa 11 ani in sfarsit si ultima picatura de Allure din casa am donat-o(am calculat ca am avut in jur de 1 kilogram de apa de parfum),dar mi-e deja dor de el,asa ca de ziua mea stiu ce parfum cer cadou.
De o perioada de timp si mie imi dadea o stare de greata(oare nu or fi schimbat ceva in compozitie?)
Am prietene care spun ca nu miroase Allure pe nimeni la fel cum mirosea pe mine.

Beatrix spunea...

Si acuma, vrei sa il cumperi din nou?:))

adela sirghie spunea...

@A Dreamer: bine ai venit pe beautynews. Allure este cald, senzual, fresh oriental si vanilat. Daca esti foarte atenta(pentru ca vanilia, folosita in cantitate mare catifeleaza si da senzualitate maxima), mai recunosti si iasomie, magnolie, nufar, trandafir, bergamota si mandarina.

adela sirghie spunea...

@Felicia: eu nu cred ca au schimbat compozitia, parfumul chiar este unul puternic, se pare ca folosit in exces, dauneaza:)

adela sirghie spunea...

@Mika: nuuu, eu nu il cumpar, pentru ca am gasit o sticluta argintata cu extract de parfum pe jumatate plina, de care uitasem. Era saraca plina de praf. Oricum azi sunt data cu Allure, dar cred ca il voi folosi maxim de 2-3 ori pe luna, ca vad ca iar ma ia greata:(

Anonim spunea...

dar tu cati zeci de ani pastrezi un parfum de ajunge sa i se oxideze capacul ?:))) si mai ales, cate ai de nu le mai tii socoteala si le gasesti prafuite dupa secole?:)))))
mie nu imi place absolut allure!!! iubesc allure sensuelle, e mult mai fresh si tineresc... totodata, nu suport chanel 5 !!!!!!! e oribiiiiiiiiiiiiil!!!! nu stiu cate sute de ani sa ai sa-ti placa asa ceva si cate paltoane imbibate in naftalina si par mov :)))

elis

adela sirghie spunea...

Elis, bine ai venit pe beautynews. Am multe parfumuri, insa nu le numar.Dupa cum am spus, cu Allure a fost un caz special. Nici eu nu am inteles pasiunea omenirii intregi pentru Chanel 5(cel mai bine vandut parfum al tuturor timpurilor, cel mai si cel mai). Chiar mi-am propus sa merg special la o parfumerie sa incderc inca o data Chanel 5, pentru ca sunt destul de nelamurita in privinta lui. Am primit la 22 de ani cadou Chanel 5, l-am folosit, dar nu imi amintesc sa fi facut vreo mare pasiune pentru el. Ma gandeam ca poate nu l-am inteles la varsta aceea.

Anonim spunea...

Hello Today i found something worng in an website, its not look like a human website..or page idk how to call it
can someone take a look and tell me if its a real?

here is the link:

http://www.kingofpirate.com/alien/

Thanks.

Anonim spunea...

Eu am Chanel no 5 si il ador!! mai am putin in sticluta dar as vrea sa-mi iau altul.am incercat la Sephora si alte parfumuri de la Chanel dar mi s-au parut oribile , mai ales Chanel no 19, Allure inca nu l-am testat dar dupa cum l-ai descris in comentariul de sus s-ar putea sa-mi placa :D. Imi place blogul tau Adela :)

Diana P

adela sirghie spunea...

Hello DIana, bine ai venit pe blogul meu. Mi-a placut si Chance la un moment dat, dar dupa o sticluta, m-am cam plictisit.
In continuare imi place Coco Mademoiselle...

anna spunea...

ti-am descoperit blogul doar de cateva zile si nu ma mai satur de el..chiar ma gandeam oare printre toate postarile tale nu o sa dau si peste una despre allure? eu una pot sa spun ca il ador

adela sirghie spunea...

Anna, bine ai venit pe blogul meu. Prima postare despre Allure a fost:)
xoxo