miercuri, iulie 21

Anul acesta nu am cumparat creme noi de plaja

...pentru ca cele cumparate anul trecut nu s-au terminat, nu am mai facut noi achizitii. Anul trecut am cumparat din duty free din Spania doua autobronzante de la Lancaster, din care mai am ... jumatate. Am folosit acum doua zile spray-ul cu uscare rapida si in continuare isi face treaba foarte bine. Ca sa nu ma plictisesc, luni am "lucrat" picioarele, iar marti-restul. Un singur strat, nu vreau sa fiu neagra, ci doar naturally sunkissed. Asadar, pentru prima oara in acest an, sunt aurie.
Mai am si creme cu indice de protectie, tot de anul trecut, deci nu intentionez sa plec in cautare de noi achizitii. Stiu ca multe firme pregatesc clientii cu mesaje de genul schimba crema in fiecare an, chiar daca nu ai apucat sa o folosesti, insa eu nu sunt deloc dispusa sa fac acest lucru, pentru ca in continuare isi fac treaba cu brio si nu si-au modificat nici consistenta, nici mirosul.
Sau poate am nimerit eu creme bune...
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

10 comentarii:

cristina spunea...

Buna,
Nu stiu daca vei avea timp sa imi raspunzi, dar eu incerc oricum.
As avea nevoie de un beauty tip.
Eu am o mare mare mare problema:ochii. Din cauza formei, mostenirii genetice si a factorilor externi (nesomn, oboseala, etc), ma confrunt cu vesnicele probleme ale lor: riduri destul de pronuntate si cercane foarte pronuntate. Am foarte mare grija de aspectul tenului, dar problema asta ma depaseste total.
Am 27 de ani, pana acum am incercat Clinique, care m-a dezamagit, vichy si L'Occitane cu mar si migdale, care au fost cat de cat ok, dar nu am vazut rezultate spectaculoase. (tenul meu este mixt deshidratat)
Ai putea sa imi recomanzi niste creme de ochi foarte bune? Sunt constieta ca efectul difera de la persoana la persoana si ca la fiecare actioneaza diferit, dar as vrea macar sa stiu cateva marci mai de incredere sau niste directii pe care sa merg, sunt debusolata in lumea asta mare a cosmeticelor, nu mai fac fata singura. :)
In speranta ca vei gasi timp pentru recomandari,
Multumesc

iguanitza spunea...

Sincer, nici eu nu ma agit sa cumpar creme noi daca cele care le`am cumparat anul trecut mai sunt inca bune. Nu scrie niciunde ca trebuie sa cumparam creme ( pt plaja ) in fiecare an ! :)

adela sirghie spunea...

@Cristina, welcome! Incearca Ivatherm sau Lierac, le gasesti in farmacie. In afara de creme, daca problema ta este mai complexa si vrei ca rezultatele sa fie mai spectaculoase, trebuie sa combini cateva metode gen crema de ochi si masti speciale pentru aceasta zona, cu trucul cu lingura tinuta in frigider, cu pliculetele de ceai rece aplicate in aceasta zona si eventual sa te speli cu ceai de albastrele. Pe mine ma ajuta mult si masca rece cu gel albastru tinuta in frigider, cumparata de la Sephora, despre care am si scris. Un somn bun, intre 11 si 7-8 dimineata iarasi face minuni!
xoxo, astept sa imi spui cand se vad rezultate daca decizi sa urmezi sfaturile mele!

Anonim spunea...

cristina
Multumesc de recomandari.
La Lierac ma gandeam si eu la un moment dat, sau la Clarins, nu stiu care ar fi mai buna.
In ceea ce priveste alte remedii, am incercat cateva. Ritualul meu este: dimineata masca pentru ochi Guinot, seara masca Caudalie pentru ochi si fata, masca rece cu gel cand imi amintesc de ea.De astea tot aici pe blog am aflat :D
Pliculete cu ceai am mai incercat dar m-am plictist repede, la fel si ulei de samburi de strugure si de migdale.

Monica - Pisica albastra spunea...

nici eu nu am cumparat creme noi de plaja anul acesta.
anul trecut eu am cumparat una si frati-miu una si m-am trezit cu doua, abele bune. plus un gel dupa expunere absolut demential de la Delice Solaire (asa scrie! nu stiu de unde l-a luat frati-miu, dar eu nu-l mai gasesc)
asa ca anul asta am tot ce-mi trebuie.
am fost pana acum de doua ori la mare si mai am substante pentru inca cel putin o iesire :)

adela sirghie spunea...

@Cristina; la Lierac ai mai multe optiuni in ceea ce priveste crema de ochi, deci recomandarea mea ar merge in acest sens. Iar daca pleci in strainatate, poti opta pentru Sisley, in tara este mult prea scump.
Nu uita si de ceaiul de albastrele, te poti spala cu el pe ochi, chiar este eficient. Si da, despre cele 8-9 ore de somn tu nu ai pomenit nimic...

Anonim spunea...

cristina
ups, m-ai prins cu somnul :D
Intr-adevar dorm destul de putin, am ajuns cu chiu cu vai la performanta de 7 ore (dar cu mult efort). Sper sa ajung in curand la 8-9.
Pana la urma am ales o crema de la skincode. Nu m-am putut decide intre cele de la lierac, nu exista una care sa acopere amandoua problemele. A, cu ocazia asta, am o mica observatie. In ultimele 3 luni am fost de cateva ori la Sensiblu in cautarea cremei de ochi minune si m-au innebunit cu avene. De fiecare data ma simt de parca ar trebui sa-mi cer scuze ca nu vreau sa cumpar avene. Eu ma impac destul de bine cu produsele, dar sunt atat de agresive vanzatoarele incat imi piere tot elenul.
O sa incerc si albastrelele, le am pe undeva prin debara
multumesc de sfat

adela sirghie spunea...

@Cristina: in ceea ce priveste Lierac, eu cred ca trebuie sa decizi tu ce te supara mai tare: cearcanele sau ridurile si sa incepi sa tratezi one problem at a a time. Eu cred as incepe cu cearcanele si apoi cu ridurile, pentru ca daca cearcanele se retrag, si ridurile vor parea mult mai soft, tinind cont ca nu ai decat 27 de ani. Apoi as incerca sa le cumpar pe amandoua, dimineata as folosi crema pentru cearcane, noaptea-pe cea pentru riduri. Este o sugestie pentru dupa ce termini skincode:)
Cat depre intamplarea ta Avene, si eu as fi procedat la fel, si eu sunt foarte suspicioasa cand mi se pare ceva in neregula.

Alexandra spunea...

Buna, Adela! Iti citesc blogul de cateva saptamani si sunt fascinata de fiecare articol al tau, de aceea mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa te rog sa imi dai niste sfaturi in privinta solarului. As vrea sa merg inainte sa plec la mare, sa fiu colorata, ca sa nu ma arda soarele. Am pielea foarte alba si ma intrebam daca merg la solar cateva sedinte (cate?), tot ma voi arde cand voi merge la mare?

adela sirghie spunea...

@Alexandra, draga mea, bine ai venit pe beautynews, ma bucur mult ca ma citesti si ca imi scrii.
In privinta solarului, sfatul meu este unul singur: NUUU. Stiai ca sunt tari in UE in care este interzisa folosirea acestor aparate de bronzat? Principalul motiv este ca s-a stabilit o legatura clara intre cancerul de piele si solar, dar sunt si alte inconveniente. Eu iti recomand o crema autobronzanta inainte de mare, ca sa ai o nuanta aurie si placuta, iar daca stai la soare sa folosesti creme cu SPF.
Te rog sa ma crezi pe cuvant si sa iei lucrurile ca atare:)
xoxo
-te mai astept la comentarii ori de cate ori ai timp.