luni, iulie 26

Cocor Hotel Spa, o maare, maare crunta dezamagire!

Cand am plecat la Neptun la Cocor Hotel Spa aveam in gand doua zile de rasfat. Imi doream un ritual cu masaj si lumanari, o manichiura si o pedichiura Spa, as fi vrut sa incerc si cateva saune mai sofisticate. Nu pot pleca in vacanta decat in luna septembrie, deci week-end-ul relaxant trebuia sa se transforme intr-o adevarata placere.
Cocor este fostul hotel Galati, pe care l-au cosmetizat putin, in asa fel incat sa aiba un motiv sa spuna ca are patru stele. Mie de la inceput mi s-a parut a fi unul de trei stele cu multe lipsuri. Cand am ajuns cu masina in fata hotelului, i-am spus lui Alex, sotul meu, ca sunt foarte sigura ca nu acesta este hotelul si ca daca nu ma crede, sa intrebe la receptie sa vada ca nu avem nicio rezervare aici. De altfel, eu nici nu am vrut sa ma dau jos din masina, pe motiv ca oricum plecam dupa ce se lamureste si el. Insa surpriza! De lamurit m-am lamurit chiar eu, cateva minute mai tarziu. Dar nu mai aveam ce facem, rezervasem pe booking.com! La receptie- 130 euro, pe booking.com, o suta de euro pe noapte! Camerele sunt mici, baile nu au cada de baie(cada fiind o conditie de baza la patru stele), ci un simplu dus. Primul prosop mare era rupt pe margine, vreo 7-8 cm, deci nu se pune problema ca a scapat nevazut de ochii vigilenti ai femeilor care asigura curatenia, iar celalalt avea doua pete maaari, oribile, potrocaliu inchis. Camerele erau foarte prost izolate, se auzeau zgomotele venind de la distanta de doua camere, de sus, din laterale, de la receptie... Usa se inchidea numai daca o tranteai zdravan de doua-trei ori, lucru pe care il faceau toti oaspetii hotelului, la fiecare doua-trei minute troznea cate ceva. Initial am crezut ca sunt prost crescuti toti oaspetii hotelului, dar vaai, si eu am facut la fel, pentru ca altfel usa ramanea deschisa...

Am dormit foarte prost din aceasta cauza, iar dimineata aveam cearcane cat casa, de relaxare nici ca se mai punea problema.

Fiind un hotel Spa, era plin de copii mari, mici, mititei si bebelusi care plangeau, radeau, alergau si tropaiau cum faceam si eu de alfel, cand mergeam cu parintii in vacanta. Va rog sa ma credeti ca nu am nimic cu copiii la mare, mirarea mea este legata tot de conducerea hotelului, pentru ca nu imi dau seama de ce au transformat un Hotel Spa(=oaza de linsite, dupa criteriile unanim acceptate), intr-o locatie unde vin copiii sa se distreze.

Cu toate acestea, hotelul era plin, asa ca nu am gasit niciodata locuri libere pe sezlongurile de la piscina (apa din ea era tulbure, semn ca nu fusese curatata de multa vreme, deci nu m-a atras in niciun fel)). Micul dejun continental era si el o problema. Am incercat sa mananc fructe: prunele erau verzi si acre, le-am aruncat cat colo, pepenele rosu era trecut, avea un gust apos, la fel ca si pepenele galben, iar bananele erau si ele invechite, inmuiate ici colo de lovituri maronii, rosiile erau verzi pe dinauntru, branza si casul erau insipide si pareau ca se dezintegreaza din cauza caldurii. In fine, am baut o cafea filtru, iar a doua zi nu am mai vrut sa merg la mic dejun.

Pentru Spa nu mi-am facut nicio programare din Bucuresti, pentru ca de obicei vreau sa vad locatia inainte, sa ma conving ca merita sa investesc bani si sa pierd timpul. Un masaj reechilibrant cu pietre calde(Cocor Chakra Stone) costa 190 ron, iar un masaj simplu relaxant, de 50 de minute, 150 ron. Un pachet de doua ore ce include piscina interioara de la etajul trei si accesul la saune costa 70 ron/persoana. Am urcat sa vedem cum arata. Mica, mie mi s-a parut meschin de mica, gen piscina de vilisoara din Pipera, era plina de femei gen nevasta de senator venita la mare la Neptun, majoritatea inotau cu colacii. De fapt nimeni nu inota, toate clientele pluteau, pentru ca era imposibil sa faci vreo miscare pe-acolo. Daca iti facea placere, in cele doua ore puteai sa faci plaja pe terasa, care era foarte frumoasa si avea o priveliste minunata. Nu am ajuns sa vad saunele, pentru ca ni s-a spus ca sunt pline. De altfel, in acel moment, nici noi nu ne mai doream thermarium&pool, pentru ca nu te poti relaxa cand totul este plin ochi si nu ai pic de intimitate.
La receptie am primit o oferta xeroxata cu tratamentele si procedurile existente si mi-au spus ca numai cu foarte mare greutate imi vor gasi un loc liber in urmatoarele trei zile, deoarece sunt foarte aglomerati. Moment in care iarasi am dat doi pasi inapoi, deoarece nu imi doream sa stau sa depind de o amarata de programare si sa imi stric toata ziua asteptand sa fiu chemata la masaj. Si in timp ce ma gandeam ce decizie sa iau (sa fac o programare si sa renunt daca devine prea complicat) a aparut un domn dragut in halat alb si papuci moi care le-a aratat, negru la fata de suparare, ceasul fetelor de la receptie: era fara douazeci si el astepta de 40 de minute o fata care sa vina sa ii faca masaj. Receptionistele au inceput toate(erau trei la numar) sa se intrebe una pe alta ce s-a intamplat, unde a disparut fata de la masaj dupa care Vioricaaaa, unde esti!? Exact in acel moment am disparut si eu, fericita ca nu am nicio programare.
Treaba cu SPA-ul de la Cocor fiind rezolvata si ingropata definitiv, am pierdut vremea prin cateva carciumioare foarte faine si bine am facut!
Recomand: Clos de Colombes ( scump, foarte bun, stylish si foarte romantic)-este situat intre Neptun si Olimp
Popasul Pescarilor(pret ok, papa bun,peste proaspat adus din larg de pescari, vin cu pret acceptabil, pe malul marii, priveliste grozava), intre Neptun si Olimp, inainte de a ajunge la Clos de Colombes
Restaurant La Cena, mancare acceptabila- nici prea prea, nici foarte foarte, de comandat pizza si paste, locatia e splendida, marea se zbate la picioarele tale, la Mamaia, dupa discoteca Cucarracha, de langa Rex.


DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

17 comentarii:

Anonim spunea...

Nu e vorba de acelasi Cocor Spa pe care d-na Dana Sota il lauda acum ceva vreme pe blogul ei?

adela sirghie spunea...

nu stiu.
eu am platit 100 euro pe noapte si mi s-a parut sinistru!

Zuzele spunea...

vaaaaaaaaaaaaai!!!! chiar ma uitam zilele trecute pe site-ul lor si am vazut ce tarife astronomice au! Din auzite, credeam ca este o oaza luxoasa de liniste si relaxare, vorba ta. Mi se parea un loc inaccesibil mie, cu venituri modeste, si un loc in care visam sa ajung cand voi fi mare! :( bine ca m-ai ajutat sa nu mai visez! Ma si miram eu ce Spa poate sa fie la noi, populat de romani, cu servicii romanesti si preturi pe masura..:( eram sigura ca este ceva exagerat si cine l-a laudat pana acum, sigura a avut vreo polita de platit..sau vreo intelegere sau poate un interes material..
La fel de dezamagita ca si tine a fost Zuza O cand a fost la Cornu la Bali Spa... Nesimtire romaneasca vanduta scump! :(

Zuzele spunea...

100 euro pe noapte?????? God! Iubito, cu banii astia te duceai in Turcia si iti pupau turcii talpile:(

Anonim spunea...

Pai la serviciile oferite, pretul e foarte mare.Pacat de banii dati si timpul irosit.

Felicia spunea...

este acelasi!
Eu am fost un week-end,pe 21mai,si am plecat de acolo aproape in nirvana(cred).Mi-a placut spa-ul la nebunie,nu era f. aglomerat,pe langa procedurile care le aveam in pachet am mai vrut si altele si mi-au gasit loc.
Am facut vreo 5 proceduri,cel mai mult mi-a placut tratamentul facial Yon-ka ,era o tipa Nelly care facea un masaj facial divin,am mai cerut si ptr.duminica un tratament expres la ea.
Am mai avut un hidromasaj(super),un peeling corporal,si 2 masaje corporale,unul pe pat de apa.Programarile au fost la timp,si zona piscinei era goala(mi-a placut sauna umeda)
Acum 1 an am fost la un Spa de 5* in Croatia si a fost cam la fel,numai piscina era mult mult mai mare.

Ptr SPA 5*

Dar ptr.hotel si restaurant,pardon cantina,2*.
Exact cum spui tu Adela,usile se tranteau,camera minuscula, etc.
Le-am si spus la receptie:prea mare diferenta intre SPA si hotel

Adela incearca SPA-ul in extrasezon,si cere la receptie sa vorbesti cu Lacramioara(ea este sefa).Este o tipa superdraguta.

Liv spunea...

Anonim, cred ca e acelasi Spa, dar, ma rog, Dana are alte relatii acolo, in fine, cred ca are statutul de client privilegiat.

Adela, am fost si eu la Cocor Spa, dar undeva in aprilie, cand nu era aglomerat, noi chiar ne-am relaxat/odihnit. Camera intr-adevar nu e cine stie ce, spa-ul mi s-a parut ok, in schimb preturile imense. Nu-ti mai spun ca am facut un tratament facial cu produse Yon-Ka, in timpul tratamentului a fost totul minunat (masajul, aromele etc.), dar, desi era un tratament de hidratare intensa, mie mi-a deshidratat pielea si m-a si iritat. Ma rog, aici sa spunem ca asta a fost reactia mea la produsele respective, dar ce m-a deranjat a fost ca am incercat sa-i explic cosmeticienei ca eu am un ten foarte complicat, cu zona T grasa si obrajii extrem de sensibili, si ca as vrea un tratament adaptat si personalizat, pentru tenul meu, care nu se incadreaza in sabloanele clasice (din pacate poate, pentru ca ar fi fost totul mult mai simplu). Nu, ea a tinut-o pe-a ei cu hidratarea intensa, desi eu as fi vrut sa combinam un tratament de re-echilibrare (pentru zona T) cu unul de de-sensibilizare (pentru obraji), dar degeaba i-am tot spus. Apoi mi-am dat seama si de ce: era cel mai scump tratament pe care-l aveau... Plus ca as fi vrut sa cumpar niste produse Yon-Ka de-acolo (avand in vedere ca in Romania nu prea se gasesc), si am cerut brosura si eventual niste mostre, produsele fiind scumpe. De-abia am primit brosura, cat despre mostre, nici pomeneala, fata mi-a recomandat doar sa iau toata gama, pentru ca sunt foarte bune (mda, toata gama, adica niste sute bune de euro, asa, fara a incerca nimic in prealabil).
Deci am fost dezamagita de cosmetica, chiar nu mi-a placut ca fata de acolo nu m-a luat in serios (doar eu imi cunosc cel mai bine tenul), si nu a incercat sa compuna o schema personalizata, doar a aplicat sablonul (si culmea, cel mai scump).
Oricum, m-a amuzat copios faza cu "sotiile de senatori", exact asta am vazut si eu, genul de politician corupt, sau "om de afaceri" veros, cu gatul gros si ceafa lata (bine accesorizata cu ditai lantul de aur), care sta cu orele in piscina, jacuzzi, sauna etc. Chiar discutam acolo cu prietenul meu ca noi nu stim sa folosim cu bun-simt lucrurile de uz comun, adica ce conteaza ca mai sunt si altii care asteapta, eu am ajuns primul, si nici nu ma mai misc! Sotiile respective, destul de "bine facute", nu s-au miscat deloc din jacuzzi cat am stat acolo (si chiar ma intrebam, oare nu au si acasa?!).

purple spunea...

:(imi pare rau,cred ca numai relaxant n-a fost weekendul respectiv....ceea ce e tragic e ca sunt hoteluri de genul asta in toate punctele turistice de pe litoral...nu erau pe booking ceva pareri a clientilor:?daca erau asta ne-ar scuti de multe chestii pe viitor...offtopic: sunt asa de draguuute buburuzele:))

Ana-Maria spunea...

Cand pleci in vacanta si platesti servicii de lux, ai pretentia sa fie de lux!
Pacat...

Anonim spunea...

daca vrei sa te relaxi cateva zile incearca Hilton Sibiu. au si spa iar tipele de acolo sunt super dragute. de cazare ce sa mai zic: de nota 10 :). eu am fost vara trecuta.
la cocor nu am fost dar dupa ce ai povestit tu, nu ma mai tenteaza.

Ema, Brasov spunea...

Multumim, Adela, pentru review. Interesant si de retinut. Cred ca anul asta, tot prin septembrie, imi iau si eu un mic concediu. Chiar doream sa merg pe litoral. Stiu ca e o loterie pe cel romanesc, dar ma informez inainte. Nu am mai fost de cativa ani...

Anca Buzea spunea...

Te-am taguit intr-o provocare, pe blogul meu. Sper sa-ti placa :)

Ema, Brasov spunea...

Gata! Mi-am amintit. Pe blogul Danei Sota am vazut reclama la aceasta locatie. M-am uitat si pe lista lor de servicii: http://www.cocorspahotel.ro/files/file/PacheteSezon2010_Ind%282%29.pdf
Dupa ce e scris acolo si ce ai gasit... diferenta mare.

Oana spunea...

Draga mea, am vazut postul tau pe Facebook si chiar am ramas socata. Ma tenta demult sa merg un weekend la ei sa ma relaxez, dar nu prea am avut cu cine asa ca am tot amanat. Dar ce spui tu este incredibil. Nu are nicio legatura cu imaginea pe care mi-o formasem in urma reclamelor. Pacat, mai ales ca fetele care au comentat spuneau ca spa-ul este relativ ok. Multumesc pentru informare, cred ca a salvat timpul si banii multora. Miss you. Sper sa ne vedem cat mai curand.

Hapi spunea...

Adela...ai dat prea multi bani pt un hotel din Ro ...cu nume de...Cocor :)
E ca si cum ai updata un Etap european de doua stele si l-ai transforma intr-unul de 3, da tot Etap ramane.

Eu calatoresc in diverse locatii dar citesc 4-5 zile inainte si sunt atenta la raportul calitate pret. Ma gandeam c-au fost incluse in pret cine stie ce facilitati dar vad ca nu.

Anonim spunea...

Am fost la Hotel Cocor in iulie 2012 in interes de servici la o Conferinta. Cazarea am avut-o pt. o noapte, camera single. Mi s-a parut un sistem ca la inchisoare, nu am putut sa-mi iau sotul cu mine in camera sa doarma(trebuia achitata taxa suplimentara), am fost urmarita cand am mers cu sotul in camera sa-mi duca bagajele si nici nu am ajuns bine in camera ca a si sunat telefonul sa-mi spuna ca nu am voie cu nimeni in camera.
Pe "instructiunile" din camera spunea ca am voie sa ma intalnesc cu cunoscutii doar pana la ora 22.00 si doar in holul hotelului.
Camera mi s-a parut rece si neprimitoare nici nu avea balcon.
La micul dejun a doua zi, era o persoana care supraveghea sala de mese si parca numara bucatile de mancare pe care le duceam la gura, mi-a intrat mancarea cu noduri si parca era pusa din saracie la bufetul suedez, parca erau feliile numarate.
Am ramas cu o impresie f. aiurea, o fi el de lux dar mi s-a parut neprimitor si mi-a lasat un gust amar.

adela sirghie spunea...

Asadar din 2010 si pana in 2012 nu au schimbat mai nimic.
Pacat ca acest articol nu este citit de cat mai multa lume, ca sa nu dea bani aiurea.
Cred ca atunci cand te duci gratis, mai e cum mai e, dar cand platesti 100 euro, esti furios de-a binelea.