luni, septembrie 10

O vizita fulger la Sephora;(


In week-end am fost la Sephora de pe Magheru, cu un scop precis: sa recumpar  Blemish Eraser despre care am scris pe larg AICI. Produsul descris de mine in review a fost cumparat in urma cu un an sau un an si jumatate, tot de la un magazin Sephora, din Romania. Eu cred ca tot din cel aflat pe Magheru, deoarece nu ajung des in Mall-uri. M-a intampinat o vanzatoare surazatoare, i-am spus ce caut si de-aici toata discutia a luat-o razna.
-Da, stiu ca ati vazut Blemish Eraser pe site la noi(eu nu am spus nimic de site), insa sunt produse aparute de curand si inca nu le avem in magazin. Reveniti peste doua saptamani.
-Eu am cumparat acest produs in urma cu un an din Sephora Romania, l-am folosit pana la ultima picatura si vreau sa il recumpar.
-Imi pare rau, la noi nu a aparut inca, aceste produse sunt noi. Din aceasta gama o sa mai apara si un produs pentru micsorarea porilor, gasiti informatii despre el tot pe site. Daca vreti ceva pentru cosuri, va recomand Clinique, stiti aceste produse sunt foarte bune.
-Nu, multumesc, nu vreau produsul de la Clinique.
Si toata discutia noastra a continuat la fel de stupid si inutil. Ea-sigura ca Blemish Eraser nu exista, eu-sigura ca l-am folosit. Niciuna nu a cedat. Parca vorbeam cu un robot de la un Call Center gen Romtelecom.
La toate solicitarile si dragalaseniile ei am raspuns apoi, resemnata, monosilabic, dorind sa pot pleca repede. Cat mai repede posibil.
Ea imi recomandase ceva de la Clinique, de vreo patru-cinci ori mai scump, un produs pe care eu chiar l-am incercat, in urma cu vreo opt ani, si care nu mi s-a parut deloc eficient. Doar agresiv cu pielea. Prin urmare, nici nu l-am mai recumparat vreodata si nici nu am curiozitatea de a vedea daca au schimbat ceva in formula originala. La final, i-am spus sec "Eu Blemish Eraser vreau sa cumpar, la revedere".
Si pur si simplu am fugit din magazin. Gandindu-ma ca vanzatoarelor de la Sephora trebuie sa li se interzica prin lege sa spele creierele cumparatorilor.
Eu ma duc sa cumpar un produs pe care il stiu si care este eficient in cazul meu, tu imi spui ca acel produs nu exista, ca va fi noutate absoluta de toamna, si imi recomanzi cu multa multa generozitate ceva de vreo patru-cinci ori mai scump.
Daca nu mi s-ar fi intamplat mie, as fi crezut ca de fapt clienta venita la cumparaturi nu a pus intrebarile la obiect.
La usa, am vazut noul parfum de la Givenchy, Black Dahlia(sau Dahlia Black?) si l-am incercat pe incheietura. L-am mirosit afara, prima impresie a fost ca e lipsit de profunzime, l-am mai adulmecat de vreo doua ori, dupa care a disparut si nu a lasat in urma lui nici macar o amintire. Era apa de parfum si in doua ore a disparut de pe incheietura mea...

17 comentarii:

Anonim spunea...

Am vrut sa cumpar si eu acest roll-on dupa ce citisem recomandarea ta. La cele doua Sephora din Baneasa, mall si feeria, mi-au spus ca nu au, nu exista etc :). La alt sephora nu am mai ajuns. Tot la recomandarea ta mi-am luat si deo roll-on Biotherm de care sunt extrem de multumita, dupa vreo 2 ani in care am incercat tot ce se poate in materie de deo fara aluminiu si am fost nemultumita (sebamed, vichy, occitane, dr organic). Multumesc. Mihaela

adela sirghie spunea...

Cred ca multe vanzatoare nu au habar de produsele din magazin. Mai multe fete au citit recomandarea mea cu Blemish Eraser si l-au cumparat din diverse Sephora. Unele fete mi-au scris la comentariile de la review, altele pe facebook. Produsul exista sigur, eu l-am cumparat in urma cu un an. Eu am ramas cu un gust amar dupa aceasta vizita la Sephora:(

Epurica spunea...

Lasa Adela ca si eu m-am dus sa cumpar Too Faced Shadow Insurance si fetele de la Sephora incercau sa ma convinga cum ca e un ruj editie limitata :))

Dara DarLyst http://darlyst.wordpress.com/ spunea...

M-am obisnuit cu vanzatoarele de la Sephora, de cate ori intrebi ceva, ba nu stiu, ba iti raspund de altceva ca ar fi mai bune si tot asa. O sa ma duc la Sephora in Afi sa vad daca il au si iti zic.

adela sirghie spunea...

@Epurica: haha, si te-au convins????

adela sirghie spunea...

@DarLyst:La Sephora vanzatoarele fac training pe diverse marci, ar trebui sa stie produsele de care raspund, pentru ca au un domeniu frumos si se presupune ca de aceea isi doresc sa lucreze in marile lanturi de parfumerii.

iguanitza spunea...

Saraca o fi fost noua si nu stia despre ce e vorba :)) Dar totusi, chiar daca nu stia, de ce sustinea ca e ceva nou , de abia aparut ? Sau poate se referea ca a fost scos si relansat recent ... cine stie .
Eu m-am saturat de toate specimenele astea care isi petrec 8 ore pe zi in magazin si n-au habar despre ceea ce vand...

Eu voiam sa cumpar Cargo TexasLash si mi-a zis ca nu il au si ca o sa scoata standul ... o rog frumos, cu disperare, sa mi-l aduca de undeva din tara...si imi zice ca e imposibil, ca nu se poate :((

adela sirghie spunea...

@Iguanita: Blemish Eraser e un produs important pentru fetele care au cosuri, acum realizez ca am pus multe fete degeaba pe drumuri. O vanzatoare care nu stie raspunsul corect, trebuie sa intrebe o colega mai veche, mai ales cand vede ca are in fata un client bine informat, care cumparase in urma cu ceva timp produsul respectiv si isi dorea sa il recumpere.
Tu stii bine, Igu,aceste fete au parte de training inainte de a intra in magazin ca vanzatoare. Si chiar e un domeniu frumos, care poate fi folosit ca poarta de intrare pe pozitii cheie.

Unknown spunea...

Sephora, magazinul tuturor posibilitatilor:)) m-am dus sa caut un gel eyeliner ,le-am rugat sa imi arate de produse de acest gen au in magazin si s-au intors cu un iluminator pentru obraz..:)) am ramas socata si am iesit..

Adina spunea...

Am cumparat si eu produsul, acum 1 an cred si l-am tot vazut pe langa casele de marcat.

adela sirghie spunea...

Da, si eu tin minte ca l-am vazut mereu, insa acum, cand am mers sa il recumpar, am avut surpriza sa aflu ca nu a fost inca lansat:)

Raluca L.C. spunea...

Eu pot spune ca sunt o norocoasa. :) Magazinul Sephora pe care il frecventez are fete foarte simpatice si bine informate (sunt 2magazine Sephora in orasul in care lcuiesc, iar la celalalt am dat peste fete foarte agasante, asa cum bine le-ai descris si tu). Mereu stam de povesti si mi se arata ce a mai aparut nou sau sunt ajutata sa gasesc produsul pe care il cautam. Sa stii ca, dupa ce am citit articolul scris de tine, am si mers la Sephora sa-l caut. Din pacate, Blemish Eraser-ul nu il mai aveau, am fost la standul cu produse, dar acesta nu se mai gasea. Mi s-a spus ca s-ar putea sa apara pe viitor, dar sub cu un ambalaj nou. Stiu ca pretul era undeva pe la 21 lei. Cand mai trec pe acolo, am sa-l caut iar.

Mihaela spunea...

Eu l-am luat imediat dupa ce ai postat tu articolul despre el, acum in vara, din Sephora Orhideea. Era la standul cu produse reduse, si a fost 15 lei. Nu m-am dus croita sa-l cumpar, dar l-am vazut acolo si citisem la tine pe blog despre el, asa ca l-am luat. :)

pucca spunea...

si eu am patit aproape la fel in sephora bacau. mi s-a spus ca l-au avut cu mai mult timp in urma,ca nu stiu cand il primesc dar ca au un produs clinique pe care as putea sa-l incerc :)).

bleuciel spunea...

Exact aceeasi chestie mi s-a intamplat mie cu bronzerul tip ciocolata de la Bourjois. Si culmea tot in Sephora de pe Magheru! :)))) Mi-a spus intai ca nu a aparut, eu i-am spus ca l-am vazut acum ceva timp in magazine, apoi ca ei nu aduc toate produsele de la un brand. LOL.
Eu am vrut sa ma angajez la Sephora din Baneasa, iar interviul a fost destul de amanuntit. Pana la urma am refuzat oferta pt ca era mult prea departe si prost platita pt ce-mi trebuia mie, insa la ce interviu si test am avut ma asteptam la mai multe.

Sabina Dragomir spunea...

Ma bucur ca ai adus vorba si de mentinerea mirosului unui parfum ... original. Constat din ce in ce mai des, ca si parfumurile ce le cumpar de 7 ani sau mai mult, nu isi mai mentin mirosul ... Atunci ma intreb pe ce mai platim 400 lei?! Si apropos de cele din Aoro, sunt originale. Insa nici ele nu isi mentin aromele mai mult de 2-3 ore,ca si cele cumparate din Sephora, Douglas, etc ...

Anonim spunea...

@bleuciel mai stii cumva ce te-a intrebat la acel interviu si ce test ai dat?
maine am interviu la sephora si mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ai raspunde :) multumesc!!!!