sâmbătă, ianuarie 12

Jurnalul meu din iarna lui 2012/2013-a treia parte

Stau, ca o printesa din povesti, cocotata intr-un fel de turn si ma uit la mare. La marea care se asterne in fata Barcelonei si a coastei de smarald, Maresme. Nu-mi gasesc acum cuvintele cu miez, pline de har, prin care sa transpun sensibil, feminin, frenetic dar totusi suav-poetic, farmecul plin de trandafiri si de portocale coapte atarnand in pomii roditori prin care aceasta primavara- in- plina- iarna spaniola ajunge la inima mea. Sau miile de ravase sarate pe care mi le trimite marea in fiecare moment. Ma multumesc sa le adulmec si sa le traiesc simplu. Cu sufletul deschis si plin de fericire. Incalzit de soarele bland si bun al iernii mediteraneene.

E cald si bine. Trupurile catorva curajosi stau intinse pe nisip, nemiscate, doar in costume de baie, si eu cred ca deja e vara prin sufletele lor. Peste tot pluteste o liniste atat de mare, de parca am fi cu totii, personaje prinse intr-o ilustrata veche, stearsa si ingalbenita pe la colturi, trimisa rudelor, acum multa vreme, poate chiar din prima vacanta a bunicilor mei, de la bai.

Fulgii de zapada de care voi va bucurati in aceste momente vor fi si ai mei, peste cateva zile, dupa 15 ianuarie, cand ne vom regasi...
Pana atunci, insa, in dulcele stil clasic, eu va trimit cu drag, aceste salutari calde de la malul marii.

10 comentarii:

Adelina Eneșca spunea...

Sublima postare. Pentru o clipa am simtit si eu mireasma marii sarate si raze de soare...

Laura spunea...

Enjoy! Aici e friiig ,dar macar ninge frumos. Of, canicula dulce canicula pe unde esti..

claudia_mami spunea...

ce frumos si bine este acum acolo unde esti tu si ce frig si flescaiala e la acum pe stada mea , dar si cand era cald asta vara ziceam de ar veni iarna cea friguroasa acum cred ca vreauu canicula inapoi ...sa ne facii poze ca drept amintire de la mare ..pop

adela sirghie spunea...

Da, cred ca si pe mine iarna din Romania ma va lua prin surprindere. Pur si simplu am uitat cum e sa fie frig -frig- frig dupa care ger- ger- ger.

iri spunea...

Sunt printre putinele persoane care chiar adora vremea asta :D Daca ar dura iarna 10 luni si vara 2 luni, tot nu m-as satura de iarna..Bucurate de vacanta in continuare.

Anonim spunea...

La munte nu vei merge? Practici vreun sport de iarna?

adela sirghie spunea...

Din pacate, aceasta nu a fost o vacanta. Am avut multa treaba si am dat multe lupte pe taram catalan. Insa au fost si cateva momente de respiro.
Sporturile de iarna nu sunt punctul meu forte. Doar patinez gratios din cand in cand:)
Mi-as dori tare mult sa merg si la munte, nu stiu insa daca se va putea realiza aceasta dorinta in iarna lui 2013.

Ana spunea...

Ne faci curiosi Adela. Ce fel de lupte? Si eu am dat niste lupte in Germania insa sper sa nu aiba nimeni parte de asa ceva, de probleme de sanatate femeiesti. Cu drag, Ana ( nu am mai comentat de mult, insa te-am citit de fiecare data).

adela sirghie spunea...

Lupte birocratice cu sistemul catalan:)

adela sirghie spunea...

@Iri: si eui cred ca iarna e frumoasa, dar nu pot sa spun ca o ador. Anotimpul meu preferat e primavara, aprilie-mai mi se par minunate si zumzaitoare:)