luni, iulie 1

Am intalnit femei...


Nu, nu e un text despre iubire/filozofie/introspectie.
E tot un text despre beauty, despre vanitatea din noi si despre orgoliile care ne cauta pana si in acest domeniu. Caci am tot intalnit femei in ultima vreme...

1-Asadar, am intalnit femei care se jura ca nu merg la cosmetica, spun ca nu au trecut niciodata pe acolo. Ca au un ten perfect, care nu are nevoie de nicio cosmeticiana. Dupa care evident, le prinzi cu matza-n sac si cu fata expusa la tratamente sofisticate. Ce sa faci? Sa-i aduci aminte de discutie si sa o pui in fata faptului implinit, sa o intrebi de ce minte intr-o problema minora? Nuuu, nu are niciun rost, destul ai pierdut vremea cu ea prima oara. Mai bine te-ai duce si ti-ai pieptana matza (daca ai). O indeletnicire foarte placuta-daca ma intrebati pe mine, caci ai timp sa iti pui in ordine problemele si intrebarile.

2- Femei care incearca sa te determine sa nu mergi la cosmetica pe motiv ca "nu e bine". Nu se stie prea bine de ce, dar asa recomanda ele. Fara nuante, fara exemplificari, fara detalii. Eventual, pot sa povesteasca despre cum au incercat mai demult, la un salon si a iesit totul foarte prost, au avut bube mari, mici, roz, rosii albe si galbene, au scapat de napasta numai dupa luni in sir de plansete, acatiste si blesteme. Din seria pe care am mai combatut-o aici pe blog, a celor care recomanda sa iti speli parul o data la sapte zile, ca stiu ele ca numai asa e bine. Adevarul este ca daca alegi o cosmeticiana nepriceputa care sa nu cunoasca meserie, care sa iti faca mai mult rau decat bine, mai bine stai frumusel acasa (si poti pieptana matza, evident)

3 Si totusi, cum alegi cosmeticiana? Dupa recomandari, evident. Daca prietena ta vine si ti-o lauda pe cosmeticiana ei, te uiti bine de tot la fata amicei tale, apoi te uiti la fata cosmeticienei. Daca nu arata ambele de la bine in sus, te rog sa te duci repede acasa(unde poti pieptana matza, am spus)

4 De cele mai multe ori, o cosmeticiana buna nu e ieftina. Nu te zgarci atunci cand mergi la un tratament facial. Daca e scump, iar tu esti studenta, mergi mai rar. Nu exista nicio regula de genul: daca un tratament facial e scump, e si eficace. Tocmai de aceea, mergi pe recomandari. Nici acestea nu au cum sa fie 100% sigure, dar rata de succes e destul de mare.

5 Daca ajungi la salon, ai programarea facuta, iar cosmeticiana isi da aere, iti raspunde nervos, irascibil  si simti ca intre voi nu exista energie pozitiva, nu ezita sa ii spui in fata ca renunti. Te intorci cu spatele, bati de trei ori din calcaie si dispari. Pentru totdeauna. Au fost multe tratamente ratate in felul acesta, "par delicatesse", iar eu iti recomand sa fii atenta cu banii tai. Si cu tenul tau, bineinteles

6. Daca poti, e bine sa mergi la tratamentul facial nemachiata. Ca sa te demachieze temeinic, ii ia vreo zece minute, timp pe care mai bine il foloseste pentru tratamentul in sine: extractie sau masaj. Te va demachia si daca nu ai niciun strop de make-up pe fata (asa scrie la carte), dar ii va lua mult mai putin. Daca e o tipa vorbareata si tie iti displace profund acest aspect, roag-o sa te lasa sa dormi in timp ce iti face tratamentul. Daca nu intelege din prima, mai spune-i o data, mai ferm.

7. La final, daca ti-a placut si vrei sa mai mergi la ea, ii lasi o atentie. In jur de 10%. Daca ti se pare mult, 10 lei este "onorabil". O varianta mai soft ar fi sa ii oferi un cadou simpatic (nu scump)si sa o surprinzi: o carte, un obiect decorativ, o floare intr-un ghiveci, un accesoriu...
Daca cosmeticiana ta este si patroana salonului(sau te duci la ea acasa), plateste cat iti cere si nu ii lasa nimic, caci are ea grija sa faca preturile in asa fel incat sa incaseze suma pe care si-o doreste.
Daca nu vrei sa mai mergi la ea si nu ti-a placut, te rog sa nu ii lasi nimic. Daca ea ti-a stricat ziua, strica-i-o si tu pe a ei. Fara discutii.

8. Acum, la final, iata ca va spun si varianta mea la intrebarea de ce mint femeile si nu recunosc faptul ca merg la cosmetica: sa se dea interesante.
Da, sunt si femei care nu merg deloc la cosmetica(si asa si este, chiar nu merg), dar nu despre ele e vorba aici.


29 de comentarii:

Anonim spunea...

ai foarte mare dreptate!am observat si eu ca unele femei incearca sa se dea mai interesante prin cate o minciunica sau un adevar ocolit, pitulat,"uitat"intentionat deoparte pentru a reusi sa surprinda si sa atraga admiratia celor de langa...Fiecare cu alegerile lui!Eu prefer sa vorbesc deschis,ma agit si povestesc cu lux de amanunte cat de sincer se poate,in ambele cazuri-daca e cazul sa laud(incerc sa usurez cautarea ca doar stiu s eu cat este de greu sa gasesc CALITATE) sau sa critic(pentru a nu mai trece si altcineva prin asemenea intamplari si astfel pentru a nu"incuraja"serviciile indoielnice/proasta calitate)..Imi era dor de postarile tale..O zi frumoasa sa ai!!!Raluca

coco spunea...

mie imi place sa merg oriunde este...de rasfat :)

Ioana spunea...

Nici eu nu inteleg rostul acestor minciuni. Atunci cand ajung la cosmeticiana ( din pacate nu atat de des precum mi-as dori )eu ma bucur asa de tare si mi se pare asa un rasfat pentru mine incat ma "laud" la toate prietenele. Sa stai relaxata ascultand muzica in surdina in timp ce mainile moi ale cosmeticienei te maseaza cu crème scumpe e un alint. Sa negi ca ai trecut pe la salon e ca si cum ai ascunde ca ai fost intr-o vacanta frumoasa.

adela sirghie spunea...

Dar le prinzi cu minciuna foarte usor. Oare ce o fi in capul femeilor?

Poisoned Purple spunea...

Hahaha, uite eu nu sunt de acord cu mersul la cosmetica si nu as avea incredere in ce face o cosmeticiana. DAR, ma duc regulat la o clinica de estetica si dermatologie unde exista medici care au lucrat la actualul meu ten impecabil.

Eu am incredere in medici. Restul, in opinia mea, este placebo.

adela sirghie spunea...

Eu, la 41 de ani, am un ten frumos si fara riduri datorita tratamentelor cosmetice si ingrijirii de acasa. Nu e placebo, pentru ca toata lumea ma crede mult mai tanara. Medicii dermatologi nu m-au ajutat cu mare lucru, oricat de importanta ar fi fost clinica de dermato pe care am frecventat-o.
Nepotrivire de caracter:)
Pesemne ca voi apela la o clinica de estetica pentru botox si acid hialuronic, dar inca ma mai gandesc.

Poisoned Purple spunea...

Poate ai si o mostenire genetica buna, ca si mine de altfel. Cand o sa te decizi sa apelezi la o clinica iti recomand clinica Dermestetica si pe Dana Popoiu. Too good to be true. Cred ca si apar intr-o poza pe site. :)

adela sirghie spunea...

Eu am avut probleme cu tenul, nu ma bazez pe o mostenire gentica buna. Am un ten la care muncesc zi de zi:)
Alegerea am facut-o in functie de rezultate. La fel ca si tine, de altfel.
Pentru botox si acid hialuronic nu am decis doctorul deocamdata, dar cu siguranta va fi o clinica din Barcelona. Eu oricum merg cu treaba des acolo, iar preturile nu sunt atat de diferite, mai ales ca eu imi doresc interventii simple, discrete, care nu necesita internare (nu vreau sa dispara ridurile ca la papusile de portelan, ci doar sa ameliorez problema).
No offence, dar nu am incredere in medicii din Bucuresti. Dar te felicit ca ai ajuns pe site-ul lor si ca aveti o relatie de incredere.

Poisoned Purple spunea...

No offence taken. :)
Fiecare face ce e mai bine pentru sine si e normal. Nu am fost niciodata in Barcelona, eu tot ajung prin Paris si Viena. Dar preturile sunt prohibitive in ambele locatii, cel putin pentru mine.
Continua sa muncesti pentru tenul tau, rezultatele se vad! Arati intr-adevar foarte bine.

Flori spunea...

Aceleasi femei care "nu dau pe la cosmetica" dar au un ten impecabil sunt aceleasi care "nu invatatu nimic inainte de examen" si ieseau cu zece pe linie din sesiune.
Eu ma laud cu un ten OK- mostenire genetica buna dar, cum zicea cineva, muncesc si la el zi de zi. Nu ajung la cosmetica oe cat de des as dori, dar trebuie sa remediez asta ca nu e bine.
Zicala aia ca pana la 25 de ani ai pielea pe care ti-o da natura iar dupa 30 e pielea pe care o ingrijesti e al naiba de adevarata :))

Kyanna spunea...

Nici eu nu am o mostenire genetica buna in cazul tenului, bineinteles, dar cu un ritual de ingrijire adecvat si cu cure regulate de cosmetica, am scos-o la capat. Nu am un ten de portelan dar este unul frumos (destul de frumos si nemachiat) si fara riduri, nici macar de expresie, la "numai" 46 ani.

Asa ca, sunt 100% de acord cu Adela ... o ingrijire adecvata si vizite regulate la profesionisti si, apoi ... dermatologul nu a facut x ani de facultate + alte studii sa-mi curete mie fata si sa-mi faca masaj.

Cat priveste femeile care "minciunesc" ... cred ca e o chestie de "ego": vezi, pisi (nu cea periata de tine ;) ce bine arat si sunt naturala! Hihihi!

Federova spunea...

Ca bine ai spus! Bune sfaturi.
Nu credeam ca exista femei care ar minti ca nu merg la cosmetica, adica de ce, care sa fie motivul? Eu am o prietena care are tenul coala alba pur si simplu si nici macar nu investeste ceva in el, si NU merge nici la cosmeticiana. Pur si simplu este norocoasa, are gena buna.
Si nici eu nu merg la cosmeticiana si am tenul cam varza :(. Nu reusesc sa dau de o recomandare buna si potrivita pentru bugetul meu. Mi-e frica sa merg la saloanele de pe langa bloc desi sigur ar fi mai convenabile..

Butterfly spunea...

Tocmai mi-am amintit ca ar fi bine sa imi fac o programare la cosmetica...:)) Foarte bune sfaturi...este greu sa gasesti o cosmeticiana buna, eu gasisem una dar a avut un necaz in familie si de atunci am impresia ca nu s-a mai putut concentra...de atunci sunt in cautari...:D

Cecilia spunea...

Din punctul meu de vedere a te ingriji la un salon, daca nimeresti ceea ce ti se potriveste, este motiv de lauda si de respect de sine.
Le consider ignorante pe cele descrise de tine. Sau...mincinoase.
Si prefer sa fac economii la haine decat sa aleg ceva ieftin pentru tenul meu.
O zi buna!

Dara DarLyst http://darlyst.wordpress.com/ spunea...

Si eu caut o cosmeticiana buna si nu stiu de unde s-o iau.
Da, imi place ideea cu matza. Se aplica in mai multe cazuri. :)

miki spunea...

Eu, in general, pieptăn mâţa. Şi se vede lucrul ăsta pe faţa mea :p

adela sirghie spunea...

Cred ca Poisoned Purple se referea la tratamente gen peeling chimic, microdermabraziune, nu stiu daca neaparat la clasicele tratamente cosmetice. Mie microdermabraziunea mi s-a parut mult prea agresiva pentru tenul meu, am pigmentat. Nu imediat, ci dupa un an sau un an jumatate de la efectuarea tratamentului.

adela sirghie spunea...

@Federova: eu cred ca Bucurestiul are un efect nociv: te impulsioneaza sa vrei sa pari o alta persoana. Diva cu orice pret, perfecta prin excelenta, victima sociala.

Poisoned Purple spunea...

Adela, exact la asta ma refeream. Am mai facut injectii cu Jalupro si in rest exact procedurile pe care le-ai enumerat tu. Am o piele rezistenta, nu fac alergii si nu ma irit. De alte tratamente nu am nevoie.
Bucurestiul nu e asa cum crezi, pe mine ma doare la basca de orice crede oricine despre mine. Sincer. Apreciez admiratia, ma lasa rece altceva. E doar un oras. Si nici frumos nu e.

Monica spunea...

scuze de offtopic! Adela, am o intrebare: ce parere ai despre produsele Paula's Choice? le-ai testat, ai auzit in alte parti pareri, etc.?

adela sirghie spunea...

@Monica: eu nu am cumparat nimic de la Paula's Choice. Dar stiu multe fete care au incercat. Unele au spus ca li s-au porivit produsele, altele ca nu...pe mine nu m-au tentat niciodata.

Kyanna spunea...

Scuze, P Purple, nu m-am gandit la peelinguri & Co. Mie astea mi se par f agresive si, de obicei, sunt impotriva "extremelor", de aceea mi-au iesit, efectiv, din minte. :(

adela sirghie spunea...

@Kyanna: ah, vina este 100% a mea, caci nu am moderat prea bine comentariile. Textul meu fiind despre tratamentele faciale clasice, ar fi trebuit sa semnalez de la prima ei interventie la ce se refera, caci una e salonul de cosmetica, alta o clinica de estetica si dermato.
Dupa cum am spus, am incercat microdermabraziunea si am ramas cu pete pe frunte. Acestea au aparut la circa un an-un an si jumatate dupa ce am facut microdermabraziunea.

Anonim spunea...

Buna Adela,
Mi-ai putea recomanda niste saloane, respectiv cosmeticiana?
Si niste produse de fata pe care le folosesti?
Un ritual de ingrijire... stiu ca vreau multe si stiu ca ai mai scris despre aceste lucruri, dar mi-ar placea tare mult sa aud niste recomandari de la tine.

Multumesc mult.
Elena

adela sirghie spunea...

Buna, Elena, este foarte important sa imi spui si ce suma poti sa aloci in general pentru ingrijirea personala, ca sa stiu in ce directie sa ma indrept. Mai am nevoie de detalii: ce varsta ai, ce probleme are tenul tau, ce ai folosit pana acum. Astept raspunsul tau.

Anonim spunea...

Buna Adela! Apropo de rugamintea Elenei in legatura cu gasirea unei cosmeticiene bune, am aceeasi bai. Nu am un ten complicat, iar bugetul nu este o problema. Sugestii? Mersi😊.
Luciana

adela sirghie spunea...

@LucianaL salonul La Bibliotheque din Primaverii are o cosmeticiana mi-nu-na-ta, am scris si pe blog despre ea, Ioana Ungureanu, este perfecta...

Anonim spunea...

Multumesc!
Luciana

adela sirghie spunea...

@Luciana: daca ajungi la tratament, sa imi spui si impresia ta...