joi, iulie 4

BB la munte si la mare:)

Nu stiu de ce, dar imi vine foarte greu sa scriu despre tinted creams si BB creams. Nu mi-au facut nimic  rau niciodata, dar nu ma declar tocmai admiratoarea lor. Oricum, din cate am inteles eu, BB Creams-cele  care au aparut pe piata europeana, nu au mare lucru in comun cu originalul asiatic, asa ca nu este un subiect pe care sa il stapanesc foarte bine, caci nu am incercat decat cateva variante europene.

Prima mea crema colorata a fost de la Dior si de-abia se lansase conceptul. Cred ca era in urma cu vreo 15 ani.  Nu se numeau BB, ci creme colorate. Au avut un succes relativ la acea vreme, caci de-abia de doi ani a inceput cu adevarat nebunia. Crema de la Dior era ceea ce numesc eu "o crema frumoasa"- era intr-o sticluta eleganta, de colectie, mirosea bine, te facea sa te simti bine, deci era un perfect produs Christian Dior. Dar era prea hidratanta, ingrasa repede tenul si parca atragea gulerele deschise la culoare intr-un fel de malaxor rau intentionat, care te faceau sa te simti oarecum murdara de dimineata pana seara. Parca plangea cineva pe hainele tale, tot timpul eram obsedata de urmele pe care le lasa la gat.  Am obosit sa le pandesc si sa ma duc la baie in fiecare ceas, sa le verific. Asa ca am inchis subiectul, am tras obloanele si am decis ca numai fond de ten oil free voi folosi de acum incolo.

Cred ca de aceeasi parere cu mine a fost si multe milioane de femei, caci pana acum doi ani nu parea sa fie un produs prea popular.

Dar uite ca reluam povestea de unde am ramas in urma cu 15 ani.

In acest moment am Light Texture Tinted face Cream cu SPF 30, gasiti detaliile aici.
Textura este intr-adevar light, nuanta se potriveste tenului meu deschis la culoare. O fixez cu pudra. Acoperire mica. Efect natural(nota 10)
As vrea sa spun ca nu murdareste hainele, dar nu e asa. Cand ai tenul gras, cand afara soarele straluceste, iar tu ai haine albe ei bine eu recomand totusi un fond de ten oil free. Nu e un dezastru, nu strica hainele, insa eu ma simt mult mai relaxata cu un fdt.
Cand o folosesc: daca ies din casa doar pentru trei-patru ore. Sau cand trebuie sa ma machiez repede si nu mai am timp de baza de machiaj.  Cand si trei-patru minute conteaza. Da, atunci e salvarea mea. In cazul meu, functioneaza perfect ca produs complementar. Nu poate inlocui un fond de ten oil free.

4 comentarii:

Butterfly spunea...

Eu am cazut in capcana reclamelor la BB cream si mi-am luat si eu una care zace si acum in dulapul cu cosmetice. Poate pentru un ten normal o fi ok, dar pentru tenul meu gras si cu imperfectiuni bb cream nu face decat sa le accentueze...:D

Ioana spunea...

Mult zgomot pentru nimic... Am incercat o mostra de la Garnier, arata relativ bine pe fata dar pielea ramane oarecum lipicioasa chiar daca dai cu pudra peste. Mostra de la Vichy mi s-a parut un pic mai buna din punct de vedere al "lipicelii" dar are o culoare roz bombon ca nu iti vine sa o intinzi pe fata. ( nu am observat sa existe mai multe nuante ). Am cumparat un BB cream de la Avon, gama Anew (tocmai s-a lansat) care mi s-a parut ca e cea mai buna din acestea 3 de care spuneam. Pentru mine o BB cream nu o sa inlocuiasca niciodata un fond de ten. E la fel ca si cu toate celelalte produse "2 in 1" sau "3 in 1"...

Cherry Queen spunea...

eu am incercat primul BB in urma cu o luna aproximativ.. :D pana acum nu am fost adepta lor. Il am pe cel de la skin 79 si ma declar multumita. poate ii voi face si un review
pupici!

Flori spunea...

Eu am de la Skin 79, diamomnds something se numeste. Neavand mari probleme cu tenul , cea cu putere de acoperire medie e OK. Nu am mari pretentii de la ea - sa acopere un pic pistruii, sa protejeze de soare si sa lase un look natural pe fata. Pe toate trei le face foarte bine,