miercuri, iulie 17

YARDLEY APRIL VIOLETS

In gradina frumoasa de la British Gallery, de pe strada Paris, a avut loc una dintre lansarile foarte dragi mie: revenirea brandului Yardley in Romania. Prima oara am luat cunostinta cu el prin anii '91-92, cand pe bulevardul Magheru exista magazinul No36, poate cel mai elitist la vremea respectiva. Am discutat despre acest lucru si despre acele vremuri memorabile cu Daniela Palade Teodorescu, redactor sef la revista Avantaje, care si-a amintit ca in primul numar al revistei pe care o conduce, Yardley a avut o pagina de reclama. Am mentionat acest amanunt ca sa va dati seama cu cata curiozitate am ajuns eu la aceasta lansare, caci pentru mine nu era una oarecare, Yardley fiind un obiect al dorintei tuuror femeilor in acei ani zbuciumati. Am purtat o rochie unicat de la Adrian Oianu, ca un cer violet:


Detaliu cu dichis (pentru a se asigura de autenticitatea, atentia la detaliu si vechimea iilor, acestea sunt alese printr-un proces de selectie riguros facut de designerul Adrian Oianu):
"Bucatile de ie de pe tricourile noastre provin din ii romanesti autentice, vechi de aproximativ 50-70 de ani. 
Iile vechi pe care le folosim, sunt afectate in mod considerabil - sunt arse, rupte, patate sau au ramas doar bucati din ele. Noi, impreuna cu o parte din proprietarii lor, am considerat de buna credinta sa salvam tocmai lucrul manual, pe care l-am adaptat in viziunea noastra. Nimic nu se distruge, ci doar se salveaza!"




Rochie Adrian Oianu-din colectia Tricoul romanesc
sandale Christian Dior
geanta vintage anii '50, cumparata de pe Facebook, de la un targ organizat pentru a ajuta animalele fara stapan
Culoarea rochiei nu a fost premeditata, dar m-am indragostit de linia "April Violets", motiv pentru care nu am mai mirosit altceva (desi la Yardley gasesti linii pentru toate minunatiile unei gradini tipice englezesti: lacramioare, roze, levantica, margarete, bujori)


Foarte interesant mi s-a parut deodorantul pentru corp Yardley April Violets (pretul lui este 18 lei, il gasiti in farmaciile Centrofarm si la Britis Gallery). Se aplica pe tot corpul, dar nu are si rol antiperspirant. De cand il am, l-am folosit aproape zilnic, caci violetele mi-au cucerit, in ultimii ani, mintea si spiritul. Parfumul(apa de toaleta cu vaporizator) are pretul de 65 lei. Este un parfum simplu si delicat, putin pudrat.

12 comentarii:

Dorina spunea...

Ce dragut iti sta in violet!

Annamaria spunea...

You pretty ;;)!

Anca spunea...

Superba este rochia pe care o porti, Adela! Abia astept sa folosesc produsele Yardley.

adela sirghie spunea...

@Anca: nu stiu cum sunt celelalte game, dar cea cu violete este superba. Mirosul e pur, simplu, parca ai fi cules floricele. Si sapunul mi-a placut foarte mult, nu mi-a venit sa cred cat de bine mirosea.

Camelia Andrasescu spunea...

Arati minunat, esi atat de delicata si frumoasa! Si eu iubesc violetele, abia astept sa incerc produsele lor. Acum vreo 16 ani am avut si eu un ruj Yardley.

adela sirghie spunea...

Ah, ce mult ma bucur ca si tu cunosti Yardley! Pe vremea aceea pareau atat de scumpe si inaccesibile... parca erau din alta lume. De fapt, si erau din alta lume. Tin minte si acum ca ma tot uitam la o pudra de talc parfumata(tot violete) si nu puteam sa pricep cum poate fi atat de scumpa. Salariul era de 50 de dolari...

Cecilia spunea...

Rochia este foarte frumoasa si se distinge in multime! Este o culoare puternica, imi place foarte mult!
Pot sa zic ca si posetuta este spectaculoasa, de ea nu ai zis nimic!
Imi place cum arati arati, eleganta si stilata!

adela sirghie spunea...

Multumesc frumos! Am adaugat detaille tinutei in text. Geanta este vitage si a fost cumparata de pe Facebook-era o licitatie in folosul animalutelor fara stapan. Am cumparat-o de la Ilinca Macarie (a fost a mamei ei) si arata foarte bine avand in vedere ca a fost cumparata prin anii '50.

Hapi spunea...

E draguta rochia dar cel mai mult imi place detaliul oriental

adela sirghie spunea...

Nu-i asa ca pare oriental? Dar te asigur ca este romanesc 100%, este vorba de o bucata de ie veche de 60 de ani, care a fost cusuta pe rochie.

Hapi spunea...

Veche de 60 de ani? Nu stiu despre cate produse putem spune ca sunt 100% originale. Nu conteaza, oricum e foarte frumoasa iar arta romaneasca cu influentele ei turco-tatare are si mai multa originalitate

adela sirghie spunea...

Hapi, sa stii ca eu am incredere in Adrian Oianu, de aceea ii sunt si clienta. Si eu tot la tatari m-am gandit cand am vazut modelul. O sa il intreb ce reprezinta, ca nu mi-am dat seama.